Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

@Allegra Det är bra att lova sig själv det varje morgon. Det gjorde jag i början av min nykterhet. När jag klev ur sängen satte jag fötterna bredbent i golvet och sa högt till mig själv: ”Idag är jag nykter”. Det är bra att säga att man är på ett visst sätt, för hjärnan är kass på negationer. Den förstår liksom inte ordet ”inte” utan hör bara ”dricker”. Så säg hellre vad du vill vara - nykter! Samma sak på fest. ”Ikväll dricker jag cola.”

Kram 🐘

En jävla skitdag, bråk med sambon pga komplicerad familjesituation, orkar inte gå in på det. Det sämsta jag kan göra nu är att gå ut och sätta mig och dricka i affekt.

Trött och ledsen. Alkohol kommer bara att göra allting värre. Idag ska jag kämpa för att vara nykter!

@Allegra Skitdagar är verkligen skit! Du har tidigare berätta att du är mer medveten kring tankar om alkohol nu, precis som du säger att det sämsta du kan göra nu är att gå ut och dricka i affekt. Det är en positiv utveckling och möjlighet till att stoppa ett autopilot beteende, att dricka. Rid ut känslorna nykter, det enda sättet att komma framåt i det. Det är jobbiga känslor att stå ut i, men de reds inte ut om de bedövas med alkohol, de hamnar bara i en outredd hög som växer. Skitdagar kommer och går, det är också okej och det får vara så ibland. Kram❤️

@Varafrisk & @vår2022 , tack för att ni tar er tid för pepp❤️

Är ”glad” för att jag har ont i magen idag, annars vet man inte var jag hade hamnat..

Jag ryser när jag tänker på hur alkohol har nästlat sig in i varje vrå av ens psyke, sitter där och lockar med en stund av eufori.

Plockar fram minnesbilder av det senaste årets sämsta fyllor, det är ett bra trick, blir ju direkt illamående och förbannad. Tar ut min ilska på att sortera strumpor, var ÄR alla strumpor som saknas - i sanning ett av livets stora mysterier😅

Kram✨

Idag är jag nykter✨ Ska snart iväg på utflykt med min man, gå på en utställning och sova över på ett fint ställe :)

Vi har druckit mycket tillsammans genom åren, ofta med bråk och tjafs som följd. Ska problematisera det här en annan dag men idag har jag en bra känsla - jag kommer inte att dricka och om inte jag dricker så tar maken det betydligt lugnare.

Stor kram till alla som kämpar ✨✨✨

Vaknade upp i glädje i morse på ett fantastiskt fint ställe med anor från 1100-talet. Detta etablissemang serverar ingen alkohol vilket blev en positiv överraskning för oss då vi checkade in. Jag hade bestämt mig för att inte dricka men även min man uttryckte lättnad över att slippa ens ta ställning i frågan. Maten var fantastisk och blev inget alibi för att få beställa in mängder med alkohol.

Tänk om det kan bli en trend: ”välkommen till en alkoholfri vistelse i kulturhistorisk miljö - vakna utsövd och utan bakisångest, kom ihåg allt du sa och gjorde kvällen innan och framför allt; det är säkert att ta bilen hem!”

Kram alla fina forummänniskor✨✨✨

@Allegra Vilken underbar trend det skulle vara! ”Alkoholfri vistelse i kulturhistorisk miljö. Upplev allt utan filter - med alla tentakler helt naturligt ute på upptäcktsresa i tid och rum.”

Kram 🐘

Ny vecka, blir fortfarande förvånad varje morgon jag vaknar utan baksmälla :) Stel i kroppen dock och förstår att det måste bli av nu, jag måste börja träna!

Funderar också på att avsluta den här tråden och börja på en ny. Det blir för deppigt att varje gång jag loggar in här bli påmind om att jag brottades med exakt samma problem för fem år sedan :)

Idag ska jag gå på fotboll, ett av de sammanhang jag rör mig i som är starkt förknippat med alkohol. Därför tar jag bilen idag - så var den eventuella förhandlingen avslutad.

Nu tar jag ett djupt andetag och sätter igång dagen✨✨✨

Dags för lite statistik: Har registrerat 41 dagar i alkoholkalendern denna sommar varav 22 dagar varit helt nyktra. Många ”dryckesdagar” har endast innehållit 1-2 glas vilket ju är helt meningslöst i mina ögon. De glasen hade jag lätt kunnat vara utan.

Jag ska bli ”hon som inte dricker”. Jag ska bli min bästa version. Det kommer att bli tufft, jobbar ständigt med min dåliga impulskontroll men ska försöka vända på impulserna så de jobbar med mig istället för mot mig.

Idag är ännu en nykter dag✨

@Allegra

Den där bristande impulskontrollen behöver jag också göra ett arbete med. Kan vara en bra idé att vi fokuserar på att öva in att göra helt andra saker när impulsen slår på starkt. För det kan gå fort! När impulsen rill vin slår på och om den slår på hårt är det jobbigt.

Kramar 🥰

När en typen av impulser händer mig, som igår, är nog det abdolut bästa för mig att ta bilen iväg till en fin skö och bara njuta av vyn och göra nån mediationsöving som sen äta picknick. Jag behöver skifta fokus med miljön.

@Natalia Ibland har hjärnan blivit radiostyrd, fötterna promenerar plötsligt inte hem efter jobbet utan styr av mot närmsta krog. Det är obehagligt och jag måste verkligen fundera på hur f-n jag skall hantera stress, min främsta trigger. 😐

När jag slutade dricka var just riden vid jobbavslut jobbig. Då handlade jag ibland som radiostyrd. Jag tror att det finns massor att göra för att inte hamna i det läget. Man är trött, kanske lite hungrig och då fattar man inte de bästa besluten. HALT (hungrig, arg, ledsen/lonely/tired). Hjärnan vet hur man snabbt kommer i form. Kanske mellanmål, rask promenad kan hjälpa. Att tänka att ”jag får dricka, jag ska bara göra det här först hjälper många… När det gått en stund har suget avklingat. Att göra som Natalia och byta miljö är ett bra tips. Satsa på att göra något annat. Det handlar till viss del om att ligga steget före.

@Allegra Ett tips som kan funka är just att tänka: ”Jag får dricka, men först ska jag stå på händer”. Eller springa tre varv runt huset, eller ta en macka och ett glas mjölk, eller… Hitta på vad du vill, bara du ger dig själv lite respit så du inte hugger som en kobra på impulsen. Suget går alltid över efter en stund - börja inte förhandla med dig själv!

Kram 🐘