@Andrahalvlek så gör jag nästa gång och då slipper jag ångest över att ha mitt favvovin i väskan.
Jag ska också sluta ge bort alkohol i present. Syrran kommer bli bedrövad över att missa jul vinet men det får hon ta 😁
Tack så mycket 💕

@Ny dag tack så mycket 🍀💕
@vår2022 hahah ingen trafikfara! Det är ändå en bra liknelse på hur man är första tiden nykter. Vissa dagar är man över hela körfältet och vältrar sig fram, man är tusan överallt 😂
Tack så mycket ❤️

@Lina. 2.0 🥳🥳🥳 till 50 dagar! Jag vet inte hur mkt du brukade dricka men tänk hur mkt pengar du också sparat… unna dig ngt fint eller roligt! Ge dig själv en klapp 👏 på axeln och var stolt! Önskar dig en fin lördag💕

@Ny dag tack så mycket. Jag har druckit på ett ungefär var 10-14 dag, ca en gång varannan vecka.
Problemet är jag inte har nåt stop när jag börjar. Det bli alltid för mycket och jag blir en hemsk människa. Under våren blev det lite mer, en gång i veckan ungefär.

För ungefär ett år sedan drack jag varje dag så den stora pengasparningen har jag gjort redan. Däremot känner jag vad energi jag vinner eller kanske sparar på att inte dricka.
Jag trodde också att jag gjort det stora jobbet med abstinens och den biten då jag dragit ner så mycket men jag har ju bara hållit det på sträckbänken 🙄, det märker jag nu när jag tar bort all alkohol. Så man kan luta sig 😅

Önskar dig en fin dag med 💕

Nollställer räkneverket efter dikeskörning igår.
Nyheter om att mitt liv kommer se annorlunda ut framöver var för jobbiga att hantera. Min man varslade om separation. Borde hanterat det annorlunda men flyktkänslan tog över.

Usch, trodde att jag hittat den jag skulle dela resten av livet med men jag hade fel.

Sorg och ångest idag. Får skrapa ihop resterna av mig själv nu. Vet inte hur jag ska orka.

Men så sorgligt och tungt... Svårt att motivera sig att ta hand om hälsan med hjärtat i bitar.. Men vad som än händer blir det förstås en aning lättare om du inte också behöver kämpa med den ångest och skam som alkoholen leder till. Det är ändå lättare att möta sorg nykter i det långa loppet, då blir man till slut av med dem, alkoholen bara kapslar in den. Ta hand om dig!

@Lina. 2.0 Åh, vilken tuff och slitande situation❤️. Förstår hur kaotiskt det måste vara och kännas för dig nu, sorg och ångest. Nu om någonsin är det bra att inte dricka, förstår absolut att det är lätta att till för att lindra. Men det gör det svårare att hantera sorgen och ångesten. Det är en kris med separation, kan du få stöd av någon nära? Prata med någon om hur du mår och känner? Sänder massor av kramar och kämpa på för att inte dricka, du behöver all kraft nykterheten kan ge dig❤️❤️❤️

@lina! räta på ryggen och ge inte din man tillfredsställelsen i att se dig inte kunna hantera situationen, eller ännu värre- utveckla ditt beroende. Ställ undan flaskor, tyck inte synd om dig själv, fortsätt DIN resa och låt allt annat komma efter det. Kram 🤗

Tack för era ord och stöd ❤️
Jag har inga planer på att fortsätta dricka. Känner inget sug idag efter flykt. Försöker landa i att acceptera. Det är svårt men det blir ju inte bättre av alkohol. Jag känner snarare tvärtom. Nu får det fan vara bra med alkoholen. Den löser ingenting förutom att den löser upp familjer, känslor av stolthet och annat som är fint i livet.
Jag förstår min man. Vi har haft våra problem och jag har hellre gått ut istället för att stanna kvar och lösa dom, 50 dagar är för kort tid att reparera.
Men alkoholen har tagit klart från mig nu. Jag tänker inte ge bort något mer.

@Lina. 2.0 Bra där! Alkoholen bara tar och löser inget. Ge inte bort något mer. Det enda du kan göra är att landa och acceptera till en början, som du säger. Därefter får du ta nya steg. Kram❤️

@Lina. 2.0 Förstår att tillvaron är tuff just nu! 😢 Men att du föll tillbaka tar INTE ifrån dig alla de nyktra dagar och veckor som du så sjukt förtjänstfullt betat av! Vi vet inte vad livet för med sig, men ett vet vi: vi har bara ett enda liv och en enda följeslagare på vägen, och det är vår enda kropp. Vårt liv kommer inte i repris, och kroppen har vi bara en av. Hur jävligt det än känns med allt just nu - fortsätt kämpa, för du kämpar för den som står dig närmast: dig själv.

