majken_r

@Lavendelblomman Hej, det låter fint att ta chansen till en nykter helg. Slippa ångest och skam.. Det är så värt att inte dricka. Stor kram🍃🤎

Anonym31513

Så sitter jag här på lördagsmorgonen och njuter av kaffet och konstaterar nöjt att jag var nykter igår. Jag mår så bra av att hålla mig borta från alkoholen.
Kram alla!

@Lavendelblomman Känn in den känslan på riktigt, kapsla in den och ta fram den nästa gång tanken på alkohol poppar upp. Visst är det extra härligt att vakna nykter en lördagsmorgon! Kram och ha en fin nykter lördag🥰

Anonym31513

Nu ser jag fram emot ännu en nykter helg. Veckan har varit förfärligt jobbig, både privat och på jobbet. I torsdags slogs jag av tanken att jag kanske skulle ta och köpa vin på väg hem från jobbet. Det var jag ju "värd" efter en jobbig arbetsdag. Tänkte för mig själv att nej det är ju precis så jag inte ska göra. Köpte en påse lösgodis istället. Inte bra det heller, men bättre än alkohol i alla fall.
Jag har varit fruktansvärt trött och sovit väldigt mycket de senaste två dygnen. Har även haft svår huvudvärk. Hoppas att det blir bättre under helgen, för så här kan jag inte ha det.

@Lavendelblomman Tröttheten och huvudvärken är sannolikt abstinens. Det tar några veckor upp till någon/några månad/er innan det ger med sig. Du behöver vila, det är det din kropp signalerar. Men när vi dricker på de känslorna snuvar vi kroppen på vila.

Kram 🐘

Anonym31513

Tack för omtanken, finaste @Andrahalvlek🥰. Sedan början av augusti har jag bara druckit vid ett par tillfällen och då måttliga mängder, så jag tror inte att det är abstinens. Tror snarare att jag helt enkelt är utmattad. De senaste femton åren har jag haft många och långa perioder då jag tror att jag varit på gränsen till utbränd. Det är nog så igen, tyvärr. Funderar allvarligt på att söka nytt jobb, men nu spår ju experterna att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Vem vill vara sist in på en arbetsplats då?

Hej @Lavendelblomman. Vad duktig du är !
Känner igen mig i mycket och särskilt det där med huvudvärk och för mycket arbete.
Jag har bestämt mig för en vit månad för att reflektera och är på min 19.de dag . Först gick det lätt men nu är det tungt.
Tack för tips på bok känslofällan. Skall genast leta efter den på Storytel
Kram o kämpa på 🌸

@Lavendelblomman Det är slitigt för dig nu. Strongt gjort av dig att inte köpa vin. Kan du på något sätt prata med din arbetsgivare om hur du har det och vart åt det barkar annars? Du kan ändå kolla runt på lite nya jobb, det kanske dyker upp något säkert och bättre? Passa på att vila upp dig nu i helgen. Kram❤️

Anonym31513

Länge sedan jag skrev nu. Det rullar på bra med nykterheten. Jag har pratat med arbetsgivaren och bett om mer resurser till avdelningen. Får se om det leder någon vart.
Förra veckan fick vi besked om att ena barnet har en allvarlig sjukdom. Världen rämnade. Skönt att jag kommit såpass långt som jag har med min nykterhet. Nu kan jag hantera det jobbiga på ett annat sätt och vara beredd på att köra bil om behovet plötsligt uppstår.
Kram på er!

Anonym31513

Beskedet om dotterns sjukdom har tagit hårt på mig. I tisdags körde jag och köpte vin som jag drack. Jättedumt gjort av mig naturligtvis. Inser att jag måste fortsätta på den nyktra banan, annars är jag fortare än kvickt tillbaka på ruta ett där jag dricker i stort sett dagligen för att stå ut med allt jobbigt.
Behöver pepp och uppmuntran!

Åh @Lavendelblomman , det låter förfärligt jobbigt med sjukdomsbesked. Stackars dig och familjen ❤️ Men nu måste du lägga ner att dricka, du behöver vara stark i detta jobbiga. Jag har själv druckit i tid och otid pga oro för mitt barn. Det hjälper för stunden men har ett väldigt högt pris!! Har haft 4 nyktra veckor, druckit några dagar men märker att jag inte kan kontrollera det, så idag tänker jag vara nykter ”inom överskådlig framtid” som @andrahalvlek brukar uttrycka det😊 Du fixar detta✨✨

Anonym31513

@Andrahalvlek @Allegra Tack snälla för era peppande inlägg. 🥰
Japp, nu är det tvärstopp vad gäller alkoholen. På sikt blir allt bara värre när man dämpar känslor med alkohol och jag har för länge sedan tappat förmågan att dricka kontrollerat.
Kram på er!

Anonym31513

@Majaela Vad du är snäll som frågar. 😍 Jag klarar mig utan alkohol, men kompenserar med choklad. Inte bra att ersätta ett beroende med ett annat, så jag måste bryta det också.
Dottern kommer sannolikt att överleva, men det kommer att kräva månader, kanske år, innan hon blir frisk om hon någonsin blir det.
Ha en fin lördag!

@Lavendelblomman Åh vad tufft när dottern är sjuk😔När barn är sjuka är det liksom svårt att hålla det utanför sig.
Du jobbar ju på m alkoholen även om det blir ett snedsteg ibland är du ju ofta snabbt upp på banan igen. Jag själv lyckas inte så bra…har inte energin..men alkoholen är ju den största orsaken t att jag inte har energin.

Önskar dig en fin lördag❤️