Min framtid

Profile picture for user knickan

@Futurista när jag skrev förut såg jag inte att du redan hade skrivit och att du inte mådde så bra. Jag hoppas att du kan släppa skammen och se framåt igen, (så klyschigt skrivet kanske men jag vet inte vad jag ska säga). Är det så att du har träffat människor som var med i fredags och som påminner dig om det som hände, eller finns det människor som du är rädd att träffa på grund av det. Sånt kan ju skapa oro och göra en ledsen också. Men jag säger bara: "This too will pass."
Kram

Profile picture for user Rehacer

@Futurista, nu har jag läst igenom din tråd.
Heja dig! Bara det att det är helt otänkbart för dig att numera inte dricka på vardagar, det är i min värld en helt fantastisk prestation!
Trist bara att fredagens fest förstör och rör upp en massa jobbigt i dig. Försök att tänka på allt som går bra, påminn dig själv om det istället för allt som inte går bra. 🧡
Jag har dag 3 idag, känns skönt att lägga sig nykter!
God natt!

Profile picture for user Futurista

@knickan Ja, jag har träffat människor och är rädd för att träffa människor. This too shall pass, jodå… gärna snart 😉

@Rehacer Tack för påminnelsen om att jag kommit en bit, för det har jag. Men alkoholen ställer fortfarande till oreda på hjärnkontoret uppenbarligen.

Dag 5 idag. Nu börjar mina jobbiga dagar, 5-10 är värst tycker jag. Är sjukt trött och låg. Ska inte dricka idag.

Profile picture for user knickan

Jag lider med dig @Futurista
Det har hänt mig också att jag misslyckats, haft minnesluckor och fått gliringar om vad jag sa eller gjorde. Det är så oerhört skamfyllt. Jag vill aldrig mer vara med om det. Och det vill ju inte du heller.
Det går över, andra glömmer oftast fortare än vad man själv gör. Och var snäll mot dig själv. 🤗

Dag 5 här också. Vi håller i.
Kram

Profile picture for user Futurista

Fy, vilken dag. Känt mig trött, huvudvärk, nere och lite småsur. Det är som att jag haft en fem dagar lång baksmälla sedan fredagen. Sugen på vin vid 16-17, men inget vin idag. Märkligt hur suget bara slår till ibland.

Profile picture for user knickan

Hej @Futurista!
Även jag har druckit några glas vin denna helg, dock inom gränsen för mitt måttlighetsmål. Det är jag nöjd med.
Var nöjd med fin a-fria dagar hittills, så kör vi en vit vardagsvecka igen!
Kram
❤️

Profile picture for user Futurista

Länge sen jag skrev något. Vet inte vart jag ska börja? Har delvis återfallit i att dricka som medicin. Medicin mot stress och trötthet kanske. Främst fredagar, men även nån vardag har det blivit. Jag vill inte dricka ensam för att medicinera att jag liksom inte orkar med livet. Måste vända detta än en gång. Jag avskyr att vara bakis, får ångest och oro av det. Om jag någon gång ska dricka så är det tillsammans med vänner vid festliga tillfällen, inte i min ensamhet hemma.

Profile picture for user Lavendelblomman

@Futurista Så bra att du skriver, även om det inte alltid går som du önskar med alkoholen. Jag har mest druckit av gammal vana, men även på känslor. Något som hjälpt mig är att jobba med acceptans. Livet är tungt, tråkigt och stressigt ibland helt enkelt. Det är inte farligt, utan man kan faktiskt vara i det. Kanske kan du också hitta hjälp i ett sådant tänk?
Kram på dig! Vi ger inte upp utan fortsätter att kämpa tillsammans!

Profile picture for user Futurista

Hej! Jag läser ofta här men skriver desto mindre. Jag har det bra. Jag har inte klarat att vara helvit men är väldigt sparsam med drickandet, om än jag nån gång fallit i ensamhetsdrickandet också. Dock blir det bättre och bättre vad tiden går. Jag jobbar lite bakvänt och istället för att mentalt tänka att jag inte får dricka så jobbar jag med att fylla tiden med annat roligt. Jag älskar att träna och ju bättre det går med träningen desto mindre tid och lust att dricka. Jag fyller tiden med annat jag tycker om också, promenader, fjäll, vänner osv. Sen äter jag alldeles för mycket godis och dricker alldeles för mycket Cola Zero 😅.

