Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@vår2022 Hej!! Jag mår fint! Och du har 300 dagar idag!! Hade jag kunnat så hade jag bakat marängtårta och kommit med den och gott kaffe🎂 Det är stort, du gör så bra. Hatten av och stort hurra!🎊

majken_r

Två veckor sen jag hoppade från tian och slängde nyckeln i havet. Det går förvånansvärt bra?! Jag liksom bara ÄR en som inte dricker?! En som bara beställer alkoholfritt bubbel som det vore värsta lyxen. En som går till gymmet och mediterar. Som är närvarande med barnen.
Fattar knappt. Visst har ett litet glas rödvin fladdrat förbi, men det biter liksom inte tag i mig. Det blir mer som om jag ser ett litet hus vid havet med egen brygga, vill ha, men vet ju att det inte kommer hända. Kan liksom inte få allt.
Men jag vet vad jag har. Galet mycket att vara tacksam för.
Nu blir det frukost med ungar, stora och lite mindre. Solen skiner. Jag är inte bakis. Önskar er en fin dag🍀

@majken_r Ja, du verka verkligen må bra😁. Så är det för mig också, när det varit tillställningar med vin. Kan se det, registrera det, något jag drack förr, inget för mig nu och sedan går det förbi. Tack så mycket för kaffet och marängtårtan, det smakade så gott i cyberrymden❤️

@majken_r Tacksamhet är verkligen synonymt med det nyktra livet ❤️ Så glad för din skull, att du mår så bra i din nykterhet. Vin-flasharna blir det allt glesare mellan med tiden.

Kram 😢

@majken_r Grattis 🙌 till att du känner dig som hon som inte dricker, fortsätt så ❣️. Alkoholfritt bubbel är värsta lyxen, känns lyxigt och medför ingen ångest dagen efter! Nykter frukost med barnen låter underbart 😍! Önskar dig en fin söndag! Du gör detta så bra och inspirerande 🥰

majken_r

@Andrahalvlek Tack, blir varm och glad i hjärtat! Och fattar att emojin blev lite tokig😂🥰

majken_r

Vaknade till lite för tidigt med huvudvärk.. Så skönt när jag kom på att jag inte druckit. Något av det absolut bästa med att inte dricka är att slippa oroliga nätter och vidriga morgnar! ☕️

@majken_r Jag hade mycket huvudvärk mina första nyktra månader. I flera månader faktiskt. Jag tror att det var någon form av fysisk abstinens. Men huvudvärken som kaffeabstinens ger är mycket värre. Huvudvärken efter alkoholabstinens kunde jag leva med. Allra helst som jag visste varför jag hade den.

Kram 🐘

majken_r

@Andrahalvlek Instämmer! Huvudvärken i morse var mer oro, abstinens-huvudvärken hade jag för längre sen tillbaks när jag hade mitt långa uppehåll. Det är skönt att inte dricka, så skönt🙌🏼 Hoppas du får en fin dag!

@majken_r
Åh vad jag tycker om hur du tänker och resonerar, vänder och vrider på saker. Du är klok. Å att det redan är 2 veckor sen du dök, tiden går fort!! 300+ dagar oxå, du är min förebild på riktigt! Vi har ju följt varandra här sen start och det känns så bra att läsa om dina framgångar! Stort grattis, försenat men varmt och direkt från hjärtat!
Kram 🤗

Det är ju @vår2022 som har 300 dagar! ❤️
Jag snurrade till det när jag läste ifatt i din tråd.
Hurra vad hon är bra & du oxå!
Kram 🤗

majken_r

Jag mår så bra..energin sprudlar. Sömnen fungerar. Tränar och yogar. Mediterar. Är sällan irriterad hemma. Det svåra som finns i mitt liv tar jag hand om, är i. Känner mig stark. Skriver för att komma ihåg det om förhandlaren skulle dyka upp med nya strategier framöver..
Ibland flyger en liten tanke förbi, en saknad efter vin, fest och gott prat. Men det går liksom inte in i mig, tanken fladdrar lite på avstånd och jag blir inte påverkad. Jag är klar med vin. Färdig. Det är enklast så.
Tillåter mig känna en liten sorg, vinet är borta för mig. Men jag har energin, närvaron och glädjen. Dessutom har jag utvecklat ett större intresse för alkoholfritt, och te. Det hade jag aldrig trott😅 Läser ofta härinne, så mycket mod och klokskap, och humor! Har inte nog tid att skriva som jag vill (önskar fortfarande en gilla-knapp). Jobb och barnens skola tar tid. Men bakfyllans förbannade seghet, ångest är borta, tack o lov💫