@Himmelellerhelvette Delmål och mål är bra strategier att ha. Fick en reflektion ang att räkna ned. Du skriver att du inte räknar ned tills du får dricka men att nedräkning är ditt första delmål. Något jag tidigare gjort när jag haft uppehåll är att jag räknat ned till ett satt datum när uppehållet ska vara slut och när jag får dricka. Mitt mindset, mitt fokus i mina tankar har varit att nå ett mål, sen är det uppnått, i detta fall när jag får dricka igen. Denna gång har jag räkna upp, räknat hur många dagar det gått från att jag slutade dricka, räknat hur mycket längre jag kommer varje dag, varje månad från då jag drack alkohol och mådde så dåligt. Mitt fokus är uppräkning framåt, en räkning som aldrig tar slut, mot en den önskade riktningen jag vill ha i mitt liv, ett bra och hälsosamt liv utan alkohol. Det är inget mål jag ska nå, det är en riktning på mitt liv som jag önskar leva livet ut. Men jag har delmål, det är att räkna mina månader som jag samlar på mig, som blir till år, till decennium, från mitt oönskade liv med begär till alkohol.

Vad jag menar är att det finns en skillnad i hur man tänker om sitt räknande och som påverkar ditt mindset och tankarna på alkohol. Att vissa tankar håller kvar begäret till alkohol och vissa tankar går från begäret till alkohol.

Ha en fin tisdag!❤️

@vår2022 På tal om räkna visar min app Nomo att jag idag har uppnått 940 nyktra dagar, tjoho! Och våra fina forumvänner @Torn och @Seklart uppnår 32 nyktra månader just idag, hipp, hipp, hurra för er! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

@Allegra Jag kombinerar styrke och konditionsträning det tycker jag ger bäst resultat, gärna 2dagar styrka och två dagar kondition per vecka men minst 2 träningspass per vecka.
Det blir lätt till ett beroende om man bara bestämmer sig och gör det, det kan vara motigt de första veckorna men sedan vill/kan man bara inte vara utan🥰
Jag tror det är endorfinerna man blir beroende av, bättre kickar än alkohol definitivt😁 Sedan kör jag gärna yoga ett par gånger i veckan för att finna lugnet, jag älskar den formen av yoga som heter Yinyoga.
För mig är det bästa att ha gymkort med gruppträning, där finns mycket olika träningsformer att välja på så man kan hitta det som passar en själv bäst.❤️

@Himmelellerhelvette Grattis till en månad eller 31 dagar! Läste lite slarvigt…. Men 31 dagar är också sååå värt att firas. En första period och försmak av det goda nyktra livet! Och precis som @vår2022 skriver försöker jag tänka avseende räknandet, dvs dagar bort från alkoholen….mot en nykter framtid tillsvidare 🥰

@Allegra

Önskas viktminskning är konditionsträning det bästa. Och att se över onödiga kolhydratintag.
Långpromenader går ju utmärkt och kanske något mer rörligt konditionsspass på nåt gym som behandlar omfattande delar av kroppen. Behöver ju inte vara stenhårt. Det bygger muskler också.
Styrketräning är förstås bra för att stärka upp kroppen och forma mer. Och träning oberoende av form är som du säger, bra för allt. Signalsubstanser, välmående, stress, bentäthet på sikt, motivation och ja, vem kan argumentera emot.
Men det ska förstås vara något som tilltalar just dig så det faktiskt blir av🙂

Börja smått? Något är bättre än inget. Brukar finnas gott om utegym också här och var om man vill. Variation är bra.

Har tränat mycket hela mitt liv men medger att jag hatar just gym. Tränar hemma. Motionerar ute och det går utmärkt att göra träningsövningar ute med. Själv tränar jag med endast med den egna kroppstyngden just nu. Men det är ingen som tror på det. Folk har svårt att förstå hur man kan forma muskler så definierat utan vikter.
Går utmärkt! Har slarvat året bak pga på tok för förödande utsättning av tabletter och för mycket vin under året. Men ska också komma igång bättre igen. Har mest promenerat nu och tränat styrka inte mer än kanske 20 ggr året bak. Mår jättedåligt av att ha slarvat 😱

Kram 🥰

Jag tror du gör helt rätt som ägnar lite tid åt att fundera över vilken roll alkoholen har spelat i ditt liv. AndraHalvlek skrev så bra i början av sin nykterhet att hon analyserade vilka känslor och situationer hon brukade dricka vin på/i. Tänker också på SeKlarts ord om alkoholen som en emotionell spelare - det blir liksom inte så många situationer över att dricka på om man inte använder alkohol som stämningshöjare, avkopplare, energiboost etc. En annan sak som är lite viktig i sammanhanget är ju att se över alla förändringar som görs nu. Jag tror att balansen är viktig. Kondition och träning infall ära, men vila återhämtning är oerhört viktiga. Det blir snart mörkare igen. Tröttheten smyger sig på och har man haft en tendens att dricka för att orka så är det lätt att trilla dit igen. Det är oerhört lätt att återgå till gamla ovanor, särskilt om de inbegriper ett beroendeframkallande medel. Så fortsätt analysera. Du gör det redan så bra! Över 1 månad nu! Grattis!

Tack @Natalia 😊 Faktum är att jag gillar styrketräning på gym, finns en trygghet i dessa designade maskiner som inte kan missförstås. Grejen är bara att packa väskan och pallra sig dit! Any day now😅

@Himmelellerhelvette Därför att din kropp och hjärna behöver läka. När du drack kände du inte hur trött du faktiskt var. Du använde alkohol både som startgas och fartdämpare. I början sov jag jättemycket, plötsligt var jag kvällstrött (och morgonpigg) och tog ofta en höneblund. Det går över.

Kram 🐘