Andra halvlek har inletts

Profile picture for user Se klart

Underbar läsning @andrahalvlek, allt från minuskilon men ännu mer att höra om ditt arbete och din roll framåt. Att både vara en kugge i maskineriet men inte behöva känna stressen i att vara beroende av andra. Grattis! Och hoppas att du njuter av helg snart, stor kram 🎃🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack alla ❤️ Ja, det känns som en bra lösning och jag är innerligt tacksam att jag har en chef som ser och ger mig den här möjligheten. Vi har haft våra duster hon och jag, men vi har samtidigt lärt känna varandra rätt så väl - och hon vill verkligen mitt bästa. Hon vet också att jag vill göra mitt bästa, och det gör jag varje dag, även om jag inte går i täten.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Idag har vi haft konferens med jobbet. Jag var med kl 9-13, sen gick jag hem. Lagom. Mitt under konferensen kollade jag mina mail i mobilen. Där låg ett mail från överförmyndarnämnden, där det stod att de var klara med sin granskning av min redovisning över yngsta dotterns ekonomi.

Jag blev kall och varm och det bara susade i skallen och tinnitustonen höjdes några snäpp. Ville jag veta? Vågade jag ens hämta den förbannade pärmen? Oron knöt sig som en klump i magen.

Jag lämnade in räkenskaperna tre månader för sent. Att pärmen överhuvudtaget lämnades in till slut beror enbart på min äldsta dotter, som slutfixade blanketterna, sorterade kvitton, och körde mig dit för att lämna in pärmen.

Jag vet att jag fick ihop plus och minus i min redovisning, men vissa kvitton hittade jag aldrig. Jag vet att jag kände mig otroligt knäckt och missnöjd, men just då var jag inte i skick att mäkta med mer. Det fick bli som det blev, allt var bättre än inget på något sätt.

Ända sen jag lämnade in räkenskaperna den 31/5 har jag tänkt att jag när som helst kan få ett brev från överförmyndarnämnden, där de sågar mig som god man - och tar ifrån mig uppdraget på stört.

Jag har tänkt att jag kanske måste betala in vitet på 10.000 kr, som de hotade med i brev i våras pga förseningen. Jag har till och med sparat undan den summan just för det ändamålet.

Jag har tänkt att det blir otroligt stökigt och krångligt med en extern god man. En person som inte känner vår dotter, eller resten av familjen. Jag har tänkt att det måste gå att överklaga - och då ska jag göra det. Bifoga mitt läkarintyg.

Jag har inte vetat när den förbannade överförmyndarnämnden skulle höra av sig. Jag har nog omedvetet varit beredd varenda dag. I fem månader.

Jag tvingade mig själv att gå dit och hämta ut pärmen efter konferensen, på väg hem. Gick sen med den under armen flera hundra meter. Sen öppnade jag pärmen och insåg att de godkänt mina räkenskaper. Det stod till och med att jag hade ”väldigt fin ordning på alla underlag”.

Jag fattar ingenting. Efteråt var det som om jag blev klubbad i bakhuvudet. Det var knappt jag orkade gå hem. Och tanken kom: ”NU hade det varit gott med vin - den här känslan brukar jag dricka vin på.”

Vissa känslor upplever man inte så ofta. Så man får inte så många tillfällen att träna på att hantera dem på annat sätt. Vila, vila, vila är ett mycket bättre sätt. Och att prata, prata, prata, eller skriva. Långt som ett ösregn 🤣

Jag har lagt in om semester en vecka i januari - då ska jag ta itu med dotterns räkenskaper. Då ska jag revanschera mig, gentemot mig själv. Jag gillar verkligen inte att göra saker halvdant. Och 2023 ska jag bokföra räkenskaperna löpande varje månad. Punkt.

Kram 🐘

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Fy @Andrahalvlek! Vilket stresspåslag! Så galet att hjärnan är så jävla inbiten i en gammal vana att den får det till att ”vin på det här tack”
Skönt när det bara är en förbisvävande tanke som man inte sätter i verk😅

Men det får mig att tänka på hur viktigt det är att varje dag jobba med sig själv. I framtiden hoppas jag det blir som med rökning, behöver inte tänka på att jag inte röker för det gör jag ju inte. Det var så många år sedan jag slutade med det att det inte är något jag behöver ägna några tankar åt men å andra sidan när jag nu tänker mycket på det skulle det kanske sitta gott med en cigg😂
Vilken konstig känsla det blev, vad kom det ifrån😆

Profile picture for user Andrahalvlek

@Himmelellerhelvette Ja, det var minst sagt stressigt 🤯 Och det är en stress jag levt med länge, nästan omedvetet.

Jag har också rökt back the days, men det är faktiskt inget jag tänker på längre. Jag började snusa istället 🤣

Jag tycker det är äckligt när folk röker, eller när man känner stanken från när de har varit ute och rökt.

Så kan jag faktiskt känna när jag känner lukten av alkohol också. För att inte snacka om folk som luktar bakfylla 🤮

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Andrahalvlek Vad fint att läsa om att din kommande arbetsförändring, låter väldigt vettigt! Ens värde ligger ju verkligen inte i vilken titel man har. Vilken befrielse att ha ett jobb som bara är ett jobb och inget stressrace från början till slut!
Jätteskönt med den där pärmen också!!

Profile picture for user Geggan

Fantastiskt @Andrahalvlek ! Vet precis hur det är när nåt sånt ligger och gnager. Känner också igen tanken på vin i sånt läge. Och det är som du säger, lite ont om tillfällen att öva sig. Gratulerar till alltihop!

Profile picture for user Torn

@Andrahalvlek Stort grattis till 1000 dagar i frihet! 🤗 Så skönt att du slipper vara chef på jobbet! Jag tror att detta har en jättestor betydelse för ditt framtida mående. Det är ju historia nu, men om du hade avsagt dig chefsjobbet när du blev nykter då för nästan 3 år sedan, så hade du garanterat inte åkt på den där utmattningen. Men som sagt, nu är det framåt som gäller!😍

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack @Torn ❤️ Och jag tror att du har helt rätt! Jag flydde mer eller mindre från mitt förra jobb, och jag sökte mig till det enda lediga jobb som fanns, som också var mellanchef. Att nu slippa vara ansvarig chef är så otroligt skönt. Jag sköter min lilla bit på allra bästa sätt, och det är fan tillräckligt. Det räcker att bli utmattningsdeprimerad tre gånger under sin yrkeskarriär.

