Fyller ångest

Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Profile picture for user Mrx

Tack vinäger för din kommentar i min tråd. Vi gör så gott vi kan och det blir ofta bra. Ibland gör vi misstag. Jag har mått dåligt hela dagen eftersom det blev fel igår. Jag har läst att din M sedan 30 år har cancer. Min K sedan 35 år har fått hjärtflimmer. Hon kämpar dock på heltid inom sjukvården. Jag har läst ditt inlägg om forumet. Jag stödjer dig till fullo. Tomen och jag stöttar fortfarande varandra. Du är våran lucia. Kram och mycket omtanke av din vän Mrx.

Profile picture for user Sländan

@Mrx Tänk så många gånger jag tänkt som dig, bara en öl eller ett glas och sitta och njuta i solen.
Numera ändrar jag tanken till, ska jag sitta i solen och dricka 2 flaskor vin eller 12 öl ??
För det är så det slutar för mig, och sedan en otrolig ångest att jag inte kan lyckas en enda gång 🥺
Nu finns det inget alternativ för mig, det blir alkoholfritt om jag inte ska förstöra resten av mitt liv.
Det är bara ta tag i det igen, du klarar det 👍🏻🙌🏻😊

Profile picture for user Sländan

@Mrx Tänk så många gånger jag tänkt som dig, bara en öl eller ett glas och sitta och njuta i solen.
Numera ändrar jag tanken till, ska jag sitta i solen och dricka 2 flaskor vin eller 12 öl ??
För det är så det slutar för mig, och sedan en otrolig ångest att jag inte kan lyckas en enda gång 🥺
Nu finns det inget alternativ för mig, det blir alkoholfritt om jag inte ska förstöra resten av mitt liv.
Det är bara ta tag i det igen, du klarar det 👍🏻🙌🏻😊

Profile picture for user Vinäger

Kram till dig, Mrx 💗

Tack för omtanken, det blir nog bra till slut. Det måste det bli. För er också. Fortsätt att ta hand om varandra! 💞

Charlie, din korta rad värmer. 💗

Kram

Profile picture for user Mrx

Detta inlägg har inte med alkohol att göra. Dottern, svärsonen och barnbarnet i Skåne har bestämt sig för att flytta hem igen till Stockholm. De söker hus eller radhus i Hudding (Snättringe/Stuvsta). Vi är super glada att de flyttar hem igen!

Profile picture for user Mrx

En intensiv helg börjar gå mot sitt slut.
Har haft barnbarn här sedan i onsdags. Det har varit fullt ös hela tiden. Vi har avverkat lekplatser i närområdet med stort nöje. Fantastiskt vilken energi kick de ger oss gamlingar. Imorgon börjar en ny arbetsvecka här hemma. Vi har fått direktiv om att jobba hemifrån resten av året pga pandemin. En dag i taget 😉

Profile picture for user Varafrisk

@Mrx Härligt med barnbarnen!
Men oj så tufft...jobba hemifrån resten av året....har du inte redan nu jobbat hemifrån typ fr mars förra året?? Det blir liksom inte bättre när folk blir vaccinerade? Du måste verkligen jobba i en bransch där det går bra att jobba digitalt?

Hur är det annars? Går det bra m att dricka kontrollerat?

