@vår2022 Jag skrev i någons tråd om detta med hur man identifierar sig men minns inte om det var i @Ny dag eller någon annans? Så vet inte exakt vad jag skrev?

Du som jag tycker är så klok❤️Kan inte du analysera mitt tänk lite?

Jag tänker att jag inte vill identifiera mig som en alkoholberoende för det ger mig en negativ klang i min känsla av mig själv.
Hade jag varit en dålig mamma men blivit en bättre hade jag inte velat fortsätta identifiera mig som en dålig mamma. Allt jag gjort som varit dåligt är sånt jag inte vill identifiera mig som. Hur ska jag då gå vidare med min utveckling till en bättre människa?

Jag identifierar mig mer som en som inte dricker för jag vet att det påverkar mig dåligt. Jag får ångest och min kropp mår inte bra av alkohol.

Sedan vet jag att jag inte kan dricka för om jag gör det då dricker jag för mycket och för ofta. Så det jag vet händer när jag dricker gör att jag inte dricker och när jag inte dricker är jag inte beroende av att dricka.

Jag identifierar mig inte med mina gamla ätstörningar heller. Jag har haft anorexia som gick över till bullemi i tonåren och sedan höll i sig i 20år men jag mår inte bra av att identifiera mig som en ätstörd person. Om jag stoppar fingrarna i halsen har jag bullemi men så länge jag låter bli har jag inte det. Det är över. Sedan kan jag trilla dit igen precis som med alkoholen men så länge jag låter bli vill jag identifiera mig som en hälsosam och frisk människa som gör de bästa valen för min hälsa och mitt välmående.

Låter det hälsosamt att identifiera mig med en positiv bild av mig själv eller låter det som om jag försöker förneka mitt beroende? Jag är medveten om mitt beroende men vill inte identifiera mig med det.

Kram❤️

@Himmelellerhelvette Jag har först senaste dagarna funderat lite mer på just det här med vad jag identifierar mig som. Det är inget som jag tidigare lagt någon större notis om, tex att jag är alkoholberoende eller inte. Men nu när jag funderat kring detta känns det viktigaste att det blir en utfyllnad i det jag beskriver mig som eller identifierar mig med. Jag tänker att identifikation handlar om hur man ser på sig själv och att det kan ändras, men det viktigaste är just att man känner sig ”hemma” i sin beskrivning av sig själv.

Att identifiera sig med något som känns negativt för en, tänker jag påverkar den egna självbilden. Om alkoholberoende känns negativt för dig, tycker jag inte du ska använda det om dig själv. Jag skrev att jag identifierar mig som en person med självkännedom, att jag vet hur jag fungerar i olika situationer och att jag lärt mig hantera dem. Det betyder också att jag är medveten om mina brister och att jag inte handlar rätt hela tiden, men jag försöker göra om och göra bättre. Men jag identifierar mig inte som en person som inte har brister, mer en som är medveten om bristerna men som jobbar på att handla på ett bättre sätt. Det blir mer positivt och känns bättre för min självkänsla. Det ger hopp framåt.

Jag tycker att det är hälsosamt att identifiera dig med en positiv bild av dig själv. Du har självkännedom och är medveten om dina brister och du förnekar dem inte. Du har gjort positiva förändringar gällande ditt föräldraskap, drickandet och du har koll på din bulemi/ätstörning och det är inget som sker. Det är det som räknas, hur man beter sig och handlar nu, den positiva utvecklingen som är hållbar. Tänker att det man identifierar sig som även har att göra med tilltro till sig själv och sin förmåga. Så att tänka i positiva termer om sig själv genererar positiva känslor och man vill då också göra positiva handlingar. Man blir ett bättre jag, fast man har brister och det är mänskligt så länge man tar ansvar för sina handlingar.

