Du beskriver ett fint liv- i framtiden. Det ligger där och väntar på att levas!
Hoppas du kommer fram till att behandlingen är det bästa alternativet. Arbetsgivare hanterar dessa saker löpande, det hör till. Ofta ofta är arbetsgivaren dessutom både hjälp och stöd. Du kommer att se.
Tröttheten kommer att lätta när du blir nykter. Och relationen till barnen slipper grumlas på grund av ditt missbruk. Och de kommer att må bättre av att slippa känna oro för dig. Vinn och vinn. Kram 🤗

@Se klart Tack🥰

När det gäller att involvera min chef i mitt missbruk så finns det en nagel i ögat vilken är den att hon berättade om en person på en annan verksamhet som har ett missbruk. Hon sa det så föraktfullt. Den här personen vikarierade jag för under fem månader fast den sista månaden var hon tillbaka på jobbet. Hen var allt annat än trevlig mot mig men på ett sådant där vis som man inte kunde ta på. Nu när min chef berättade om hen frågade hon mig om jag inte ville lyfta de händelserna t HR. Jag sa nej, jag har lagt det bakom mig. Grejen är den att min chef är ju inte ens denna persons chef så varför känner hon till detta?? Och varför berättar hon detta för mig? På den andra arbetsplatsen vet jag att det finns arbetsmiljöproblem som jag tänker i grunden inte beror på hens missbruksproblematik. Så detta är liksom nageln i ögat för mig…att jag inte riktigt litar på min chef. Fast jag är ändå medveten om att mitt förtroende till chefen som är lite naggat i kanten får inte vara ett hinder för mig för att bli nykter.

Min dotters tystnad brukar efter ett tag brytas av henne då hon inser att hon behöver sina föräldrars hjälp. Det är få man önskar att saker och ting inte gått för långt …som tex hon trodde att hon skulle få ut pengar fr A-kassan efter karenstiden men hade inte fyllt i papper riktigt. Hon vill vara självständig men pga vissa svårigheter så behöver hon hjälp.

Nu har jag en kålpudding i ugnen. Har tagit upp lingon som kommer bli rårörda. Och till detta gör jag en jättegod sås plus potatis och ättiksgurka😋

Kram🤗

Ja du har helt rätt i att din chefs uppträdande inte är ett dugg viktigt i det stora hela! Man måste helt enkelt ta megakliv över en massa saker om man ska lyckas 🏋️‍♀️

Måste du vara nykter nu för att kunna delta i behandlingen i februari, är det så det är? Vad händer annars?
Jag förstår din skepsis till chefen och jag tycker att du fattade ett mycket bra beslut när du inte ville delta i det de höll på med. jag minns att du skrev om det då. Jag tänker att det är viktigt att samla på sig alla bra beslut man har fattat för att öka självkänslan.
Jag undrar om vi har en sak som är lika och som inte alltid är till gagn när man ska bli nykter. Det lite långsiktiga tänkandet… hur blir det sen då. Att det är lätt att halka in i framtiden. Det har sina fördelar för att det är bra att kunna förutse vissa saker, men för mig går det överstyr ibland, särskilt när jag blir stressad. Då är jag långt i framtiden och försöker styra upp. Helt meningslöst. Alkoholen gjorde det personlighetsdraget rätt hopplöst. Jag försöker jobba med det där, ta ut glädjen i förskott och bekymren när och om de kommer. Det är såklart lättare i teorin än i praktiken, men ens bilder av framtiden är ofta mer skrämmande eftersom de inte finns och går att göra något åt. Här och nu är det enda man kan påverka och då kan man försöka vara sitt bästa jag. Om inte förr då, så kanske nykter från 60?
Och sonens konfrontation - du skriver att det är bra och det som är positivt är att han vågar prata om det. Det är för att du tar ansvar för att du dricker som det går att ta upp det. Och han tar upp det av kärlek, sen kanske det i konfrontationsögonblicket inte blir så konstruktivt. Det är förenat med så mycket skam och skuldkänslor att inte kunna låta bli att dricka och jag kan tänka mig att en konfrontation från en son som också har haft det jobbigt kan bli lite jobbigt. Det ligger nåt i Soffis gamla ”valspråk”. ”Jag är bra som jag är. Jag gör så gott jag kan, det räcker långt. ” ibland är det viktigt att komma ihåg det.

Allt klokt är väl redan skrivet, men jag hoppas du tar chansen med behandlingen. Det blir så mycket lättare (eller mindre svårt) om man får hjälp. Kontinuerligt. Måste vara jobbigt med de olika besked du fått tidigare.
Jag kan inte låta bli att dela @Sisyfos fundering om att du måste vara nykter nu, är inte avsikten med behandlingen just den att du skall bli nykter? Det verkar lite kontraproduktivt, men jag vet ju inte vad behandlingen går ut på.