Ha det fint🤗

Profile picture for user Mrx

@varafrisk tack för din kommentar i min tråd.
Det stämmer att jag har jobbat heltid hemifrån sedan mars förra året. Min arbetsgivare har tagit beslutet att vi fortsätter att jobba hemifrån resten av år 2021. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och jobba heltid på kontoret. Det nya normala kommer att bli ett flexibelt arbetssätt med någon dag per vecka på kontoret och resten av tiden hemma. Jag jobbar med systemutveckling och min bransch är väldigt digital. Jag kör mitt race med kontrollerat drickande som tidigare. Det funkar rätt bra men det går nog att skruva till ytterligare. Framförallt mängden skulle kunna vara lite mindre när jag väljer att dricka. Jag har läst i din tråd att du fått antabus behandling. Det tycker jag är väldigt bra för din skull. Vi kämpar mot samma mål under lite olika förutsättningar. Vi har bara ett liv och det måste vi vara rädda om.
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Long Time Ago..
Det var länge sedan jag skrev i min tråd. Det har varit fullt upp med jobb, barnbarn och pyssel här hemma. Det kommer ett nytt barnbarn i slutet på året. Jag har fortfarande koll på alkoholen och det känns skönt. Har börjat trappa ner min dos av SSRI preparat. Mår faktiskt väldigt bra av att käka halva dosen. Nästa steg är att minska dosen ytterligare. Gym träningen har fått stå tillbaka pga tidsbrist. Cyklar och promenerar dagligen dessutom jobbar jag fysisk med kroppen här hemma. Just nu får det räcka som träning för min del. Vi planerar en hemster även denna sommar. Det är faktiskt rätt skönt att vara hemma och slippa åka iväg.
/Mrx

Profile picture for user Charlie70

@Mrx härligt att höra om barnbarn som finns och som kommer. Du tycks ha funnit din balans nu. Det var ett zoom-möte häromdagen men kanske inte aktuellt för dig just nu?

Kram!

Profile picture for user Andrahalvlek

Gött! Barnbarn på löpande band, det låter som efterrättsbuffé i mina öron 😍 Nä, jag väntar gärna med barnbarn ett tag. Just nu vill jag njuta av tiden-efter-barnen ett tag. Skönt att det går bra att trappa ut SSRI. Jag har minskat med 2/3 av dosen på ett år och i september påbörjar jag sista steget ner till noll och det får ta ett halvår. Yttepyttesakta, låt hjärnan vänja sig och levla upp naturligt.

Jag läste hamster först 🐹 men hemester lyster mysigare. Det ska jag också ha. Inga planer alls än. Jag planerar på jobbet så jag storknar, så när jag har semester har jag semester från planerandet också.

Kram 🐘

Profile picture for user Mrx

En liten uppdatering
Jag läser här inne på forumet varje dag men skriver väldigt sällan. Jag skriver fortfarande upp min konsumtion i kalendern. Det blir ju 0 nästan varje dag och det tycker jag är bra. Jag har ju tidigare skrivit att jag får dricka 0-4 gånger per månad. Då tänkte jag 0-4 gånger med en konsumtion som gav berusning typ 4 starköl och en flaska rött under 6-8 timmar. Nu har jag börjat fundera och provat mig fram med ett ändrat beteende igen. Jag har dragit ned på antalet glas. Jag och frun har käkat på restaurang både fredag och lördag den här veckan. Vi har verkligen saknat att kunna sitta på uteserveringar och njuta under pandemin. Jag drack 3 glas i fredags och 4 glas i lördags. Det funkade kanon bra. Jag kände inget sug efter mer när vi kom hem även fast det finns både öl och rött vin här hemma. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Sisyfos

Hoppas det går fortsatt bra Mrx. Jag tror att det egentligen är klokt att undvika berusning alls, alltså hålla nere mängden.
Sen kan ju några undra varför man alls ska dricka då och det har jag inga svar på. Jag har heller inga svar på varför man ska undvika berusning, mer än att jag tror att hjärnan mår dåligt av det.
Jag strävar efter att alkohol ska vara en ickefråga för mig. Vill jag ta ett glas ute eller om jag blir bjuden så gör jag det. Vill jag dricka alkoholfritt gör jag det. Känns som jag är på väg dit.
Tänker att du har hittat en väg som passar dig och ditt sätt att dricka.