Kram 🐘

Profile picture for user Ny dag

@Andrahalvlek 🥳🥳🥳 till 1000 dagar! Så underbart 😍! Ser fram emot när du firar 2000 för då kan jag åtminstone fira + 1000 dagar! Du sporrar mig och har visat hur jäkla bra och roligt livet som nykter är och att trots jobbiga perioder så kan man fixa det utan alkohol. Tufft? Javisst men med alkohol hade det blivit sju resor värre. Önskar dig en underbar lördag och att du fortsätter vara mallgroda❤️

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Hipp, hipp, hurra till 1000 dagar idag!🥳🥳🥳. Du är en fin förebild och fantastiskt stöd för oss här på forumet💕. Du visar att livet är så gott utan alkohol och att det kan hanteras och bör hanteras utan alkohol även i den djupaste krisen. Klart du ska vara supermallig❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

Igår vilade jag hela dagen, i efterdyningarna efter fredagens glädjebesked. Fika med en kompis och promenera var det enda jag gjorde. Åt trista rester.

Idag har jag helt frivilligt gått upp kl 8. Gått en långpromenad med en annan kompis, diskat, dammsugat, gjort ny sats granola, handlat, snabbesök hos dottern, lagat mat, skrivit protokoll och chattat för tjejjouren i två timmar.

Det är bästa taktiken att vila först och jobba sen! Att göra saker för att man VILL är en oerhört positiv drivkraft i allt man gör.

Det är så himla mycket segare när man känner sig tvungen. Egentligen är det ytterst få saker som man MÅSTE. Gå till jobbet typ. Nä, inte ens det måste man faktiskt.

Men nu är jag taggad och sugen på en ny jobbvecka!

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

November och februari är mina hatmånader. Grått, grått, grått. Någon snö lär det inte bli här i södra Sverige i år. Vi har fortfarande över 10 plus. Snön är annars så vacker, vilket förhöjer promenaderna enormt mycket. Man behöver lite wow-känsla i sitt liv 😍

December brukar vara fylld av allehanda julbestyr. Då har man fullt upp och man ska träffa släkt och vänner i en massa olika konstellationer. Fullt ös. I januari pustar man ut lite efter all julstress. Kryper upp i tv-soffan och vilar från sinnesintryck.

Jag vet ju att jag känner mig lite melankolisk på höst och vinter. Därför behöver jag boka in mig på något roligt just i november och februari. Något som jag ser fram emot. Som jag kan längta till - njuta av i stunden - och sen kan jag njuta av minnena efteråt. Samtidigt kan jag inte boka upp för mig för mycket, jag måste ju orka också.

Sön-mån 20-21/11 ska jag åka på spa tillsammans med min ungdomskompis, hon som jag träffade i somras när jag precis hade börjat tillfriskna. Vi klickade lika bra nu som vi gjorde när vi var jobbarkompisar på Volvos löpande band back the days. Vi kör ungefär lika långt vardera och möts halvvägs, på ett spa som jag fått rekommenderat för mig, det var min kollega som sa: ”Det bästa spat jag någonsin har varit på”. Och hon har varit på en del sådana.

I februari har jag en konsert inbokad. Minns just nu varken datum eller vilka som skulle uppträda, eller var det en musikal? Det är min relativt nyfunna vän, hon som jag känner att jag nog kan göra ”teatersaker” med, som frågat om jag vill gå med. Jag svarade ja tack och betalade, och förhoppningsvis skrev jag upp det i kalendern 🤣 Hmm, det där måste jag bringa klarhet i känner jag….

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. ”The Phantom Of The Opera” var det, den 25/2. Noterat i kalendern, redan betalt också. Ska nog försöka hitta något kul i början av februari också, som jag kanske kan locka med mig äldsta dottern på. Det finns åtminstone två större städer i hennes hyfsade närhet där sådant kan vara på g.

Profile picture for user Andrahalvlek

I våras när jag blev sjuk, svårt deprimerad, så rasade jag i vikt. Nådde den lägsta viktnoteringen på många år. Jag åt knappt inte alls, den biverkan lider jag av vid svår depression. Jag får knappt i mig någonting, jag får tvinga i mig så pass mycket att jag kan gå och stå.

När jag sen blev frisk började jag äta mer, och gick raskt upp 20 kg inom loppet av två-tre månader. Det är inte konstigt att ben, knän och fötter kvider och lider. Dels för att det gick så snabbt - och för att det är en jävla massa kilon att bära omkring på. Så ofrivillig jojo-bantning har jag ägnat det senaste halvåret-året åt. Eftersom jag tidigare i mitt liv har bantat bort en massa kilon så vet jag att det funkar, men det håller inte i längden, när man går tillbaka till ”normalt” leverne.

Så tricket är att hitta ett ”normalt” leverne som gör att jag just nu minskar i vikt, och senare att jag håller vikten. Kroppen vill nämligen tillbaka till ursprungsvikten, så i minst ett år bör man hålla den nya vikten. Då funkar det inte med en bantningskur, då måste man hitta ett hållbart sätt att både äta och leva.

När jag skulle börja jobba i höstas var jag tvungen att köpa jeans och byxor i större storlek. Den största storlek jag någonsin har haft. Det dög liksom inte att gå till jobbet i träningstajts. Två jeans blev det, och två svarta byxor, i min hittills största byxstorlek någonsin. Ett par av dessa jeans är nu utslitna, på låren givetvis, och de fick gå i soporna igår. Nu har jag beställt ett par nya jeans, i en storlek mindre. Nu fan ska jag komma i dem också!

Fem kg motsvarar ungefär en storlek. Där är jag inte än på vågen. Jag känner dock i kroppen att det är fettet inuti buken som har släppt först, så midjemåttet borde vara rejält mindre. (Har tyvärr inte mätt.) För att ge mig själv en extra skjuts, nu när fettet uppenbarligen har börjat röra på sig lite, så ska jag minska portionerna till lunch och middag litegrann.

Plus att jag inte ska äta något annat mellan måltider och mellanmål. Jag står mig alldeles utmärkt på frukost, lunch och middag, plus nötter som mellanmål och smoothie som kvällsmål. Och träningsnivån som jag har uppnått nu: 9.000 steg plus några styrkeövningar dagligen, är en bra och hållbar nivå över tid. Jag ligger kvar här ett bra tag känner jag. Fortsätter nöta in vanorna.