Jag är sjukt tacksam för att jag dom allra flesta kvällar inte ens vill dricka. Sen kommer dom där ”ilen” emellanåt. Oftast när jag är utmattad och stressad samtidigt. Jobbar på dom bitarna också, men det är samtidigt svårt. Jag lever ensam, jobbar heltid, barn att försörja, krav och press. Försöker att inte ta mig själv på för stort allvar och chilla ner rent allmänt. Men det är babysteps.

Tack för titten ni som kikar in ibland 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

@Futurista, så skönt att läsa att du mår bra. Jag tror att det är klokt att fokusera på att må så bra som möjligt, istället för att fokusera på att man inte får dricka. Det är babysteps för många av oss. Man blir inte alkoholist över en natt och då får man väl räkna med att man inte heller blir nykterist över en natt. Vi fortsätter kämpa! Kram!

Profile picture for user AstridK

Hej @futurista, läste i annan tråd att du haft det lite kämpigt det sista. Hoppas att du har haft en fin dag och får vakna pigg och nykter imorgon! Strongt att hälla ut det sista vinet, det har jag nog bara gjort en gång i hela mitt liv. Jag är på min 6 dag utan alkohol och känner inget sug än men vet att dagen kommer när vinet börjar locka igen.

Profile picture for user Sisyfos

Läste ditt inlägg i an annan tråd och vill skriva några ord som svar. December är en tuff tid för många tror jag och jag tänker att man får ha lite förståelse för sig själv om det inte går spikrakt framåt hela tiden. Fundera över varför man dricker, hur det kom hem en BiB. Nu var du skitstark och hällde ut den. För mig har det suttit så långt in att hälla ut alkohol så jag blir verkligen imponerad över er som gör det.
Men när det är motigt är det så viktigt att se de små framgångarna. Varje nykter dag räknas. Jag tänker att man ska göra det extremt svårt för sig att dricka. BiB är ett elände. Nu är det nya tag som gäller. Hoppas du får en välbehövlig julvila, så är det bara att köra vidare igen. Jag tragglade länge med att börja och sluta och jag är övertygad om att det värsta man kan göra är att ge upp eller att slå på sig själv. Varje nykter dag är ett steg mot att lyckas. Forumet är till för pepp och strategier. Så stöd dig på oss som har brottats med samma problem. Det behöver inte bli sämre slutresultat för att det går lite knackigt i början.

Profile picture for user Futurista

@AstridK Tack snälla för peppen och titten i min tråd 💕. Sex dagar är ju grymt, jag tycker dag 5-10 är ganska jobbiga. Så håll ut om det är jobbigt 🤗

Tack snälla för återkoppling här @Sisyfos. December är skitjobbigt för mig. Jag är ändå snäll med mig själv och om jag summerar 2021 i det stora hela så har det varit bättre än på länge för mig. BiBs och vardagsdrickande hör inte till mitt liv längre - förutom denna månad som varit en grop i vägen. Suget har sköljt över mig och hela systemet ropar VIN VIN VIN. Och jag vet varför. Julen är tuff, jag lever ensam och min familj är liten och delvis ganska dysfunktionell (den blir ju inte mindre av dysfunktionell av ännu en aktiv drinkare - moi 🙄), jag har haft mycket på jobbet, trött och sliten. Och jag tar till vin som medicin för att orka och glömma och blurra världen ett tag. Skjuter problemen på framtiden.