Profile picture for user Mrx

Det går bra för mig..
Alkoholen och jag har blivit vänner kan man säga. Jag har koll på min konsumtion och känner inget sug av att dricka mer. Jag kan vara alkoholfri om jag vill. Ibland väljer jag att njuta av nån bira och rött vin. Jag undviker berusning för det triggar min ångest. Jag strävar också efter att alkoholen ska vara en icke fråga för mig. Jag tycker min väg känns helt okej just nu.
/Mrx

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mrx Det låter toppen! Jag läste någonstans att en sällandrickare kan avstå från att dricka på kort varsel, även om det var planerat att dricka, utan att hen bryr sig ett dugg utan bara rycker på axlarna. Känner du så? Så kände aldrig jag. Hade jag planerat att dricka var det nästan det enda jag kunde tänka på. Kanske inte medvetet men omedvetet var siktet liksom inställt. Varje steg jag tog var ett steg närmare tillfället då jag fick dricka. Har jag förstått i efterhand. Just där och då förstod jag det inte, då trodde jag att alla tänkte så.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Bra att höra Mrx! Lite så som du beskriver känner jag nu AH. Jag har haft tillfällen nu där jag kunde ha druckit men avstått. Kunde ha planerat att dricka men valt bort, tänkte dricka men valt bort. Druckit två glas, halvplanerat under en kväll. Fanns betydligt mer, men det var inte intressant.
Så just nu är jag där inget räknande, inget tänkande. En ickefråga. Men jag har respekt och för mig får det bli begränsat till sociala sammanhang. Som förr. Före beroendet.

Profile picture for user Mrx

Semestern är slut för den här gången.
Jag har börjat arbeta igen efter 5 veckors semester. Det innebär att rutinerna börjar återgå till det normala. Jag jobbar fortfarande heltid hemifrån pga pandemin. Jag kommer att göra det året ut till att börja med. Eventuellt blir det en förlängning under våren 2022. Mitt semester drickande har varit lite högre än vad jag dricker i normalfallet. Jag har valt att vara nykter i vissa sociala sammanhang utan problem. Jag har helt enkelt inte varit sugen på alkohol även fast våra vänner drack. Frun och jag har gjort lite kortare resor inom Sverige och bott på hotell. Då har jag valt att dricka för det kändes mysigt. Vi har alltid gillat att sitta och prata med varandra över några glas vin. Ingen katastrof har inträffat men nu väljer jag att återgå till en lägre konsumtion. För jag mår bra av det. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Vi är barn och barnbarns fria i kväll.
Vi har haft vuxen dotter med maken och barn inneboende sedan i maj. De ville flytta tillbaka till Stockholm efter några år på landet i Skåne. Det blev lite glapp i deras hus affärer så de har bott hos oss en tid. De får tillträde till sitt nya hus den första september. Den här helgen är de ute på äventyr och vi är ensamma hemma i vårt hus. Vi lyxade till det och tog hem mat via foodora. Det blev även en skvätt rödvin och bärs. Imorgon ska vi köra bil tidigt så det gäller att ta det lugnt med alkoholen

Profile picture for user Mrx

Utfasad från fluoxetin! Äntligen känner jag igen mig själv. Jag fattar fortfarande inte varför jag käkade medicin i så många år. Jag fick den på recept av företagsläkaren för typ 20 år sedan. Han tyckte jag skulle köpa en snabbare bil eftersom jag penda 40 mil varje dag med med min golf andra generationen. Finns ingen bättre bil än golf. Nu kör jag en nyare golf som frun äger. Hon kör min Skoda SUV som jag äger. Min bil har Automatisk växellåda. Det har inte golfen..

Profile picture for user Mrx

Nu är det mer än två veckor sedan jag tog fluoxetin efter nästan 20 års användning mot panikångest. Jag började min nedtrappning i våras. Gick från 40 mg/dag i en "snäll" nedtrappning tillsammans med min husläkare. Jag känner av utsättningssymptom fortfarande och vad jag läst kan det ta ända upp emot ett år innan de klingar av helt. Dessa SSRI preparat ska jag aldrig börja käka igen. Tror faktiskt inte de hjälpt mig speciellt mycket. Jo visst, jag blev en högpresterande människa utan riktiga känslor. Jag tror det bidrog till att jag började dricka mycket alkohol istället för att komma till ro. En dag i taget 😉

Profile picture for user FinaLisa

@Mrx 💚
Så skönt att du är avgiftad från denna medicin! För egen del har jag testat SSRI preparat två perioder de senaste 20 åren men varit tvungen att sluta efter tre månader. Blev helt avtrubbad känslomässigt.
De jag åt hette Zoloft och senare Cipralex. Inte alls bra för mig.
Ha det bra Mrx!🤗
Kram 💚