Förlåt att detta ibland blir en viktminsknings- och träningsdagbok, men det är viktigt för mig att få det här på pränt. Visa mig själv att jag faktiskt har utvecklats - och att jag faktiskt har gjort stora förändringar, som gör skillnad.

Värk i kroppen har jag fortfarande, men den skrämmer mig inte lika mycket längre. Jag lindrar värken med varmt bad varje kväll och därefter het ormsalva. Tar inga värktabletter längre, värken är inte så överjävlig längre. Om det beror på att värken faktiskt har lindrats, eller om det beror på att jag fokuserar på annat vet jag inte.

”Igångsättningsvärken” har jag fortfarande, men den går ju över efter lite rörelse. Vi har en lång trappa på jobbet som var tuff som sjutton i början på hösten. Tänket ”Åh nej, nu måste jag gå i trappan” har jag istället vänt till ”Nu får jag lite träning i trappan”.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Just nu lyssnar jag på boken ”Förundran - de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer” av Maria Borelius. Totalt 11 timmars lyssning. Maria Borelius är medicinjournalist i grunden och hon har i flera böcker utforskat ”förundranseffekten”. Jag har lyssnat på flera av dem, och den här boken är väl en summering och fördjupning i ett på något sätt. (Hon har startat en podd på samma tema såg jag i förbifarten.)

Maria försöker ta reda på varför förundranseffekten fungerar. Det forskas tydligen på det, men eftersom det inte kommer att leda till någon revolutionerande medicin så finns det inte så mycket pengar till forskningen. Man tror i alla fall att oxytocinet, det så kallade ”kärlekshormonet”, är inblandat.

Förundranseffekten leder till mindre ego, mer medmänsklighet, mer njutning i stunden och mindre prylfixering bland annat. Tydligen är det känslorna girighet och avundsjuka som man ska vara extra uppmärksam på. De förgiftar våra sinnen och kroppar, det skapas en lågintensiv inflammation i kroppen som kan leda till olika sjukdomar.

Maria provar själv allt som hon skriver om: Ayurveda, pilgrimsvandring och religion har hon utforskat hittills efter två timmar in i boken. Allt har den gemensamma wow-faktorn. Det som får oss att fyllas av njutning i stunden - tänk att jag får vara just här och nu och uppleva detta 🥰 I Kanada har man till och med börjat skriva ut konstupplevelse på recept. Coolt.

Idag ska jag promenera iväg och luncha med min mamma. En umgängesform som vi båda trivs med. Promenera ska man ju ändå göra och mat behöver man, samtidigt som vi får ett avspänt tillfälle att stöta och blöta högt och lågt. Det kan bli djupa retrospektiva samtal, eller samtal om väder och vind och världsläget. Allt avgörs av dagsformen, för oss båda.

Idag hoppas jag slippa bli lika irriterad på henne som jag blev sist när hon domedagspredikade. Jag måste lära mig hantera det. Djupandas lugnt. Svara något i stil med ”så kan det vara” eller ”så kan det bli”. Inte gå i svaromål, inte försöka övertyga henne om att hon har fel. Hon har rätt till sin åsikt, hur dyster den än är. Men jag kan också säga saker i stil som ”så kan man tänka, men man kan också tänka så här… och jag tror att man mår bättre om man försöker tänka positivt”. Det kan hon inte säga emot, jag har också rätt till min åsikt. Yes! Jag har en plan! Så kan jag göra.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Låter verkligen intressant! Har läst en bok med henne för typ 100 år sedan😂 om hur kroppen påverkas av att föda barn. Om jag minns rätt sade hon att kroppen påverkas lika mycket som om man gjort en hjärtoperation.

Låter som en ypperligt bra plan du har när du ska träffa din mamma. Typ så gör jag när jag träffar min svärmor som har starka och superfasta åsikter om det mesta och ur endast det egna perspektivet. Här är det en helt underbar dag med sol och typ ljummet väder. Startade med en joggingtur med maken och hunden. Nu är det härligt att få dricka lite kaffe innan jag ska sätta igång med veckostädning. T.o.m. det är rätt kul, när man väl har kommit igång , som nykter. Man få resultat direkt!

Ha en fin lördag❤️🌞

Profile picture for user Andrahalvlek

Yes! Jag fick på mig jeansen, i en storlek mindre. Med nöd och näppe dock 🤣

Jag har gått ner 3-4 kg sen 1/9 och cirka 5 kg motsvarar en storlek. Man förlorar fettet i samma ordning som man lägger på sig det. I mitt fall verkar fettet inuti buken komma sist. Och det är ju bra att det försvinner först - för det är det allra farligaste fettet. ”Volanger” runt magen är inte lika farligt som det fett som finns inuti buken, som sitter runt alla organen.

Skönt när man har hittat en jeansmodell man trivs med och bara kan skicka efter från Kappahl. Jag får ju köra till en annan stad om jag vill handla där IRL. De jeans jag köpt heter April och de har lite bootcut, det gillar jag.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Samtalet med mamma flöt på bra idag 🥰 Fick lite hjälp av att restaurangägaren är trevlig och pratsam och gärna byter några ord också. Kåldolmar blev det idag, trevligt och gott. En sådan liten ”utflykt” kan min mamma leva på länge. Hon ser fram emot det massor - och har glädje av det både i stunden och efteråt. Det ”kostar” mig 2,5-3 tim totalt, och det är verkligen ingen uppoffring på något sätt. Det gäller bara att ta initiativ till det, för det gör inte hon.

Kram 🐘

Profile picture for user Knaskatten

Wow @Andrahalvlek över 1000 dagar?! Fantastiskt!
Tittade in här för att jag alltid tycker att du har så kloka tankar och kommentarer. Vis som en elefant.
Mitt bästa tips för att tappa kilon är att köra 16:8 (tjusigare begrepp för att hoppa över frukosten) och börja dagen med en rask långpromenad. Men frågan är ju om man vill bli av med något som låter så gulligt som ”volanger” 😻

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack @Knaskatten ❤️

Jag har faktiskt senaste tiden börjat med promenad kl 8 och äter frukost först 9.30. Och det verkar ha gjort resultat på vågen! Plus att jag har hittat en lunk som passar mig. Undvika snabba kolhydrater är det enda jag verkligen försöker hålla hårt på.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Idag är det Fars Dag och min pappa skulle dessutom ha fyllt 84 år just idag. Han blev bara 63 år, skulle fylla 64 år, om jag har räknat rätt. Min äldsta dotter var 4,5 år när han dog i januari. Hon är född 1997 så min pappa måste ha dött år 2001. 21 år sen. (Matte är inte min starka sida 🤣 )

I min familj hade vi väldigt sällan kalas. Jag minns några få av mina egna kalas, för en liten skara släktingar, och jag hade även några kalas för kompisar, men vi firade i princip aldrig mina föräldrars födelsedagar. Undantaget var när min pappa skulle fylla 60 år. Han måste ha haft en bra fas i livet just du, kanske hade han varit nykter en tid då? De dukade upp långbord i vardagsrummet och jag minns att släktingar kom som aldrig tidigare hade varit hemma hos oss. Fast jag bodde ju inte där då.

