Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

@Qwer1 Jag har fått en favorit som består av två tredjedelar Sweppes indian tonic zero plus en tredjedel röd grapefruktjuice plus is. Vid extra lyx har jag även i färska hallon som fiskas upp med sked…. . Sååååå gott! Om du provar vill jag höra vad du tyckte. 😀🙏🏻

@Qwer1 Ring Alkohollinjen och fråga vad som är bäst. Har läst om en annan medicin som hjälper mot suget, men minns inte namnet.
Av antabus blir man så dålig att det är farligt stt dricka, men vet inte om suget försvinner.
Hur som helst verkar det ständiga suget försvinna redan efter 1-2 veckor för de flesta….

Hej @Qwer1!
Du jobbar verkligen målmedvetet med din förändring. Även om det inte alltid blir som du önskar tar du steg och får erfarenheter, vilket är jättebra!

Nu har du en konkret fråga om medicin mot sug, du funderar på Antabus. Antabus kan dämpa sug på så sätt att du slipper fundera när sug uppstår. När du är inställd på rätt dos kan du inte dricka när du tagit Antabus. Istället för att ta ett beslut kanske flera gånger om dagen, behöver du bara ta ett beslut de gånger i veckan som du tar medicinen. Då kan det vara lättare att släppa tanken på att dricka och acceptera att det inte går nu. Sen finns det andra mediciner som påverkar belöningssystemet och därmed minskar suget, ex Naltrexon och Akamprosat. Vad tänker du om det?

Fortsätt gärna skriv här och berätta hur det går för dig!

Allt gott!
Nell, Alkoholhjälpen