Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

Allegra

Ja, jag är glad @vår2022 , både för min egen skull och för min man. Han dricker för mycket, dock inte på det destruktiva sätt som jag tycker att jag själv har druckit.

Vi har redan börjat prata om utflykter vi ska göra till hösten etc. Jag är hoppfull!

Allt gott✨

Ny dag

@Allegra Nykter september tillsammans med sambon låter hur bra som helst! Det blir så mycket enklare med stöttning på hemmafronten. Min make dricker inte längre vin till maten på helgerna slentrianmässigt utan afri öl tillsammans med mig. Det är ju så mycket bättre också för honom i det långa loppet. Heja oss som kämpar och vad du är bra som inte tog chansen att fortsätta dricka, jag tror du är mer redo än vad du vågar tro! Nu kör vi fortsatt nyktert eller hur? Jag och forumet stöttar hela tiden fram till september för visst ska du vara nykter fram tills dess... 🌱💕

Allegra

Ännu en solig dag på västkusten☀️ Igår eftermiddag körde vi till havet och hoppade i - bästa doppet denna sommar! I nyktert tillstånd är det så mycket lättare att ta in storheten i att ha tillgång till varma klippor och salt vatten.

Vaknar med lite oro i magen, mest för att en massa uppgifter tornar upp sig vid horisonten. Har aldrig varit bra på framförhållning och är lite av en deadline-surfare. Kanske dags att försöka ändra på det, allt för att skapa lite ro i sinnet. Jag vet inte, man är ju samtidigt som man är.

Idag är jag nykter, kram till alla som kämpar✨✨✨

Andrahalvlek

@Allegra Exakt så är det. I nyktert tillstånd är det så mycket lättare att ta in storheten. Med allt. Hela livet. Att jag skulle uppleva mer innerlig njutning som nykter, än när jag drack, kunde jag aldrig i min vildaste fantasi ens tro. Men så är det.

Kram 🐘

Allegra

Det är en enorm inspiration @Andrahalvlek , att höra ditt vittnesmål om hur en nykter hjärna kan uppleva livets goda! Jag får små glimtar av det nu när jag trappat ner så mycket och ändrat mitt mindset.

Kan det vara så att vi, som har bedövat oss så länge, får en ännu större kick då dimman lättar!?

En bra dag till dig✨✨✨

Andrahalvlek

@Allegra Det är tydligt att kontrasten blir stor inledningsvis. Sen vänjer man sig vid allt, men jag får ofta flashar av välbehag. ”Mm, att livet kan vara SÅ bra”. Någon liknade det vid de känslor man kan känna vid förälskelse. Positiva känslor väller liksom över en som en flodvåg. På ett positivt sätt.

Kram 🐘

Allegra

Nu har det gått tre dagar sen jag drack i måndags, tre nyktra dagar. Kan konstatera att det ändå är ett framsteg, förut blev det liksom aldrig tre nyktra dagar i rad, det var en slags jämntjock fylla. Har sagt det förut men idag kan jag inte begripa hur jag orkade!

Men jag orkade väl egentligen inte eftersom jag känner mig så jäkla sliten nu. Mest i huvudet faktiskt, blir trött som en gammal gnu på eftermiddagarna, stresströskeln är i princip obefintlig. En stor tröst är att jag faktiskt får sova, för det mesta. Brukar skämta om att jag skulle kunna sova gott på en refug, herregud vad tacksam jag är för det!

majken_r

@Allegra Nix, men har testat. Iskallt, brygga täckt av is🥶 Avskyr egentligen kallt vatten men det var en grym upplevelse. Ska försöka få till det fler gånger men kommer inte kunna bada regelbundet. Sov gott!

Allegra

Total härdsmälta i skallen. Har en tonåring som kämpat med depressioner och således inte klarat av skolan. Tillsammans har vi under flera år sökt hjälp och fått någorlunda lindring, innan sommaren även en adhd-diagnos. Har möte med BUP om en vecka ang. ev. medicinering.

Nu första veckan på terminen vill hon inte gå till skolan trots att hon träffar kompisar varje dag och är ute på det ena och det andra.

Imorse svartnade det för ögonen på mig då jag återigen fick i uppdrag att frånvaroanmäla henne från skolan. All kamp och tårar och ångest från de senaste 5 åren drog förbi i mitt inre och jag känner att jag orkar inte ett år till av tjat, böner och tröstande ord. Planer som görs upp för att inte infrias, strategier, känslor..

Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa henne då hon förstör för sig själv genom att inte följa sina intentioner. Har sagt till henne att hon kan hoppa av gymnasiet, det finns andra vägar att gå men hon vägrar.

Jag vet att jag har druckit många ggr för att döva min ångest inför detta med min dotter. Impulsen är så stark att supa skallen i bitar idag. Det finns inga svar, det är bara att härda ut.

Kennie

Förstår att du har det jobbigt... Vill bara säga att jag känner många personer som strulat i tonåren och sen hittat sin väg. Och även om det är svårt att okeja att hon hittar på saker med kompisar men inte går till skolan så tyder det ju ändå på att hon har livsglädje.. Och kompisar, det är bra. Vill absolut inte bagatellisera din känsla, jag förstår att det är allvar. Men jag ser också hopp.

Allegra

Tack fina @Inombords , behöver styrka för att förstå hur jag ska förhålla mig till min dotter och hennes idéer. @Kennie fick mig att inse att ungen har ett socialt liv = livsglädje, det är såklart det viktigaste!!

Jag var själv ordentligt strulig i tonåren, antar att det är jobbigt för mig att minnas det - men det har gått rätt bra för mig i livet ändå, på det hela taget.

Allegra

Det är en solig måndag morgon och den här veckan kommer att bli intensiv på jobbet. Min uppgift blir att sätta gränser; inte fastna i problemlösning åt andra, inte säga ja till till en massa extra möten (t.ex. lunchmöten, som borde vara förbjudet att föreslå), inte bli irriterad på vad jag tycker är en idiotisk organisation. Jag ska ägna mig åt kärnverksamheten, det jag är bra på, det jag har betalt för att göra.

Idag är jag dessutom nykter✨

På torsdag den 1a september får jag dessutom sällskap av min man och min bästa kompis, de vill göra varsin vit månad. Tänker att det kommer att ge mig en bra grund att stå på inför hösten, mitt mål är att fixa tre nyktra månader på raken.

Kram till alla som kämpar!!!

Andrahalvlek

@Allegra Bra att du redan nu vet vilka gränser som är viktiga för dig att sätta. Och hålla stenhårt på. Vi kan inte bära hela arbetsplatsen på våra axlar. Vi kan inte låta oss tyngas av tokiga beslut som tagits uppåt i hierakin. Vi kan bara gräva där vi står, vara tydliga med var våra gränser går, och se till att få vila och återhämtning mellan jobbpassen. Utan alkohol blir vilan dessutom så mycket mer läkande.

Keep up the good work!

Kram 🐘