Varafrisk

@Se klart Låter som att söndagen kan bli en fin dag👌🏼

Så tufft för din vän…styrka t henne❤️Ja, den ålder vi befinner oss i nu är lite lurig.

Vi åker t Stockholm nästa helg. Det blir min man och jag. Vi ska bo på St Eriksgatan. Tips på lunch- och kvällsrestaurang? Kanske ngt mysigt fik?

Ha en fin söndag!

Kram🥰

Se klart

Hej @varafrisk
Vad mysigt! Sankt Eriksgatan är ju lång- sträcker sig från Rålambshovsparken till Hagastaden typ. 🤗 Så den går genom flera stadsdelar.
På Kungsholmen-sidan finns mysiga ciao ciao (goda pizzor) (adress Hantverkargatan), en ny Vetekatten har öppnat, straxt innan St Eriksbron.
Mihn Mat (vid Vasaparken) har väldigt god vietnamesiskt mat, rekommenderas!
Ska man lyxa till det så ligger restaurang Portal på St Eriksplan- underbar mat, jättefin miljö.
Om man är på St eriksgatan mot Norrtull (ligger bla a ett Elite hotel där) så vet jag Bon Bon Hue som också har jättegod vietnamesisk mat. Men skulle snarare dra mig mot St Eriksplan- Portal då eller Café Colette som är en fransk kvarterskrog.
Ja, finns massor att välja på, helt enkelt, och beror ju lite på vad man är ute efter.
Mitt på Sankt Eriksplan ligger Cajsa Warg, härlig matbutik med goda ostar och annat om man vill köpa med hem.
Där ligger också Bio capitol, Stockholms absolut finaste biograf.
Ja du hör, hoppas du hittar något som passar er. Kram 🤗

Varafrisk

@Geggan @Se klart
Tack för alla tips🙏🏻 Det kan säkert bli ngt av dessa olika alternativ👍🏻 Efter dopet på lördagseftermiddagen blir vi bjudna på mat på Fattighuset. Ser verkligen fram emot att åka bort och att få komma t Stockholm. Behöver inte göra så mycket utan själva miljön, titta på alla människor och äta gott är så fullt tillräckligt för mig och min man. Det viktigaste är att vara nykter och så dom jag känner nu så ska jag klara det.

Kram🛁

Se klart

God morgon,
Det räcker fint för mig med att flanera i en stadsdel, och äta gott, behöver liksom inte åka till Livrustkammaren (även om det iofs var 50 år sen jag var där…)
Veckan drar igång med fart, möten här hela fm och fixa naglarna på lunchen.
Ha en bra måndag allihop 💪🏻

Se klart

Det hände mig en grej härom dagen, var ute ett ärende på lunchen och passerade en man som höll ett 6-pack öl i famnen.
Först tänkte jag att det var mitt på dagen- så knäppt att gå omkring med öl. Sen fick jag en så kväljande känsla. Tänkte på den där vidriga avslagna slatten i botten av varje glas eller burk. Öl har inte direkt varit min dryck men jag kände sån fysisk avsmak. Jag tänkte samma tankar några gånger för att mala ner den där känslan för evigt.
Idag var jag på aw med jobbet och först när jag kom hem- kom jag på att alla andra drack alkohol, det- ja, jag tänker inte ens på det.
Jag dietar mig genom dagarna och på väg hem idag doftade det pizza i hissen. Gott!
Det kan jag ju äta sen eller imorrn för den delen. Men alkohol? Aldrig aldrig mer.
Som en stor stadig rauk i mitt inre. Jag saknar inget- jag är BARA tacksam för vad det nyktra livet har givit mig helt gratis.
Alla mina morgnar. Alla kvällar.
Katter, små barnbarn, trädgård, forumvänner som betyder så mycket. Och några extra kilon att tampas med då.
Jag kunde omöjligt förstå hur mycket bättre allt skulle bli. 🌱

Torn

@Se klart Hej!👋 Det är samma här. Jag tänker inte på att andra dricker numera. Som på nyårsafton sist tex. Dom andra drack nog alkohol, men om det var vin eller öl eller bubbel till maten har jag inget minne av alls.😂 Grym skillnad mot det första nyktra året. Då hände det t.o.m. att jag noterade hur många glas andra drack!😅 Och det här med att jag blev trött snabbare under sena kvällar när andra dricker är också ett minne blott för egen del sedan länge. Jag är snarare piggare än dem som dricker har jag konstaterat. 🧐 Det hänger nog ihop med att jag är så avslappnad och har det trevligt och kul. Det finns inte på kartan att jag någonsin ska börja dricka igen känns det som. Men att läsa lite bland nykomlingarna här på forumet är säkert bra. Så jag inte glömmer hur hemskt mitt förra liv var.

Ha det bra! 🤗

Se klart

God morgon @torn och alla early birds
Kattväckning här 05:40, så mysigt att vakna då. Baristan öppnar som sagt först nu så jag gjorde mitt eget kaffe idag,
@torn jag blir nog fortare trött- men det kan också vara att jag faktiskt blir lite uttråkad av att sitta still många timmar? Och dricka nåt? När man är nykter känns det ju lite… apart.
Nej aldrig mer, och det är bra att minnas så som man gör när man läser hos nykomlingar- och jag tror att det är bra att dela med sig lite av det man/vi har erfarit-fungerar. Dvs att inte ta något första glad. Järnridån. Resten kommer sen!
Kram 🤗

Sattva

@Se klart För mig är det tragiken bakom som skaver mest. Dessa trasiga människor som liksom kippar efter andan. Nej jag säger som du o Torn, aldrig mer!!

