Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@Himmelellerhelvette Vad kul att du är intresserad! Jag har ett grundintresse sedan hela livet, men åren med alkohol skapade en konstig distans till allt. Jag levde inte som jag lärde. Ingen god känsla. Nu är jag verkligen där jag är fullständigt hemma i nykterheten. Helt främmande att dricka alkohol, lika lite som jag instinktivt inte äter vissa saker.
Så att borra ner lite mer o göra det som stärker o hjälper på naturlig väg känns väldigt rätt, naturligt o som min väg❤️. Jag vill leva länge, med god hälsa på alla nivåer!❣️🌼🌟

@Sattva Jag har läst hennes bok ”den självläkande människan” för bra många år sedan och senast har jag kikat på hennes metod Blissful body som verkar intressant. Har även läst ”hormonbibeln” av Martina Johansson om hur våra hormoner påverkar vårt beteende, mående och hälsa. Periodisk fasta är något jag tillämpat i många år och det mår jag bra av. Dessa typer av tankar om självläkning är fascinerande😁.

Ha det gott❤️

Lördag är även min bästa dag i veckan- sovmorgon, så välbehövligt!
Spännande med dina förkortningar- Sanna Ehdin har jag läst en del om/av men även om jag inte sitter i något vetenskapligt råd så tycker jag ibland hennes teorier är lite väl flummiga. Periodisk fasta är däremot inte flummigt alls, det forskas mycket på detta och att cellerna får vila från matsmältning gör oss mer alerta. Tappar vikt gör det flesta av oss, men det behöver inte vara huvudskälet till fastan. Och som du skriver, det här med att äta för jämnan är egentligen inget som kroppen behöver (om jag fattat rätt?) Hoppas du haft en fin dag kära Sattva! Kram 🥰

@Se klart Då harvi båda haft en återhämtande lördag, underbart!
Ha ha, jag tycker inte alls Sanna Ehdin är flummig! Men hon är otroligt påläst o jag tror att hon har så mycket hon vill få ut så det blir många ord kanske. Har läst henne i många år o hon har varit före sin tid förr om åren som jag ser det. Nu är samtiden ikapp henne.
Jag behöver inte gå ner i vikt, så för mig är det inte alls syftet. Syftet är mer att låta kroppen få nollställa sig, och få jobba i sin fulla potential. Jag är sugen på att se hur det känns😁. Kram!❣️

God jul alla!
Som jag har längtat efter denna julhelgen! Bara vila, njuta, vara. Jobbar mellandagarna men det känns helt ok. Är sedan ledig efter nyår.
Snart firar jag 2 år nykter. Sommaren innan jag slutade trodde jag intevatt jag skulle kunna. Såg liksom ingen väg ut. Men förmig handlade det om att verkligen se att nu var det nog.
Jag tänker sällan på hur det var "förr". Första året tänkte jag oftare på hur samma situation var med alkohol. Allt det där känns långt borta. För mig blir det som att älta gamla tråkiga minnen. Ser inte någon mening i det. Finns ingen terapeutisk verkan i det alls för mig. Nu är nu, och allt är på ett annat sätt. Jag är långt ifrån perfekt, men jag trivs med mitt liv o med mig själv. Lever efrer mina värderingar och känner ett livslugn på något sätt. Har uppnått det mesta jag önskat mig i livet. Just nu går tankarna en del till hur länge jag ska fortsätta som yogalärare. Yogan för egen del är en enormt viktig pusselbit för mitt eget välmående, och där finns inga tveksamheter. Men jag känner art jag som yogalärare börjar känna mig trött. Har hållit på många år o alltid haft massor av ideer o energi till klasserna. Känt hela hösten att den biten fattas. Kommer ha klasser nästa termin också, men kanske ej till hösten. Tar ev en paus. Får se hur det känns framåt vårkanten.
Solen skiner hos oss! Kallt o vindstilla. Blir långpromenad med hundarna o sedan Kalle på TV. Mysigt!
God jul!!🌟❣️🌟❣️🌟

Haft o har en jättebra jul. Lugnt o skönt! Yoga på morgonen o sedan lång frukost. Dagen blir lite som den blir. Sköbt som omväxling till en vardag där tiden är ganska styrd!

Läser i min bok om fasta. Mycket biokemiska fakta om hjärnan. Intressant. Hjärnan är verkligen huvudkontoret. Kemin styr.
Det är där yogans magi kommer in för mig. Förutom att det är befriande att ha en kropp som är lätt och snäll (har peppar peppar aldrig haft skador eller smärtor etc. Men har tränat olika saker hela mitt liv o det har jag nog igen nu), så påverkar andning o inre fokus kärnans kemi. Det funkar. Och det vittnar många av yogaeleverna om också.

Det vi äter påverkar också hjärnans kemi, liksom tarmfloran. Det är så himla intressant. Det finns faktiskt inga genvägar till hälsa som jag ser det. För mig handlar det om livsval och om tankesätt, vilka glasögon man har på sig.
Inser också hur otroligt knasigt det är att dricka alkohol. Att mixtra med hjärnans kemi så kapitalt. Och att det ses som en positiv upplevelse. Helt sjukt!!

