@Lina. 2.0 Precis som du skriver samma rädsla har jag. @Se klart Tack för du hjälper oss att hålla i och hålla ut och att tankarna på alkohol så småningom kommer stillas bara vi också gör vår livsstilsförändring vilket tar tid. 🙏❤️

@lina och @nydag 😍
Med risk för flum, men jag tror verkligen att nykterheten belönar den som vågar. Att ta ett så stort språng ut i det okända, det gör att man för en kort kort stund befinner sig liksom i luften- innan fötterna tar mark. A leap of faith sjunger Springsteen.
Jag tänker att det handlar mycket om tillit. Att våga lita på, tro på att det blir bra, att livet rätar ut sig som en girlang ur allt det trassliga. Jag vet inte om ni kommer att upptäcka att när man vågar släppa tag om rastlöshet och ”när händer det”, så händer det.
Att vara nykter är en del av den jag är- men aldrig någonsin tampas jag med tankar kring att dricka. Det kapitlet ligger bakom
mig. Kommer aldrig ikapp i medvetandet, upplevs aldrig som stress eller brist.
Men återigen- tålamodet ÄR svårt. Jag har sett, och ser det fortfarande som en chans att få fortsätta utvecklas genom livet.
Alkoholen marinerar och konserverar. Vi stannar i växten, väntar och väntar på roligheterna eller avkopplingen som ska komma- och som dels inte kommer- och som har ett väldigt högt pris.
Önskar er båda en fin helg, kram 🥰

Slå på trumman och klappa dig själv på axeln! Stark igenkänning på saknaden. För mig var det som att jag sörjde en gammal vän. Men härda ut, sakta vänjer man sig vid det med och de äkta känslorna kommer då man gläds åt det lilla, på riktigt! Kämpa på!@Lina. 2.0

Tack alla för era ord. De värmer extra ikväll 🤗

Ikväll är det lite tungt. Från en känsla av att vara high on life till platt fall och att vara ledsen, nästan förtvivlad, arg och ja nästan alla mörka känslor på en gång. Ingen strategi fungerar så bra alls. Ikväll får jag ha en järnvilja för dricka det ska jag inte göra.
Ska koka en kopp te och sedan gå och lägga mig istället. Hoppas på en bättre dag imorgon.

@Lina. 2.0 Det är tungt emellanåt och med massor av känslor från alla håll som väller. Ett sätt är att försöka observera hur det känns inombords. Tex att man är ledsen, arg och konstatera att man är ledsen. Kanske får man fatt på det som gör att man är ledsen eller arg. När jag får fatt på det brukar det lätta för mig och då försöker jag sätt ord på det. Det brukar leda mig framåt. Tidigare släckte jag processen med vin och kom aldrig framåt, stod bara och stampade på samma ställe och bedövade med vin varje gång. Så att nyfiket utforska var känslorna kommer ifrån och vad som orsakar dem, leder framåt och ger möjligheter till lösningar. Att ta emot dem och bena upp i dem.

Hoppas du får en lättare dag imorgon. Kram❤️

@vår2022 tack. Idag känns det lite bättre. Jag vet vad som skaver egentligen men vill inte lyfta riktigt på den stenen. Jag vill vara mer trygg i mig och min nykterhet innan jag rotar där. Annars är risken att jag inte orkar stå emot. Ska nog ta upp det med min kontakt till veckan.
Ha en fin dag ❤️

Lördagskväll och jag ligger i soffan och myser med en kopp te, ett par mazariner och ishockey. En lördagkväll och jag får vara nykter. Jag får vakna nykter imorgon. Det känns helt okej 🤗

1 månad 🙌
Känner mig lite stolt men, och det är ett stort men, tankar på om huruvida det är värt det har börjat dyka upp. Jag vet inte varför.
Min första tanke imorse var: åh, en månad idag. Det ska jag fira med...
Min andra tanke var är du helt jävla dum i huvudet eller?
En månad utan alkohol har jag inte haft sedan.. Jag vet inte riktigt. Det är länge sedan iaf.

Konflikten i huvudet har blivit mer påtaglig. Det kanske är detta som verkligen ska kallas sug. Inte det lilla molandet och småtankar, det är ingenting jämfört med detta jag upplever nu. Dom går att knuffa bort. Det är kanske nu den riktiga kampen börjar. Att hålla i och hålla ut.

Jag ska vara nykter idag. Jag har klarat det i 31 dagar, jag klarar det i en dag till 🙏

@Andrahalvlek tack så mycket 🤗
Min plan är tre månader innan jag tar nästa beslut med varje vecka som delmål. Ibland varje dag eller varje timme.
Det enda jag vet 100 procent säkert i dagsläget är att jag inte ska dricka bort tid med barnen, förstöra flera högtider med alkohol och satsa på välbefinnande.
Tänker oftast inte att jag inte får dricka, då skulle jag falla direkt utan jag vilar mig just nu i att jag i grunden inte vill dricka. Och än så länge slår det högre än suget. Även idag när tankarna gick till att "fira" denna milstolpe med alkohol. Istället firar jag den med te, choklad och levande ljus och en förnöjdsamhet i att jag är just nykter ❤️

@Lina. 2.0 Grattis till en månad!🥳. Så himla bra! Det kan vara förlängd abstinens. Det är vanligt att känna av detta vid avvänjning av alkohol. Kroppen och sinnet behöver tid att vänja sig vid den nya balansen i kroppen, och detta leder ofta till mer eller mindre allvarliga besvär. Att så totalt omvandla kroppens kemiska balans kan vara mycket jobbigt, men avvänjningen leder i slutändan till ett gladare, friskare och lyckligare liv. Det kan ta 3-6 månader innan hjärnan fått bra balans igen.

