Jag har nu klarat av nio hela dagar utan bag-in-box vin, utan smygandet och smusslandet.
För tio dagar sen rämnade fasaden och min man gav mig ett ultimatum.
”Bli nykter eller skilsmässa. ”
”Tala om för barnen och dina föräldrar att du är alkoholist. ”
Morgonen efter tömde jag mina gömmor av vin och åkte hem till mina föräldrar med det.
De hade inte anat någonting och tyckte jag var stark som tar tag i det.
Våra barn sa ” vi älskar dig mamma och vi vill inte oroa oss mer”
Det skar i hjärtat 💔
Det är klart att de har vetat även om de inte bor hemma längre.
Första veckan har gått jättebra
Jag sover gott all tyngd o ångest pga alkoholen har släppt.
Alla runt mig stöttar mig och jag har inga problem med att säga
Nej tack jag kan inte dricka alkohol längre !
Var på restaurang åt gott drack vatten.
För att jag har BESTÄMT mig.
Kroppen reagerar med huvudvärk men en Alvedon tar hand om det.
Tänk att jag efter 4 års eskalerande drickande kommit till denna punkt
Jag skall fan i mig klara av detta med.

Kommit hem från en härlig lunch med en tjejkompis. ( jag skulle kunna vara hennes mamma) men så mysigt vi har ihop. Idag talade jag om för henne att jag är helt nykter och berättade om mitt beroende. Hon reagerade med chock först men var mycket förstående och stöttande och sa ” jag finns här för dig” och det betyder så mycket. För varje vän man öppnar sig för blir det allt lättare och man blir mer motiverad att vara nykter nu vet jag att nästa tjejfest kommer hon vara den som stöttar mig att våga vara med.
Ha en fin fredagskväll Vi skall grilla lite gott och dricka hemgjord lingondricka ❤️

@Helahea Och allt man övar på blir man bättre på, så det där snacket går lättare för varje gång man tar upp det. Jag har enbart bemötts med respekt och kärlek ❤️

Folk är lite impade faktiskt! Flera stycken börjar på allvar ifrågasätta sitt eget slentriandrickande. Det blir ofta ett bra snack om alloholromantikens förmåga att få oss att dras med utan minsta invändning.

Börjar man prata om det är det helt sjukt hur blåsta vi är allihop. Utom vi som har genomskådat bluffen 😉

Kram 🐘

Jamen precis så är det @Andrahalvlek Jag kan inte ens komma ihåg när mitt drickande började eskalera och när jag säger det förstår vissa inte hur det är möjligt. När jag sen frågar om deras alkoholvanor så tänker de efter och medger jaaa vi köper ju bib till helgen och åker vi till Tyskland så blir det ju en hel del.
Precis så började det för mig. Då fr de en tankeställare ” det här kan hända mig med ”

Jamen precis så är det @Andrahalvlek Jag kan inte ens komma ihåg när mitt drickande började eskalera och när jag säger det förstår vissa inte hur det är möjligt. När jag sen frågar om deras alkoholvanor så tänker de efter och medger jaaa vi köper ju bib till helgen och åker vi till Tyskland så blir det ju en hel del.
Precis så började det för mig. Då fr de en tankeställare ” det här kan hända mig med ”

Nykter dag 87
Jag är såå trött 😴 mörkret och det grå vädret kryper in i kroppen och jag vill bara sova.
Igår hade jag en riktig skitdag då jag smällde i mig godis o snabbmat 😩 ok det är bättre än alkohol men jag byter ett beroende mot ett annat känns det som.
Ha en mysig kväll jag kommer lägga mig tidigt 😊

Jag förstår det @Helahea. Alla funkar olika men så som jag gjorde var att jag lät mig äta det min kropp/knopp sa åt mig att äta plus att jag var noga med frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål med ca 2,5-3h mellanrum.
Inga ”får inte” utan bara det jag ville ha. Det ledde till stabilt blodsocker och tillsist var det frukt, nötter, bär, russin som jag bytte ut det onyttiga till. Nu har jag inga kravings längre utan är bara stabil.

Skulle det vara något för dig att testa? Ofta blir det så att man blir sugen på det man inte ”ska” äta eller att man hoppar över mål för man tänker att man kanske kan gå ner några kilon men det är då blodsockret hamnar i obalans och man istället överäter.

Kram❤️

Jag äter oftast väldigt regelbundet men socker är ju väldigt beroende framkallande jag har laddat skafferiet med torkad frukt o nötter och hoppas det hjälper @Himmelellerhelvette

@Helahea Jag har ätit MYCKET choklad i samband med att jag blev nykter. Likadant när jag blev svårt deprimerad i våras. Då toppade jag allt med glass.

Sen åtta veckor tillbaka äter jag varken choklad eller glass. Jag äter frukost, lunch, middag och nötter som mellanmål på em. Och smoothie gjord på spenat, bär och havredryck som kvällsmål.

Jag äter inte ens sött på helgen, för det väcker bara mersug. Efter två-tre veckor är suget helt borta och jag är SÅ tacksam.

Men jag tycker att choklad är bra som en ”brygga” när man slutar dricka. Man behöver tröst, en känsla av att unna sig. Den känslan klingar av efter ett tag. Då tycker man att alla andra håller på och ”firar” och ”unnar sig” i tid och otid 🤣 Helt onödigt. Att sova gott är en belöning som slår det mesta.

Kram 🐘

@Helahea Jag tror det går bra, i alla fall om man bestämt sig😁. Att göra något fysiskt, träna, promenera är också riktigt bra om sötsuget slår till. Brukar också dricka mycket bubbelvatten om jag blir sugen, det hjälper också. Hade en dipp under två veckor när jag varit sjuk. Det skapar mersug. Men nu har jag bestämt mig igen att ersatt med frukt och nötter, träning eller vatten.

Ha en fin helg!💪💕