@Charlie70 Hm, det är faktiskt bara av rent intresse, inga baktankar alls som jag frågar Vara frisk detta. För mig är hon lite unik, just i detta att det varit så svårt att "nå fram", eftersom hon inte "varit där". Jag är bara helt genuint intresserad av vad som hände. Jobbar med människor i förändringsprocesser o tänker att jag kan lära mig från detta.

Gällande mig själv, blev jag medlem här redan 2015. Min resa finns att läsa. Haft samma nick i alla år.

Jag kan förstå vad Varafrisk menar med att ”vara där”. Innan mitt ”vara där” hade jag mycket av ett undvikande beteende. Med ett undvikande beteende avfärdar man känslomässig information och koppla bort sig från det som skapar det känslomässigt laddade känslorna. Ett undvikande beteende innebär att man undviker eller blundar för sina problem och istället tar till andra strategier; som att helt förneka att problemen finns eller att ta till alkohol för att få glömma dem en stund. Jag visste att jag hade problem sedan länge, men undvek det.

Denna gång är också mitt enda riktiga försök att sluta helt, jag ”var där”, stjärnorna kanske stod rätt😂 och jag undvek inte längre de känslomässiga laddade känslorna. Jag hade motivation och en styrka att orka försöka sluta dricka. Värdet av att sluta hade blivit så mycket större än att fortsätta dricka. Det fanns en större vinst i att sluta och det var värt kampen. Mitt att ”vara där” innehåller något slag andligt, en styrka och en andlig kraft, en tro på sig själv och sin förmåga😁

@Varafrisk Grattis till nykter tid! Jag bryr mig inte om hur och varför, huvudsaken är ATT det fungerar. Du fick möjlighet till behandling och var modig nog att ta den chansen. Gott så!
Jag blir glad när någon har hittat en väg som fungerar för dem, särskilt om det är någon av oss som har haft lite svårt "att få till det" ( för tydlighetens skull: med nykterheten 😇).

🤗👏

Tack för inlägg men eftersom det är min tråd tänker jag att vi kan avsluta den här diskussionen nu gällande mitt ”vara där”.
Jag är förmodligen unik på så vis att jag har skrivit här under dryga tre år när jag har varit aktiv men inte mer unik än alla som försökt sluta dricka innan man började skriva här på forumet.

När det gäller behandlingen som jag går så är det statistiskt sett så är det så att fyra av tio blir nyktra genom denna behandling. Vet inte riktigt hur man räknar men om jag förstått det hela rätt så är det inte så att det är endast fyra stycken i min grupp som kommer lyckas. Det finns några i min grupp som inte ville vara i gruppen från första början utav av olika anledningar. Vi har alla väldigt olika bakgrund men en sak gemensamt, beroendet. Både i behandlingen och på de möten som jag har deltagit i är det flest män. Jag har endast stött på någon enstaka kvinna i min ålder. När jag har kommit mycket längre i min nykterhet så jag är stabil vill jag på något ideellt vis arbeta för att det inte ska vara så stigmatiserande att vara alkoholberoende.

I helgen har min man och jag varit bortresta och idag satt vi utomhus och drack kaffe. Det kommer en man i 30-årsåldern som sätter sig bredvid oss. Han har i sitt sällskap en yngre kvinna och två kvinnor i min ålder. Han hälsar artigt och växlar några ord, plockar upp en liten starköl och ett ölglas ur ryggsäcken. Säger till mig och min man att en öl måste man ju få unna sig i det här vädret. Han säger ”Swedish fika” t sitt sällskap. Min man och jag säger bara ”ja”. Jag orkar inte kommentera mer men det skulle varit intressant om jag hade svarat”jag är alkoholberoende så jag dricker inte öl..deltar dessutom i en behandling”. Om det händer igen kommer jag göra det tror jag.

Kram t Er alla här på forumet❤️🐬

Varafrisk, du är ju bara bäst. 💗 Tack för att du svarar och förklarar. Känner lite som du, har varit här länge och det tog flera år innan jag blev helvit. Men jag tänker att vi behövs, vi som inte gjort allt förjobb innan vi började skriva här. Att andra får se olika processer. Det är inte "bara att bestämma sig". Har nyss skrivit ned avslutningen på min nykterhetsresa. Lite läskigt, men samtidigt skönt att få ett avslut.

Finaste du, tror att vi tar oss mot västkusten i sommar. Hör av mig i god tid i så fall. Vi är ju ett gäng som har pratat om att träffas och jag hoppas att flera vill och kan hänga på. Hur vi styr upp det får vi kika närmare på.

Kram kram 💗

@Vinäger Tänker också att vi behövs. Tillfrisknandet är inte svart el vitt utan kan innehålla lite blandfärg.

Vi som deltar i den behandling jag går i nu är i olika åldrar och våra bagage ser väldigt olika ut men det spelar ingen roll för den gemensamma nämnaren är beroendet.

Ses gärna på Västkusten i sommar👌🏼

Kramar 🥰

Godmorgon☀️Ny dag nya möjligheter👌🏼

För snart två år sedan klarade jag 58 dagar nykter med antabusens hjälp, det var min längsta nykterhet. Idag har jag 59 nyktra dagar och en helt annan känsla inom mig💪🏻Och räknar man månader har jag två nyktra månader (det blir ju så beroende på februari månad). Jag är tacksam och ödmjuk att jag har kommit så här långt🙏🏻Jag vet hur det är att börja om på dag 1 hundra gånger om. Så ni som är där ha förtröstan en dag kommer man vidare💪🏻

Ha en fin måndag Alla🥰

Kram🐬

@Ny dag Tack🥰 Ja, denna gången klarar vi det💪🏻

@LauraE Ja, jag tänker att det är klart att du får hänga på. Träffar som man pratar om här på forumet måste väl vara för den som vill hänga på annars får man väl ta reda på varandras kontaktuppgifter och maila/skriva på messenger. Jag vet faktiskt inte vem det är som drar ihop t träffen eftersom den är tänkt att vara på Västkusten.