Sedan tycker jag att den resan och den processen som vi gör här verkligen visar på att vi vill utvecklas på alla plan i våra liv. Vi visar att vi tar ansvar för våra liv och vi är verkligen good enough i våra olika roller i våra liv. Jag tycker att du ska vara nöjd och stolt över den du är, för du är bra! ❤️

@Andrahalvlek Ja, det är intressant att grotta lite kring detta😁. Att identifiering kring att jag dricker inte alkohol, mer är ett ställningstagande låter intressant. Att det är ett slags förhållningssätt man har till alkohol, ja, det känns bra att säga. På frågan ”hur förhåller du dig till alkohol?” Och då blir svaret ”jag dricker inte alkohol”. Eller dina exempel som tex att ”jag lajkar inte bilder med alkohol på facebook”. Ett slags ställningstagande i förhållande till alkohol.

En identifiering, är för mig något djupare, mer vilken personlighet eller personliga egenskaper man har. Alkohol tar fram en personlighet som är påverkad av alkohol, alltså är det inte den sanna och äkta personligheten. Som du berättar att du blev gränslös, det känner jag också igen då alla filter tas bort, den är du inte som nykter. Så när man inte dricker alkohol träder en annan personlighet fram, den du är på riktigt. Så den personen som då träder fram är den som man identifierar sig som.

Alkohol fick mig att identifiera mig som en person med dålig självkänsla, när jag drack förvandlades jag till en person utan filter och den dåliga självkänslan doldes. När jag var nykter mellan varven eller bakis kände jag mig osäker. Men när jag slutade dricka helt, fick jag omvärdera mig själv, jag hade inte så dålig självkänsla som jag hade inbillat mig eller identifierat mig med. Alkoholen dränerade och torkade ut min självkänsla, när jag slutade dricka fick min självkänsla näring och blev mustig. Alkoholen lurade mig att tro att jag inte dög. Så alkohol dödade min självkänsla och fick mig att känna mig värdelös. Den jag identifierade mig med då. Så identifiering kan förändras som tur är. Idag identifierar jag mig inte som värdelös eller som att jag har dålig självkänsla. Den är god och den får mig att känna mig att jag är bra som jag är och att jag är viktig för min familj, att jag behövs. Grunden till detta är att jag inte förgiftar min hjärna med alkohol och mitt förhållningssätt till alkohol är att jag inte dricker alkohol, för det dödar min självkänsla och skapar en hemsk identitet, eller bilden av den som jag har om mig själv.

Ha en fin söndag!🌞❤️

Härlig och solig morgon🌞. Min reflektion kring identifiering fortsätter😁. Det är intressant att fundera på detta och jag gillar att vrida och vända på det. Det utvecklar mina tankar och tankar påverkar mina känslor. Jag tänker att om man tex går på en intervju och ska berätta om sig själv och vem man är. På ett jobb är man så klart i en annan roll än den man är som privat, men egenskaperna man har besitter man hela tiden. Jag skulle ju inte säga att jag är alkoholberoende. Är jag alkoholberoende? När jag inte dricker är jag inte beroende, när jag dricker blir jag beroende. Men, jag dricker ju inte och vad är jag då just nu? Är det viktigt att för mig definiera mig vad jag är just nu? Är jag alkoholberoende beroende på om jag dricker eller inte? Ja, så är det ju. Ska jag berätta om detta på intervjun?

Nä, jag berättar om mitt driv, målmedvetenhet…den jag upplever att jag är, det som jag tänker om mig själv att jag är. De skillsen som jag kan ha på ett jobb när jag utför det. Den bilden jag vill att de ska få om mig och när jag har jobbet så ska det stämma överens med bilden de då har om mig. Att vår identifiering av mig stämmer överens, över den som jag utgett mig för att vara.

På det privata planet kan jag i bakgrunden veta och inte glömma att alkohol dödar mig och tar fram en person som jag inte vill identifiera mig med, för det är inte den sanna jag. För mig är det ett gift som påverkar min hjärna och skapar personlighetsförändringar. Den ger rus när den förgiftar och påverkar min hjärna, det är effekten av förgiftningen. Ruset som jag tidigare längtade efter för förgiftningen förlamar, bedövar och råljuger. Den skapar även ett beroende som gör att jag vill förgifta hjärnan om och om igen. Till slut blir man personlighetsförändrad och man identifierar sig som en värdelös skit.