Kämpa på nu, det är så värt det!💪❤️

@vår2022
Ska googla förlängd abstinens. Ibland känns det som hjärnan går bananas, känslor och tankar åt alla håll och gärna samtidigt också. Vet inte hur många gånger under en dag känslorna och tankarna tar olika turer. "jag mår bra, jag är lycklig, vilket mörker, jag kommer inte klara det" etc.
Men det är inte så konstigt kanske. Och förhoppningsvis är jag ju nu en månad närmre normalitet eller vad jag ska säga.

Tack så mycket ❤️

@Lina. 2.0 Det kallas även postakut abstinens. Jag har tittat mycket på denna film av Peter Wirbing, alkoholforskare. Han berättar om hjärnans påverkan av alkohol och också om postakut abstinens prevention. Den har gett mig mycket kunskap och bättre förståelse för när det gått upp och ned.

https://www.youtube.com/watch?v=OqUg9ehXiYw

Det blir bättre ju längre tid man är nykter. Man måste ge hjärnan tid att få återhämta sig. Innan den är balanserad kan det vara lite guppigt. Hoppas du mått bättre idag❤️

@vår2022 kollade på den filmen igår. Bra film som förklarar en del.
Att ge tid, tålamod, är inte min starka sida och det är verkligen något jag måste jobba på 😁
Min dag var lite bättre igår och idag. Tack ❤️

Inte så mycket nytt att säga. Det går upp och ner i känslolivet. Inser att jag måste hitta något som fyller ut tiden nu och något som ger en känsla av mening. Gör allt lite roligare. Detta är lite svårt då det roliga senaste åren varit alkohol, jag har glömt bort vad jag gillar. Sedan är jag även rätt lat av naturen 🙄 så det blir lätt soffan och tankarna som maler. Något större umgänge med andra känns också jobbigt, har nog använt alkohol till att vilja och orka vara social. Nu vet jag inte vem jag är.
Livet nu består av att åka till och från jobbet, ledig tid spenderas i sängen och soffan. Ett recept för återfall känns det som.

Kämpa på @Lina. 2.0. Förstår vad du menar, kände också så ett tag, vem är jag, vad har jag för intressen men det kommer, lite i taget har det kommit för mig, känner mig sällan rastlös längre, har fått så mycket energi men det tog nog 4-5 veckor av alkoholfritt liv för mig innan det började ploppa upp sånt jag tycker är kul.
Jag har, gjort lite höstplantering, jag har börjat organisera i skåp, lådor, förråd, på ticktok (som jag trodde bara var för ungdomar) har jag hittat massa olika städ och organiseringstips. Tränar, yogar, lyssnar på ljudbok, tänder ljus. Hoppas du fick något tips och att du håller i din nykterhet, det är så värt det när man kommit över tröskeln (eller berget) ❤️

@Himmelellerhelvette tack för stöd och tips. Förhoppningsvis börjar livet kännas lite roligare snart.
Rastlös känner jag mig sällan utan det är mer det där med identitet, vem är jag utan alkohol. Var in och läste din tråd. Vad bra du jobbar 👌❤️

@Lina. 2.0 jag tror att det är en bra process att fundera på sin identitet om vem man är utan alkohol. Jag försöker att undersöka denna process med nyfikenhet, på vem jag är, hur jag tänker och känner. Det gör det lite roligare på något sätt att möta sig själv, även om vissa saker känns lite jobbiga. Man lär känna sig själv på nytt.

Ha en fin dag❤️

Inatt drömde jag att min chef gjort om vårat kontor/ personalrum till bordell. Hon var så lycklig över sin prestation när hon kom ut genom de röda sammetsgarderna iklädd något som påminde om en porrig hund.
Jag vaknade svettig och med ett enormt sug att ta en stänkare. Jag var så upprörd.
Om natten är hjärnans tid att bearbeta upplevelser funderar jag på vad jag egentligen besitter för trauman 🥺😂
Jag har sista tiden haft så skumma drömmar. Huvudlösa bilister, bäbisar i Ica-påsar, min egen mor som tänker skjuta mig och min chef som bordellmamma.
När jag drack som mest, för ett år sedan, då drack jag ungefär 4-5 ggr i veckan, så hade jag inga drömmar. Nätterna, sömnen var svart. Kort och mörk.
Idag är vissa nätter så full av liv, drömmar som väcker mig, vissa morgnar kan jag vara så slut när det är dags att kliva upp.
Tack och lov sover jag gott den större delen av tiden.
Men dessa drömmar alltså 🙈