Hej bästa @sattva och god fortsättning!
Jag glädjer mig åt dina tankar- och blir berikad. Din livshållning inspirerar. Jag tänker mig inte heller så ofta på förr- eller just tex julhelgen gör jag det, för jag är så glad varje dag över att hur trött jag än är för att jag sovit lite dåligt ett par nätter. Så blir det aldrig i närheten av förr.
Ska skriva lite j min tråd så snart det blir lite luckor i dessa intensiva dagar! Njut nu av allt, stor kram och hopp om att ses snart! 🥰🎄🕯

Håller med om att det är oerhört intressant med hjärnkemin och cellkemi också för den delen. Och så tarmfloran. Yogan tror jag hjälper till på ett positivt sätt. Blir en medvetenhet i kroppen som är positiv. Tycker att du verkar så harmonisk nu. Att ompröva det man gör på jobbet och fritiden är bra tror jag. Aktiva livsval. Tänk att jag var lite skeptisk till om du skulle lyckas. Du sköt det framför dig tänkte jag. Men sanningen var att du verkligen satte ett startdatum (och slutdatum). Så bra jobbat!

majken_r

@Sattva Alltid inspirerande att läsa dina inlägg. Är intresserad av samma saker så det kanske inte är så konstigt 😅 Har precis börjat läsa Yogahjärnan, så intressant och bra! Om hjärnan, nervsystemet och compassion. ❄️

@Sisyfos Ja vår totala mekanism är superintressant!
Tack! Ja, jag hade ju skjutit slutdatumet framför mig så många gånger. Nåt hände inom mig sommaren o hösten -20. Jag insåg att det var nu eller aldrig. Och aldrig skulle bara leda till ett liv jag verkligen inte ville ha.
Känner mig harmonisk. På rätt plats i livet, även om mitt liv inte är mer guldskimrande än nån annans. Jag styr den här skutan nu. Det är en skön känsla! ❣️

Jobbade halvdag o har sedan haft extrajul med mina syskon o delar av allas våra familjer. Varit i huset där vi växte upp, men min mamma är bortrest. En fin em o kväll. Vi är fyra syskon tätt. Har valt olika vägar i livet, men är ändå så lika. Ses alldeles för sällan, men när vi ses är banden starka. Känner enorm tacksamhet över att ha denna trygghet i ryggen. ❣️❄️🍃

Ja Andra Halvlek, jag är på riktigt välfigt tacksam över mina syskon. Tror också att det var lite speciellt för oss att träffas alla igår i vårt barndomshem, men utan vår mamma.

Läste på FB inlägg av Mia Törnblom. Hennes tios kring självreflektion. Konkreta tips på regelbundna frågeställningar. Ska nog testa det!
Tänker också ta mig en detox från sociala medier när jag ändå drar igång min detoxkost efter nyår. Jag har märkt att jag lätt hamnar på mobilen så fort jag har en lucka på jobbet tex.

Har det superlugnt på jobbet. Ovant verkligen!

@Sattva Hejsan!🤗 Jag såg en film häromdagen. (The social dilemma) Den gav mig en tankeställare om hur mycket sociala medier påverkar människor negativt, och att allt egentligen handlar om att de stora techbolagen vill tjäna mer och mer pengar.😳 Nu använder jag visserligen knappt sociala medel, men kollar lite väl mycket på mobilen rent allmänt. Det får bli ett nyårslöfte att dra ner rejält på det. 😃

Ha det gott!

God förmiddag @sattva
Jag är sämst på att själv bidra på sociala medier däremot är jag med i diverse grupper, och håller mig uppdaterad på nyheter och annat, till vardags. Såhär på jul kan jag förlägga telefonen nånstans och glömma den i timtal… men sen har jag bevakningar på olika grejer (kläder/en väska) på tradera och ett annat ställer - och har lite koll där. Och ”pratar” med vänner. Så telefonen är både bra och stressande. Dock bryr jag mig inte så mkt om att stressa över andras fasader.
Jag laddar för en nystart när det gäller mat och träning- den 6 januari. 3 år har det fått vara viktigast att vara nykter (och är fortsatt viktigast) men nu har jag helt klart möjlighet att fokusera på annat- också.
Härligt med dina syskon. Jag har bara ett syskon/en syster men hon är allt när det kommer till ordlös kommunikation och att känna att någon alltid har min rygg.
Ha en fin dag! Kram 💞

Tvåårsdag idag! Alkohol är inte en del i mitt liv längre sedan länge, och det är väldigt skönt.
Gårdagen blev lite dämpad. Fick besked att min mamma ligger på sjukhus utomlands, hon var på resa. Någon av oss syskon åker dit.

Det gäller verkligen att ta vara på livet. På en sekund kan livet vända. Inte låta småsaker ta över o grumla ens tillvaro. Behålla överblicken, vad är verkligen viktigt?
❤️🌟🌸🍃