Kram🥰

@Ny dag Tack🥰 Ja, denna gången klarar vi det💪🏻

@LauraE Ja, jag tänker att det är klart att du får hänga på. Träffar som man pratar om här på forumet måste väl vara för den som vill hänga på annars får man väl ta reda på varandras kontaktuppgifter och maila/skriva på messenger. Jag vet faktiskt inte vem det är som drar ihop t träffen eftersom den är tänkt att vara på Västkusten.

Kram🥰

Ska strax lägga mig. Har ledig dag imorgon, ska jobba med steg 1. Känner mig lite ledsen. Var så arg när jag kom hem fr behandlingen idag vilket slutade med att tårarna rann. Kan inte riktigt berätta vad som föranledde min ilska/ledsenhet eftersom jag har sekretess. Jag vill vara i behandlingen men ibland är det svårt men inte svårt som att jag vill dricka för det vill jag absolut inte. Nu ska jag skriva dagbok som vi läser upp på behandlingen kanske kan jag skriva ner lite av min ilska där.

Sov så gott 😴

Godmorgon VaraFrisk!! 🌞

En fanfar för dig idag då det är Dag 60 väl! 🏆💐🍀
Hoppas dagen blir fin och var stolt som en tupp över dig själv! 💪🤗
Fundera gärna över en bra dag (med alternativ) som vi kan ses här i Göteborg framöver.

Kram!🥰🤗

@LauraE Tack för din omtanke🥰

@FinaLisa Tack🥰 Ja, idag är det dag 60! Har tänkt att gå t NA idag där brukar man få en liten medalj (nyckelring) när man kommit t olika dagar och 60 dagar är en sådan.
Jag hänger inte m riktigt..träffen är det inkluderat vem som helst? För Vinäger skrev Västkusten? För min del passar en lördag el söndag kanske i slutet av april/början maj el tänker du längre fram?

Har sovit dåligt inatt. Det var faktiskt länge sedan som jag gjorde det. Vaknade av att jag behövde gå på toa samt ta ögondroppar och sedan var det omöjligt att somna om. Kände mig arg på vad som hände igår. Det handlar om saker som väcks upp inom mig. Bara jag tänker på det går jag igång. På behandlingen kommer man även bli erbjuden sorgebearbetning om man vill. Jag har redan gått den därmed inte sagt att man inte kan gå den igen. Men inatt när jag vaknade hämtade jag boken och la den på köksbordet. Kvar fanns de två brev som skrev dels t min mamma och dels t min syster. Läste dem nu under fm. Det är brev som jag ju skrivit efter deras död. Brev som innehåller ursäkt, förlåtelse mm. Ganska skönt att läsa dem. Har jobbat på mitt steg 1-arbete idag som jag ska redovisa imorgon.

Gick tillbaka till min gamla tråd och läste vad som skrevs i den när jag avslutade antabusen. Det var några som skrev att jag var nära återfallet ( Sattva nämnde ju det tidigare här i denna tråd) några skrev på ett annat vis men alla ville mig väl. Jag inser, har väl i och för sig gjort det tidigare, men jag är så känslig för hur saker sägs vilket har m min uppväxt att göra. Det är som om jag inte får känna vad jag känner och inte ha mandat till att ha tilltro till min egen förmåga och det sänker mig och gör mig arg och ledsen.

Kram🥰🐬

VaraFrisk, jag är så imponerad hur metodiskt och nogsamt du följer din process. Det verkar så jättebra att det är ett projektarbete med alla delar inkluderade. Så viktigt att få känna och bearbeta sorg och besvikelser!

Vad gäller träffen så är det självklart att alla som vill är välkomna. Men det måste ju sättas ett datum och då tänkte jag att du, Vinäger och jag kommer överens då det passar oss. Sedan får de som vill och kan hänga på.
För min del är en helgdag i början av maj bra. Men det funkar närsomhelst egentligen förutom vecka 27. Men då är vi mitt i sommaren.☀️😊
Och som du vet är det lättast för mig att ses i Göteborg då jag inte kan lämna min sambo utan assistans.
Men vi avvaktar Vinäger innan vi bokar något.
Ha det så fint i veckan! Kram 🥰

@FinaLisa
Jag har nära till Gbg och är gärna med! Är nog relativt flexibel, så kom ni överens om ett datum så ska jag se till att haka på! :) hoppas ok! Något att se fram emot för min del

Onsdagmorgon☺️

Känner mig fortfarande lite irriterad, vilsen och ensam. Fast det påverkar inte mitt beslut om att vara nykter. Tolvstegsarbetet är bra men ibland känns det som om det är enda sanningen och om jag inte köper sanningen fullt ut då förnekar jag. Jag tänker att jag tänker vad jag tänker ändå. Men det där när man är i sitt tillfrisknande och det känns som man inte får tilltro till sin egna förmåga då växer mina taggar. Tänker lyfta det idag..försöka iaf.

Saknar mina kollegor och andra vänner känner mig som om jag är i en bubbla. Jag vill vara i bubblan men jag får nog försöka få även en bit från min egna verklighet. Redovisning idag😅

Ha en fin onsdag Alla❤️🐬