@vår2022 helt ärligt så har jag inget bra svar på nån av frågorna.
Vi har inte alltid haft det så lätt, han lider av psykisk ohälsa och jag lider av att vilja ta hand om för mycket så det är möjligt att han inte vill att jag ska ändra på något då jag ofta har så dåligt samvete efteråt och överkompenserar mycket. Tilliten är bruten åt båda håll men vi har alltid älskat varandra högt. Tror jag. Börjar faktiskt tvivla om det är kärlek. Men jag har ingen koll just nu på tanksr och känslor. Om dom spretande mycket förr är det inget jämfört med nu.
Jag vet inte heller vad jag vill och hur jag känner. Jag vet bara att något måste jag förändra.

Tack för dina ord och tankeställningar. Du skriver så bra. Hoppas du får en strålande kväll ❤️

@Lina. 2.0 Tack, blev en fin kväll med löpning, laga mat, diska och sedan slänga mig i soffan en stund. 😁 Det finns ingen brådska i att hitta svar. Låt det bero, det viktigaste är att fortsätta vara nykter. Låta hjärnan få återhämta sig och få balans. Skapa stabilitet, lugn och ro och fokusera på det. Tids nog får du svar på hur du känner och vad du vill.

Ha en fin kväll du med❤️

Bra jobbat Lina2.0 med att återgå till den nyktra vägen. Du hade så många dagar i botten och kör vidare nu för du kan snart skörda de riktiga frukterna av alkoholfriheten tror jag. Även om du inte druckit ofta tror jag att relativt stora mängder alkohol påverkar längre och mer än man tror. Det finns ju mätbara värden kvar i kroppen, så nåt påverkar det.
Jag tänker på det du skriver om dig och din man att du tar hand om och fixar. Att när han slänger ur sig en sån sak så får du det i knät att hantera för det är så du beskriver att er relation ser ut litegrann och det ansvar du normalt tar. Jag har behövt jobba sjukt mycket med att separera mig själv och mina behov från andra och deras behov. Brukar tänka på det som boxar. Min box, mina problem, andra får ha sina boxar. Eller apor som Andra Halvlek skrev om. Det är inte alltid andra försöker slänga apan i mitt knä, ibland bjuder jag självmant in apan för att jag är sån. Nu slängde han en stor ful apa i ditt knä. Det blev ett för stort ansvar och du gjorde som du brukar tog emot och drack för att det är den vanliga vägen ut. Nu försöker du ge tillbaks apan (lösa situationen nykter) och han vill inte kännas vid att den finns. Där sitter du med hans apa. Det hände liknande saker hos oss tidigare och jag började vägra ta emot. Om han ville ha en apa fick han ta hand om den själv. Funkar faktiskt utmärkt. Han var inte så intresserad av en apa om han skulle sköta den själv. I den period du är i nu händer så mycket i både kropp och själ så det finns liksom inte utrymme för att ta hand om andras apor också. Om man har medberoendetendenser så får man jobba lite med det. Stänga dörrar, avgränsa. Det blir lätt för mycket om man börjar se andras behov och för mig är det ibland en flyktväg tror jag. Det är lättare att sköta andras behov än att ta hand om sina egna och sig själv. Lite alkohol på de där tendenserna att inte kunna avgränsa sig och man har en rejäl soppa att ta hand om sen. Det blir så rörigt i huvudet av alkohol.

@Sisyfos tack för inhoppet hos mig 🙏
Vet du, jag har alls inte lust att ta hand om hans eller andras apor alls faktiskt. Jag har fullt upp med mina egna. Är nog duktig på att nästan plocka apor ur händerna på folk och framförallt min man.
Det du skriver får mig nästan att gråta, så som det går rakt in i hjärtat. Tack för det ❤️

Sedan har jag märkt att även fast jag druckit sällan så har jag hållt alkoholdjävulen med sina ord och tankar och romantiska minnen nära. Annars borde nog inte 90 dagar vara så svårt tänker jag. Men nu är jag trött på att falla tillbaka, det är så tärande.

Och ja, röran i hjärnan alkohol lämnar efter sig är utmattade.

Ha en fin dag! 💕🌸

Kämpa på fina@Lina. 2.0 Förlåt om jag är rättfram men din karl verkar egoistisk (jag kan givetvis ha fel!) Du låter som en grundad och så trevlig prick och förtjänar detsamma❤️Hoppas det löser sig för dig på bästa sätt🙈

@Kebne1 du är inte den enda som säger det. Andra i min närhet har nämnt det tidigare. Jag har så klart alltid försvarat. Han är inte alltid så. Han är också väldigt varm och kärleksfull. Hjälpsam.

Tack och detsamma till dig ❤️

Dag 5
Sitter på flygplatsen. Ska iväg på en utbildningsdag. Känner mig nervös. Har inte flugit på säkert över 10 år. Är lite flygrädd dessutom 🙈
Dagen kommer bli rolig tror jag. Träffa nytt folk och se andra miljöer för en dag.
Idag ska jag vara nykter 🙏

Hoppas alla här inne får en fin dag 🌸

Jag minns min första tid som nykter, den var så skör o bräcklig. Jag sa till min man att han var absolut tvungen att hantera mig med silkesvantar. Jag tror inte de som går igenom det vi går igenom förstår... kämpa på 🙏🏼❤️@Lina. 2.0

Fredag och helgen ska snart börja. Jobbhelg i helgen och det är skönt. För jag vet att jag kommer vara nykter i helgen.
Det är en frihetskänsla i sig.
Suget finns. Tanken på alkohol finns. Vetskapen att jag inte kommer dricka är tung men samtidigt så underbart lätt.

