@Onkel F @vår2022 @Allegra Kram t er❤️

Jag har inte lyckats bryta helt och hållet vilket gör mig så ledsen. Så besviken, så rädd och så ofantligt trött 😢 Besviken på mig själv. Rädd att jag inte klarar av att bryta utan måste bli inlagd. Trött var jag innan jag berättade för chef, innan jag började i motivationsgruppen men nu blev jag SÅ mycket tröttare. Att jobba fyra timmar mindre i veckan påverkar min arbetssituation. Och, det kostar på att arbeta med socialt arbete/psykosocialt när man själv behöver stöd. Behöver verkligen planera min helg och bryta helt. Längtar tills behandlingen börjar att inte arbeta…bara fokus på tillfrisknande.

Följer vissa trådar i det vidare livet. Forumvänner som började skriva ungefär samtidigt som jag själv el efter. Det diskuteras om kost och om motion vilket är helt ok tänker jag men just nu kanske jag inte ska läsa där. Givetvis behöver jag tänka på vad jag stoppar i mig eftersom jag är överviktig och då tänker jag när jag läser…aha…så kan man göra el äta…fast egentligen vet jag vad som funkar för mig även om jag inte gör det. Men just nu är det enda målet att inte dricka alkohol att bryta! Å kanske gå t gymet….har fått ett träningsprogram av min PT som passar ypperligt för en kropp som min få igång rörligheten. Så har skrivit på 1177 om att jag behöver ett nytt FAR-intyg.

Var iaf på motivationsgruppen i em. Grät en hel del. Kloka människor som är där. Så skönt att möta människor som förstår vad man pratar. Gråter för att jag har hamnat där jag är. För mig blir alkoholberoendet verkligt. Avslutade m meditation. Så himla skönt! Slumrade till lite då och då.

Snart ska jag lägga mig…vaknade 4.30 imorse och kunde inte somna om…😳

Kram t er alla🥰

Så skönt att det är fredagsmorgon🙏🏻Har troligtvis en intensiv arbetsdag framför mig men sedan vila två dagar. Ska verkligen försöka vila men även tid för frisk luft och lite motion. Ska försöka tänka positiva tankar. Spendera mindre tid på forumet och sociala medier.

Ha en go fredag🌿💕

@Varafrisk Håller med, skönt med fredagsmorgon och två dagars ledighet framför sig. Passa på att vila och också att vara ute i friska luften som du säger. Försök fokusera på dig själv med positiva bilder om hur du vill att ditt livs ska se ut, vad det ska innehålla, hur du vill leva det och i vilken riktning du vill gå. När jag började min nykterhetsprocess hade jag bilder om hur jag ville att mitt liv skulle se ut. Hur fräsch jag skulle bli, hur bra jag skulle må och olika möjligheter som skulle öppna sig när jag blev nykter. En bild var hur det skulle se ut när jag var en nykter pensionär. Det var en skräckbild jag hade när jag drack, en försupen pensionär som drack hela dagarna och drog sig undan. Den nya bilden var en pigg, aktiv och glad pensionär som vaknade tidigt, drack sitt morgonkaffe, tog ut sin hund på promenad och planerade vad dagen mer skulle innehålla. Visst är den bilden härlig?😁

Ha en fin fredag❤️

@vår2022 Tack för ditt fina inlägg🙏🏻

Jag har de där bilderna framför mig. Jag vet hur jag vill att det ska se ut och inte se ut men det är lika förbaskat svårt. Det är så oerhört slitsamt att arbeta och hålla på med denna kamp. Det känns som om jag snart inte orkar ge till andra för om jag fortsätter så då rasar jag fullständigt.
Jag tycker inte att vi som inte klarar av att bryta vårt drickande är sämre människor. Men, jag som befinner mig där jag är tycker att ni som klarar fem dagar, 12 dagar, en månad, fem månader, nio månader, ett år osv är helt fantastiska!! Kan ni förstå vilket arbete/vilken insats ni gjort? Det är beundransvärt …det är guldmedaljer…röda mattan…jag är så ödmjuk🙏🏻❤️🥇

Något som iaf värmer mitt hjärta är att min dotter har fått en provanställning på sex månader inom en grannkommun, heltid och månadslön🙏🏻🙏🏻❤️

Något som var lite klantigt var att jag stängde bildörren själv och klämde min långfinger…blodet och tårarna rann…Det gjorde förbaskat ont men mycket av tårarna var nog ledsenhet och trötthet😢

Tror på en bra lördag🙏🏻

Kram 🥰

@Varafrisk
Vad glad jag blir när jag kommer in efter lite frånvaro och läser din tråd! Vilket steg du tagit! Du har valt den enda vägen och jag tänker som du; att vi som har ett problematiskt drickande inte är sämre än någon annan, bara ett annat sätt att hantera livet. Vi behöver lära om och det tar tid.

Heja dig!
🦛

@Varafrisk
Jag äter godis som om det inte fanns någon morgondag och jag är också överviktig. Tänk inte på kost och motion nu, det viktigaste är att du håller dig borta från alkohol och använder all energi till det. Min terapeut brukade säga att ibland behöver man verktyg för att skydda sig, just nu behöver jag kanske inte ta tag i sockerberoendet också.