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mrx Toppen! Jag är också snart fri från venlafaxin. Jag har trappat ut i 1,5 år och jag märker inga utsättningssymptom. Än. Jävla skitmedicin. Jag väljer dock att tänka på det som ett gips på ett brutet ben, vilket var nödvändigt just då. Men jag borde fått hjälp att sluta kontrollerat för länge sedan, började ta medicinen redan år 2007. Nu trappar jag ut på egen hand, i brist på aktuell läkarkontakt. Den jag hade då har slutat för länge sedan. Företagshälsan skriver bara ut recept när jag ber dem. Dåligt.

Kram 🐘

Profile picture for user Mrx

I onsdags var det nära att jag tog fluoxetin igen. Jag kämpar fortfarande med utfasningen. När jag sitter vid datorn och ska koncentrera mig får jag liksom elstötar i skallen och det susar i öronen hela tiden. Är jag fysisk aktivt försvinner dessa symptomer. Jag hade en halv förpackning kvar av skit medicinen och var nära ett återfall i onsdags. Nu är dock den halva förpackningen av fluoxetin återlämnad till apoteket. Jag själv ska till husläkare på återbesök nästa vecka. Jag vet att det kommer bli bra till slut. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Nu var det länge sedan jag skrev i forumet. Här rullar livet på som vanligt. Jag jobbar fortfarande heltid hemifrån. Jag började jobba hemifrån i mars år 2020. Snart har jag suttit här hemma i två år. Det har varit tufft socialt men skönt att slippa resorna till jobbet. Jag mår fortfarande bra utan fluoxetin. Har koll på alkoholen, dricker lite lagom. Sköter kroppen med promenader och gymaktiviteter. Försöker käka sunt och minska vikten. Spenderar mycket tid med familjen. Det kommer ett nytt barnbarn vilken dag som helst. Alltså livet är rätt okej för mig just nu. En dag i taget 😉
/mrx

Profile picture for user Mrx

Jag har insett att jag inte behöver forumet på samma sätt längre. För mig var det bra att använda forumet för att bryta en slentrianmässig över konsumtion. Jag tyckte det var guld att skriva med andra som vill göra en förändring. Jag bokförde all alkohol jag drack under tre års tid här på forumet. Jag hade aldrig som mål att bli nykterist. Jag är nöjd att jag kunnat ändra på mina rutiner till det bättre. Samtidigt vill jag inte engagera mig för mycket i andras problem eftersom de är annorlunda än mina. Jag saknar många av mina forum vänner som inte längre är aktiva här inne. Forumet har utvecklats åt ett håll som inte är vad jag önskar. Var sak har sin tid. Kanske jag tittar in längre fram men just nu är det tack och hej från mig. En dag i taget 😉
/ Mrx

Profile picture for user Varafrisk

@Mrx När du skriver att forumet har utvecklats åt ett håll som du inte önskar så blir jag nyfiken på hur du menar? Det är fler personer än du som säger det därför undrar jag.

Ha det gott och Lycka till fortsättningsvis 🌟🌟

Profile picture for user Sisyfos

Der är väl det som är en viktig insikt, att våra problem ser lite olika ut och har olika lösningar. Du har hittat en väg som är svår att ha här på forumet. Jag kan tycka att det är synd, eftersom jag tänker att vi har mycket att lära av alla. Jag vill bara skicka en fråga - vilken är anledningen till att du hoppar av just nu? Det är december. Trötthet och deppighet för många. Ät lite D-vitamin kanske om du känner att du dippar nu. Att öka alkoholkonsumtionen är inget bra alternativ, men det är kanske inte det som du har tänkt? Eller är det det?
Det är en fråga av ren omtanke, för vi har ju en tendens att lura oss själva lite om vi vill dricka.
Och om man ska vara krass, har du möjligtvis gradvis trappat upp din konsumtion igen? Det påverkar ju negativt på många olika sätt. Så jag hoppas att anledningen till att du hoppar av är att det går slldeles lysande och inte att du vill kunna dricka utan att något skaver.
Men jag förstår också att det skaver att ha en annan strategi här på forumet och att inte riktigt känna igen sig i den modell som så ihärdigt förespråkas. Ibland blir det för mycket och skriver man om det är man en fiende hos någon enstaka person eftersom man ifrågasätter den konsensus som råder här. Men det är väl så att det är en stor grupp som har hittat samma lösning och mår bra i det. De andra hörs inte lika mycket eftersom det inte är någon som jublar åt någon som dricker ett enstaka glas. Lycka till Mrx, jag tycker att oliktänkarna behövs här på forumet.

