@Lina. 2.0 Ja, alla gånger!😁. Jag närmar mig 2 år och ca en månad. Alltså tänk att livet kunde bli så mycket bättre för att man slutade dricka alkohol, en ny chans helt enkelt.

Ha det gott!❤️

Länge sedan jag var här. Det gick ett år till återfallet togs. Nu börjar jag om igen efter 2 månader med några återfall. Jag mådde så bra tills jag inte gjorde det längre. Så nu är jag tillbaka, har påbörjat programmet och gör om från början.

Det jag känner är att suget har slagit hårdare nu, abstinensen är värre. Ångesten med. Förhoppningsvis stoppar jag mig själv innan det går för långt. Besviken på mig själv och modet är lite naggat i kanten men jag ska tillbaka till min nykterhet som var så skön. Till lugnet inombords. Alkohol ska inte få ha kontrollen utan den ska jag ta tillbaka här och nu sedan ska jag med näbbar och klor behålla den.

@Lina. 2.0 starkt av dig att komma tillbaka. Du grejar detta 😀 tillsammans med alla här på forumet.
Om du ser tillbaka, vad gjorde du sist som du kände fungerade för dig att hålla dig fri från alkohol?

@bpo jag hade precis separerat och behövde vara nykter och mådde bra i det för min skull. Vi hade en skilsmässa som var ganska ansträngd och jag behövde ha kontroll. Sedan förälskade jag mig i nykterheten och kände inga behov av att dricka.
Senaste månaderna har jag varit stressad, mycket på jobbet, och jag har varit trött. Det här var alltid de 2 störta triggers för mig så jag började slarva helt enkelt. Jag började också umgås med mitt ex och jag förstod inte hur det påverkade mig innan jag tagit fel beslut.
Tack för dina ord 🙏

@Lina. 2.0 Välkommen tillbaka hit, strongt att börja om på nytt! Vad skönt att du ändå vet med dig att nykterhethet är något du mår bra av. Så även om det är kämpigt nu vet du att du har nåt att längta till som nog gör det värt att orka stå ut lite till på vägen mot mål. Heja dig!

Dag 10.
Ångesten har släppt och jag börjar känna igen mig själv igen. Tyvärr har jag ju väckt den Björn som sov så sugen gör sig påminda även dom. Jag finner mig i det och försöker göra det bästa av det jag har och agerar inte på känslorna.
Ser tillbaka på den period som varit med återfall. Försöker att inte slå ner på mig själv utan försöker ha en och hitta en förståelse.
Vi blir matande med hur bra alkohol är dagligen. Jag har glömt bort hur fel det är. Börjar om att nöta det nyktra fakta som finns och som jag själv erfar.
Jag kan det här.

@Lina. 2.0 Heja dig 💪🏼
Bättre att försöka igen än att ge sig. Jag menar - alternativet är inget alternativ! Åtminstone för mig. Har fått en ny boost av att det ramlar in intoxer på jobbet så här års - offer för alkoholromantik.

Hoppas du får en fin helg 🩵

@Lina. 2.0 Hej och välkommen tillbaka! Starkt av dig att ta tag i detta och börja på nytt igen. Det är lite tuffare att komma igen efter att man tappat taget, men du har rätt inställning och kommer att fixa det! Som du skriver, du kan detta och det är bra att du börjar nöta in fakta igen och använda dina erfarenheter. Att ta lärdom av sina misstag och gör om, göra bättre. Det är ju från sina misstag som man får erfarenhet och kan se vad som är den rätta vägen till att må bra. Jag har en gång för alla äntligen insett att jag har en beroendehjärna och att det får jag aldrig glömma. Att varje gång jag ”tror” att jag nu kan dricka måttligt, så är det fakenews😂. Att det är en varningssignal om att alkoholdjävulen poppat upp från sin dvala pga något som triggat.

Bra jobbat med 10 dagar och att du är tillbaka! Kämpa på, vi hjälps åt! Ha en fin fredag!❤️