Profile picture for user Futurista

@Varafrisk Tack snälla för att du kikar in i min tråd och undrar 💕. Helgen har inte varit nykter för min del. Idag är jag spiknykter, julmust och chokladbollar i soffan. Ser ”Kebnekaise - åtta årstider” på SVT play, så fint! Från och med idag ska jag återgå till mina tidigare rutiner med vinet, inte dricka ensam och inte på vardagar. Resten lämnar jag öppet. Tänkte börja med 10 helvita dagar, har inte haft det på hela december. December blev jobbigt för mig, tar med mig det och har större mental beredskap för det till nästa år.

Profile picture for user Futurista

@Lavendelblomman @Varafrisk tack för att ni kikat in och undrat hur jag har det 💕. Känns fint med er forumsystrar som håller mig i handen.

Helt ärligt går det inte så bra för mig. Decembers slirande på mina regler (inte dricka ensam, inte ha alkohol hemma) har fortsatt in i januari. Jag är SÅ trött på mig själv. Själen är sådär geggig och svag. Nu måste det vara nog. Har senaste två dagarna druckit vin i ensamhet hemma, en flaska per kväll och det har känts som att den flaskan inte räckt. Såhär har jag hållit på sedan december. 4-5 dagar nykter sen 2 dagar med vin. Så det är inte lika illa som på den tiden jag köpte BiBs. Men det är illa nog. December var präglat av stress och den där kletiga känslan jag får varje år i december. Fokuserar på fel saker, hittar fel på min dysfunktionella familj. Stress. Trötthet. Varje december. Nu i januari fick jag ett sjukdomsbesked - som jag försöker fly ifrån emellan genom vinet. Hur dumt? Vinet gör mig svag mentalt och inte gör det gott för någon sjukdom som helst i världen heller.

Jag misslyckas ju alltid och får lite panik av att känna att jag måste vara helt nykter för resten av livet så jag drar inte iväg i några såna löften. Men 10 dagar vill jag ge mig själv just nu. Och förhoppningsvis vill jag slippa dricka fler dagar sen. Men här och nu. Dag 1 idag. Vaknade fyra i morse 😩. Ska ta en dusch och ändå göra något roligt med barnen idag, det förtjänar dom. Alkoholen gör mig passiv.

Nu ska jag skriva varje dag tänkte jag. Och ni får gärna heja på mig 💕. Jag har ingen vän här ute i det verkliga livet som vet om mina demoner.

Profile picture for user Rehacer

@Futurista Godmorgon!
Känner igen mig så mycket i det du skriver, det kunde varit jag.
Det är inte plättlätt att sluta, verkligen inte. Speciellt inte när man inte har någon irl som vet om ens demoner. Jag har inte heller det. Ingen vet. Därför upplever jag det livsviktigt att Ni på forumet finns och hejar på, styrker & berömmer mig. Vet att du tycker likadant.
Jag tycker det är suveränt att du bytt ut BiB, de är livsfarliga. Å ibland tänker jag att vägen får vara väl vara guppig och att dikeskörningarna existerar, det kanske är de som tillslut hjälper oss att hålla oss på vägen. Att vi måste inse att det är himla surt att köra ner i diket och lite roligare på vägen.
Det är svårt, men mycket i livet är ju det. Så varför böka till det ännu mer med alkohol?
Dag 1 - du kan! ❤️ Kram

Profile picture for user Futurista

@Rehacer Precis, varför böka till det ännu mer? Finns så många fördelar med nykterhet. Längtar efter dom. Längtar efter

✅ mer pengar i plånboken (extra kännbart just nu efter jul, lite kontraproduktivt att köpa vin för ett par hundralappar varje månad 🙄)
✅ bättre sömn
✅ genuina relationer
✅ känna mig som en bra förälder
✅ alltid kunna skjutsa
✅ bättre självkänsla

Osv…

Profile picture for user Lavendelblomman

Jag har inte heller någon irl som känner till allt om hur jag mår och hur jag har det. Inte ens min man vet precis allt. Forumet betyder så mycket även för mig!
Tråkigt med ditt sjukdomsbesked @Futurista, men precis som du själv skriver så hjälper inte alkoholen.
Jag kan inte heller förlika mig med tanken att jag aldrig mer kommer att dricka alkohol, men vi behöver inte bestämma nu hur vi ska göra resten av livet. Låt oss ta en dag i taget istället!
Kram!