Han måste ha varit nykter den perioden, varit lite nykär på livet. Kanske blev det kalaset tillfället då han tog sitt sista återfall? Jag minns inte att han var nykter på kalaset, men jag minns kanske fel. Under sina dryckesperioder var han dyster och tvär och sluten som människa. Blottade inte alls sitt innersta. Enveten tjurgubbe.

Jag minns att han alltid skulle märka ord när jag berättade något, korrigera mig grammatiskt eller för mitt ordval eller svordomar. Som om han struntade i vad jag hade att berätta - han letade bara efter felen. De känslorna gjorde mig skogsilsk och jag stampade förorättad ut ur rummet och lägenheten. Jag brukade skämta om att jag och min pappa kunde vistas i samma rum i 30 min innan vi blev osams. Jävligt dåligt skämt faktiskt, det är snarare så förbannat sorgligt att hjärtat nästan brister 💔

Försöker jag tänka tillbaka på de år då han ändå hanterade livet hyfsat så minns jag en man som älskade att tjöta, slänga käft som han uttryckte det. Vitsar och tetningar i en ständig ström. Han var hantverkare, målare, och som sådan var han skicklig. Jobbade långa dagar, och sen jobbade han svart åt kompisar på kvällar och helger. Tror jag. Eller så sa han bara så och satt i bilen i garaget och söp. Jag vet faktiskt inte. Under många år jobbade han utomlands, och då dracks det friskt också.

Han var otroligt snäll, trevlig och hjälpsam. Det var verkligen hans ledstjärnor. Han var långt upp i åldern hyfsat vältränad, tack vare jobbet, och väldigt snygg. En riktig hunk. Charmig. Jag förstår varför min mamma föll för honom. I sin ungdom var de ofta på stora fester och de reste på utlandsresor flera gånger om året. Alltid ihop med en massa dricka. Förstås. När min pappa flyttade ihop med min mamma upptäckte hon att han var helt vårdslös med pengar, och de fick snabbt kronofogden i hasorna.

Min mamma var klassiskt medberoende, och faktiskt själv i farozonen vad det gäller drickandet periodvis. Jag är glad att hon har slutat dricka hon också, sen tre år tillbaka. (Fast igår på lunchen tog hon ett glas vin. Frågade om jag ville smaka. Varför?) Hennes humör är jämnare och hon är mycket mer positivt lagd sen hon slutade dricka. Bitterheten har gett vika och hennes tacksamhet för allt som hon faktiskt har är genuin. Ibland försöker jag få henne att prata om de svåra åren, och vi blir båda väldigt ledsna när hon berättar.

Nåväl, gjort går inte att göra ogjort. och det är inte lönt att vara efterklok. Jag och min mamma finns här och nu och vi har en bättre relation än någonsin faktiskt. Det är jag oerhört tacksam över ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Torn

@Andrahalvlek Otroligt sorgligt hur alkoholen förstörde din pappas liv så totalt. 😳 Men det är ju inte konstigt att alltför många har det likadant, och t.o.m. ännu värre. Eftersom detta förödande gift har lurat så många i generationer.

Mycket konstigt att din mamma frågade om du ville dricka vin! 🧐 Hon om någon borde ju vilja att du håller dig borta från alkohol, med tanke på din pappas öde. 🤔

Ha det bra! 🤗

Profile picture for user VaknaVacker

Ja det blir bra💕 Grattis till dig, både för lösningen och att du har en så bra chef. Förstår verkligen att du är en värdefull medarbetare.
Du investerar i din hälsa när du går ned i arbetstid. Att vara stressad hela tiden kostar på så mycket.
Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Torn Ja, jag blev också jätteförvånad. Hon sippade länge på sitt vinglas. Sen sa jag ”ska vi gå?” och då fick hon hälla i sig det sista. Efter en mun sa hon ”vill du smaka?” Och jag svarade ”Nää, varför skulle jag vilja det? Och jag skulle garanterat tycka att det smakar surt ändå. Drick du ditt vin själv.”

Min mamma blev nykter av en tillfällighet, inte direkt medvetet. Hon blev så sjuk hösten 2019 att hon blev sängliggande i flera månader. Kunde inte promenera till Systembolaget. När hon blev frisk nog att promenera dit tänkte hon: ”Jag skulle kanske strunta i det? Jag saknar det ju inte.” Jag tror att hon tyckte att det var ett bra sätt att tjäna pengar också, hennes ekonomi är inte jättegod.

Men hon vet ju hur illa det var med min pappa, förstås, och hon har uttryckt oro över mitt drickande historiskt. Och hon är jätteglad att jag har slutat dricka. Så himla dumt gjort bara, att fråga så. Även om jag absolut inte tror att jag skulle ramla dit på ett glas vin så är det inte värt risken. Det har med tiden blivit en principfråga för mig. Jag dricker inte alkohol, lika lite som jag dricker bensin 😉

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack för fina ord @VaknaVacker ❤️ Jag ser det också som en investering, för att orka leva det liv jag vill leva mina sista några tiotal liv. Stark som en björn 🐻

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag vet inte om det beror på min utmattning eller min ålder, men jag har verkligen fått råplugga låttexter till kören i höst. Och det hjälper inte ett dugg att läsa innantill, man måste lyssna på låtarna om och om igen tills texten sitter mer automatiskt. Jag kan inte återge texten, men när jag hör musiken börjar jag sjunga automatiskt.

Många timmars sång har det blivit stående i köket, med låttexterna på diskbänken att snegla på vid behov. De senaste veckorna har jag även sjungit högt i bilen till och från jobbet, och då kan man inte fuska med textpapper. De sista tre låtarna fick vi för två veckor sedan: ”När löven faller”, ”Julen är här” och ”Välkommen jul”. Den sistnämnda, som John Lundvik har gjort, har jag aldrig tidigare hört.

