Om en timme ska jag på mitt allra första AA möte. Det blir online för att liksom kika läget och känna efter. Känner mig lite nervös. Ni vet så där man kan känna och behöva lite alkohol för att slappna av 🙄😂. Känner mig även otroligt trött och ful, med håret på trekvart, en och annan mörk ring under ögonen 👀 och ostädat hemma. Tur man kan stänga av bilden 🙈😂
Det kommer gå bra hoppas jag.

Ser otroligt mycket fram emot min lediga dag imorgon. Nykter Sovmorgon! Det blev lite för många timmar på jobbet under helgen och det känns av. Jag är dålig på att sluta byta alkohol mot jobb men jag lär mig i framtiden.

Nu en kopp kaffe så jag orkar mig igenom mötet 🍵.

Ja men det där gick ju ganska bra. Kan ni tänka er att det var helt vanliga människor där? 😂
Ska prova några möten till innan jag bestämmer mig för om jag ska fortsätta.
Jag har lite svårt för det där med andlighet, det faller sig inte helt naturligt men som sagt, jag ska prova ett par möten till.

Tack @vår2022 och @Andrahalvlek för era kommentarer ❤️

Mötet igår satte igång tankar som jag helst inte vill ha egentligen.
När jag börjar tänka på alla högtider jag förstört, för mina barn, mina nära och kära och mig själv, alla vanliga helger som försvunnit, tiden jag kastar bort bara för att dricka.
Det dåliga samvetet gör sig påmint, en känsla av skuld och skam rusar genom kroppen.
Det här är en känsla jag tidigare druckit bort. Inte för att jag fattat vad jag förstört tidigare utan mer att jag känt så här på grund av viljan att dricka. Viljan/ behovet att få ett rus. Skulden och det dåliga samvetet för att jag varit medveten om att jag satt alkohol före de mina.

Nu ska jag möta den här känslan. Känna den istället för att trycka undan den. Det kommer skapa sug. Jag vet det. Men det får vara så.

En dag som började med ett kaotiskt inre slutar med en känsla av lugn i sinnet.
Ikväll har det bara varit mina ungdomar och jag hemma. Det har varit mysigt. Lite god mat, jag har bett om ursäkt för mitt beteende, vi har skrattat och vi har gråtit och vi har pratat.

Relationen till dessa två är högt prioriterade och har varit så sista året. Den blir bättre och bättre ju fler nyktra dagar jag samlar på mig.

Min son berättade om en händelse som för honom var panikartad och jag är så tacksam för att jag kan vara här och finnas närvarande för honom. Denna händelse har inget med mig att göra men att han väljer att dela med sig av sina känslor betyder mycket, för oss båda. Det känns bra att ha vunnit en liten del tillit tillbaka. Det ger motivation att fortsätta. Att inte låta den inre dialogen stjälpa över till det dåliga. Jag tar tillvara på den här kvällen och hoppas jag kan plocka fram dessa positiva känslor och tankar när jag behöver de som mest 🙏

Fy vilken dag det varit på jobbet. Tidigare hade min tanke varit att dricka ett (en flaska) vin för att kunna släppa och att vila.
Idag längtar jag hem för att få sätta mig en stund och bara vara. Riktig vila.
Visst finns det en tanke på att nu skulle jag vara värd ett glas men den ropar inte lika högt som kroppen skriker efter vila och att få varva ner.

Skönt att denna arbetsdag är över.

majken_r

@Lina. 2.0 Vad fint att kroppen och psyket vinner över förhandlaren! Det blir ju klart bättre återhämtning utan vin. Hoppas du får en bra lugn kväll🍂

Idag vaknade jag med tankar på vin. Hela tankeverksamheten kretsar kring det. Planer tänks ut, jag ska köpa en box hem med från jobbet imorgon, gömma den och plocka fram den när ingen märker.
Det här är jättekonstigt, märkligt, då jag aldrig tidigare haft tankar på att smygdricka. Jag har inte haft det beteendet där jag dricker i smyg heller.
Jag har i min närhet, min innersta krets, varit öppen med min konsumtion. Jag har druckit öppet. Jag har inte brytt mig om vem som ser. Det är ju liksom ingen som bryr sig i dagens samhälle så har inte sett någon mening med att smyga.