Detta ska jag aldrig glömma! Jag vill aldrig mer identifiera mig med den alkoholförgiftade och alkoholberoende jag, för det är inte den sanna och äkta jag. Det är en råfejk! Tack för att jag insett detta och att jag förstått mekanismen bakom ett alkoholberoende. Tack för att jag ville och vågade ta chansen till ett liv utan gift och det var inte så svårt som alkoholdjävulen vill få mig att tro det var. Ännu ett exempel på hur jävla mycket alkoholen förgiftar, förvrider sinnena och råljuger!

Ha en riktig fin och härlig söndag. Livet som nykter är gott!🌞❤️

@vår2022 Tack fina du❣️ Precis så, jag är fullt medveten om alla mina brister och allt jag felat, jag har processat och går vidare. Jag tar till mig all kunskap jag finner om att leva ett bättre och mer innehållsrikt liv. Jag är nykter och har tack vare det blivit av med min bullemi. Hade jag inte blivit nykter hade jag haft kvar min bullemi. Jag tror det tog ca 3-4 månader in i nykterheten innan jag blev helt av med bullemin. Jag hade några återfall av den de första månaderna sedan kom jag ur den. Jag har blivit av med två sjukdomar som styrde mitt liv. Det är helt underbart❤️

Kram

@vår2022 Intressanta tankar kring identifiering. Jag håller helt med dig! I ett läge där man kan leva utan alkohol så anser inte jag heller man är alkoholberoende. Man kan ju ha abstinens och diverse problem med att må ok, inte minst i början, men vardagen tuffar på utan något alkoholintag.

Väl ur beroendet måste man få identifiera sig som en friare människa! 😊

@Daemon Kul att du tyckte det var intressant. Ja, sin identifiering är något man äger helt själv. Man får identifiera sig precis som man själv känner och hur man ser på sig själv och vem man är. Att ha en positiv bild av sig själv och ger positiva tankar och känslor. Något som är riktigt positiv är att känna sig som en fri människa❤️

@Daemon Jag identifierar mig snarare som en person som är alkoholfri, väljer alkoholfritt i alla lägen och som ifrågasätter alkoholromantiken. Inte alltid högljutt, det beror på sammanhanget. Jag vill inte vara en partypooper.

Kram 🐘

@vår2022 Intressanta funderingar.
Jag är fortfarande oklar över vem jag är i förhållande till alkohol.
Känner mig på väg att bli fri från något som inte var jag.
Känner på mig att mycket mer kommer att hända som kanske klargör vem jag är, kanske bara den som inte dricker alkohol? . Återkommer i ämnet. 😌

@Amanda L Åh, vad spännande! Att nyfiket undersöka sig själv och vem man är en så häftig process i nykterhetsprocessen. Att närma sig det lilla jaget, den lilla Amanda, och ta reda på vilka behov man egentligen har och hur man kan tillgodose dem. Att inte ducka livet genom alkohol mer. Ska bli intressant att få följa din process❤️

Liten reflektion så här på tisdagsmorgonen. Har haft funderingar och skrivit inlägg om identifiering och som lett mig vidare till tankar om inre ledarskap. Det hör ihop med min värderade riktning, den riktning som jag vill gå mot i mitt liv. Har ju haft en hel del utmaningar på mitt jobb med min kollega som på olika sätt varit respektlös och exkluderande mot mig. Det jag haft att luta mig mot är min värderade riktning och mitt inre ledarskap, det har väglett mig.

Det inre ledarskapet handlar om hur jag ska leda mig själv. Min personliga utvecklingen går hand i hand med mitt inre ledarskap och min värderade riktning. Jag har blivit så mycket mer självmedveten, om mina triggers, mina egenskaper och beteenden. Det har gjort att jag kan inta även ett annat perspektiv då jag blivit triggad, tex av min kollega. Jag har flytta fokus och använt mig av ”dit uppmärksamheten går, sker tillväxt”. Så bra verktyg! Det har möjliggjort att kunna se det som sker utifrån, inte endast inifrån mina känslor som blivit triggade. Det var svårt, nästan omöjligt att göra när jag drack och var fast i alkoholen, den suddar ut alla styrkor, självmedvetenheten och självledarskapet. Det inre ledarskapet gör att man aktivt kan välja i vilken riktning man vill utvecklas och att skaffa verktyg för att göra de förändringar man vill göra.