Profile picture for user Mrx

Sisyfos, jag har alltid gått min egen väg här i livet. Jag tycker alla människor har rätt att välja hur de vill leva sitt liv. Forumet har utvecklats i den riktningen att det är bara totalt nykterhet som gäller. Hos mig skapar det bara ångest och ingenting som jag strävar efter. Jag har inte planerat att supa ner mig. Har aldrig haft dessa planer eller tankar. Jag har aldrig haft alkoholsug eller abstinens. Jag ville bara göra en förändring av min konsumtion. Nu går vi mot jul. För mig innebär det mer umgänge med barn och barnbarn. Vi har aldrig druckit alkohol under julen i min familj. Det är barnens högtid och då funkar det inte att vara berusad. Traditionellt brukar Januari vara hel vitt för mig. Vilket jag även strävar efter nästa år. I februari har vi en resa inbokad till Gran Canaria då brukar jag dricka sparsamt. Jag som oliktänkare här på forumet känner att jag behöver ta en paus på obestämd tid. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Charlie70

@Mrx Jag tycker det är tråkigt att du "hoppar av" forumet. Vi träffades ju på den fysiska träffen för snart två år sedan och du har också deltagit vid en online-träff som jag också deltog vid. Med all välvilja vill jag understryka att det inte råder någon enhällighet här om att helt nykter är den enda vägen. Jag är en del av forumet och kan se att det finns andra vägar som fungerar, om än inte för mig. Det forumet har gett mig är en balanserad och kärleksfull hjälp i mitt arbete för att bli fri. Det är inte alltid lätt att kommentera eller ta emot de kommentarer man får. Men jag upplever att jag har fått stort stöd hela vägen. I övrigt har jag samma funderingar som @Varafrisk och @Sisyfos. Vore fint om du orkar kommentera. Vi vill ju att alla som önskar ska trivas här.

Kram!

Profile picture for user Varafrisk

Funderar lite...jag tänker att det finns de röster på forumet som inte förespråkar helvitt....men de röster som förespråkar helvitt och även vill förbjuda alkoholen de rösterna kanske hörs högst. Jag vet inte men det är kanske så.
Jag förstår att jag behöver vara helvit för mitt beroende är för långt gånget. Även om jag vet att alkohol för med sig många negativa konsekvenser med både sjukdom, våld mm så tänker jag nog ändå inte ett förbud. De flesta kan ju faktiskt hantera alkoholen ( iaf enligt Rådgivningscentrum). Jag tycker dock att det är viktigt att alkohol endast säljs på systembolaget. Skulle inte göra något om man begränsade öppettiderna. Kanske även begränsade tider på restauranger och krogar.

Ha det fint!

Profile picture for user Sisyfos

Låter bra Mrx. Jag var bara tvungen att fråga, för ibland har det varit så att det är ett planerat återfall som är på gång när man lämnar. Och november/december är en svår tid för många.

