Godmorgon🌸

Tittar runt i forumet oftast här i Vara alkoholfri och under Det vidare livet. Här där jag är, är det många som kämpar under sina första dagar och veckor. Under Det vidare livet är det ganska lugnt. Jag tolkar det som att det går bra.

Lördagmorgon. Trött. Känner av tröttheten i kroppen som liknar den när man är förkyld. Tänker att det är väl en kombination av många känslor.
Väntade på att läkaren skulle ringa igår vilket han inte gjorde. Önskar jobba halvtid nästa vecka. Behöver ringa några samtal som tar emot. Känner mig även lite arg. Men det blir nog bra idag, hoppas jag, om jag lyssnar på min röst. Jobbar m mitt tillfrisknande. Tänker på det fantastiska i att vara nykter. Att veta att tröttheten beror inte på alkohol. Magontet beror inte heller på alkohol. Fast det är ju sviter av ett långt alkoholdrickande.

Något som jag vill skicka m dig som grubblar på om du ska berätta om ditt beroende på jobbet eller till nära vänner, familjen, sambon/maken/makan eller om du ska våga gå på ett AA-möte mm är;
Jag har också varit där förutom att min man har alltid vetat men han blev medberoende. Skammen har gjort att jag inte velat berätta men när det gäller vissa händelser som fester har jag inte sagt ngt pga att jag velat dricka. Så mycket tid/år som jag har ägnat åt detta döljande, lögner för skammen har varit så stark. Kanske var jag inte ”där” tidigare men jag lovar att när jag väl berättade för min chef då försvann skammen och jag blev fri. Hela världen behöver inte veta att jag är alkoholberoende men i miljöer, med personer, i sammanhang där det blir lättare för mig där vill jag berätta. Om ngn känner mig känner igen mig på AA då får det väl vara så vi är ju där av samma anledning. Jag har aldrig varit m om en negativt möte människor emellan på dessa AA- eller NA-möte. Har inte berättat för min bror ännu vilket beror på att vi inte har mycket kontakt men kommer så småningom att göra det pga att han och hans fru behöver veta att de tråkiga sms som jag skrev åren efter min systers död skrev jag påverkad.

Kom ihåg…ta det lugnt, en dag i sänder…andas🙏🏻

Kram🐬❤️

Godmorgon🌸

Idag är jag stolt…jag har kommit långt i mitt tillfrisknande…och jag känner att det är viktigt att vara aktiv i mitt tillfrisknande…gå på möten, skriva dagbok, ha mina morgonrutiner m dagens text, meditation och sinnesrobön. Jag är inte religiös men jag är andliga. Så jag vill berätta att idag firar jag 💯dagar som nykter!!Det är jäkligt stort för mig💪🏻🙏🏻❤️

Ha en fin Valborg🔥

Kram🥰🐬

@Varafrisk Grattis till 100 dagar!🥳 det är jäkligt stort och du ska verkligen vara stolt över dig själv! Fasiken vad jobbar på bra med dig själv och din nykterhet, otroligt bra💪. Njut och ha en riktigt fin valborg!❤️

100 dagar och det är fantastiskt @varafrisk Jag är också så imponerad av hur du tar dig an denna utmaning/ för det är en utmaning, arbete, lärdomar, tålamod och att hålla ut i alla sorters känslor. Det förändrar den man är- till det bättre.
Önskar dig en fin valborg, och glöm inte att vara stolt! Kramar 🥰

@Ny dag @vår2022 @Charlie70 @Se klart @Andrahalvlek Varmt tack för era fina hälsningar t mig idag🙏🏻 Det värmer❤️

Ja, jag jobbar på med mig själv och nykterheten. Var på NA-möte idag. En plats där jag trivs, känner trygghet och gemenskap🙏🏻❤️ Varit på utflykt m min man, son m sambo. Ätit mat på ett mysigt ställe. Min son, man och jag åt silltallrik m tillbehör och svärdottern åt ramslökssoppa.
Nu…lite stickning och läsning👌🏼

Kram och snart godnatt 🥰😴

@Varafrisk Känner att jag måste skriva till dig. ❤️❤️❤️ Din och min resa här på forumet har varit traggliga, lika på ett sätt, olika på ett annat. Vi har iaf haft samma mål = nykterhet. Och vi har aldrig givit upp💪💪. I din första tråd ”När kommer vara dag två”kämpade du just med det, jag kunde hålla mig nykter i perioder för att sedan återfalla i perioder. Summa summarum hade vi nog liknande antal nyktra dagar fast på olika sätt. Jag tänker att vi processade helt enkelt beroendet olika för att komma vad du beskrivit som ”att vara där”. Och allas resor måste ju få vara olika eftersom vi är alla olika. Du har hjälpt mig massor bara så du vet. Du ska vara riktigt mallig och stolt över dig själv. Och måste än en gång 🎉🎉🎉🎉 till dig.
Önskar dig en underbar första maj🙏🇸🇪❤️🙏🇸🇪❤️ 🥰🥰🥰

