Dagen har varit bra. Gym., promenad till AA-möte. Köpt lite nya växter. Läst ut boken: Kvinnan på tåget. Så livet går vidare. Och jag saknar inte alkoholen. Jag mår bra. Men ångesten gnager i alla fall. Det förflutna går inte att radera. Och då menar jag, att jag inte var riktigt närvarande, när mina barn var små. Pratar inte mycket om det numera, men det sitter ändå, som en tagg. Försöker att återgälda genom att passa barnbarn, så mycket, som jag kan. Nu skall jag börja på en annan bok.

Morgontankar medan jag lyssnar på retro…
Idag middag med barn o barnbarn samt min syster. 10 stolar och en pall, till mig, på bordhörnan. Allt är klart, som går att förbereda. Vädret ser ut, att bli perfekt. I detta nu känns det bara bra…

Sommar…idag har vi druckit kaffe på vår brygga vid vår sjöbod. Härligt. Fick ett samtal från en AA-kvinna. Har väldigt svårt numera med personer, som tynger. Jag är bara så tacksam för mitt nyktra liv. Och att läsa här på forumet hjälper mig.

Midsommar….lugnt o skönt…gamla vänner kommer på besök i morgon. Mitt liv är just nu bekymmersfritt. Förra helgen hade vi barn o barnbarn här igen. Full rulle. Kul. Vi kunde vara på stranden med barnen. Och ta ett kvällsdopp oxå. Härligt…..

För mig är det väldigt enkelt, att bara välja vatten och kaffe förstås, som dryck. Eftersom jag har kämpat med alkoholen i hela mitt liv. När jag gick i pension tog alkoholen över helt. Jag har facit. Nu har jag ett bra liv. Bara fantasin begränsar mig. Jag är helt nöjd. Under mina nyktra år, har skuld och skam bleknat mer och mer.

Hemma igen efter en bröllopsfest för vår son. Allt enligt tradition. Saknades ingenting av mat och dryck. Många barn, som lekte och var glada. Många roliga tal. Jag kan bara vara stolt. Festen på lördagen i prästgården och kafferep på svärdotterns föräldragård i går. Känns bara skönt idag.

@Vida Gött! Det är så skönt när man inte längre tvekar ett dugg inför festligheter. Man går dit och har jättekul, med alkoholfritt i glaset. Jag är mer fokuserad på samtalen och umgänget, nu när jag är nykter. Innan brydde jag mig mest om hur/när jag kunde fylla på mitt glas igen. Så fort jag hade fyllt mitt glas började jag tänka på nästa glas. Jag var typ kidnappad av alkoholen. Men det är historia nu.

Kram 🐘

Barn och barnbarn har varit på besök igen. Vi har varit på Tivolit, Leos lekland, har spelat minigolf, grillat och badat. Ja, full rulle. Sedan har jag städat, tvättat och återställt ordningen. Tacksam, att jag orkar. Nu mina egna rutiner: morgongympa, serier och kaffe på bryggan….lugnt och skönt

Mitt nyktra liv är behagligt…..
Att läsa Axiennes tråd är fantastiskt. Alkoholen har ju styrt mitt liv. Far alkoholist. Min egen kamp. Patient på alkoholkliniken 35 år. Jobbade på bank över 40 år. När jag gick i pension tog alkoholen helt över. Gav upp kampen för mer än 6 år sedan. Tyvärr fortsätter min man sitt drickande. Så det känns, som om alkoholen fortsätter, att styra. Men jag försöker, att fokusera på det, som är bra för mig.😀

@Vida Tack för din hälsning! Det är alltid lika roligt när gamlingar hälsar på.

Så otroligt sorgligt att din man fortsätter dricka. Då har du det inpå dig hela tiden 😢 Inte bara i bemärkelsen att du kanske frestas från och till, när livet ger oss svårigheter, utan att du har alkoholen inpå dig på ett destruktivt sätt.

Min pappa var också alkis, och den ständigt gnagande oron för vad han skulle hitta på skapade ett stort hål inuti mig. Eller rättare sagt - jag gick ständigt omkring med en orosklump i magen. Ständigt. Jag lider verkligen med dig, och hoppas att det blir en förändring snart. Åt något håll.

Grattis till 6 nyktra år! 🥳🥳🥳

Kram 🐘