Åh fy @DRacker, detta med att vakna några timmar efter man somnar och vrida sig i ångest flera timmar innan man somnade om och att låtsas vara pigg trots man var bakis för att inte erkänna att man drack förmycket dagen innan🤮

Vill bara titta in och önska en härligt nykter helg!
Denna veckan har varit så otroligt annorlunda och jag är verkligen peppad att klara den där första veckan nykter.
Tack för fint stöd och kloka tankar!

@annacananda Underbart att du är På! Ska lägga mig nu, underbar känsla att än en gång kunna göra det NYKTER, GLAD, HARMONISK, FRÄSCH, AVSLAPPNAD och FULLT MEDVETEN OM ALLT IKVÄLL! Och att veta att jag kommer att vakna härligt, för 22:a dagen i sträck på över 10 år. Mäktigt! 😀🤗🎉

Jag sov också första månaderna. Hjärnan och kroppen läker. Vilket gift vi petat i oss. Jag brukade också unna mig lyx och boosta mig som belöning och pepp. Pengarna som gick till vin går till lite ego-piff. När det gäller godis så kan jag bara säga att det åts här också i början. Men jag tänker att det är ju bättre än alkohol för att stilla suget. Det har också rätat till sig nu. Hang in there🙏🏼Du kämpar på så bra!!!@DRacker

25:e dagen utan alkohol. Jag är så sjukt sugen på ett glas vin nu. Känner mig som en riktig looser! 😞 Känner mig också hemskt ensam med det nu. Vill eg inte skriva det ifall det triggar någon annan här. Alla är så duktiga, så jag känner mig inte alls harmonisk över det här. Vet allt dåligt och har massa argument men den där vinrösten håller på och jävlas. Kommer inte att ta ngt glas, men inte helt lätt att tänka att detta alkostopp dessutom är tänkt att vara lifetime. Hur tusan fixar man det 😤😒😞

Kram alla, hoppas ni har en jättefin kväll!

@DRacker du är ingen looser, tvärtom! Det är inte lätt och vissa dagar är värre än andra.
Du behöver inte tänka lifetime just här och nu. Tänk att för idag är du nykter. Framtiden kommer sen. Hoppas ditt sug snart lägger sig och att du kan känna att det var bra att sätta ord på känslan. Det brukar hjälpa mig.
Kram 🤗

@Dracker- hela livet och evigheten-tankarna lämpar sig inte alla dagar. Det är därför det är så bra att växla över till en dag, en stund- i taget.
Idag dricker jag inte- imorgon får jag se. För mig har detta sätt att tänka räddat mig från akuta sug, eller från att AGERA på akuta sug.
Sen är inte alla dagar topp, (knappast heller när man dricker men det kanske inte biter på dig idag 🤗)
Vissa dagar kan man bara kategorisera under flaggan ”skitdag” men klarar man att fortsätta nykter så förvandlad dagen till något meningsfullt. Jag lovar.
”Alla” är verkligen inte duktiga- om duktig betyder aldrig tampas med tvivel. Det har vi alla gjort, eller gör. Det tar tid att komma vidare- tar tid för hjärnan att börja baka sina egna lyckokakor, men så småningom.
Idag kom hösten hit till där jag bor. Huvudvärk och lite ont i halsen. Tänkte kontra med att inte laga mat utan hämta, ett fotbad, och tidigt i säng.
Du klarar detta! Kram 🥰

@Dracker- hela livet och evigheten-tankarna lämpar sig inte alla dagar. Det är därför det är så bra att växla över till en dag, en stund- i taget.
Idag dricker jag inte- imorgon får jag se. För mig har detta sätt att tänka räddat mig från akuta sug, eller från att AGERA på akuta sug.
Sen är inte alla dagar topp, (knappast heller när man dricker men det kanske inte biter på dig idag 🤗)
Vissa dagar kan man bara kategorisera under flaggan ”skitdag” men klarar man att fortsätta nykter så förvandlad dagen till något meningsfullt. Jag lovar.
”Alla” är verkligen inte duktiga- om duktig betyder aldrig tampas med tvivel. Det har vi alla gjort, eller gör. Det tar tid att komma vidare- tar tid för hjärnan att börja baka sina egna lyckokakor, men så småningom.
Idag kom hösten hit till där jag bor. Huvudvärk och lite ont i halsen. Tänkte kontra med att inte laga mat utan hämta, ett fotbad, och tidigt i säng.
Du klarar detta! Kram 🥰

Tack snälla @Lina. 2.0 och @Se klart 🌷 Jag har bara väntat på att euforivågen jag ändå surfat på ska dippa som nu i em. Tvivlen på om det verkligen skadar att ta ett eller två små glas vin lyser lite starkare än skräckminnena över allt skit det orsakat. Hur boosta sig själv vid svackor? Nog med att kväva vardagsvinsuget.