Hur tufft det än är nu så kommer du att behöva vara stark och nykter i och genom allt det där. Kämpa! Fortsätt avverka dagar med mig! Du kommer att gå starkare igenom precis allt om du gör det nykter. Jag förstår att du kämpar men jag vill bara säga att jag tror att det är värt precis allt att du klarar av att göra det nykter! ❤️☀️

Fina @vår2022 och @DRacker. Tack för era svar och jag tar till mig dom till mitt innersta.
Jag tänker som sagt inte släppa, min vilja att vara nykter är större än sorgen om jag tänker efter ordentligt och vara ärlig.
En dag kommer jag vara tacksam för det jobb jag gör trots att jag gjorde ett dåligt val i lördags.
Ni är guld värda för mig ❤️

Dag 2.
Nu måste jag börja fundera på andra saker att göra för att få det att fungera. Måste leta andra strategier för att undvika mina dåliga val och kortsiktiga beslut.
Ska prova på online möten, se om det kan ge något.
Jag hoppas det.

På väg på jobbet och är så trött 😴 längtar hem igen. Vill egentligen bara krypa ner i sängen och inte kliva upp alls men det funkar ju inte 😁

@Lina. 2.0
Det var tråkiga nyheter. En separation och/eller skilsmässa är stort och svårt. Det frestar på.
Om det kan vara till någon tröst när det gäller nykterheten så har jag sista tiden insett att antalet dagar, siffran, kanske inte är så viktig utan intentionen att låta kroppen och psyket läka betyder mer. Visst är de först 14 dagarna kämpiga men du har ju gjort jobbet och ETT återfall raserar inte det. Du får bara en signal om hur skör nykterheten är.
Om du vill söka stöd på nätet så finns något som heter PrataMera - vet inte om admin tillåter att jag skriver det här. Googla ifall du är intresserad - där kan du få hjälp till självhjälp på ett strukturerat sätt.
Jag ska delta i en kurs för att försöka förstå min depression utifrån en annan vinkel. Hoppas inte att det krockar med Programmet här inne och min terapi. Allt kan ju bli för mycket…

Stor kram och jag hoppas vi får höra av dig här inne snart igen!!!

Dag 3
Börjar känna mig som ett eko som bara går runt runt runt i dagarna.
Det är jobbigt att misslyckas hela tiden. Det är däremot inte jobbigt att börja om. Att fortsätta försöka. Det känns på nåt sätt bra att inte ge upp. Jag famlar fram i min väg till att lyckas. Nån gång ska väl vara gången jag lyckas. Jag har viljan.

Idag har jag knappt någon ångest kvar. Vet av erfarenhet att det släpper helt efter 5 dagar. Sedan blir det ljusare på horisonten och jag är snart där.

Min man kom hem från jobbet igår och betedde sig som vanligt. Kärleksfull och varm. Som om nyheten han hasade ur sig i lördags inte existerar längre. Försökte prata med honom men han tystade mig och sa att det var inget att prata om?
Förvirrad blir jag stående och vet inte vilken fot jag ska stå på.
Det är inte första gången det här händer och jag börjar känna ett sorts avog till att gå igenom det igen. Men nu tänker jag fokusera på mig och mitt eget mående.
Så med båda fötterna på jorden tänker jag jobba med mig. Att vara den som tar ansvar för mig, mitt beteende och beroende.
Fortsätta där jag slutade. Jag har faktiskt klarat av 7 veckor och dom försvinner inte i nåt tomt svart hål. Inte framstegen heller.

Nu känns det tråkigt att börja om från början med dagarna, men det är faktiskt bara dom jag börjar om med. Resten tar jag vid. Jag vet ju att jag kan vara nykter och att jag mår bra av det.

@Lina. 2.0 Bra där! Precis, det är faktiskt bara dom dagarna du börjar om med, hela livets dagar finns framför dig😁. Märkligt att din man låtsas som om inget hänt och att det hänt flera gånger. Att skiljas är inget man bara kan slänga ur sig som en nysning och sen inte vilja prata om det. Det skapar ingen tillit och svårt att veta var man har varandra. Skulle det kunna vara att han vill få dig ur balans på något sätt? Vill han att du hellre dricker än att gå in på något nytt spår i livet? Känner han sig utanför? Och viktigast av allt vad vill du och vad känner du i ert äktenskap?

Bra att du fokuserar på att ta hand om dig själv, ditt beroende, ditt beteende, dina handlingar och ansvara för det.
Fortsätt som du gör, du gör det så bra!❤️

@Lina. 2.0 Exakt! Du har faktiskt varit nykter i 7 härliga veckor, och fler blir det ju nu. Att du trillade dit kort tar INTE ifrån dig din bragd för fem öre. Så jag tycker inte att du börjar om. Det där var bara där och då. Håll fanan högt och rakryggat nu! Och vad som än händer så gör vad som helst utom att lyfta glaset till munnen! Ta ledigt och ligg i soffan eller under täcket, res bort, vad som helst som läker eller skingrar tankarna från dåligt eller för ngn form av belöning (sådan var iaf jag. Tröstar, pustar ut och slappnar av med vin).

Kram 🌷

@DRacker Tack så mycket för dina ord. Dom värmer ❤️
Ta ledigt låter skönt. Ska försöka få ett par dagars semester framöver. Kanske är precis vad jag behöver. Hoppas du får en fin kväll 🌟💕