Nu tror jag dock att alla 8 låttexter sitter som de ska i skallen, men jag fortsätter repetera dagligen när jag kör bil till och från jobbet, totalt en timme. När vi väl ska uppträda vill jag verkligen njuta av stunden, och slippa oroa mig för att vissa delar av texten inte sitter som den ska. Jag vill titta ut över publiken, njuta av allt julfint omkring oss på julmarknaden. Le och vara glad, gunga i sidled i takt med musiken.

Att sjunga är verkligen mindfulness. Det är helt omöjligt att släppa in något annat i skallen medan man sjunger. Musiken går dessutom rakt in i hjärtat på mig och fortplantar sig sen ut i resten av kroppen. Jag kan inte sitta still, inte heller stå still. Jag måste svänga i takt, knäppa med fingrarna, digga. Det är som en urkraft inom mig, som inte vill låta sig tämjas.

För alla nynyktra vill jag påminna er om att musik verkligen är njutning i nykterheten. Jag har en speciell låtlista som jag gjorde till mig själv som nynykter. Som påminner mig om det viktiga arbetet jag gjorde, och gör, för min egen skull i första hand. En investering för framtiden, sådan som jag vill ha den. Jag vill vara frisk, aktiv och glad långt upp i åldern.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

När jag har lyssnat på ungefär 10 av 12 timmar av Maria Borelius bok ”Förundran - 30 nycklar till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer” så börjar hon lista alla nycklarna.

Nummer ett är skapa struktur. Fasta tider för dagens måltider, läggdags, gåuppdags. Ställ mobilalarm, notera och bocka av typ. Tills vanorna sitter. Precis det som jag spontant har gjort de senaste tio veckorna. Coolt.

Och det gör nytta, vanorna sitter hårt. Jag sliter för att få till viss flexibilitet, och jag har ju utökat från 2 tim jobb/dag till 4 tim/dag under tidsperioden. Krävdes viss omplanering och fredade zoner i kalendern, men nu känns jag på banan.

Ikväll har jag varit på ett författarevent, och en av böckerna började jag lyssna på direkt: ”Ät ur min hand” av Hanna Nolin. Debutant i deckargenren. Jag trivdes där bland alla kulturtanter 🥰 Cirka 40 kvinnor och 4 män satt i publiken.

Borelius bok tar jag i omgångar, när min vetgirighet är på topp. Jag lyssnar på olika saker av olika anledning.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag älskar varma bad. Varje kväll badar jag - det är min nedvarvning. Jag kan längta hem till badkaret, på samma sätt som jag i mitt förra liv kunde längta efter ett glas vin, när arbetsdagen/veckan bara håller på och håller på och aldrig vill ta slut.

När jag sjunker ner i badet kommer ron upp till ytan. Djupa suckar, onda ben och rygg som tacksamt tar emot värmen. Helt ljuvligt 🥰 Min dröm är att när jag bor i hus någon i framtiden så ska jag ha ett stort badrum med plats för ett stort badkar på lejonfötter. Ett badkar som ska vara så långt att jag får plats raklång, så att ben eller överkropp slipper hålla sig ovanför vattenytan. Helst vill jag ha badkaret bredvid ett fönster med utsikt, gärna så jag ser solnedgången. Så jag får bo rätt avskilt.

Drömma kan man alltid göra, men när jag kollar på framtida hus att hyra eller köpa så kommer badkaret att vara en viktig punkt. Och nu i bistra eltider är det ännu viktigare att jag hamnar i rätt hus. Värma upp vatten med elpatron låter inte speciellt hållbart. Mina husdrömmar har dock blivit lite kantstötta i och med elkrisen. Jag bor kvar här i min hyrestrea tills vidare, där värme och varmvatten ingår i hyran.

En kär forumvän tipsade mig om en tavla på en inredningssajt. En tavla som hon tyckte passade mig som handen i handsken. Och hon hade helt rätt 🥰 Jag beställde tavlan direkt - och nu står den på golvet i min hall i väntan på att jag ska få hjälp att sätta upp den, eftersom den är tung och det krävs gipspluggar.

Tavlan föreställer en elefant, en fullvuxen helt naturtrogen elefant, som sitter i ett badkar på lejonfötter. Elefanten ser väldigt nöjd ut i ögonen, och hos vem hade den tavlan platsat bättre liksom? Varje gång jag ser den kommer jag att tänka på min nyktra resa och mina kära forumvänner ❤️ Och som en annan kär forumvän uttryckte det: ”Din elefant finns inte i vardagsrummet längre, utan i badkaret där den hör hemma”.

Hur stor en elefant än blir, i antal år, så blir hen helt lycklig i kontakt med vatten. Den stora otympliga kroppen blir plötsligt lekfull och hen rullar runt och sprutar vatten med snabeln. Helt lycklig av vattnet. Precis som jag ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Varafrisk

@Andrahalvlek Älskar också att bada❤️Fast jag gör det inte lika ofta som du och jag badade oftare förr. Vi renoverade vårt badrum för fyra år sedan. Köpte ett jättefint badkar. Det är vitt inuti och svart utanpå med lejontassar av silver👌🏼I taket har jag en kristallampa. Det låter dyrt men jag är en enkel människa så kanske dyrare än ett vanligt men ändå en billigare variant. Men! Grejen är den att det går inte fylla det så fullt att det täcker hela min kropp! Nu är jag visserligen väldigt rund så kanske därför hela kroppen inte täcks av vatten. Nog om mitt badrum och badkar!
@Andrahalvlek…jag tänker att du en dag kommer hitta ditt hus och ditt badkar även om det kan ta sin tid. När du har bestämt dig för något så brukar ju du nå målet💕

Kram😘

Profile picture for user Andrahalvlek

Idag kl 11 kör jag västerut. Jag ska sammanstråla med en ungdomsvän och njuta på spa ett dygn. Trerätters ikväll och innan och efter det spa, liksom imorgon bitti-förmiddag. Incheckning kl 15 idag och utcheckning kl 11 imorgon. Det finns bastu ute på piren med chans till havsbad. Och vi är sugna. Mitt enda villkor är att vi gör det i dagsljus, så det blir nog imorgon förmiddag.

Att jag inte dricker alkohol är bara en fördel om man vill njuta av spa. Istället för att sitta kvar och dricka på restaurangen ikväll, så byter vi om till baddräkt igen efter middagen och går tillbaka till de varma poolerna 🥰 Och imorgon bitti vaknar jag hyfsat tidigt, helt utan baksmälla och återgår till poolerna, eller havsbadet.