Profile picture for user cthd

@Futurista Hej! Jag känner också igen mig. Drack dagligen tidigare, kände mig duktig när jag klarat av 2-3 dagar utan. Mer än en vecka blev det aldrig tyvärr. Det var alltid något som kom upp. Jag har försökt så länge att själv ta i tag med mitt problem, jag har tittat på filmer och läst böcker om hur man ska ta tag i det, tjuvläst här på forumet, men jag trillar tillbaka varje gång.
Nu håller jag på med programmet här på AH, har du gjort det? Jag tycker att det hjälper mig att se framåt. Vet inte vad mitt mål är, tycker inte om att säga 'aldrig mer', fastän det var det jag sa varje gång jag vaknade med ångest.

Du verkar ju ha förändrat ditt drickande redan, det är inte lika illa som tidigare. Det är ju jättebra!
Kämpa på - du är nog starkare än vad du tror!
Hoppas du får en bra lördag! 🤗

Profile picture for user Rehacer

” @Futurista rättar till ett par hundralappar i VECKAN. Saknar redigeringsfunktionen”.
Tänkte när jag läste att du gör inte av med mycket pengar på alkohol, men förstod sen att det måste vara felskrivning. Kände mig lite usel med tanke på mina 1500-2000kr/månad mot dina några hundralappar/månad. 🥴 😁
Men nu ser vi till att spara lite pengar, iallafall i 10 dagar.
Kram 🤗

Profile picture for user Futurista

God morgon! Dag 2 då ✅.

Ett par hundralappar i veckan förstås. Kan återkomma med exakt belopp för december om jag vågar se efter i bankappen 🙈. Kanske kan vara bra att skrämma mig själv lite. Det finns ju andra hål att fylla kan man säga. Jag skulle egentligen vilja köpa lite nya kläder till mig själv. Men jag prioriterar alltid barnen först. Och alkohol finns det alltid utrymme för i budgetkalkylen 🤷🏼‍♀️🙈. Jag lever själv så lite snävare har man ju med ekonomin än i tvåsamhet.

Jag har sovit så skönt inatt! Och kaffet smakar som det ska. Det är såna här mornar jag vill ha när jag är ledig. Inte kl4-ångest-mornar. Idag ska jag städa och fixa lite i alla fall. Ha en skön söndag allihopa!

Profile picture for user Rehacer

@Futurista Godmorgon!
Ja, kaffet är godare och sinnet är lugnt när man vaknar nykter! Underbart! ☕️
Ha en fin dag! Här regnar det, hoppas du har bättre väder! 🤗

Profile picture for user Varafrisk

@Futurista Vill bara titta in och se hur du har det. Skönt med två dagar💪🏻Senaste veckan har inte varit bra, tror på en bättre vecka den som kommer nu💪🏻 Istället för att sätta mig och dricka alkohol när jag kommer hem fr jobbet vill/ska jag gå ut ..ta en promenad. Den behöver inte bli lång men jag behöver ändra min vana och jag behöver motion och luft👟💨

Heja dig💪🏻Och kram🥰

Profile picture for user majsan_nu

@Futurista Hej!
Vet inte hur mycket jag skrivit i din tråd, nu gör jag det i alla fall...
Fint att du har listat positivt med a-stopp eller uppehåll/minskat drickande! Vilket är det du siktar på?
Själv har jag många a-fria dagar nu, min plan är att fortsätta på den inslagna vägen 👍Inte alldeles enkelt hela tiden men det går ganska bra. Har heller inget val som jag ser det pga hälsoproblem...
Jag hejar på dig o önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram 🤗

Profile picture for user Futurista

Tack till alla er som hejar på mig! 💕

Dagen idag har varit fullspäckad och lite rörig. Så jäkla skönt och rodda igenom en lång och tuff dag och känna att man har läget under kontroll. Så många dagar jag fejkat mig igenom. Fejkat att jag orkar göra saker med barnen. Fejkade leenden. Huvudvärkstabletter och ångest över att köra bil. Idag har jag liksom känt mig som ett genuint jag, någorlunda pigg och fräsch. Det har liksom inte varit jobbigt att skjutsa barn hit och dit och att fixa saker. Bara fördelar med att slippa vara bakis. Nu ska jag vila resten av dagen, det behöver jag. Jag kanske ska se den där Lerin-serien på SVT.