Ditt inre ledarskap är som din inre kompass. När den är rätt inställd kommer den att leda dig rätt. Ju mer du lyssnar på och förstår dig själv, desto mer finkalibrerad blir din inre kompass och desto bättre blir ditt inre ledarskap. Det är så otroligt häftigt hur man kan utvecklas i sitt inre ledarskap när man lägger alkoholen på hyllan.

Ofta pratas det här på forumet om rädslan om hur trist, grått och tråkigt livet blir utan alkohol, precis som jag gjorde. Alltså det är precis tvärtom! Fy fan vad livet var tråkigt, trist, grått, självdestruktivt och utan livsgnista när jag drack! Jag är så otroligt tacksam för att jag vände livet till den ljusa och hoppfulla sidan och vände alkoholen ryggen. Nu kan jag njuta av livet i medgång, hantera det bra i motgång och i det stora hela känna en lycka över mitt liv och av allt som det innehåller🥰

Ha en fin tisdag!❤️

@vår2022 Det är fantastiskt att människan kan utvecklas hela livet. Och när alkoholen läggs på hyllan, så märks det ännu mer. Nya tankar, vanor, insikter, intressen. Livet blir spännande igen :)

@vår2022 ”Ofta pratas det här på forumet om rädslan om hur trist, grått och tråkigt livet blir utan alkohol, precis som jag gjorde. Alltså det är precis tvärtom!”
Jag kan räkna in mig själv i den där skaran av personer. Tankarna snurrar mycket kring det där och därför är det intressant och nyttigt att läsa dina tankar kring att själv ta kontroll och fokusera på det positiva i att leva utan alkohol.

Jag ser verkligen detta som en ny fas i livet. 😍

Trevlig kväll!

@Amanda L Ja, det är verkligen spännande att leva livet som nykter. Man får liksom en andra chans att ta vara på sig själv och sitt liv. Man går inte omkring i det gamla invanda utan kan skapa ett nytt spännande liv😁. Och det som är riktigt häftigt är att hjärnan är plastisk, vilket innebär att den kan lära sig nytt hela tiden, få nya tankebanor i hjärnan. Det sker när man slutar dricka och hjärnan återställs igen, utan alkoholdjävulens automatiska banor, om man tränar och lär hjärnan nytt sätt att ”tänka” när flaskan ställs på bordet😂.

Ha en fin fredag!🌞❤️

@Daemon Ja, den skaran skrek jag högst i ”livet är inte värt att leva utan alkohol!”😂. När jag ser tillbaka på hur otroligt hjärntvättad jag var, som att ha levt i en alkholsekt, förstår jag bättre hur det är för personer som levt i sekter och hur en hjärntvättning går till. Världsbilden förvrängs totalt, som att djupt tro på fake news, att jorden är platt!

Välkommen ut i ljuset och upptäck livet på nytt! Life is good utan alkohol!🌞❤️

@Himmelellerhelvette Tack❤️. Magin ligger i att vara nykter och att upptäcka livet på nytt. Att nyfiket utforska det med öppet sinne. Att upptäcka ett det finns en möjlighet till att förändra sitt liv till något vackert och värdefullt.

Ha en fin fredag!🌞❤️

@vår2022 skrev:"När jag ser tillbaka på hur otroligt hjärntvättad jag var, som att ha levt i en alkholsekt"

Det var bra beskrivet. Jag kan ibland få lite overklighetskänslor när jag tänker på hur mitt liv var förr. Jag kan liksom minnas någon händelse och känna att "Det där är inte jag" trots att jag samtidigt är smärtsamt medveten om att det var jag.

På ett sätt är det kanske bra för jag tror att det gör mig mer ödmjuk inför risken att fastna i andra tankefällor.