Tack @Ny dag för ett så fint inlägg! Jag blir alldeles varm i hjärtat! Och, vad roligt att jag har kunnat hjälpa dig!! Jag har många gånger känt mig lite "udda". Många som började skriva när jag började hade varit nyktra några dagar/veckor innan de började skriva somliga försvann efter ett tag fr forumet och somliga stannade kvar. Flera av dem som stannade kvar har kommit långt i sin nykterhet utan snedsteg vilket givetvis är bara att gratulera. Flera anammade Andrahalvleks metod som kom att kallas för Faktametoden och många blev hjälpta av denna metod. Som jag skrivit tidigare så var jag ju inte "där" därför blev det ingen metod som jag anammade. Jo, jag deltog i programmet här på forumet, köpte böcker som rekommenderades men jag var inte "där". Och, nu är jag mer inne på att börja jobba med tolvstegsprogrammet. Jag har många gånger tänkt att jag kanske inte kan hjälpa någon annan eftersom det har tagit så lång tid för mig innan jag kunde sluta ändå har jag hängt kvar. Jag tror att anledningen till att jag har hängt kvar är att jag tycker om att skriva och att jag ändå tänkt att det borde finnas någon mer därute som är som jag. Sisyfos som skriver i min tråd då och då hade länge uppfattat hur trött jag har varit på att dricka, att jag inte kom vidare handlade inte alls om att jag mådde bra av att dricka. Vägen för Vinäger och FinaLisa var ju inte heller helt rak därför har jag mer känt igen mig i dem. Men, jag vill förtydliga att andras resor också har varit viktiga/är viktiga.

På behandlingen som jag har gått pratade man om Jellinek-kurvan, Jellinek som var en alkoholforskare som levde mellan 1890-1963. Som tur var hade jag inte nått botten i den kurvan fast då kan det vara svårare att medge att man är beroende . Jag har vetat väldigt länge att jag är beroende fastän jag har burit offerkoftan då och då. Det som var tur att jag inte hade nått botten på den kurvan var att jag kunde varit ännu närmare döden. Nu hoppas jag att min kropp läker men jag är ödmjuk inför faktumet att jag kan ha druckit mig till en sjukdom som dyker upp senare i mitt liv. I nuläget vet jag att jag har en IBS-mage.

Få se om jag får kontakt med min läkare imorgon för att veta om jag kommer att bli sjukskriven halvtid som jag önskat. Det finns faktorer på mitt jobb som jag har funderat en hel del under de senaste åren, som påverkar mig men som jag har tänkt blir kanske bättre när jag blir nykter. Under förra veckan som gick fick jag inte den känslan men jag ska ge det en chans. Annars behöver jag byta jobb men jag kan inte byta jobb nu behöver komma längre i mitt tillfrisknande plus jag är väldigt osäker på om jag kan få ett nytt jobb nu när jag har fyllt 60 år. Jag tycker att jag borde kunna få det med tanke på att jag jobbar inom socialt arbete men jag är dock inte säker. Grejen är ju också att man ska orka. Fast orken kommer kanske om man trivs...vi får se hur det blir med det.

Nej, nu behöver jag göra mig redo för sängen...sov länge i morse...hoppas kunna somna när jag släcker lampan.

Sitter vid datorn och skriver därför inga emojis.

Sov gott och kram:)

@Amanda L Jag har haft ont länge i magen/problem m magen under många år. Har inte brytt mig om den utan jag har druckit ändå. Jag kände att jag fick mer problem m magen när jag drack. Alkohol var även laxerande för mig. Gjorde en gastroskopi för två år sedan men det visade sig att allt var bra. Kanske lite irritation på…var det magmunnen🤔men det konstaterades ändå att allt var bra. Slutade dricka alkohol och mina magbesvär är kvar kanske bättre emellanåt. Träffade läkaren på vc (han är mag- och tarmspecialist) som sa att alla mina symtom tyder på IBS. Försöker nu lära mig om FOD-MAP och har bett om remiss t dietist.

Kram🐬

@Varafrisk 🙏 Vad tråkigt med IBs mage, men du kommer fixa det också tack vare nykterheten. Bra att du tar tag i det med dietist på direkten. Och tänk, om du inte blivit nykter så kanske du bara trott att detta berodde på alkoholen, nu får magen möjlighet till att lindras.
@Varafrisk Vi är nog de enda som fortsatte kämpa här, kanske är det att vi hade bestämt oss för nykterhet men att vi inte var ”där” ännu. Ha en fin dag ❤️

@Varafrisk Jag använde Fodmap ett tag och blev lite bättre, men inte så bra att jag orkade fortsätta. Var jobbigt att hela tiden kolla allt i maten, särskilt på restaurang…
Även en buljongtärning ger effekt. Måste också baka bröd och att handla tog tid…
Men det funkade till en del. Fast jag drack ju vin ändå. Mindre under en tid men säkert mer än man skulle…
Så kanske skulle det hjälpa nu.
Det jag haft hjälp av är Visiblin, 1-3 påsar per dag mot förstoppning. Ofarligt och enkelt. Men annars är magen lika eländig som förr…