@Lina. 2.0 Skillnaden den här gången är nog att du är öppen för förändring. Du siktar inte bara på x antal dagar då du gör uppehåll i drickandet. Du är mer öppen för en nykter livsstil. Det bästa du kan göra är att fortsätta läsa på och låta dig inspireras av nyktra förebilder.

Sakta men säkert växlar ditt mindset från ”får inte dricka” till ”vill inte dricka” och ”slipper dricka”. Då har du uppnått frihet på riktigt. Alkoholen är en slavdrivare som får oss att göra saker som vi egentligen inte vill göra. Alkoholen begränsar våra liv. Utan alkohol i våra liv finns en helt annan frihet att bara leva. På riktigt. Leva och njuta av livet, av alla små och stora saker som livet ger oss.

Fortsätt fokusera på fördelarna med nykterheten, och jobba stenhårt på att identifiera dig som en person som inte dricker alkohol. Då blir du nykter på riktigt, och inte på ”vita knogar”. De stackarna tvingar sig själva att vara nyktra, och det håller aldrig i längden.

Kram 🐘

@vår2022 @Andrahalvlek
Tack så mycket för era ord.

Det stämmer nog att jag är öppen för förändring. Har bara inte bestämt hur den ser ut på slutet. Men 90 dagar är en fin början på min förändring. Så kan jag ta ett nytt beslut då.
Första dagen på vecka 4 och det känns så bra att ha kommit hit.

Idag blir det fotboll. Vackert väder ute. Jag har avbokat fotbollen med min vän och går med min man istället. Då är drt inga planer på hur och när vi ska dricka. Så som jag vill ha det.

Eller vad dillar jag i... Jag har visst bestämt mig. Jag ska vara nykter men det känns så slutgiltigt att säga det. Jag tar helt enkelt och formulerar det nya målet när jag nått 90 dagar. Nu siktar jag först och främst på 90 dagar.

Dag 24
Det var trevligt att gå på fotbollen i lördags. Mannen drack en aning för mycket men det gör inget. Han gör det så sällan. Själv lärde jag mig att det funkar att gå på fotboll och vara nykter.

Fått mina provsvar äntligen. Min kropp mår bra. Bättre än väntat. Dom ringde från riddargatan och en plan kommer läggas upp. Jag har valt att inte ta några mediciner än. Däremot kommer vi ha videomöten för att stämma av hur det går.
Om jag skulle sjabbla till det alldeles, läs dricka varje dag eller så, kommer jag be om medicinsk hjälp men det känns som att jag borde fixa vara nykter då jag faktiskt inte dricker mer än en gång varannan vecka i vanliga fall.
Jag kanske fortsätter lura mig själv men då får jag lära mig av det men jag tänker att vanan inte bryts av en tablett utan av att ändra vanan. Jag är också väldigt skeptisk mot tabletter, äter knappt en alvedon i vanliga fall.
Men jag är inte dummare än att kunna ändra mig om så behövs 😁

Dag 25 och jag mår bra. Känner mig mer trygg och säker i mig själv. Bara 3 dagar kvar till att ha klarat 4 veckor nykter 🙏 det känns ju galet att det går så pass lätt ändå när det för fyra veckor sedan var så svårt. Snart fyra veckor ifrån alkoholen. Nu har absolut vissa dagar varit jobbiga men överlag har jag ju överlevt. Och det bra.
Idag är jag fortsatt nykter 🙏

@Lina. 2.0 Så himla bra gjort! Det är fantastiskt vilka effekter man får av att vara nykter, mer trygg och självsäker. Och det blir bara bättre och bättre ju längre tid man är nykter. Grattis!🥳💕

Onsdag och ledig kväll samt sovmorgon imorgon. Har funderat ett tag på att gå och lägga mig så det blir morgon och jag får njuta av morgonkaffe på säng nån gång 😂. Tror att vanan att dricka vin vid ledighet sakta börjar bytas ut.
Är ledig på fredag och har redan börjat se framemot att få stiga upp tidigt och få ut så mycket som möjligt av en ledig dag.
Nytt mindset på gång månntro?

Jag mår fortsatt bra. Njuter av mina lugna kvällar mer än jag saknar alkohol 98 procent av tiden. För jag ska inte ljuga och säga att jag inte saknar, sörjer alkoholen. Berusningen. För om den inte gav nåt positivt någon gång skulle jag ju inte ha problem idag.
Tror det blir lätt att glömma att det är en sorg och en sorg har många delprocesser innan man kommit igenom den.