Vi kanske har lite andra erfarenheter av hur och när man druckit både du och jag än vad som ibland är fallet här och då är de ”sanningar ” och generaliseringar som ibland skrivs lite skavande. Som att man ”inte har fattat ännu bara”, men snart ska få se. Lite nedlåtande från en enstaka person som gärna också skriver ”vad var det jag sa”. Önskar att alla kunde vara som Berra, han dömer ingen, bara betraktar. Väljer nykterhet för sin egen skull. Och det är väl så de flesta härinne gör också men ibland när det blir de massiva inläggen om giftet alkohol då är det svårt att ha en annan väg. Och lösningen verkar vara att de som gör annorlunda backar ut. Funderar på det själv ibland, men jag gillar så många här och funderingarna om livets vedermödor. Man lär sig så mycket av så många. Skulle dock aldrig skriva om det inte gick bra för mig, för ”vad var det jag sa” grabben skulle bli så jäkla nöjd och än mer uppblåst. Så ämnet alkohol är liksom inte möjligt att resonera om. Där är det en väg som gäller, men livet som de flesta skriver om, det är min behållning av forumet.
Jag tycker att det är synd att du lämnar.
Lycka till!

Profile picture for user Sattva

@Sisyfos Hej Sisyfos!
Nu kommer jag vara sådär rakt på sak; jag är inte ute efter någon konflikt. Det är grunden. Men jag tycker det känns jobbigt och minst sagt skavigt att du gång på gång går på Torn, för det är väl honom du menar ovan? Du har ju tidigare uttryckt flera gånger om hur du känner kring honom. Jag tycker om Torn, jag tycker han är modig som skriver rakt och ärligt. Ibland blir det fel hos mottagaren. Men nu tycker jag det räcker att pika honom. Det du hänvisar till är väl överspelat? Alla kan inte tycka om alla, och det är helt ok. Ni två kommer aldrig att mötas. Och det är väl helt ok?

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Håller med! För alla oss som hängt här ett tag är dina pikar Sisyfos spikrakt riktade mot Torn. Ni har olika åsikt i frågan. Det är okej. Han får tycka och uttrycka vad han vill och du får göra detsamma. Men det är inte okej att indirekt hålla på och pika andra användare som du gör - det är mobbning!

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Japp, det är Torn jag avser. Förklarar i min tråd vad det hela tiden är som skaver kring Torn. Nä och vi kommer nog aldrig att mötas han och jag. Vi tycker olika och det är okej. Sättet det ibland uttrycks på är dock inte alltid ok. Och det finns fler som backar undan från forumet för att de blir lite ”dumförklarade” i vissa inlägg. Det tycker jag är mobbning. Men det är väl ingen idé att ens försöka förklara.
Och ja, det var kanske onödigt hårt det jag skrev, men det finns för många exempel på hur det man skriver används av honom för att jag ska känna mig helt bekväm. Och då när ni hela tiden applåderar hans ”raka” stil då kommer inget att hända. Läs min tråd om ni vill förstå exakt vilka inlägg jag syftar på. Det finns fler exempel än de jag skriver där. För jag tycker inte att det är rätt. Rakt möjligen, men om man fattar och ACCEPTERAR att det finns olika synsätt och modeller då blir en del inlägg rätt elaka. Och det är klart att ni som tycker lika tycker att de är ok, men om ni tycker att alla ska få finnas här då kanske några behöver tänka lite på om man dumförklarar andra när man skriver. Jag är faktiskt inte säker på att det är jag som är överkänslig. Det finns ju uppenbarligen några till som tycker att det blir lite nedlåtande ibland.

Profile picture for user Mrx

God fortsättningen på det nya året! Vinäger, jag saknade verkligen din luciadikt! Den har blivit en viktig del av mina jultraditioner. Hoppas allt är bra hos dig! Här är allt bra. Fick ytterligare ett barnbarn strax före julafton. Familjen växer så det knakar och det gillar jag. Alkoholen och jag är rätt bra kompisar. Har inga problem att avstå men väljer att dricka ibland. En dag i taget 😉
/ Mrx

Profile picture for user Mrx

God fortsättningen på det nya året! Vinäger, jag saknade verkligen din luciadikt! Den har blivit en viktig del av mina jultraditioner. Hoppas allt är bra hos dig! Här är allt bra. Fick ytterligare ett barnbarn strax före julafton. Familjen växer så det knakar och det gillar jag. Alkoholen och jag är rätt bra kompisar. Har inga problem att avstå men väljer att dricka ibland. En dag i taget 😉
/ Mrx