Sist jag slutade dricka alkohol så tog det nog ett minst ett år innan jag började med motion, allt det andra kommer när man är redo!! Försöker du vara perfekt nu kommer du aldrig orka. Du blir stressad och hjärnan skickar ut alla dina stresshanteringsstrategier, tex att dricka.

Jag känner igen mig mycket i det du skriver, man vill vara duktig och går under när man känner att man inte klarar det. Nu har du ju ”kommit ut”, och då kan du ju inte svika? Kom ihåg att det handlar om dig, inte om dom du berättat för. Det kan vara samma med att få i behandling, man tar inte till sig den för att man försöker vara duktig och även som du säger ”gå in i behandlarrollen” och hjälpa alla andra. (Jag gör det med, till exempel just nu - ha ha !) Det är inget fel med det, men försök att fokusera på en sak i taget.

@ SHG @annacananda Tack!

Ja, det kommer ta tid att lära om men jag tänker att det är viktigt att ge sig tid, sätta sig själv i fokus. Det är något av det svåraste för mig att sätta mig själv i centrum. Men jag har börjat lite smått….

Jag håller med om att det är viktigast att hålla mig borta fr alkohol. Min kurator sa att vill du äta godis så gör det. Jag tänker att det viktigaste är att bryta m alkoholen. Alkoholen medför för mig mer stillasittande och snacksätande. goda ostar, mat m grädde i såsen och gärna väldigt mycket fest över det hela. Dvs fest med god mat, smaksensationer men på sikt blir ju inte det heller bra…inte kul. Mitt mål nummer ett är ingen alkohol. Vill även äta bra och lite vardagsmotion. Idag litar jag inte på min kropp och det vill jag verkligen kunna göra.

Idag har det varit bättre dag, Första nyktra lördagen på evigheter! Hade lite sug mellan 14-15 men jag kunde stå ut. Så skönt! Tog en kort promenad men jag vet inte om det är ischias el vad det är men ngt sätter igång i mitt ena ben. Ska prata m min läkare om detta. Annars har jag pusslat, läst lite, tittat på Postkodmiljonären (vet inte om ni kollade men vilken kille som vann miljonen💪🏻) och Stjärnorna på slottet. Vår dotter har varit hemma ikväll boxats och käkat mat. Jag är så glad för hennes skull att hon mår bra och har jobb❤️

Nej, nu blir det sängen och lite läsning.

Godnatt😴🥰

Söndagsmorgon🌟

Känns som om det var hundra år sedan som jag vaknade en söndagsmorgon utan att ha druckit kvällen före. Jo, det kan ha hänt men då har det berott på att systemet har varit stängt. Har vaknat några gånger under natten. Har sovit med CPAPen en ganska stor del av natten. Klev upp för ca tio minuter sedan för vår hund behövde ut och kissa. Valde att sätta mig här i fåtöljen istället för att lägga mig igen. Är jättetrött men eftersom jag alltid har svårt att somna på söndagskväll och om jag nu inte lägger mig igen så kanske jag kan somna lite tidigare. Ska återta min morgonrutin: käkrörelser, läsa dagens text ur NA, dagens text ur min bok 365 tankar för sinnesro och sinnesrobönen.

Kram🌟

@Varafrisk så bra att du äntligen har brutit! Och det är precis som du säger , att inte ta första glaset är det viktigaste av allt. Sen kan man ta itu med andra saker. Önskar av hela mitt hjärta att du nu håller i! Morgonkram! 🐳👏❤️

Har tagit en kort promenad. Slapp de där värsta stickningarna. Tänker att det får bli korta promenader för det är skönt att komma ut att röra sig och få frisk luft. Druckit kaffe och käkat macka. Jag kan aldrig börja min morgon m kaffe för då smakar det väldigt illa först te och en timma senare smakar det gott m kaffe. Läst några sidor ur Nina Gunkes biografi ”Innan jag glömmer”. Beskriver hur hon börjar be om hjälp…vill inte ha sin sjukdom som Alzheimers som sin egna hemlighet. Känner igen mig i känslan… vill inte ha mitt alkoholberoende/min alkoholism som en hemlighet…det tar SÅ mycket energi fr mig. Känner mig ganska lugn idag men väldigt trött. Jag ska försöka att hålla mig vaken hela dagen för att kunna somna inte alltför sent ikväll. Nu ska jag göra några rörlighetsövningar för att sedan ta en dusch.

🙏🏻❤️🌟

Tack allra bästa @Geggan❤️ Jag har en så skön känsla inom mig ska göra allt vad jag kan för att fokusera på att den ska stanna kvar inom mig🙏🏻 Jag sa t min man att fokus de närmsta veckorna är att vara nykter, försöka få lite luft varje dag, motivationsgruppen och jobbet. Det är fullt tillräckligt!