Hur kommer det sig att det poppar upp såna här tankar och planer nu?
Och varför blir jag så sjukt nöjd med min plan?

Är det början på ett återfall som byggs upp?

@Lina. 2.0 Ja, märkligt hur tankarna kan gå. Det jag läst om gällande återfall är att man har tankar på alkohol några dagar. Det skapar sedan känslor av rastlöshet, oro och sug vilket leder till att man går och handlar på bolaget och dricker. Så det kan vara början på ett återfall som byggs upp tänker jag. Sedan att du ska göra detta i smyg är ju intressant. Kanske att du ska smyga inför dig själv? Att du bestämt dig för att inte dricka och för att inte svika dig själv måste du smyga inför dig själv?

Nu är det bra att vara klok i förväg. Konsekvenstänka och tänka framåt. Vad händer om jag går på bolaget? Vad kommer det att leda till? Minnas vad som alltid händer när du dricker. Vilka alternativ finns? Vad är det säkraste alternativet? Och välja det säkraste alternativet, tex att jag ska välja ett alkoholfritt alternativ på Ica imorgon på vägen hem från jobbet.

Jag tycker att du är klok i förväg. Du skriver här om det du tänker. Du funderar vad det står för och misstänker att Alkoholdjävulen är i farten och att det kan finnas risk för återfall. Bra gjort!💪. Välj det säkraste alternativet och låt inte beroendet styra. Kram❤️

@vår2022
Jag berättade även för min man vad jag tänker på. Han ifrågasatte direkt anledningen till att jag skulle köpa hem boxen. Det kändes skönt att få tillbaka bollen och tänka på varför. Ja varför skulle jag? Jag har inget bättre svar än att jag är alkoholist och drivs av ett skevt behov av att dricka.

Naturligtvis är det ett återfall som anas i mossen. Det är det jag planerat för. Men nu har jag synlig gjort det och hoppas att det är en strategi till att tänka om. Ska försöka hitta fler strategier som funkar och välja det säkra alternativet.

Tack för ditt svar ❤️

Åh Lina. Jag känner igen mig! Men vet du vad jag tycker att du ska göra. Visualisera dig och att du dricker. Allt som händer med det. Hur du mår. Allt det dåliga för det blir ju dåligt! Jag kan lova dig att ingenting, absolut ingenting blir bättre för att du dricker. Tro mig! Unna dig nått istället, gör allt annat utom att dricka. Smart också att säga till din man. Jag brukar säga högt och tydligt till min man när jag tänker på vin och när jag är sugen. Det hjälper att höra det sägas. Sen brukar vi hjälpas åt för att bryta känslotillståndet. Kämpa på nu!

@Kebne1 ska försöka göra det. Tycker att det dunkat dåligt att spela hela filmen för mig.
Det som funkar bäst är ärlighet. Att uttala orden. Efter jag gjort det känns det bättre. Jag börjar ifrågasätta mina egna planer och så har en ny fight och en ny plan börjar formuleras.
Nu några timmar senare finns inte längre planen att köpe den där boxen. Hoppas den planen håller sig borta även i morgon.
Annars får jag ropa ut den igen så jag inte kan dölja den iaf.

Tack för dina ord ❤️ Kram 🤗

Fredag och dag 13
Sista arbetsdagen för den här veckan. Var svårt att stiga upp idag, ville sova vidare 😁. Har ont i huvudet och nacken. Måste ha legat tokigt i sängen.

När jag kom hem från jobbet igår kväll hade min man och min dotter tänt ljus och ställt iordning en kopp te och smörgåsar så det bara var för mig att sätta mig i soffan och mysa.
När jag senare kom upp till sovrummet möttes jag av choklad på kudden.

Jag är så tacksam för såna gester. De betyder så mycket ❤️