Profile picture for user Mrx

Januari blev inte helvit i år för min del. Jag har valt att unna mig både öl och rött vin vid några tillfällen. Jag har ökat min närvaro på gymmet rejält. Tränar nästan varje dag och promenerar mycket. Har börjat logga allt jag käkar och dricker i en app som heter wellobe. Tanken är att gubben ska bli i sitt livs bästa form när han fyller 60 år om några år. Jag satsar alltså långsiktigt och målmedvetet. Det får sin tid. Allt är tillåtet att äta och dricka inom rimliga gränser. Konceptet passar mig perfekt eftersom jag inte gillar förbud och pekpinnar. En dag i taget 😉

Profile picture for user VaknaVacker

Det låter bra att du har koll och en plan💪
Har också en plan vad det gäller hälsan som jag skall leva upp till. Vad det gäller drickandet är det en ickefråga på det viset att beslutet för min del är att inte dricka mer då jag inte fixar att dricka lagom. Den kampen förlorar jag, inte på direkten men efter ett tag.
Heja dig med din beslut o kram🤗

Profile picture for user Mrx

En liten uppdatering! Pandemin börjar plana ut, vilket är skönt. Jag har suttit hemma och jobbat i 2 års tid på heltid. Såg fram emot att få börja jobba halvtid på kontoret längre fram i vår. Då helt plötsligt får Putin för sig att attackera Ukraina. Alltså vad händer! En liten gubbe i Ryssland har blivit galen. Detta kommer att få stora konsekvenser för hela världen under lång tid framöver. Alkoholen och jag är fortfarande bra kompisar. Unnar mig ibland men kan lika gärna avstå. Det känns riktigt skönt att slippa slentrianmässigt drickande. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Alkoholen tog över min hjärna. Jag hade planerat att fixa grillmiddag till frun igår. Vilket jag även gjorde. När hon kom hem från jobbet var allt klart. Jag hade även planerat att dricka nån öl och rött vin. Det gjorde jag utan problem. Allting gick enligt mina planer. Det som gick fel var att jag även tullade på fruns vita vin. Jag gillar egentligen inte vitt vin. Min A-hjärna sket i det och drack sig berusad. Det var ingen katastrof men jag är besviken på mig själv för jag drack mer än vad jag tänkt. Jag får skylla mig själv helt enkelt. Det är bara att ta nya tag och inte gräva ner sig i ett misslyckande. En dag i taget 😉

Profile picture for user Mrx

Jag har fått nog igen! Vi har haft främmande av fruns syster och hennes gubbe över helgen. Vi har haft väldigt trevligt och skrattat gott. Det var en riktig höjdar helg ingenting har gått snett. Jag känner mig dock väldigt nöjd med att dricka alkohol. Jag skriver det här inlägget för att påminna mig själv om att det är dax att dra i bromsen igen. Nästa helg kommer vi att ha barn och barnbarn i huset. Då blir det garanterat alkohol fritt. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Hej! Nu föll jag igen! Vi/ jag och frun har oljat in en av altanerna i kväll. Vi käka pizza och drack vin. Ingen av oss mår dåligt. I helgen kommer barn och barnbarn och då dricker vi inte alkohol

Profile picture for user Mrx

Rapport från en solstol i Spanien. Jag och frun är på semester. Vi delar hotell med många tyska småbarnsföräldrar. Vi reste mycket utomlands när våra egna barn var små. Nu är de vuxna och vi har fått ett gäng barnbarn. Det jag noterar är att den yngre generationen dricker väldigt lite alkohol. Inte alls som vi i 60-talist generationen gjorde när vi åkte på semester med våra barn. Jag själv tar det lugnt med alkoholen unnar mig typ två glas rött och två öl på kvällarna. Räknar jag glas blir det över rekommendationerna men när jag kommer hem återgår jag till min vanliga konsumtion. Jag mår bäst när jag har koll på läget och kan hantera rusdrycken. Våran huvudsemester hemma i Sverige börjar vecka 29. Vi har många aktiviteter inbokade och allt kommer att bli bra om vi dricker små mängder alkohol. Vem vill gå omkring bakfull och må dåligt på semestern. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Sisyfos

Det här får bli lite provocerande frågor men de är ställda ur genuin nyfikenhet. Du skriver att du ”unnar dig” öl och vin. Blir du inte trött av 4 glas varje dag i en vecka? Blir semestern mer guldkantad, eller är det gammal vana som sitter i? Jag avstår ju inte heller helt men för mig skulle det vara svårt att göra som du tror jag. Lätt att fortsätta av gammal vana när man kommer hem och jag mår inte så bra av alkohol. Blir seg och oföretagsam.

