@Rehacer @Varafrisk tack för titt i min tråd! 💕

Egentligen spelar ju dagarna ingen roll. För min del vill jag primärt komma ifrån det slentrianmässiga lite destruktiva hemmadrickandet. Ensamdrickandet. Dricka på stress/tristess. Det gör mig slö, passiv och kostar tid i form av baksmälla och ork till att hitta på saker med barnen. Fattar inte hur jag orkade dricka vin ca 3/5 vardagar förut. Hur fasen orkade jag jobba? Min resa är verkligen två steg fram och ett steg bak. Men jag kämpar på ✨. Ikväll ska jag träna, har varit lite tungt med träningen på sistone. Dels för att jag dragits med lite hälsoproblem (ej kopplade till alkohol, ej direkt iaf) en tid men också pga Covid. Har sedan Covid haft problem med att pulsen rusar iväg och en del besvär i luftrören, men det ska väl gå om så småningom.

Ha en fin kväll!

Nykter fredag här. Ätit hämtmat och nu ligger jag och äter godis på soffan. Det här med att helt sluta med ensamdrickandet går verkligen inte som tänkt 🙄. Igår hände det igen, det blir lite som att jag går på autopilot. Trött, stressad, lite ångest. Jag skulle iväg och hämta två paket på köpcentret bredvid Systembolaget, köpte förstås med mig en flaska vin. Drack ca 3/4 av flaskan under kvällen, sen hällde jag ut resten. Inser såhär i efterhand att jag inte ens klär in alkoholköpet i någon flärd och lyx och unna sig. Jag bara köper och dricker. Som på autopilot. Som ett sätt att fly mitt kaosiga huvud och dämpa stressen, men också orka. Som nån jävla universalmedicin. Efteråt känner jag mig lite smutsig och skamsen. Sovit dåligt inatt. Det är som själva fan att jag inte lyckas fasa ut det här ensamdrickandet helt. Kvinnan jag vill vara dricker inte vin ensam vid diskbänken en torsdagkväll för att sen göra matteläxa med barnen.

Hoppas alla får en mysig fredagkväll!

@Futurista kul att du besökte mitt lilla krypin! Jag har inte hunnit kolla igenom din tråd men inlägget här ovan känner jag ju igen. Hur många glas har man inte druckit vid diskbänken för att sen göra nåt med barnen? Och den här sabla autopiloten! Jag har ju lyckats med ett, i mina ögon, längre uppehåll nu men trots 10 nyktra veckor så spanar jag fortfarande efter vindunken som brukade ligga längst ner i kylen...

Hoppas du har en fin kväll! 🌷

@Futurista
Jag undrar ofta vad det var med ensamdrickandet som lockade. Det hela är ju egentligen bara sorgligt. Att man hetsdrack vid köksbänken för att ens orka med kvällen. Jakten efter lugnet efter en stressig, kaosig dag - eller ett stressigt, kaosigt liv var ibland nödvändig. Å i stunden så enormt befriande. Låter som jag glorifierar alkoholens effekt men jag tror att de flesta kan hålla med om vad de första glasen gör med en. Tyvärr blev det alltid fler och där slutar min glorifiering abrupt..
På nåt sätt är det väl tur att vi mår så illa både fysiskt & psykiskt dagen efter för annars hade vi fortsatt utan att ifrågasätta.
Den största fördelen nu är helt klart mornarna. Att vakna utan skammen och utan att må illa. Det är en stor anledning till att jag fortsätter räkna dagar!
Ha en bra dag! Stor kram

@Friluftstok Just det här med att dricka kring barnen känns lite sunkigt. Alltså diskbänksdricka. Visst om man är på middag eller ute och äter. @Rehacer Ja mornarna är ju magiska! ✨

Jag tror dom flesta med sunda alkoholvanor tycker det är heltokigt med folk som dricker själva framför teven eller för att vika tvätt och städa, nån fler städvinare här? Det är ju någonting sorgligt och sunkigt över det. Kvinnan jag vill vara gör då inte så, hon dricker te, eller en god proteindrink eller smoothie 😀. När hon städar dricker hon vatten om hon är törstig.

För min del är det lockande i det liksom flykten från vardagen och alla måsten. Men flykten är högst tillfällig för flyktmedlet skapar ännu fler saker att fly från 🤷🏼‍♀️. Mitt mål är att lära mig hantera stress och att programmera om hjärnan att längta efter nånting annat när jag känner att livet sköljer över mig.

Nykter ikväll! Tänkte se lite teve och vila (på riktigt!)