Den kompis jag ska träffa är som sagt en ungdomsvän. Vi gick i samma klass på gymnasiet, men då umgicks vi i olika gäng. Ett tag efter studenten träffades vi av en slump, och hon fixade jobb till mig på samma ställe där hon jobbade - Volvos löpande band. Där jobbade jag ett år då jag var 18-19 år, och vi två jobbade på samma del av det löpande bandet. (Bra betalt, men ett riktigt skitjobb.)

Vi hade jätteroligt - efter jobbet - och vi gjorde även en mycket rolig cykelsemester tillsammmans den sista sommaren, innan jag drog till Värmland och pluggade på folkhögskola. Och där träffade jag mina barns pappa och något år efter det valde jag att flytta 30 mil.

Vår vänskap var som en vacker blomma som inte riktigt fick blomma färdigt. Man har ju några sådana vänskaper historiskt i sitt liv. Som var väldigt intensiva, man klickade verkligen, men omständigheterna gjorde att vänskapen inte fick fortsätta blomma i många år. Det är i år 33 år sedan vi umgicks.

På facebook hittade vi dock varandra för några år sedan, och utan att ha något direkt utbyte av varandra där heller så har åtminstone hon kunnat följa mig där, eftersom jag generöst delar med mig av mitt liv på fejjan. I somras hade hon vägarna förbi min hemort, på väg till Öland, och hon undrade då om vi skulle träffas. Jag var helt väck efter min deprimerade vår. Den nya medicinen hade precis börjat få mig att höja näsan ovanför vattenytan, och jag svarade ärligt att så här är läget, take it or leave it.

Så träffades vi och 33 år var som bortblåsta. Vi började direkt prata sönder öronen på varandra 🥰 Vi är så lika egentligen, extroverta och babbliga, så vi faller varandra i talet hela tiden och det gör ingenting. Vi är ju så ivriga och engagerade och har så mycket att säga och ha synpunkter om. Vi liksom bara fortsatte där vi slutade för 33 år sedan. Vi har båda ex-män och utflugna barn, lever självsamma.

Och nu ska vi ha ett härligt spa-dygn ihop, och jag hoppas innerligt att det här kan bli en tradition framöver. Man behöver något kul att se fram emot den här tiden på året. Att försöka få till ett tajtare umgänge när det skiljer 30 mil emellan oss är utopi, men en sön-mån i november kan vi nog få till även framöver. Vissa vänskaper är så oerhört berikande, de går liksom rakt in i hjärtat. Den typen av vänskaper ska man vara väldigt rädd om, och inte besudla dem med dåligt samvete och krav.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

@andrahalvlek jag läste ditt inlägg när du var påväg men sen jäklar vad långt jag fick scrolla! Hoppas ni hade det fint, de där vännerna betyder så mycket, en liten krockkudde mot vardag och skav. En fin närhet! Kram 🥰

Profile picture for user DRacker

@Andrahalvlek Men så himla mysigt det låter med härliga spa-resan! Spa i sig för tankarna och känslorna till något riktigt fräscht och välgörande, från topp till tå och från utsidan och in! För att få ut alt detta behöver man uppleva det nykter - och det gör du! Så fruktansvärt fräsch och välmående du kommer att känna dig efteråt! Jag är så glad för din skull ska du veta! 💦🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack alla ❤️ Det var en helt ljuvlig spa-vistelse. Vi fick mersmak och återvänder om ett halvår, någon gång i maj, har vi bestämt. Det plötsliga dåliga väglaget gjorde att min kompis tog tåget, och det passade perfekt med tiden att jag kom dit och hämtade upp henne. Det tog oss lika lång tid att ta oss till spa-orten, jag med bil och hon med tåg.

De hade en lång brygga ut i havet till ett kallbadhus. Vi bastade och badade i havet - två gånger. Jag doppade till och med huvudet. Jag har det på film, annars hade jag knappt trott det själv. Jösses vilken adrenalinrusch man fick efteråt. Om jag ska bada i havet fler gånger så vill jag basta mig varm innan, det är ett måste.

Maten var också jättebra, vi åt trerätters och valde röding till huvudrätt. Till det drack vi båda en öl och ett glas vin, och mitt var alkoholfritt. Förstås. Vi pratade ytterst kort om min nykterhet, konstaterade bara att det var så typ. Och min kompis sa att hon själv på senare år har börjat ifrågasätta det ständiga drickandet varje gång hon och hennes vänner ska träffas. Och att ”ett glas vin på stan” ofta blir minst fem, och att det verkligen inte är värt den kostnaden.

Vi pratade inte så mycket minnen, vi pratade mer om livet - hur det har blivit och hur vi tänker framöver. Vi har båda ex-man och utflugna barn. Hon har en kärlek på gång just nu, och det ventilerade vi en del. Att vi båda har en tendens att göra oss så himla tillgängliga. Att vi väljer bort annat och sen har karluslingen ändå inte tid eller lust att träffas, och då känner man sig ensammare än ensammast. Vi befinner oss med andra ord på ungefär samma plats i livet 33 år senare, och har därför gott utbyte av varandra.

Vistelsen får betyg 5 av 5 möjliga. Bilresan hem i snökaoset får -5 🤬 Var fan var plogbilarna igår? Jag såg inte en enda plogbil på varken småvägar eller motorvägen. Endast en fil var uppkörd av andra bilar, och det var nästan omöjligt att köra om alla lastbilar som sinkade tempot, sannolikt pga dåliga däck. Får man ens pyttelite sladd mellan lastbil och vajerräcke så är man körd. Jag körde om några få gånger, då jag var säker på att reda ut det. Annars låg jag där på rad i ett lämmeltåg.

Jag är fortfarande lite trött efter resan faktiskt, inte återhämtat mig riktigt. Först mycket intryck, mycket prat, sova borta (bredvid min kompis i dubbelsäng), köra bil i 20 mil under pågående snökaos. Det är helt okej att vara trött idag, jag ska ta det så chill jag bara kan på jobbet idag.

Kram 🐘

Profile picture for user majken_r

@Andrahalvlek Låter skönt, blir sugen på spa bara av att läsa🥰 Planerar för en spa-vistelse med mig själv, utan man eller vän. Ser fram emot det, hoppas få till det i januari.