Profile picture for user Mrx

Tack för att du frågar. Du provocerar inte alls. Jag drack inte varje kväll under resan till …Mallorca. Jag tycker det är gott med rödvin och öl ibland. Ja det handlar väl om att sätta guldkant på tillvaron. Jag har inga problem att avstå och har aldrig känt alkoholsug. Nu är vi hemma igen och dricker coops bubbel vatten på kvällarna. Känner inte alls nått sug efter starkare dryck. Vi har fullt upp med barn och barnbarn och då dricker vi aldrig alkohol. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Sommar semestern är över för den här gången. Det har varit en bra sommar. Vi har gjort en massa roliga saker tillsammans med familjen och vänner. Alkoholen har inte tagit över mitt liv men jag har druckit mer än jag brukar. Det är ingen fara. Jag har valt att göra det själv. Jag har redan dragit i bromsen och återgått till en sundare konsumtion.

Profile picture for user Mrx

November rapport från mig. Jag och alkoholen funkar fortfarande relativt bra tillsammans. Jag har inga problem att avstå men dricker ibland. Jag och frun har en bra relation och vi pratar om allt. Vi brukar bestämma en lämplig dag i förväg när vi ska dricka vin. Vi undviker berusning och dricker aldrig när vi umgås med barn och barnbarn. Jag som person jobbar hela tiden med att hitta balansen i mitt liv. Det är mer än ett år sedan jag fasade ut lyckopiller (fluexitin) ur mitt liv. Jag börjar känna igen mig själv nu och hur jag är som människa. Dessa lyckopiller gav mig absolut ingenting ändå fick jag dem utskrivna på rutin av min förra husläkare i 20 års tid. Jag har alltid varit en rastlös person. Jag vill att det ska hända någonting hela tiden annars blir jag uttråkad och mår sämre. Jag har alltid fått höra att jag lider av överskottsenergi. Vilket både har sina fördelar och nackdelar. Jag har gjort ADHD utredning för många år sedan som inte visade några tecken på sjukdom. Jag har varit utbränd två gånger pga av för mycket jobb och engagemang. Det är dock länge sedan. Nu kämpar jag med att hitta balansen i det jag gör. Jag kommer troligtvis att få göra det resten av mitt liv.
En dag i taget 😎
/Mrx

Profile picture for user Mrx

@Dee Tjena! Det var länge sedan vi hördes. Jag har tänkt på dig ibland. Hur går det för dig? Jag hoppas att du fortfarande lever ett sunt och bra liv. Jag är inte hel vit men har aldrig haft som mål att bli nykterist. För övrigt mår jag bra och lever ett bra liv. Jag skriver inte så ofta här på forumet men läser lite då och då. En dag i taget 😎

Kram
Mrx

Profile picture for user Mrx

Jisses, va mycket snö vi har fått i Stockholmsområdet. Jag har haft fullt upp med att skotta de senaste dagarna. Vi har en väldigt stor uppfart till vårt hus med plats för typ sex bilar och en husvagn. Jag hade tur och fick fart på snöslungan som stått oanvänd i flera år. Jag uppskattar snö och vinter i lagom mängd men det här blev lite för mycket på en gång. Det verkar bli mildare väder i slutet av veckan så snön blir nog inte speciellt långlivad. Vi har i alla fall en vinter resa till Gran Canaria att se fram emot. Jag ska på aw på torsdag. Jag kommer nog inte att dricka alkohol. Jag brukar inte göra det när jag umgås med kollegor. En dag i taget 😎
/Mrx