Oavsett, hoppas du har en trevligt lördagskväll och att du får en mysig 1:a advent. 🤗

@Se klart @Sisyfos @Vinäger @Onkel F Tack för att ni tittar in hos mig❤️

Veckan som gick har verkligen varit sisådär fast det har även funnits ljuspunkter👌🏼

Om jag börjar med det dåliga….fredagen på jobbet var verkligen skit….jag kände mig dämpad och förvirrad. På mitt jobb har det varit en tradition att kuratorerna har stjärntändning fredagen före 1:a advent vilket innebär att vi fixar massa fika samt tänder tre stora adventsstjärnor i fönstren i korridoren utanför våra kontor. Dessutom ”knör” alla in sig vid bord utanför våra kontor och fikar. Jag tycker själva fikastunden och att alla är tillsammans är jättemysigt men själva planeringen inför det här evenemanget är inte så kul. Mina kuratorskollegor är två starka individer, ensamvargar. De planerar själva och jag får som oftast gå och fråga hur de tänker. Det är väldigt svårt att beskriva känslan utan att det blir en novell…men hur som helst så under de två senaste veckorna har detta verkligen tärt på mig. Och det som stör mig mest är att jag inte står upp för mig själv och säger hur jag känner! Innan själva fikat skulle jag ha medarbetarsamtal. Skulle haft det i början av september men chefen blev sjuk. Var så laddad inför samtalet. Ny tid i mitten av oktober men då hade chefen blivit dubbelbokad så ännu en gång blev det framflyttat till i fredags. Jag var så laddad de två första gångerna var väl det även i fredags men var då mer stressad. Medarbetarsamtalet började kl 8 och skulle vara färdigt 9.30. Fikat börjar 9.30. Mitt samtal m chefen var slut när kl var över 10. Så ngt som jag är med och bakar till och jag är en del av missar jag helt och hållet. Dessutom var samtalet m chefen så rörigt. Jag hade en del att prata om när det gäller mitt arbete, samarbete med min kuratorskollega och att vi missar handledning pga andra kuratorers sjukskrivning. Och jag känner att min chef lyssnar inte, väljer att inte se problemet dessutom så styr min kuratorskollega över min chef. När jag sitter där och pratar m chefen så tänker jag, hur sjutton ska jag kunna prata m henne om mitt alkoholberoende?!?!
Fredagar var tidigare en rolig dag på jobbet men nu känns den mer som avslagen🥲😳😣

Men, fredagskväll var toppen! Då var jag på konsert💃🏾🎶Helt suverän👏🏻 I onsdags hälsade jag på min faddermor som fyller 92 år i december. Kanske lite rörig men allt som hon varit m om är solklart. Hon reste en del på äldre dagar. Bäst tyckte hon om Florida för där var det ingen skillnad på natt och dag, affärerna var öppna hela tiden.

Fick brev fr Region Stockholm, möjlighet att lämna avföringsprov för att kunna upptäcka osynligt blod i avföringen som kan bero på tjocktarms- eller ändtarmscancer. Jag blir påmind om risken att kunna få cancer samtidigt att det känns bra att kunna kolla.

Men det bästa var att min dotter kom hem igår. Har knappt haft ngn kontakt m henne de senaste veckorna inte bara beroende på hennes mående utan pga av mitt alkoholberoende. Som hon sa igår om jag inte svarar i telefon el på sms kanske du förstår att du inte kan dricka…det handlar ju bara om att ha det lite tråkigt. Jag gick absolut inte in i försvar men sa att det är svårt…men om jag ska välja mellan alkohol och barnen…så är valet enkel….jag sa t henne att hon och min son är de allra viktigaste i mitt ..så jag ska sluta. Jag sa t henne att det är bra att hon markerar.

Ska träffa kurator, socsekreterare samt en person som gått på behandling dessutom träffade jag hen på AA i september. Hen ska berätta för mig hur hen upplevde behandlingen. När det gäller behandlingen att det är bra om man har varit nykter en tid innan man går in i behandlingen att det är svårare att lyckas annars. Jag vet inte men jag ska fråga imorgon.

Ha en fin första advent🌟🤩

Pratade m min chef idag om mitt medarbetarsamtal, att jag inte tyckte att det kändes bra. Men vad jag än sa så gick hon i försvar…och det kändes hela tiden som det jag ville lyfta som jag tycker är ett problem blev mitt egna problem. Å jag tänkte att om/när jag berättar om mitt alkoholberoende då kommer de punkter som jag har lyft endast bero på mitt missbruk.