Profile picture for user Andrahalvlek

Snön förvandlades raskt till slask, men på en morgonpromenad (igår) fick jag använda ”spikskorna” åtminstone. Idag var det dock gränsfall, jag vill helst inte gå med dem på barmark för då slits spikarna onödigt mycket. Snubblade på vantar på Maxi, tumvantar, där tyget på framsidan liksom är reflextyg. Så smart! Köpte direkt ett par till mig och ett par till yngsta dottern.

Min yngsta dotter är en riktigt julfantast. Vi har fått tygla henne hela november, för hon stod redo med julpynt och tomteluva och jultröjor redan den 1/11, direkt efter halloween. På lördag 26/11 går startskottet för årets julfirande. Då ska jag uppträda med kören på en julmarknad, och hon ska filma oss. Sen ska hon, jag och min mamma äta årets första julbord. På söndag ska vi julpynta i hennes lägenhet.

Själv har jag också gått lite bananas och beställt en massa julkläder till henne 🙈 Fina jultröjor med matchande tights. Så nu är min plan att slå in ”adventspaket”, där jag ska skriva ”öppnas söndag 27/11” och så vidare fram till fjärde advent. Det blir en variant på adventskalender. Det ska bli spännande att se om hon kan hia sig 🤣

Den normala arbetstiden just nu är att jag jobbar kl 13-17. Lugna och sköna förmiddagar. Mobilen larmar kl 6 för medicin och sen kl 8 igen - och då är det dags för morgonpromenad + styrketräning hemma. Kl 11.30 gör jag mig i ordning för att gå till jobbet.

På onsdagar har jag dock valt att jobba kl 10-14, för att kunna åka direkt till min dotter på eftermiddagen. Då larmar mobilen först kl 6 (medicin) och sen kl 7 (promenad+styrka) och sen är det dags att göra sig i ordning för jobbet kl 8.30. Jag tänker att det är en smart tillvänjning inför nästa steg den 16/1, då planen är att jobba kl 10-17, det vill säga 75 procent.

För varje steg som jag utökar min arbetstid så får jag rucka på och anpassa mina andra vanor litegrann. Jag vill ha givna tider för promenader och styrketräning hemma varje morgon. Jag vill träffa min dotter på onsdagar varje vecka. Jag vill ha utrymme och ork för att hitta på någonting kvällstid en-två kvällar per vecka. Jag vill veckohandla på söndagar så jag slipper tänka på att handla under veckan. Jag vill fortsätta träffa mina ex-svärisar och min mamma hyfsat regelbundet. Jag vill ha bara-vara-tid med viss regelbundenhet. Så jag får skruva och fixa för att få till det. Ställa larm i mobilen. Notera i kalendern, skriva minneslappar, stryka efterhand osv.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Du har verkligen fått in fina rutiner i ditt liv och kan även göra anpassningar där det behövs. Mysigt med din adventskalender till din dotter, vad glad hon ska bli🥰. Minns när jag gjorde adventskalendrar till mina barn. Först ett litet paket varje dag i den uppsatta hemmagjorda kalendern, puh! Det blev att slå in 48 paket, innan julafton! Sedan blev det nedprioriterat till ett varje söndag, mer hanterligt så😁. Nu köper jag chokladkalender till dem varje år fast de är vuxna och de vill fortsatt ha den traditionen😁.

Ha en fin dag❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

Känner mig lite sliten, men det är ju fredag så det är inte så konstigt. Även denna vecka har jag varit delvis uppbokad tis, ons, tor kväll. Det är på något sätt en kväll för mycket. Plus den jobbiga bilresan hem från spat i måndags, som liksom gjorde att jag började veckan på minus vad det gällde energi och ork.

Idag ska jag ta det så lugnt som jag bara kan, för sen blir det julmarknad, köruppvisning, julbord, teaterbesök och julpyntande hela helgen - och även chattande söndag kväll kom jag just på. Pust. Så jag ligger här i sängen och chillar, klockan 12 åker jag och jobbar mina fyra timmar - och sen är det bums tillbaka till tv-soffan och chilla. Vila först, jobba sen.

Jag har en rolig helg framför mig, men även roliga saker äter energi. Men de ger tillbaka energi också, små energigivande bloss av innerlig lycka över vad livet har gett just mig. Jag är inte så rik på saker och pengar, och inte heller i status och antal vänner, men de relationer jag har är genuina och kärleksfulla, väldigt tillitsfulla. Jag tänker i första hand på den mycket goda relation som jag har till båda mina barn ❤️ Och det är egentligen det enda som är värt något. I min värld.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Så så sant @andrahalvlek
Alltihop. Inte minst detta med att känna efter vad som är lagom. Jag har också haft en väldigt social vecka och det tar på krafterna även om jag inte är sjukskriven det minsta (men ska inte heller bli).
Jag tror iaf jag måste tänka på att min ålder skapar lite andra förutsättningar. Jag fyller snart 58 (!!) Känner mig väldigt aktiv men efter tre kvällar med hämt av barn och vän-umgänge så vill jag inget annat än att vila.
Så man kan jobba sen 🥰
Ha en fin kväll, kram 🌱

Profile picture for user Andrahalvlek

Uppträdandet med kören gick över förväntan bra 🥰 Jag satte varje låttext till punkt och pricka. Det var mycket publik och vi sjöng riktigt bra, gungade till och med unisont. Just gungandet är svårast att få till 🤪 Min yngsta dotter filmade oss och även min mamma stod i publiken. Efteråt gick vi tre och åt julbord.

På kvällen blev det teater, och det är verkligen en wow-faktor att gå på teater. Alla kulturupplevelser är för mig wow-faktorer! Jag behöver verkligen olika konstformer i mitt liv, det är ett som är säkert. Släpp in mig på vilket museum som helst, och jag kommer knappt ut igen. Bara jag inte har yngsta dottern med mig, för hon har det sämsta tålamodet i universum med sådant. Men hon satt still och höll tyst hela teaterföreställningen igår åtminstone.

Idag är dottern på en annan julmarknad, tillsammans med LSS-boendet. Jag har julpyntat hemma hos mig själv, ytterst sparsamt, och i eftermiddag ska jag åka hem till dottern och julpynta. Ikväll ska jag chatta åt tjejjouren. Och nu ska jag sova en timme 😴

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Härliga upplevelser du får vara med om. Låter verkligen som du njutit för fulla muggar😁. Det var länge sedan jag var på konsert eller teater men ska iväg på en föreställning med min svärmor nästa helg. Hon undrade för flera månader sedan om jag inte kunde följa med på något och det ska bli riktigt trevligt.

