Hej, såg detta förslag ang hjälp att somna. Kanske något för er båda??
”Jag har haft samma problem med ångest som kommer så fort jag lagt huvudet på kudden. Kan starkt rekommendera appen Medito och deras Sleep Stories. De har gjort underverk för mig och jag har ingen ångest alls när jag lyssnar på dem. Det är i princip meditativa "sagor", alltså historier på ca 15-20 minuter som egentligen inte handlar om någonting alls och som berättas med lugna röster. Tanken är att hjärnan ska bli upptagen med att lyssna på historien och inte lägga energi på ångesttankar, men inte så upptagen att man inte kan somna. Jag kan säga att jag aldrig hunnit med att höra slutet på någon av dem innan jag somnat! :D

@Amanda L gud låter ju guld!!
Mina sömnrubbningar som jag får i och med för mycket alko brukar dock vara att jag vaknar mitt i natten, säg kl 03, sen kan jag inte somna om. Blir helt utmattad av det. Av utmaning får jag ångest. Sen är spiralen igång. Är och nuddar på utmattning rätt ofta. Hög puls, hjärtklappning, helt orkeslös men kan inte sova.
Då vilar jag från alko. Sen när jag är tillräckligt "pigg" kör jag igång igen. Ska verkligen hålla ut denna gång.
Vill klara ett halvår. Sen utvärdera.
Så härligt att chatta med er måste jag säga. Bra stöd!!

@Tropa njut av god pizza och ha en bra kväll🤗 lyssnar på massmördarpodden, seriemördarpodden och andra morbida och hemska poddradio men skingrar tankar iallafall. Känner lite kryp I kroppen just nu men tog några giriga klunkar mineralvatten och känns lite bättre. Tog en lång hundpromenad i regnet på eftermiddagen trots att hunden hatar regn vilket också känns bra. Imorgon kommer det kännas bra att vakna och må bra. Ska prova de där Sleep stories🙂

Dag 5. Sovit bra för första gången på många, många veckor.
Ångest är också nere på lägre nivåer. Den mörka dimman jag haft över mig länge känns som att den skingras lite. Solen skiner faktiskt ute. Och jag ska iväg och simma senare.

@Tropa härligt att du mår bra och sovit gott🤗jag mår bättre rent fysiskt men känner mig lite jagad och rädd som om jag typ inte får må bättre och ska bli påkommen och ställd till svars för gamla synder på nåt vis. Ska försöka va ute mycket men känner mig folkskygg, får åka till en tom plats. Men nu jäklar ska jag stå emot all önskan att döva det även om det kanske blir en jobbig helg. Simma lugnt och jag suger åt mig lite av din känsla av att må bättre😊

@Tropa verkar som du också gillar att röra på dig och träna? Verkar som vi har det lite gemensamt också🙂när jag inte dricker och oftast flera gånger i veckan så tränar jag, styrketräning och springer och är hyfsat vältränad. Blir ju extra dubbelt det där med att man på ett sätt är sund och nästa dag super ner sig🙄🤔 Tänker ändå att det är något vi båda kan använda oss av. Någonstans måste vi ju vara envisa och starka. bra om vi kan försöka använda den styrkan att stå emot suget också eller hur

@Mandalina vad roligt att vi är sp lika där. Först med det första du skrev. Ens gamla synder jagar en. Känns som att dom bor i en låda i hjärnan som ständigt vill ut o förpesta ens tillvao. (jobbar med dom tankarna mycket med).
Och ja. Tränar en del. Gym, simning, löpning. Är också i hyfsat bra form. Och som du skrev blir det såna kontraster när man ätit bra o tränat i i veckan o sen till helgen super som en idiot och faller ner i avgrunden fysiskt och psykiskt.
Äh shit. Du förklarar hela mitt förhållande till a.
Hoppas du får en fin dag ute. Jättefint väder!!:))
Nu blir det simning här!

Dag 6.
Sovit bättre igen. Ångest på lägre nivåer också.
Ska försöka vila mycket resten av helgen då jag känner mig smått utkörd efter en längre tid.
Inger sug efter a. Verkligen inget. Känner hur giftet lämnar kroppen. Skönt!!