Jag kan inte komma ihåg hur jag tänkte när jag tyckte det var en bra ide att dra en fylla kvällen innan jobb. Jag fattar inte hur jag tänkte.
Så urbota dumt att göra så mot sig själv och mina arbetskamrater.
Det är skönt att det känns implementerat, att vara nykter innan jobb, vardag som helg. Det är oruckbart. Så har även min nykterhet på vardagar blivit de senaste månaderna. Oruckbart. Och nånstans känner jag, att har jag lyckats med det så är resten inte omöjligt. Det är inte omöjligt att implementera en nykter livsstil.

Jag ska prova på att gå på ett AA möte online på måndag. Har bokat det med en ny bekantskap genom Cairy. Provar mig fram sakteliga till en lösning som funkar. Har även fått kontakt där med en annan från samma by som mig och vi ska träffas och dricka kaffe någon dag till veckan. Det känns lite spännande. En möjlighet till en vän med samma problem och med samma mål. En att prata med i verkliga livet. Hoppas vi klickar och att det känns bra. Hoppas också att trots min introverta sida som behövt alkohol för att öppna sig kan hålla sig i schack. Att jag vågar. Ska verkligen försöka öppna upp för något nytt och inte falla tillbaka till min ensamma vrå här hemma. Vore så trevligt med någon som är på samma nivå, där sällskapet inte går ut på att bli fulla tillsammans.

@Lina. 2.0 Heja dig! Du tänker helt rätt. Det handlar om att skapa nya nyktra vanor. Ibland kan det vara så enkelt som att ta en annan väg från jobbet, för att slippa se Systembolaget. Eller ta bussen till jobbet, för man skulle ju aldrig släpa kassar från Systembolaget på bussen. Tänk nytt, tänk annorlunda.

Det är känslor och situationer som väcker suget. Känslorna får vi oavsett, men situationerna kan vi medvetet försöka undvika. Fika och lunch är perfekt tid för umgänge med vänner. Tycker jag. Jag tar gärna en promenad med vänner också. Man pratar så bra när man promenerar.

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Tack, känns skönt att höra att man tänker rätt även fast det ibland blir fel. Jag ska prova ta en annan väg från jobbet om än så bara för att skapa en ny rutin. Bryta vanan hem från jobbet. Speciellt på fredagar varannan vecka. Göra något nytt.

Det kommer bli kvällsträffar båda två. Men det känns bra, göra något annat än att sitta och bara tänka på alkohol och nykterhet. Något nytt.

Tack för ditt svar ❤️

Det här med återfall… det är viktigt att komma ihåg att du hade 50 dagar i bagaget sist. Jag tycker att man ska ta återfallen som en lärdom och du vet ju hur det gick till då. Nu är du drygt en vecka nykter igen.
Jag analyserade också återfallen utifrån frågeställningen om jag fick ut det jag ville av att dricka. Svaret på den frågan är NEJ. Det hjälpte inte ett dugg. Det finns en liten sorg i det för att det var ju den ventil som jag använt när det blev för mycket och ingen annan QuickFix finns, men man hittar andra vägar. Vila och andas t.ex. Förebygga och att lyssna på kloka AndraHalvlek, nya nyktra vanor. Se till att man inte kopplar på autopiloten när nåt händer eller man blir för trött, utan går med trygga steg framåt.

@Sisyfos
Mitt svar är också ett stort nej. Jag får aldrig ut det jag vill ha. Kan bli frustrerad över att det krävs så många återfall för att fatta det. Att glömma bort det varje gång.
En sorg är det absolut. Och tankar på varför kan inte jag, eller än värre när offerkoftan kommer på, varför får inte jag.
Måste försöka plugga ur autopiloten helt och hållet tills den lärt sig att trötthet, hunger och känslor inte är samma sak som alkohol. Tills nya vanor sitter i ryggmärgen. Då kan den få en ny chans.
Tack för dina kloka ord, de hjälper.
Ha en fin dag 💗

Dag 8
Första veckan går alltid ganska lätt så fort ångesten lagt sig.
Det är till nästa helg det börjar bli jobbigt.
Därför ska jag kommande vecka göra något annorlunda.
Jag har ett onlinemöte inplanerat imorgon och en kaffedejt på onsdag. Det är nytt.
Jag ska ta en annan väg till bussen hem varje dag från jobbet. Inte gå genom stadskärnan. Inte förbi bolaget. Det är också nytt.

Har ansökt om en semesterdag på fredag för att slippa åka ner på stan och ge mig själv chansen att handla. Barnen ska få vara kvar nästa helg, jag dricker inte när dom är hemma så det är ett safecard, precis som jobb.
Det är också nytt.

Känns som en bra plan för nästa vecka. En plan som känns bra.