Är även så otroligt glad för min dotters skull. Provanställning på sex månader, heltid. arbetskläder och en anställning inom en kommun. För de flesta människor som arbetar..inget konstigt…men för vår dotter en guldgruva❤️

🌟🌟

Är väl medveten om att jag blir ganska tjatig när jag skriver om trötthet men i eftermiddags när vi hade APT trodde jag ögonen skulle åka igen. Somnade ändå tidigare igår kväll än vad jag brukar göra på söndagar. En psykologkollega berättade om sitt specialistarbete vilket på ett vis var intressant men statistik och svåra ord blir lite sövande för mig.

Hade bestämt mig för att inte åka t systemet men på vägen hem satte ett ordentligt sug igång. Åkte förbi systemet men där såg jag dem som jobbar vilka jag berättade för att jag skulle berätta för chefen. Har varit inne en gång efter det så jag kände att nej jag kan inte gå in Satte mig i bilen och tänkte att jag åker t närmaste stad drygt två mil bort. Åter igen….nej…åk hem! Jag styr bilen hemåt men när jag kommer till en rondell kör runt och tillbaka igen till ytterligare rondell där jag kör hem. Kommer hem och säger t min man att han inte ska prata m mig. Känner irritationen. Stoppar jordnötter i munnen. Får på mig termokjolen, mössa mm och ut. Lurar i öronen! Lyssnar på boken Beroende av Nemo Hedén. Är ute i 25 minuter. Har klarat dag 3!

Hurra @Varafrisk ! Det skötte du ju galant! För varje dag kommer det att vara lite lättare. Du skall väl bli sjukskriven nu och börja behandling? Det brukar också underlätta, när man förstår hur beroendet funkar, hur lömskt det är men attDET GÅR ATT BRYTA! Kram!

Tack bästa @Geggan ❤️ Behandlingen börjar inte förrän 20/2. Så jag har fyra veckor till att arbeta då jag två gånger per vecka 1,5 timma varje gång går i motivationsgrupp. Gruppen är bra men det är väldigt slitsamt med både jobb och grupp. Fyra veckor går snabbt och jag hoppas att jag ska hålla men om jag klarar att hålla mig nykter, tar lite luft och vilar ..hoppas jag att det ska gå🙏🏻

@Varafrisk Bra där! Rondeller är bra så man får tid att tänka några varv innan beslut😂. Oftast kör man bara på rakt fram, rätt in på bolaget och hinner inte med att tänka några varv. Det är de där extra varven som kan göra skillnaden på om man ska dricka eller avstå. Perfekt också att ta på varma kläder och gå av sig skiten/suget. Igår var jag så otroligt irriterad, lite ilsk och det enda som hjälpte var att sticka iväg och springa intervaller i kylan påbyltad. Jag blev snabbt varm och gjorde tre extra intervaller mot vad jag brukar. Det krävdes för att skiten skulle släppa😂. Sen mådde jag mycket bättre och kunde reda ut det som irriterade mig i tankarna.

Bra jobbat med tre dagar!💪👊. Ha en fin kväll och en god sömn❤️

Åh bästa @vår2022❤️ Tack🙏🏻 Om jag inte åker hem genom stan utan tar leden utanför då blir det en del rondeller….ja de var verkligen hjälpsamma för mig idag🙏🏻

När suget blir så där starkt då kommer ju irritationen direkt …å jag kände att om min man skulle pratat m mig så hade jag inte sagt några fina ord…å jag har använt mer än tillräckligt med fula ord😔

Nu ska jag släcka lampan och somnar nykter😴

Godmorgon VaraFrisk ♥️

Väldigt bra jobbat!💪👍 Du vann över suget!
Du vet att du kan så fortsätt så, det blir lättare med tiden. Var stolt över dig själv.🙏
Kramar 😘🤗💚🍀🌷

Tisdagmorgon..har vaknat flera gånger i natt..kunnat somna om…nästan direkt..inte ångestfylld. Ska öva mig på att komma i säng tidigare oavsett vad som är på Tvn…och…när jag väl är i sängen…läsa lite…inte fastna i sociala medier🙈Har alltid haft svårt för att komma i säng.

Jag tänker…är det denna gång…som jag kommer att lyckas🤔Tvivlar på mig själv…men nej..det finns liksom ingen annan stig än den stig som jag har börjat trampa upp. Stigen med dessa nyktra dagar som kommer bli en väg med behandling. Känner att nyktra dagar ger mig så mycket mer lugn inom mig. Idag motivationsgrupp känns bra men alltid svårt att bara lägga ifrån sig jobbet när man måste iväg annars är det lätt att sitta kvar lite grann.

Nu dax för morgonrutin🙏🏻Ha en fin tisdag❤️

@Varafrisk
Wow! Det var starkt gjort att vända hemåt!! Det är bra jobbat! Jag är imponerad och jag hejar på dig!
Det är ju det där extra varvet i tankarna som gör skillnad. Följer du ”Din hjärna” på SVT med Anders Hansen? Förra avsnittet om Beroende stärkte mig på något sätt och gav mig inspiration att fortsätta säga nej till den del som vill ha mer vin. Finns på SVT Play.

Hoppas du vaknar utvilad idag!

Kram

🦛