Hur som helst så..träffade jag min socialsekreterare, min kurator och hen som vi kan kalla för Nykter. Träffade Nykter på ett AA-möte i september. Nykter berättade om behandlingen. Jag har svaret inom mig…jag vet att jag måste gå igenom den här behandlingen…det handlar om att leva el dö…men SKAMMEN är så STOR😱!!! Fast jag känner mig ändå glad och uppfylld efter detta möte🙏🏻Å Nykter kan tänka sig att ta en fika m mig igen🙏🏻

Ska jag våga?? Släppa taget om alkoholen, om skammen…ska jag våga tro på att det finns inget att förlora🙈🙈

@Varafrisk Det är jobbigt med en chef som går i försvar och inte kan hantera en situation som medarbetaren upplevt som dålig. Jag hoppas också att du vågar. Vad gäller mig så har jag bara vunnit och fått tillbaka mitt liv sedan jag slutade dricka. Även skammen som ständigt hängde över min axel försvann iväg tillsammans med alkoholen. Att sluta dricka är att ta ansvar för sitt liv och det är riktigt, riktigt stort. Den stoltheten kommer att kväva skammen.

Våga hoppa, våga livet! Kram❤️

@Kebne1 @vår2022 @Allegra ❤️❤️

Imorgon är det tänkt att jag ska träffa fyra fd kollegor. Vi arbetade tillsammans för ca sju år sedan. Två vet om mitt missbruk två vet inte om det. Jag hade ev tänkt berätta om mitt missbruk om vi hade varit hemma hos hon som bjöd in. Men hennes dotter blev sjuk och nu ska vi gå på restaurang. Jag är inget orolig över det för jag kan köra. Men jag är mest orolig över hur jag ska orka åka iväg två timmars bilresa tur och retur samt sitta på restaurang och låtsas som om allt är som vanligt…lyssna på övrigas berättelse om husinköp/ny lägenhet/dotter som är aupair…Mitt hjärta vill … men jag vet inte om jag orkar dessutom orkar låtsas….
Hur tänker ni?

Kram🥰

Hej
Jag förstår inte riktigt hur du menar, jag tänker att det är ofta man som alkoholist låtsas- på jobb, inför släkt och vänner? Att låtas är alkoholismens närmsta vän.
Däremot kan det ju vara väldigt trevligt att umgås och bygga förtrolighet med sina vänner, något som du ofta känner att du saknar? Man kan fokusera på- vad kan de behöva från mig? Om du inte kan/vill släppa in dem kring vad de skulle kunna göra för dig? Alla människor behöver andra oavsett husköp eller till synes lyckade liv. I grunden är vi alla lika. Kram.

Godmorgon🌟

Apropå vad jag skrev igår så ska jag känna in dagsformen när jag tar ett beslut vid lunch om jag åker m ikväll. Tror ändå att det blir så. Förra gången var jag sjuk när gänget träffades och gången innan dess var jag i Skåne. Tänker även att jag kommer bli uppvaktad plus en av de andra som fyllt 50 år. Igår var jag jätteledsen och det kändes tungt att åka iväg men om jag inte åker med så känner jag mig så ynklig.
Så nu jobbar jag m mina tankar och försöker tänka om…att lyssna på andras berättelse och mindre på fokus på mig själv.

Ha en fin onsdag och imorgon kommer december🌟🌟🌟

Låter bra, man vill ju inte vara den som ställer in flera gånger! Lyssna på andra är en dygd, man lär sig massor och det är spännande. Hur lever vi våra olika liv? Hur förändrar vi det som inte är bra? Forumet är ett så bra exempel.
Jag brukar föreslå en incheck när man ses efter lång tid, ”vad är bäst och sämst i ditt liv” - helt kort och laget runt. Då landar man i nuet och slipper en kronologisk dragning om vad som hänt sen sist! 🥰

@Varafrisk Bra tips av @Se klart att göra en incheckning när man ses efter lång tid, ”vad är bäst och sämst i ditt liv”. Tänker också att som du skriver att lägga mindre fokus på dig själv i detta läge. I vad som är sämst kan vara att du behöver göra en förändring av olika saker och att det bästa är att du håller på att fundera på hur du ska göra. Kanske ska du ta upp ditt missbruk när du har en tydlig och färdig plan för hur du ska göra innan du berättar, att du känner dig trygg och beslutsam med planen. Då kanske det skulle vara lättare att berätta. Kanske skulle dina fd kollegor också kunna ta emot det lättare, om det finns en plan som de kan ta del av och stödja dig i. Då skulle de kunna känna sig trygga i att du är på väg att ändra ditt liv och tar ansvar för det, att de inte behöver ta det ansvaret.

Hoppas du får en fin kväll❤️

@Se klart @vår2022 ❤️❤️

Vilken tur att jag åkte ikväll och träffade mina fd kollegor/vänner🙏🏻 Vi har pratat och vi har skrattat så att tårarna runnit😂 men inte en enda droppe alkohol har vi druckit💪🏻 å jag fick en fin present i förskott🙏🏻 Känner mig rik❤️ å nu ska jag sova😴