Anonym31513

@Andrahalvlek Grattis till alla dina nyktra dagar! Du är verkligen en förebild. Jag har saknat dig här på forumet nu när du varit borta en tid.

Tack @Lavendelblomman ❤️ Jag har saknat dig också! Och alla andra fina forumvänner ❤️ Nu mår jag äntligen liiite bättre. Ska vara sjukskriven på heltid i hela aug också, och sen börja jobba 25 procent från september. Det känns lagom. Jag måste skynda långsamt. En sak i taget.

Kram 🐘

@Andrahalvlek stort grattis till dina 900 dagar, det är aldeles fantastiskt bra gjort.
Du är en så fin inspirationskälla för oss andra som kämpar och önskar vi också en dag kan fira 900.
Snart 1000 dagar, det låter jättestort :) Kram

Idag firar jag 2,5 år som nykter 🥳🥳🥳🥳 Hela 30 månader. Mäktigt. Och som jag brukar, så väcker jag liv i den här gamla tråden då jag firar. Den här tråden skildrar min nyktra tid 0-6 månader. Den är sprängfylld med tips på böcker, poddar och Youtube-klipp. Alltid hjälper det någon tänker jag.

Till vardags hänger jag under ”Det vidare livet” och där skriver jag nästan dagligen i min tråd ”Andra halvlek har inletts”. För efter att man har blivit nykter så måste man lära sig hantera allt i livet på ett annat sätt, utan det bedrägliga lugn som alkoholen ger en. Och den resan pågår och pågår och pågår.

Den resan är långt ifrån lika tuff som den var inledningsvis, men den kräver ändå sitt jobb. Och jag är hjälpt av att skriva om det. Nu senast har jag skrivit mycket om det senaste helveteshalvåret med svår depression. Trots att det var svinjobbigt tänkte jag inte en enda gång att alkohol kanske var en lösning. Tvärtom. Jag vet att alkohol inte är en lösning på någonting.

Kram 🐘

majken_r

@Andrahalvlek Grattis!! Fantastiskt bra gjort, en förebild och inspiration. Tryggt att du och andra finns här och delar. Önskar dig en riktigt fin dag!🎊🐘🎊

Tack @majken_r ❤️ Skönt att även du har bestämt dig för att nolla, det gör allt mycket enklare. Vin-flasharna kommer allt mer sällan och man upptäcker nya sidor av livet och sig själv, som både förvånar och berikar.

Kram 🐘

Idag har jag uppnått 1.000 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Mäktigt många!

Jag har en app som heter Nomo som håller räkningen åt mig. Då och då kastar jag ett öga och när det närmar sig milstolpar som den här, och då måste jag bara putta upp min första tråd, som skildrar tiden 0-6 mån som nykter. Den är fylld med tips på böcker, poddar och Youtube-klipp som nynyktra kanske har användning för.

Till vardags hänger jag under fliken ”Det vidare livet”. Min tråd där heter ”Andra halvlek har inletts” och den skildrar tiden 7 mån nykter och framåt. Jag fortsätter hänga på forumet dagligen. (Förutom i våras då jag var sjuk.) Forumet är mitt AA. Här påminns jag om hur illa det var - och genom att hjälpa andra får jag själv viktig repetetion.

Jag vill ju att så många som möjligt ska få uppleva storheten i det nyktra livet. Hur befriande det känns att identifiera sig som en person som inte dricker alkohol. Vi tillhör de coola 😎 Vi som har fattat grejen. Som inte längre låter oss luras av alkoholromantiken och en cynisk alkoholbransch som vill förgifta oss - och vi ska dessutom betala dyra pengar för det.

Fortsatt trevlig allhelgonahelg kära forumvänner!

Kram 🐘

Jag skrev mitt första inlägg här på forumet den 10/10 år 2019. Jag ville precis som så många andra här på forumet lära mig att dricka ”normalt”.

Jag hade läst en bok av Kjell-Olof Feldt, som påstod sig ha lärt sig detta. (Lite senare såg jag ett Malouprogram där han och hans fru var gäster. Hon var så tydligt kuvad och medberoende 😢 Han slog sig för bröstet, han hade lyckats. You wish tänkte jag när jag såg programmet.)

Jag försökte med mina max 4 glas på fredag och lördag. Max ett glas per timme. Jag kände ingenting. Inte ens det sköna ruset efter första glaset. Zip. Nada. Fullständigt meningslöst.

Inom bara några veckor ballade jag ur. Rejält. När jag inte var förberedd på att jag skulle hålla igen ballade det ur fullständigt. Det var som om jag omedvetet ville dricka ikapp. Mycket märkligt fenomen.

Så fortsatte det över jul och nyår tills jag den 9/2 år 2020, precis när covid-larmen började komma, beslöt mig för att prova att nolla. En månad, två, tre. Min målsättning var svävande, men rätt snabbt skaffade jag mig målet ”inom överskådlig framtid ska jag vara nykter”.

Det tillhör de bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Jag ångrar bara en enda sak - och det är att jag inte gjorde detta tidigare.

Kämpa på alla nynyktra - och chilla vidare alla gamlingar 🤗 Jag vill önska er en fin allhelgonahelg! Tänd några ljus för våra kära i himlen 🕯

Kram 🐘