Jag är verkligen inte ute efter att klaga eller tigga sympatier. Känner mig bara lite eländig. Evighetsstopp känns länge, sjukt länge nu. Vet att det är dag för dag, och så tänker jag också, men samtidigt vet jag att det handlar om att vinna eller försvinna. Jag orkar inte börja om igen och jag orkar inte med det jävelskap som vinet lett till! Vill snabbt som tusan få beta av alla de månader (eller år) som det det väl tar att kväva suget helt och bli helt Oberoende!

Jag vill kunna stå rak i ryggen och tryggt, stolt och självsäkert kunna säga: ”Jag dricker inte alkohol!”

Har proppat mig med godis, chips, kaffe och the. Lättade lite 😏

I morgon in i dag 26. Många men långa dagar 😏😤😵‍💫

@DRacker Det är tufft vissa dagar. Efter grisdagar kommer alltid gulddagar ⭐️ Jag vill ge dig två tips:

1) Sätt ihop en topp 5-lista över fyllesynder att drämma i skallen på alkoholdjävulen när hen börjar viska. Ryt ”NEJ, minns du…”

2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten. Minsta lilla pyttegrej. Tex sparar pengar, luktar alltid gott, vaknar pigg osv.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jo exakt. Tack för tips och pepp. Gäller att preppa med allt som är dåligt och allt som är bra. Finns en hel del att ösa ur från båda hinkarna. Glad att jag inte ens tog en alkoholfri öl som substitut.

Nej fyfan! Jag hittade min trigger för att fortsätta tänka total avhållsamhet! Jag gick in på Forum för anhöriga här. Orkade bara läsa en enda tråd, och det räckte gott. Tänker att mina barn aldrig någonsin ska behöva tänka sådana tankar eller skriva något sådant om mig! Stackars stackars barn till de som inte tar sig ur sitt dåliga bruk eller missbruk.

Jag.hör.inte.dit!

@DRacker Hej Där! Jag tänker på dig och inser att jag också kommer att uppleva dagar av tvivel. Att tänka på barnen är ett bra motgift. Du kämpar väl och vinner striden, nu är den här dagen över och jag hoppas att du kan sova gott inatt! Stolt! Du går igenom eld och vatten. Imorgon vaknar du till ytterligare en nykter dag och har hunnit läka lite till!
Vi hörs imorgon - jag ska släcka nu - trött men stolt över att vara nykter. Det här är inte lätt men att marinera hjärnan i vin hjälper oss inte!

Stor kram 🌷

@annacananda Fina fina du! Jag önskar även dig en riktigt fantastiskt välförtjänt god natt och mycket stolthet över att även du gör det så grymt bra! Vi fortsätter! 🥰🌷

