Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

Du har rätt @Ny dag , kampen är vad den är; ärlig och meningsfull. Bara ledsen att jag hamnat här, tillåtit mig själv att stänga av känslorna så länge. Fly in i dimman…Som tur är så är det en ny dag imorgon, kram✨✨✨

Precis @vår2022 , det är svårt och lätt på samma gång, att observera allt som händer inom sig och runtomkring utan att nödvändigtvis agera eller reagera. Jag kände mig väldigt nyfiken på alltihop häromdagen, nu mest less på skiten. Har dock börjat städa och röja en smula, gudarna skall veta att det var längesen det skedde frivilligt😅 Alltid något.
Sov gott✨✨✨

Vaknar tacksam utan bakfylla✨ Ska snart iväg på kick-off med jobbet, vilket är helt okej, men är redan smått irriterad då jag vet att vi kommer att sitta i en ring och skriva värdeord på post-it-lappar som en jävla dagisklass.. Föraktar New Public Management, ville bara ha det sagt. Vart tar de där post-it-lapparna vägen efter kick-off:en? Har aldrig varit med om att någon chef har återkopplat våra workshops…

Nåväl, de andra skall äta middag och övernatta, jag åker hem efter post-it-lapparna för att slippa dricka med mina kollegor. Bästa beslutet idag✨✨✨

majken_r

@Allegra Väldigt bra beslut! Har inte heller hört eller sett så mycket av de där lapparna efter work-shops och annat? Tycks vara lite som strumporna som försvinner i tvätten🙄

Håller helt med@Allegra !
Som numera egen företagare är det skönt att slippa konstgjorda kick off där idéer och tankar ska kläckas och sedan inte tas om hand. Arbetar ibland med grupper och organisationer och är nå väldigt tydlig med uppdragsgivare att vi ska identifiera tillsammans med deltagarna vilka områden som är viktiga att arbeta med och att ha tydliga arbetsplaner som följs upp löpande. Allt annat blir ett spel för gallerierna. Skönt att du sover hemma och det kanske ändå blir en kul dag med kollegorna? Hoppas det i alla fall. Man får plocka ut guldkornen även om vissa saker är störande. Önskar dig en fin nykter dag från en ganska solig västkust. Kram🤗

Igår tog jag det förbjudna första glaset, fattar inte riktigt hur det gick till. Tillbaka på ruta ett men jag ska fan inte ge upp!

Måste försöka förstå mörkret inom mig som framkallar denna destruktivitet. Jag vill ju inte dricka.

Jag känner igen mig i ditt mönster. Tycker att du ska bortse helt från gårdagen. Det är inte dag ett, du är en bra bit på väg. Sätt en parentes kring gårdagen och låtsas som om den inte fanns.

Ja @If , jag stoppar definitivt här, idag är jag nykter. Har 10 dagar i följd bakom mig och njöt verkligen av att slippa alkohol, även om jag känt mig bakis nästan varje morgon = abstinens.

Hängde knappt själv med på vad som hände igår men förstår innebörden av ”ta inte första glaset” på ett nytt sätt. Det går inte att stanna vid ett glas, jag dricker tills ”de” slänger ut mig.

@Allegra Vad starkt att du kommer tillbaka hit direkt efter gårdagens dike. Så jäkla svårt det här vi kämpar mot. Men du liksom jag är envis, motgångar är till för att övervinnas. Jag kan heller inte ta första glaset, för sedan är det inte jag som styr längre. Nu fortsätter vi väl det här? Kramar till dig och vill så gärna skicka pepp och styrka till dig. ❤️

Tack fina @Ny dag ! Ja, jag är chockad över hur svårt det är att låta bli alkoholen. Obehagligt att tappa kontrollen trots all möda man lagt ner på att det inte ska hända.

Såklart drog jag mig för att gå in här och skriva att jag snubblade igår, men jag kan ju inte ljuga för mig själv. Vill bli nykter och då duger det inte att mörka!

Måste erkänna att jag känner mig vilsen i detta nya förhållningssätt till livet… Dock ringde min man förut (han såg ju hur ledsen jag var imorse) och sa att han är med på en nykter september. Det betyder jättemycket, vi är båda ”vinnarskallar” (även om man inte kan tro det om mig :) så ingen av oss kommer att vilja ”förlora”.

Godnatt :)

@Allegra Vad bra att din man hakar på en nykter september. Det blir så mycket roligare och lättare om man gör det tillsammans. Man strävar mot samma mål. Det kan blir en fin och bra kamp om vem som är bäst på att inte dricka och lyssna på alkoholdjävulen😂.

Ha en fin onsdag!❤️

Tack @Mattan :) Är åtminstone _mer_ klar än jag var innan jag snubblade. Och idag är jag nöjd över att jag inte ”tog chansen” att fortsätta dricka ”eftersom jag ändå är ett hopplöst fall”. Rent objektivt finns det en vilja i kroppen att bli nykter!

Ha det fint✨