Längesen jag skrev här. Mitt vardagsdrickande är i princip utplånat. Men det är som att jag inte kan bli fri från begäret att helgen måste innehålla vin. Igår blev det för mycket och ångesten river i bröstet idag. Jag var bjuden på fest igår och blev för onykter - jag avskyr verkligen den jag blir då. Vem är hon ens? Usch.

Jag måste säga att jag kommer närmare och närmare ett beslut att jag inte kan dricka alls. För såhär vill jag inte må. Jag tror verkligen livet skulle bli rikare utan alkohol, men jag har svårt att ta det steget.

Era inlägg och historier hjälper mig på vägen 🥰

@Futurista Gott att höra ifrån dig💕 Om du klarar av att vara nykter under veckorna tänker jag att du kommer på sikt även fixa veckorna. Nu minns inte jag riktigt om du lever ensam el tillsammans m någon men jag förstår att du inte dricker ensam på helgen?

Kram🥰

@Varafrisk Jag lever själv med två barn varannan vecka. Jag har haft en massa olika ”regler” och strategier för att kontrollera/minska mitt drickande genom tiderna. Har dock börjat dricka själv hemma på helgerna nu. Det är som att jag övertalar mig att jag förtjänar det efter en lång och hård jobbvecka. Länge hade jag en period där jag aldrig drack ensam. Igår drack jag tillsammans med andra och blev pinsam och har sån ångest idag. Jag ska nog inte dricka alls. Alla jäkla strategier hit och dit är ju bara tröttsamma.

@Futurista
Den känslan är jobbig, jag förstår att det river & sliter i dig idag. Men så länge du inte blev otrevlig och elak så har många överseende med att man blir lite väl överförfriskad. Oftast bara man själv som tycker det är pinsamt. Men samtidigt är det bra om man skäms, en avskräckande känsla.
Om du är nykter på vardagarna så vet både du och jag att du kan vara det även på helgerna. Testa dig fram.
Stor kram

@Futurista Hej, hoppas allt är ok.
Jag tycker att det har varit skönt de senaste gångerna vi har träffat vänner att jag inte druckit. Jo, en gång så drack jag ett glas vin, men det var allt. Och att sen veta dagen därpå att jag var ok, jag blev inte jobbig, jag höll mig sansad, jag var glad och sprallig men på ett bra och sunt sätt. Ingen ångest över vad jag sagt och till vem. Detta utöver att slippa vara bakis och ha huvudvärk. Som @Rehacer säger, klarar du veckodagarna så klarar du helgen också. Testa att lura hjärnan med något annat, jag dimper ner i soffan med chips och en kall alkoholfri öl, det funkar och oftast räcker det med bara en.
Ta hand om dig, hoppas helgen blir bra!

Nu är det dags att återuppta den här tråden.

BiB-drickandet på vardagarna har jag lyckats städa bort ur mitt liv men alkoholen skapar fortfarande kaos. I lördags hade jag en riktig karatefylla, ramlade och grät som en riktig fjortis. Skammen har varit total. Vilka såg mig? Jag har ett ”bra” jobb där jag träffar väldigt mycket folk, tänk om nån från jobbet såg mig.

Jag kan inte hantera alkohol. Jag orkar inte ha sån här ångest.

Tänkte prova med 100 helvita dagar. Dag 1.

@Futurista Heja dig! Någon gång är den sista. Karatefyllor är dödens skämmiga, både när de pågår och efteråt. Been there done that. Mitt motto: 1) Aldrig glömma. 2) Aldrig ta första glaset.

Lista dina allra värsta fyllesynder i skallen och när alkoholdjävulen börjar viska ”så farligt var det nog inte, ett glas kan du nog ta” så kan du ryta ”NEJ, minns du…” Oerhört bra taktik i början. För varje nykter månad blir det bara lättare och lättare. Jag lovar.

Kram 🐘

@Futurista Välkommen tillbaka! Jag har varit här i omgångar, men nu är jag tillbaka på "riktigt". Nu kör vi en nykter måndag tillsammans! Man mår ju så mycket bättre utan alkohol! Nu är vi snälla mot oss själva!

Anonym31513

@Futurista Välkommen tillbaka! Jag lider verkligen med dig och den ångest du känner. Fy för karatefyllor. Nu kör vi nyktert tillsammans!

Längesen jag hade en fylleångest som sitter i - dag 3. Andas i fyrkant. Idag hann tanken slå mig att hur fan orkade jag förut när jag drack lådvin 4 dagar av 7 per vecka. Samtidigt som barnen var yngre och jag behövde upp och skjutsa de på förskola och fritids och sånt. Ändå tacksam över att alkohol på vardagar numera är en icke-fråga. Och att barnen är lite större och mer självgående.

Kanske ångesten är mindre imorrn. Kanske inte. Håll ihop Futurista.