@majsan_nu Grattis till dina dagar! Jag har ingen större plan just nu annat än att vara utan i 10 dagar. Sen får jag se. Jag är helt säker på att min plan i alla fall ska vara att inte dricka ensam och att inte ha alkohol hemma. Det är det är ensamdrickandet som är mitt stora problem.

Profile picture for user Futurista

@Lavendelblomman Gomorron! Igår gick det bra, helvitt. Stressig dag men jag tränade på kvällen och då släppte stresskänslan. Så dag 4 idag ✅.

Hoppas alla får en fin dag! 🤗

Profile picture for user Futurista

Tack för er som undrar hur jag har det. Det värmer. Jag har det ganska okej ändå, men jag lyckas inte hålla helgerna vita. Har druckit hemma själv också nån fredag/lördag. Det är som att jag tycker helgen tappar sin glans utan vinglaset till matlagningen. Covid har vi också hunnit ha och jag har varit väldigt trött och seg efter det. Jag blir stressad av att räkna dagar, men samtidigt vill jag ha till en förändring. Vill verkligen komma ifrån ensamdrickandet hemma, men klarar det inte riktigt just nu. Idag är jag nykter i alla fall. Veckorna är inga problem, det är fredag och lördag som är mina utmaningar.

Profile picture for user Varafrisk

@Futurista

Hej💕vad gott att höra ifrån dig💕
Förstår att det är svårt att låta bli att dricka på helger men det är ju bra att du ändå inte dricker på veckorna. Kan du känna stress i att räkna dagar därför alla inte är a-fria? Jag tänker att man kan ju räkna alla dagar, om man vill, för då kan man ändå ha koll. Om du ser vad du fixar istället för vad du inte fixar då kanske det känns ett uns lite lättare?

Stor kram🥰

Profile picture for user Rehacer

@Futurista
Bra att du håller vardagarna nyktra! Det är bra!
Jag blev oxå stressad av dagarna förrut, speciellt när det blev att jag fick börja om från noll så många ggr! 🙄
Ha en fin måndag! ✨

Profile picture for user Futurista

@Rehacer @Varafrisk tack för titt i min tråd! 💕

Egentligen spelar ju dagarna ingen roll. För min del vill jag primärt komma ifrån det slentrianmässiga lite destruktiva hemmadrickandet. Ensamdrickandet. Dricka på stress/tristess. Det gör mig slö, passiv och kostar tid i form av baksmälla och ork till att hitta på saker med barnen. Fattar inte hur jag orkade dricka vin ca 3/5 vardagar förut. Hur fasen orkade jag jobba? Min resa är verkligen två steg fram och ett steg bak. Men jag kämpar på ✨. Ikväll ska jag träna, har varit lite tungt med träningen på sistone. Dels för att jag dragits med lite hälsoproblem (ej kopplade till alkohol, ej direkt iaf) en tid men också pga Covid. Har sedan Covid haft problem med att pulsen rusar iväg och en del besvär i luftrören, men det ska väl gå om så småningom.

Ha en fin kväll!

Profile picture for user Futurista

Nykter fredag här. Ätit hämtmat och nu ligger jag och äter godis på soffan. Det här med att helt sluta med ensamdrickandet går verkligen inte som tänkt 🙄. Igår hände det igen, det blir lite som att jag går på autopilot. Trött, stressad, lite ångest. Jag skulle iväg och hämta två paket på köpcentret bredvid Systembolaget, köpte förstås med mig en flaska vin. Drack ca 3/4 av flaskan under kvällen, sen hällde jag ut resten. Inser såhär i efterhand att jag inte ens klär in alkoholköpet i någon flärd och lyx och unna sig. Jag bara köper och dricker. Som på autopilot. Som ett sätt att fly mitt kaosiga huvud och dämpa stressen, men också orka. Som nån jävla universalmedicin. Efteråt känner jag mig lite smutsig och skamsen. Sovit dåligt inatt. Det är som själva fan att jag inte lyckas fasa ut det här ensamdrickandet helt. Kvinnan jag vill vara dricker inte vin ensam vid diskbänken en torsdagkväll för att sen göra matteläxa med barnen.

