Jag har själv tackat nej till diverse födelsedagsfester och middagar @Lavendelblomman , för att inte frestas att dricka. Dock ljuger jag och skyller på annat än mina alkoholproblem.. Jaja, det må vara förlåtet…

Ha det så bra du kan 🌹

Anonym31513

@Allegra Hittills är det ingen på jobbet som vet om att jag inte kommer att gå på julfesten. Jag tänker inte säga den verkliga anledningen, men funderar på vad jag ska skylla på istället. Dotterns sjukdom gör också att jag inte är på partyhumör, men jag har bara berättat för ett fåtal kollegor att hon är sjuk. Det är inte hemligt, men inget som jag vill skrika ut på jobbet.

Jag förstår @Lavendelblomman , och du kanske inte vill ”skylla på” dotterns sjukdom heller? Det går utmärkt att lämna återbud i sista minuten pga magsjuka, UVI eller migrän t.ex. Ta hand om dig✨✨✨

@Lavendelblomman Oj vad jag känner igen mig i dig... 🥰jag har dock ingen chefsposotion men hade en man som var extremt karriärsugen . Han ville ha det perfekta hemmet, den perfekta gården med både höns, får, katter och hund, de perfekta barnen som var perfekt uppfostrade, den perfekta hustrun som både var fräsch, ordnade fester m.m. Jag jobbade deltid då han ville det för att jag skulle hinna med att allt var perfekt. Det var nog enkelt för honom att åka tidig måndag morgon och komma hem till den perfekta familjen på fredag eftermiddag. Det var då det började.... mer normalt drickande på helger men ju fler år som gick ju mer på vardagarna och till slut varje dag. Jag slängde ut honom efter 8 år då jag upptäckt att han var otrogen med en kollega. Skilsmässan som blev var en mardröm. Vårdnadstvist och bråk om underhåll trots att han tjänade nästan en mille om året och jag satt där med två små barn på en deltidstjänst. Det tog tre år...

Träffade en fantastisk man och vi levde som särbo och jag bodde hos honom varannan vecka. Perfekt! Mamma ena veckan och bara flickvän andra veckan. Vi åt och drack gott på helgerna och allt var toppen. Ju mer åren gick blev det ännu mer bekymmer med barnens pappa och det gjorde att jag började dricka mer igen. Det gick åt helvete så jag slutade att dricka helt.

Nu sitter jag här efter 8 år med särbon och han är besviken och pratar inte med mig för att jag efter att inte druckit en droppe på fyra år men trillat dit ett par gånger sen i somras. Mår skit men jag ska faaan klara det.....

Anonym31513

@Hoppomframtiden Åh, vad du har det kämpigt! Var inne i din tråd och läste och det verkar som att det går åt rätt håll för dig nu. Kram på dig!

Anonym31513

Igår var det julfest på jobbet, men jag var inte där. Till dem som undrade sa jag bara att jag inte hade lust. Jag såg hur det hade laddats upp med gin, snapsar, vin och öl. Kändes skönt att slippa vara där. Det hade slutat med att jag hade druckit för mycket och hela dagen idag hade varit förstörd.

@Lavendelblomman Bra där! Bra att undvika situationer man vet blir katastrof och det blir skönt att slippa ta konsekvenserna av det. Hoppas du får en riktigt fin lördag❤️

Anonym31513

Det har blivit en del vin hemma på sistone och jag är så trött på det. Jag vill göra ett längre uppehåll en gång för alla. Jag har stått och stampat på samma plats länge nu. Det känns som om jag var på väg mot något bra i augusti/september, men så kom dotterns sjukdomsbesked som knäckte mig. Känner mig helt dränerad på energi och att dricka alkohol gör det bara värre.

Anonym31513

De senaste veckorna har det gått ganska bra med alkoholen. Helt vitt har det inte blivit, men betydligt mindre än innan. Jul och nyår kommer att firas med folk som dricker väldigt lite eller inget alls, så de helgerna känner jag ingen större oro för.
God jul alla fina forumvänner! Var rädda om er!

Bra att du ser till det positiva @Lavendelblomman ! ”Betydligt mindre” är ett stort framsteg och värt att notera!

Låter också väldigt skönt att du ska fira jul och nyår med människor som knappt dricker. Hoppas du får ett fint slut på året✨✨✨

Anonym31513

Julhelgen avlöpte väl. Alla var sams och ingen alkohol dracks. Skönt! Nu hoppas jag på en lika fin nyårshelg.
Jag lyssnade på Marika Carlssons vinterprogram igår, i vilket hon pratar om sitt sockerberoende men det kunde lika gärna ha varit ett alkoholberoende. Igenkänningsfaktorn var hög. Lugnet som sprider sig i kroppen när hon tar sin drog. Ångesten efteråt. Bestämmer sig för att aldrig mer äta socker. Slänger allt. Plockar en stund senare upp det ur soporna. Köper nytt. Åker till olika affärer för att handla för att de som jobbar där inte ska inse vilka mängder hon totalt köper. Hon har blivit hjälpt genom att lära sig att hantera sina känslor på annat sätt än genom att äta socker.
Jag måste lära mig att hantera mina känslor utan att dämpa eller förstärka dem med alkohol. Många gånger dricker jag dessutom bara av gammal vana, utan att egentligen vara sugen på alkohol. Där måste jag också jobba med mig själv. Där är boken "Beteendeprincipen" till god hjälp.

Anonym31513

Igår var jag rejält sugen på vin. Vi har en oöppnad flaska vin hemma som jag var nära att öppna. Tänkte på att jag måste ändra mitt beteende om det ska ske en förändring samt tänkte på hur besviken jag skulle bli nu på morgonen om jag hade druckit vin igår. Det hjälpte och efter ca en timme var suget borta! Idag är jag väldigt tacksam över att jag inte föll för suget.