”Försök” inte häng kvar. Utan häng kvar. Ord är betydelsefulla och jag har läst många ”hoppas jag är nykter i helgen”
Det är inget att hoppas på, det är att jobba med att sätta sig i förarsätet och köra genom helgen nykter.
Minerfarenhet av forumet är att interaktionen är viktig. Vissa dagar skrev jag i sanden, för min egen skull. Ofta fick jag sällskap på vägen, fick pepp och stöd.
För mig har nykterheten varit att också i handling förstå och ta emot hjälp av andra. Det har varit mycket värdefullt för en bråttom-person som jag. Stanna upp, ta emot, återkoppla. Vi hänger ihop på så många sätt. Men de flesta av oss har aldrig träffats. Ändå tvinnas starka band- hopp finns att få och ge- varje dag. Meg forumet em chans, jag tror det kan vara hjälpsamt får dig! Kram 🥰

@Natalia
Julen har gått bra och jag har varit fortsatt nykter. Är nu på dag 12, vilket är en svit jag inte varit i närheten av tidigare under 2022.
Jag känner mig trygg i att jag kommer fixa fram till nyår som blir en utmaning då jag ska på ett större firande. Tänker inte på det nu, utan tar bara en dag i taget.
God jul och gott nytt år!

Dag 18
Nu 17 dagar sedan jag för första gången i mitt liv besökte ett AA möte. Också första gången i mitt liv som jag pratade helt öppet och ärligt om mina alkoholproblem. En konstig känsla, men också en känsla av befrielse. När jag satte ord på tankar som jag burit inom mig så kändes det som något nytt hände inom mig. Den kvällen kände jag inget sug utan gick och lade mig helt nykter. Så har det fortsatt och utan att jag inte upplever att jag har kämpat är jag nu plötsligt på min 18:e dag utan alkohol. Som ett brev på posten har jag också börjat skymta energi och livslust igen. Jag har återigen fått smak på nykterheten och just nu vill jag bara att denna resa ska fortsätta in i 2023. Dag för dag.
Ett orosmoln de senaste dagarna har varit den nyårsfest som jag och min fru är bjudna till ikväll. I vanliga fall hade jag längtat efter denna fest med kul umgänge, god mat och mycket dricka. Men denna gång har den legat lite som ett störningsmoment i mina tankar, så här kort tid in i min nya nykterhetsresa. Hur kommer jag klara denna kväll och om jag klarar att stå emot att dricka A, vad ska jag säga?
På AA pratade de om en högre makt. Inte vet jag om det var den som hjälpte mig nu, men min fru blivit hostig och ville därför nu att vi skulle tacka nej till festen och istället ta en lugn hemmakväll.
Naturligtvis vill jag ju inte att hon ska vara sjuk, men denna gång kanske det ändå hade en mening då jag nu är säker på att jag kommer påbörja nästa år med dag 19 och vakna utan bakfylla. Hoppas min fru också kryar på sig snart igen.
Gott nytt år alla som både skriver och läser här. Låt 2023 bli ett bra och så nyktert som möjligt år för oss alla!

User35185

@Svenne

Även vi tar en lugn kväll hemma och jag känner som du - lite skönt att slippa fest just i år och kunna känna sig säker på att börja det nya året nykter. Jag ser fram emot att vakna imorgon och ha hela 2023 framför mig.

@Svenne Det var en bra högre makt ändå😁. Din fru blir säkert frisk snart och du slapp att se alkoholflödet. Så bra jobbat med 18 dagar!🥳. Du kommer att få så mycket mer energi och livslust ju längre du är nykter. Härligt att träda in i ett nytt år med denna känsla. Gott Nytt År!🎉💕

@Svenne Grattis till 18 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och fler behöver det bli innan du bekvämt kan gå på fester nykter, så det var tur i oturen att din fru blev sjuk.

Gottnyttårkram 🐘

Tacka för era peppande inlägg, de betyder mycket för att kunna hålla i min nya nykterhetsresa. Det var skönt att vakna på nyårsdagen och veta att man inte hade druckit en droppe kvällen innan. Men samtidigt hade jag en konstig känsla av att jag ändå kände mig lite bakis. Det måste ha varit vanans makt som är så stor stark så att denna i kombo med att hela dagen präglas av ”dagen efter känslor” gav mig någon form av placebo effekt.
Nåväl dag 20 snart till ändå så i morgon tänker jag bocka av tre veckor :)
Tillsammans jobbar vi vidare med vår nykterhet en dag i taget

@Svenne Absolut placebo. I början vaknade jag ibland helt väck. ”Vad gjorde jag igår?” Och hjärtat började rusa. Efter en millisekund kom jag på att jag varit nykter och därmed inte gjort något dumt. Pust. Då försvann obehaget direkt. I början drömmer man om alkohol också, så vissa mornar var jag väldigt förvirrad.

Kram 🐘