Såg förresten gårdagens avsnitt Anders Hansens program om hjärnan. Om plasticitet, hjärnans förmåga till förändring. Spännande!
🌸🍃❣️

Se klart

Igår hade jag en annan spännande upplevelse i om byte av- eller tillträde till en ny tjänst. Mindre formellt ansvar även om jag kommer ha fullt upp- men inte lika mycket HR-Admin-grejer, tex
Inte lika mycket möten. Jag kommer att äga min egen kalender i högre utsträckning.
När jag kom hem igår efter en kort aw så kände jag mig så otroligt lättad! Jag insåg att det kanske/troligen/jo- faktiskt är en start i processen trappa ner.
Jag har så mycket annat i livet nu. Jag som alltid tänkt att jag typ aldrig ska sluta jobba..: tänk vad mycket utveckling som kommer relativt sent i livet. Att få fortsätta växa och upptäcka nytt. Att få känna att kliva ner- är att kliva upp i en annan del av livet. Jag är häpen, haha.
Ha en fin dag! ☀️

Andrahalvlek

@Se klart Precis så känner jag också. Alla dessa möten som jag kommer slippa - hurra! Jag kan bara jobba med det jag älskar att göra - redigera snygga sidor 🥰 Jag njuter av det lika mycket nu som när jag började med det jobbet 1992. Känner en pirrig förväntan inför att jag börjar med varje sida - och en pirrig nöjdhet när jag är klar. Tänka att få känna så på jobbet varje dag! Tekniken har avancerat massor och vi är otroligt många färre som gör det jobbet, men tänket när man gör sidan och tillfredsställelsen när man är klar är densamma. Det är skapandeprocess, som jag verkligen mår bra av 😍

Kram 🐘

Torn

@Se klart Godmorgon! 🤗 Det låter härligt med nedtrappning av jobbet! En väldigt stor skillnad i ditt mindset mot när vi började resan här måste jag erkänna. 😅

@Sattva, ja vilken befrielse det är att säga aldrig mer alkohol! 🤗

Kram

Himmelellerhelvette

Det är så härligt att läsa när ni skriver aldrig mer❣️Jag vill också skriva aldrig mer men det känns som att det är farliga ord, hur kom ni över rädslan av att jinxa det?
Jag vill aldrig mer dricka men av någon anledning är jag rädd, typ som att någon skulle hälla ner det i halsen på mig. Jag förstår inte rädslan? Något ni känner igen? Jag har några dagar kvar till 6 nyktra månader kanske är jag så rädd för att jag har för lite tid i ryggen, för lite erfarenhet?

Kram❤️

vår2022

@Se klart God morgon! Hundväckning här vid 06. Morgonpink och frukost sedan lite rulle på valpen som attackerar den äldre tills han blir trött och vill vila igen. Jag blir också fortare trött och uttråkad på fest numera. Jag vill inte komma i sängs alltför sent heller för jag vill ta vara på nästkommande dag och vakna tidigt. Jag märker fortfarande att andra dricker vin eller öl, men jag är bara så nöjd över att det glaset inte tillhör mig och slipper bli påverkad, bli bakis och få ångest. Jag känner mig så fräsch och ler inombords över det. Brukar fråga grannen om han ska med på en löptur nästa morgon, men det vill han inte😂.

Fint att du ser positivt på ditt nya uppdrag och tjänst. Låter skönt att slippa admin och HR och kunna styra över din egna tid bättre. Ha en fin dag!❤️

vår2022

@Himmelellerhelvette Jag har sagt aldrig mer rätt tidigt. Det är för mig motiverande och ger mig makten att själv bestämma om jag ska dricka eller inte. Jag är bossen. För mig är det en tydlig gräns som jag inte tänker överskrida och riskera att bli ett fyllo igen. Om denna gräns inte fanns skulle dörren inte vara stängd ordentligt och det tycker jag är läskigt. Jag tänker att kraften som finns i mina tankar är så oerhört starka och därför kan jag säga aldrig mer. Det är också en stark motkraft mot beroende som jag vet kan försöka göra trix, den får mindre luft då. Jag är inte rädd för återfall för jag ska aldrig dit igen och därför kan jag säga aldrig mer! Det är så oerhört klart och tydligt för mig vad som skulle hända om jag drack, det finns noll tvivel om det och den rädslan gör också att jag kan säga aldrig mer!😁

Sattva

@Himmelellerhelvette Jag sa aldrig mer tidigt också. Jag visste atr den vägen jag var inne på när jag drack skulle leda käpprätt åt avgrunden. Och nu, alltså alkohol vad är det? Ett nervgift. Något vår kropp blir förgiftad av. Hjärnans egen kemi blir helt koko. Varför i himmelens namn skulle jag någonsin igen vilja ha det?

Sattva

@Se klart Aaahhhh, vilken underbar insikt kring jobbet! Att frikoppla sin självkänsla från jobbet är frihet. En titel eller tungt vägande uppdrag, för vem är det viktigt? Det viktigaste är hur man mår, och i det speglas också hur man är gentemot sin omvärld.

Torn

@Himmelellerhelvette Du har gjort en fantastiskt bra resa! 🤗 Och du har kommit väldigt långt fort. Så ha lite tålamod bara, så kommer säkert den här genuina ”aldrig mer” känslan hos dig också ska du se.😃

Kram