Hoppas tuppluren gjorde gott så du är alert i kväll. Ha det gott❤️

Profile picture for user Se klart

Härligt att läsa om din helg @andrahalvlek. När vi satt i bilen idag pratade jag och min man om att få tiden att räcka till och vi enades om att det vi längtar efter allra mest är mer kultur. Museer, teater, bio, dans, allt som öppnad hjärnan lite på glänt. Det kan ju bli något att satsa på på det nya året. Stor kram 😍🎄

Profile picture for user DRacker

@andrahalvlek Så mysigt ni måste haft det. Och i nyktert tillstånd! 🤗 Så otroligt berikande det måste känts. Det låter så rogivande för kroppen (stress, höga toner och mycket folk till trots). Får en euforisk känsla bara av tanken på hur härligt och mysigt det måste ha varit. Och så glada och trygga barnen blir!

Det lackar mot jul. Jag ser så mycket fram emot att möta den stark och nykter! Kram 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@DRacker Ja, det var verkligen mysigt 🥰 Inte en enda gång tänkte jag att alkohol skulle förhöja stämningen. Trots att min kompis drack en öl innan teatern och i pausen. Jag sa bara ”nej tack”, inget mer. Det är det nya nu, jag kommenterar inte mitt ickedrickande mer än så. Jag säger bara ”nej tack”. Plättlätt.

Jag fortsätter boka upp mig på kultursaker. Lör 28/1 ska jag och äldsta dottern se Anders Janssons humorshow i en lite större stad i Småland. Lör 25/2 ska jag se ”The phantom of the opera” med en kompis i en lite större stad i Skåne.

En kultursak per månad är lagom för mig känner jag. Dock inte i december, då är det så mycket annat.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Skrev ett långt inlägg i morse om söndagkvällens chattande, i första hand hur det påverkade mig. Att jag har burit det med mig, att det fick mig att inse varför jag håller på med chattandet.

Jag kunde aldrig prata med mina föräldrar när jag var tonåring. De vuxna på fritidsgården blev min räddning. Med dem fick jag stöta och blöta hur mina värderingar ser ut, vad jag tycker är rätt och fel.

Genom chattandet vill jag bidra om jag kan, ge ett vuxet perspektiv. Lyssna, bekräfta och väcka nya infallsvinklar. Det är så fruktansvärt sorgligt när tonåringar och deras föräldrar inte kan kommunicera 😢

Inlägget togs dock bort av admin, de ansåg att det fanns en risk att den jag chattade med skulle känna igen sig, eller kännas igen. Ville bara vara tydlig med att det inte var jag som valde att dölja inlägget, ifall någon hann läsa det.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag har blivit sjuuuuk 😩 Känner mig så himla gnällig, det var länge sen sist. Genomförkyld - hosta, snuva, halsont, tryck i öronen, huvudvärk och 38,4 i feber.

Jag kände pyttelite halsont igår, så där som man känna hela vinterhalvåret typ. Träffade kära ex-svärisarna för första gången på tre veckor, och det var så mysigt 🥰

I natt vaknade jag av att hals, näsa, skalle protesterade våldsamt. Kände mig nästan attackerad av förkylningen. I morse åkte jag till jobbet, preppad med esberitox, kanjang, strepsils och nässpray. Efter två timmar fick jag ge upp och åka hem.

Jag är helt paniskt orolig över att jag har smittat mina ex-svärisar. Jag har nästan utvecklat en smitta-andra-fobi. Idag på jobbet, de två timmar jag var där, sa jag ”kom inte nära mig” till alla som kom förbi min hörna, där jag sitter väldigt avskilt.

Men det är lika bra att gilla läget. Nu har jag ”avbokat” både jobb och kvällsåtaganden med yngsta dottern. Hon blev arg först. ”Varför är du sjuk? Fan.” Men hon smälte budskapet efter lite prat, och hennes pappa rycker in i mitt ställe.

Själv ska jag bara vila och kurera min förkylning i fem dagar, sen får det vara bra.

Kram 🐘

Profile picture for user majken_r

@Andrahalvlek Åh, fy… Hoppas och tror det vänder snart🙏🏼 Jag slarvade lite med min tid hemma och resultatet blev en förkylning som hängde i över tre veckor.. Suck. Så att stanna hemma fem dagar låter topp!! Ta hand om dig🤎⭐️

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack för alla kryahälsningar ❤️ Jag ligger här i sängen och har det bra, så bra man kan ha det när man är sjuk. Tacksam över att jag numer veckohandlar på söndagar och att jag har matlådor att ta ut från frysen. Det går ingen nöd på mig.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Tack @Geggan ❤️ Ja, min kropp tänkte kanske att jag behövde en paus. Igår toppade jag på 39,6 och då var det inte mycket med mig. Låg hela dagen under två täcken och huttrade. Blundade men kunde inte sova. Lyssnade på ljudbok. Idag mår jag mycket bättre och tempen är mer sansad också.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Det var som jag trodde. Snabbtestet konstaterade att jag har covid. Första gången, jag har klarat mig fram till nu. Idag har febern toppat på 39,1 så lite bättre är det. Halsontet är borta, liksom snuvan i princip. Värst är hostan, febern, huvudvärk och hög tinnituston.

Det som bekymrar mig allra mest är dock att jag omedvetet har utsatt min yngsta dotter, min mamma och mina ex-svärisar för smittan 😢 Innan jag hade symtom.

Huvudvärk hade jag i måndags, den var lite störig. Hjälpte inte med tabletter. Sen kom resten av symtomen natten till tisdag.

Nåväl, nu har jag meddelat alla jag eventuellt har utsatt för smitta, liksom mitt jobb, dotterns boende och daglig verksamhet. De får hålla extra koll på henne. Än så länge är det bara jag som är sjuk, ingen annan i min närhet.

Kören i lördags var sannolikt smittotillfället. Hon som stod bredvid mig blev covidsjuk i söndags. Kan det gå så snabbt? Vi träffades dock i torsdags också, men då stod hon inte bredvid mig.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Krya på dig fina @andrahalvlek ❤️‍🩹
Jag började själv känna mig frusen och fick huvudvärk här på eftermiddagen. Tur att det är fredag, pyjamas på. Hoppas du blir piggare så du kan lyssna på bok och se på tv. 🌟😍

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Krya på dig❤️. Jag fick covid för ca en månad sedan för andra gången. Jag tycker att det är mer än en rejäl förkylning, lite mer som en influensa. Men den går över, då kändes det som en evighet, men snart är du frisk igen😁