@Tropa låter underbart,vila och njut av ångestfritt. Jag är också jättetrött men sovit bra. Min utmaning blir nog därför eftermiddag/kväll idag om jag känner mig själv. Lätt att försöka lura sig själv när värsta ångesten är borta, bolaget öppet och solen skiner... men jag ska stå emot nu. Vill vakna måndag morgon och känna att jag njutit av fint väder och komma ihåg hela helgen. Vill inte tillbaka till förra måndagen igen🙄 ha en underbar dag nu och va utomhus mycket och hämta kraft och bygg upp dig🤗

@Mandalina fokusera på måndag när vi skriver till varandra om hur pigga vi kommer vara på jobbet! Se det som målbild. Det ska jag.
Sån underbar känsla att ej vara ett ångestvrak/fortfarande bakis en måndag. Fy. Varför har man gjort så mot sig själv i så många år.
Idag njuter vi av toppvädret! Hejja oss:))

@Tropa hoppas det känns bra för dig idag också🤗 jag gick förbi grannar som satt ute på gården och drack lite när jag tog Hundpromenad igår. Blev lite sugen såklart men såg till att ha lite bråttom och inte kunna stanna till. Kändes mycket bra sen hemma i tv-soffan och hade ju som tur va ingen alkohol hemma heller. Känner då och då att jag får korta sting av oro/rädsla även om den totala ångesten släppt🙂egentligen är ju stunderna av sug inte speciellt långa så inte sjukt svårt att stå emot än så länge.
Så skönt ju att vakna en lördag och känna sig fysiskt helt pigg eller hur? Jag ska springa och köra lite utegym idag och sen känna mig ännu starkare. Du får ha en jättebra lördag nu och fortsätt va stark och klok🤗

@Mandalina Duktigt gjort!!
Vad handlar din oro/rädsla om tror du?
En sjuk sak igår. Tog en och en halv "alkoholfri" öl efter middagen. Dom innehåller ju 0.5 % alko. Visste faktiskt inte det.
Fick en kort stund av sting i skallen av alkoholen (drack dom rätt fort). Gick sen in och läste lite om alkoholism och just "alkholfri öl" som inte är 0,0. Att folk har fått återfall av det. Haha. Jäklar vad känslig ens hjärna är. Från och med nu kör jag på helt alkofria drycker känner jag.
Kanske nojar sönder. Men är som jag är...
Har sovit gott. Mindre ångest. Orkade vara uppe sent igår. Det brukar jag bara orka om jag dricker. Annars är jag bakis o trött o stupar tidigt i säng. Kul att ha en givande kväll. Sambon fick nog i sig sex öl under kvällen. Men det könns mest bra. Att han inte "torrlägger sig för mig". Så vi båda blir nöjda:))
Nu fixar vi några dagar till. Jäklar vad duktiga vi är!

@Tropa rädd för att bli påkommen som pinsam och svag tror jag, att någon jag känner såg mig vingla runt förra helgen och att det pratas. Du vet mycket fasad man byggt genom åren som högpresterande, duktig och stark🤔😊 hur känner du där? Vet andra än din sambo om att du har problem?
Jag tror jag ska försöka undvika även alkoholfri öl närmsta tiden, tänker att bara smaken kan trigga igång mig, sjukt nog börjar jag ju redan glömma lite av den hemska känslan förra veckan😬 nu jäklar ska jag kämpa ändå och inte lura mig att allt är lugnt igen.
Har iallafall haft en väldigt bra dag, känt mig mer social och hängt ute mycket. Känner mig sunt trött nu och ser framemot en god natts sömn. Tycker du är jättestark och motiverad som låter bli fast sambon dricker i närheten. Hoppas du också är trött på ett bra sätt och får sova bra. Just sovandet är ju fan a och o🙂

Folk har nog minst sagt anat om mig. Tidig debut med alkohol. Från start har det blivit fest varje helg. Men ibland katastrofala följder. Och var och varannan gång smått konstiga saker som sker.
Min sambo vet om mina tankar. Jag har alltid vetat om mitt destruktiva drickande och varit rätt öppen med det inför honom.
Kul att du också börjat känna dig mer social. Nu efter en vecka är man helt klart med positiv i sinnet.
Skönt att du haft en bra dag igår!:))

@Tropa Grattis🤗 känner samma sak, sovit många bra timmar inatt. Känns ju så skönt och kaffet smakar jättebra. Och nu en hel lång dag att kunna göra vadsomhelst. Nu ska vi se till att få uppleva fler såna här lugna uppvaknanden på söndagar🌞

@Mandalina ja. Gud vad man vill det. Ska sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och bara njuta. Älskar verkligen morgnar. Så länge man inte är råbakis vill säga 😂