Hoppas alla får en mysig fredagkväll!

Profile picture for user Friluftstok

@Futurista kul att du besökte mitt lilla krypin! Jag har inte hunnit kolla igenom din tråd men inlägget här ovan känner jag ju igen. Hur många glas har man inte druckit vid diskbänken för att sen göra nåt med barnen? Och den här sabla autopiloten! Jag har ju lyckats med ett, i mina ögon, längre uppehåll nu men trots 10 nyktra veckor så spanar jag fortfarande efter vindunken som brukade ligga längst ner i kylen...

Hoppas du har en fin kväll! 🌷

Profile picture for user Rehacer

@Futurista
Jag undrar ofta vad det var med ensamdrickandet som lockade. Det hela är ju egentligen bara sorgligt. Att man hetsdrack vid köksbänken för att ens orka med kvällen. Jakten efter lugnet efter en stressig, kaosig dag - eller ett stressigt, kaosigt liv var ibland nödvändig. Å i stunden så enormt befriande. Låter som jag glorifierar alkoholens effekt men jag tror att de flesta kan hålla med om vad de första glasen gör med en. Tyvärr blev det alltid fler och där slutar min glorifiering abrupt..
På nåt sätt är det väl tur att vi mår så illa både fysiskt & psykiskt dagen efter för annars hade vi fortsatt utan att ifrågasätta.
Den största fördelen nu är helt klart mornarna. Att vakna utan skammen och utan att må illa. Det är en stor anledning till att jag fortsätter räkna dagar!
Ha en bra dag! Stor kram

Profile picture for user Futurista

@Friluftstok Just det här med att dricka kring barnen känns lite sunkigt. Alltså diskbänksdricka. Visst om man är på middag eller ute och äter. @Rehacer Ja mornarna är ju magiska! ✨

Jag tror dom flesta med sunda alkoholvanor tycker det är heltokigt med folk som dricker själva framför teven eller för att vika tvätt och städa, nån fler städvinare här? Det är ju någonting sorgligt och sunkigt över det. Kvinnan jag vill vara gör då inte så, hon dricker te, eller en god proteindrink eller smoothie 😀. När hon städar dricker hon vatten om hon är törstig.

För min del är det lockande i det liksom flykten från vardagen och alla måsten. Men flykten är högst tillfällig för flyktmedlet skapar ännu fler saker att fly från 🤷🏼‍♀️. Mitt mål är att lära mig hantera stress och att programmera om hjärnan att längta efter nånting annat när jag känner att livet sköljer över mig.

Nykter ikväll! Tänkte se lite teve och vila (på riktigt!)

Profile picture for user Futurista

Längesen jag skrev här. Mitt vardagsdrickande är i princip utplånat. Men det är som att jag inte kan bli fri från begäret att helgen måste innehålla vin. Igår blev det för mycket och ångesten river i bröstet idag. Jag var bjuden på fest igår och blev för onykter - jag avskyr verkligen den jag blir då. Vem är hon ens? Usch.

Jag måste säga att jag kommer närmare och närmare ett beslut att jag inte kan dricka alls. För såhär vill jag inte må. Jag tror verkligen livet skulle bli rikare utan alkohol, men jag har svårt att ta det steget.

Era inlägg och historier hjälper mig på vägen 🥰

Profile picture for user Varafrisk

@Futurista Gott att höra ifrån dig💕 Om du klarar av att vara nykter under veckorna tänker jag att du kommer på sikt även fixa veckorna. Nu minns inte jag riktigt om du lever ensam el tillsammans m någon men jag förstår att du inte dricker ensam på helgen?