DRacker när jag började läsa din tråd kände jag mig nästan lite avundsjuk på den resa du är ute på. Jag har gjort den två gånger och minns säkert bara det positiva. Men det ÄR häftigt med alla förändringar och alla förbättringar som jag minns såhär i efterhand. Tänker att din dipp nu till viss del kan ha att göra med att du blir trött. Energin du upplever är positiv och du agerar och GÖR jätttemycket. Klart du blir trött och ett utmärkt, snabbt, effektivt och beprövat sätt att snabbt komma ner i varv är att ta ett glas. Jag har som sagt gjort resan 2 gånger med 11 nyktra månader första gången. Då var ”det vidare livet” inte så aktivt här på Forumet, så jag drack igen. Gick oerhört fort att återgå till gamla ovanor. Nästa gång var jag mer beredd.
Även om jag tycker att resan i sig är häftig såhär i efterhand så har jag definitivt ingen lust att behöva ta en tredje resa. Jag struntar i att åka tillbaka. Du kan ju läsa ditt eget första inlägg… DIT vill du inte igen. Och det är lätt att hamna på slutstationen trots att du bestämt dig för att hoppa av på första hållplatsen. I vissa fall är det direkttåg.
Jag ska lista några fördelar jag tror att jag minns, de vill du inte missa:
2-3 månader jag upplever att vara Här och Nu - så skön känsla, hade levt med rastlöshet så länge.
4-5 månader längtan efter vin har klingat av, kunde uppleva glädjen i att titta på klockan kl 14:30 en lördag och konstatera att jag kunde köpa mitt vin på ICA. Skönt!
6+ månader. Känslorna, de positiva återvänder. Lättare till skratt. Lugn, harmoni.
Det är klart att det säkert inte var positivt alla dagar för det kommer mycket känslor. Läs bara i HimmelochHelvetes tråd men det är på sätt och vis så häftigt att vara levande igen och det är just den känslan av att upptäcka sig själv igen som jag kan avundas er som är i början av den här resan. Hoppa inte på det där tåget tillbaka. Ja, läs i anhörigtrådarna, pluggga fakta om alkohol - det är skitfarligt och förstå att det är så häftigt att leva utan att behöva dricka varje dag. Du har faktiskt gjort det värsta nu! Framåt väntar många häftiga upplevelser.

Dippar kommer längs vägen. Jag ställde in mig (och gör ff) på att det kommer bakslag. Då gäller det att ha garden uppe och ha ett gäng strategier för att motstå frestelsen. Kämpa på! Det blir bättre med tiden❤️🙏🏼

@Sisyfos Jo, tröttheten är rätt påtaglig, är
mycket tröttare än ”vanligt” (under mina 10 vin-år) men den kombineras med en större mental lusta och gör att jag ändå får mer saker gjorda än innan vilket är underbart. Du har helt rätt i att jag bara behöver gå tillbaka till mitt första inlägg. Till det livsläget vill jag verkligen aldrig någonsin igen.

Som flera här brukar skriva: Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset! Och att man inte behöver agera på tankarna för det är aldrig tanken eller lusten som lyfter glaset till munnen!

Det är en sann resa det här, att upptäcka sig själv och vilken person man verkligen är utan berusning i kroppen. Är oerhört intressant och givande att ta del av er andras resor och upplevelser. De är nästan identiska med mina egna. Tänk att man gått och trott att man varit ensam med allt man varit med om och brottats med, och så finns det fler som trampat sig fram på samma stigar, hoppat över och parerat exakt samma snår och stenar, som kan säga exakt vad som kommer bakom nästa krön, hur stora ev hinder är och mer eller mindre exakt hur långt det är dit, osv. Även att hjälpa till att minnas allt besvärligt man lämnat bakom sig och hur viktigt det är att se framåt.

Är tacksamt och ovärdeligt att få ta del av.

Starkare idag! Har mycket mer tillförsikt än igår! Glad som attan över att ha sovit så bra - IGEN! Och så fantastiskt skönt det är att lägga sig. Sov ju bara ett par timmar per natt mot slutet. Blev ett vrak. Mer alkohol på det för att slappna av. Slocknade, vaknade igen efter typ ett par timmar. Många långa ångestfyllda och sömnlösa nätter med kroppen och sinnet i ett fritt fall. Så glad jag är att kunna lägga mig nykter, komma till ro med minne, sinne och balans. Så glad jag är över att kunna sova en hel natt. Så glad att kunna vakna utan ångest, dränerande trötthet och blackouter. Går inte att beskriva.

Har dock gått från att vara extremt kokhet på nätterna och sova utan täcke, till att bli sjukt kall. Sover plötsligt duntäcke, filt och pyjamas, och det har inte med annan utetemp att göra. Är bara kallare. Någon som upplevt detta?

Kramar 🥰

@DRacker Igenkänning på sömnen och även temperaturen i kroppen dvs att jag inte toksvettas längre, är iofs i klimakteriet så lite värmeslag har jag ändå👵… men så skönt att vakna nykter i alla lägen. Hur tusan kunde vi misshandla våra kroppar med alkohol? Aldrig mer är min målsättning! Kram