Dag 26, snart startar dag 27. Och ja, jag tänker slå mig själv på bröstet för det är för mig är det en big deal. 5 dagar från en månad. Jag skiter i jantelagen och slår ett slag på cymbalen innan jag slår på den stora trumman om 5 dagar 🥁

Ja du har himla rätt i att det är en sorg- dels att säga adjöss till ruset. Och så en sorg över att ”just jag” blev en sån som inte kunde dricka lagom.
Eller- så minns jag att det kändes.
Jag vet inte om du tror mig men idag det jag det som en fördel, något extra bra med just mitt liv. Jag är en sån som fick chansen att upptäcka livet på nytt. Jag hade turen att få bli nykter- alltså leva nykter. Det hade jag ju aldrig upplevt om jag varit en lagom-drickare… kanske makes no sense just nu, men så småningom.
Och du- jag kan ännu längta efter att få gå och sova- för att det är så himla härligt att vakna! Kram och heja dig 💞

@Se klart precis så, varför blev jag en sån som inte kan dricka lagom. Det är en sorg och saknaden kanske alltid kommer finnas i en liten del av mig men där får jag träna på acceptans.
Jag tänker också lite så, om jag aldrig haft problem hade jag heller inte fått upptäcka känslor, tankar och händelser som jag nu upptäcker. Kanske aldrig nånsin hade jag varit så tacksam att vakna nykter och upplevt en sån trötthet på kampen. Kampen tänker jag består i att dölja, planera, ljuga och manipulera. Den kampen slipper jag just nu. Den har jag gett upp. Förhoppningsvis för evigt men iaf för idag. Och för idag är det bästa jag kan ge.

Tack för dina ord. Kram 💗

@Lina. 2.0 Det bästa som finns är morgonkaffe i sängen. Brukar gå upp tidigare ibland när jag ska till jobbet, bara för att få dricka kaffet i sängen😁. Jag kunde också känna sorg över att behöva försaka att dricka och inte få känna rus eller sippa vin i olika sammanhang som vid matlagning eller efter en dag på jobbet. Att jag inte kunde dricka som andra. Denna gång när jag bestämt mig på riktigt att verkligen sluta dricka, har jag inte känt speciellt mycket sorg. Det skymtade förbi någon gång i början. Det är så otroligt skönt att vara nykter och slippa ångesten och skammen, att på riktigt vara och känna mig nykter en längre tid. Och slippa kampen som du säger med att dölja, planera, ljuga och manipulera. Puh! Vilken lättnad! Och det blir bara lättare och bättre ju längre tid man är nykter. Idag finns noll sorg och det är så skönt att hellre välja nykterheten tusen gånger om än att sippa vin i tid och otid.

Klart du ska slå på trumman! Om fem dagar har du varit nykter en månad! Grattis!🤩. Så bra gjort!💪❤️

@Lina. 2.0 Jag förstår precis hur du tänker/känner för jag kan nog känna samma saknad. Att jag blev en sån som inte klarade av att hantera alkoholen. Sorgligt men sant, men vi har iallafall hittat hit och tagit reda på olika verktyg för kunna starta ett nyktert liv, vi har fått en andra chans. Och genom detta forum har jag även förstått på riktigt att det går att leva ett nyktert liv utan avsaknad av giftet, ett liv som kanske rent av är bättre än om jag vore en måttlighetsdrickare. 🥰

Klart du ska slå på trumman @Lina. 2.0, hur mycket och hur ofta du vill, för att vara stolt över sig själv när man klarar att hålla sig från alkohol trots att man har ett stort problem med den är något att klappa sig på axeln för, något som ingen någonsin kan ta ifrån en❤️

Njutningen av att vakna när man är ledig utan att man druckit dagen innan är fantastiskt! Man får inte glömma hur bra den känslan är. Jag har nu vaknat 39gånger utan att ha druckit dagen innan och har redan kommit på mig själv med att glömma hur tacksam jag är över det. Det känns läskigt men kanske är det bra, börjar jag bli omprogrammerad?

@Himmelellerhelvette
Det kanske håller på att bli det nya normala för dig, att vakna nykter.
Det är verkligen en så fin känsla att vakna upp och känna sig klar i huvudet och faktiskt lite fräsch.
Grattis till att ha vaknat 39 gånger på det bästa sättet och tack för pepp. ❤️

@Ny dag Ja det är en saknad men som förhoppningsvis kommer blekna med tiden.
När fokus ändras från att inte få dricka till att känna att man fått en andra chans, då har man kommit långt. Fy sjutton vad bra jobbat av dig 😍. Kram 💗

@lina att träna på acceptans är väl säkert bra i många lägen- att acceptera att vara en sån som inte klarar lagom-drickandet, det tynar bort och kräver inget extra av ens hjärna, så småningom.
Men allt tar tid. Det är en livsstilsförändring att sluta dricka och påverkar många delar i livet. Jag skulle säga att det tog ett år att landa ordentligt. Men självklart var det mycket som var positivt under första året.
Tålamod är inte en egenskap som forumets medlemmar brukar stoltsera med, så det kräver också lite träning. Ofta har vi haft bråttom att ”lösa” och stilla en massa känslor. Nu ska de stillas på andra sätt och i sin egen takt.
Jag skriver inte detta för att vara nedslående utan tvärtom för att du ska ge sig själv tid. Det kommer att bli bra! Kram 🥰

@Se klart Ibland önskar jag att jag var där redan - så småningom. Har ofta bråttom med det mesta i livet och tålamod var inget jag hade mycket av innan heller 😂
Jag känner mig alls inte nedslagen av din text utan känner snarare hopp om att det faktiskt kommer bli bra. Det känns att höra att surret i huvudet, tankarna och sorgen faktiskt kommer att lägga sig. För är det något jag är rädd för är det att jag alltid kommer sörja och att tankeverksamheten alltid kommer gå åt till att vara nykter. Att alkohol aldrig blir en icke fråga. Att det aldrig blir tyst.
Så ett stort tack och kram tillbaka 🤗😍