Kram🥰

Profile picture for user Futurista

@Varafrisk Jag lever själv med två barn varannan vecka. Jag har haft en massa olika ”regler” och strategier för att kontrollera/minska mitt drickande genom tiderna. Har dock börjat dricka själv hemma på helgerna nu. Det är som att jag övertalar mig att jag förtjänar det efter en lång och hård jobbvecka. Länge hade jag en period där jag aldrig drack ensam. Igår drack jag tillsammans med andra och blev pinsam och har sån ångest idag. Jag ska nog inte dricka alls. Alla jäkla strategier hit och dit är ju bara tröttsamma.

Profile picture for user Rehacer

@Futurista
Den känslan är jobbig, jag förstår att det river & sliter i dig idag. Men så länge du inte blev otrevlig och elak så har många överseende med att man blir lite väl överförfriskad. Oftast bara man själv som tycker det är pinsamt. Men samtidigt är det bra om man skäms, en avskräckande känsla.
Om du är nykter på vardagarna så vet både du och jag att du kan vara det även på helgerna. Testa dig fram.
Stor kram

Profile picture for user cthd

@Futurista Hej, hoppas allt är ok.
Jag tycker att det har varit skönt de senaste gångerna vi har träffat vänner att jag inte druckit. Jo, en gång så drack jag ett glas vin, men det var allt. Och att sen veta dagen därpå att jag var ok, jag blev inte jobbig, jag höll mig sansad, jag var glad och sprallig men på ett bra och sunt sätt. Ingen ångest över vad jag sagt och till vem. Detta utöver att slippa vara bakis och ha huvudvärk. Som @Rehacer säger, klarar du veckodagarna så klarar du helgen också. Testa att lura hjärnan med något annat, jag dimper ner i soffan med chips och en kall alkoholfri öl, det funkar och oftast räcker det med bara en.
Ta hand om dig, hoppas helgen blir bra!

Profile picture for user Futurista

Nu är det dags att återuppta den här tråden.

BiB-drickandet på vardagarna har jag lyckats städa bort ur mitt liv men alkoholen skapar fortfarande kaos. I lördags hade jag en riktig karatefylla, ramlade och grät som en riktig fjortis. Skammen har varit total. Vilka såg mig? Jag har ett ”bra” jobb där jag träffar väldigt mycket folk, tänk om nån från jobbet såg mig.

Jag kan inte hantera alkohol. Jag orkar inte ha sån här ångest.

Tänkte prova med 100 helvita dagar. Dag 1.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Futurista Heja dig! Någon gång är den sista. Karatefyllor är dödens skämmiga, både när de pågår och efteråt. Been there done that. Mitt motto: 1) Aldrig glömma. 2) Aldrig ta första glaset.

Lista dina allra värsta fyllesynder i skallen och när alkoholdjävulen börjar viska ”så farligt var det nog inte, ett glas kan du nog ta” så kan du ryta ”NEJ, minns du…” Oerhört bra taktik i början. För varje nykter månad blir det bara lättare och lättare. Jag lovar.

Kram 🐘

Profile picture for user prinsessa

@Futurista Välkommen tillbaka! Jag har varit här i omgångar, men nu är jag tillbaka på "riktigt". Nu kör vi en nykter måndag tillsammans! Man mår ju så mycket bättre utan alkohol! Nu är vi snälla mot oss själva!

Profile picture for user Futurista

Längesen jag hade en fylleångest som sitter i - dag 3. Andas i fyrkant. Idag hann tanken slå mig att hur fan orkade jag förut när jag drack lådvin 4 dagar av 7 per vecka. Samtidigt som barnen var yngre och jag behövde upp och skjutsa de på förskola och fritids och sånt. Ändå tacksam över att alkohol på vardagar numera är en icke-fråga. Och att barnen är lite större och mer självgående.

Kanske ångesten är mindre imorrn. Kanske inte. Håll ihop Futurista.