Hej, måste nu förändra mina alkoholvanor, utekvällar med vänner blir hedanefter katastrof och jag skämmer ut mig och mina anhöriga genom att dricka enorma mängder och tappar omdömmet. Dricker nästan dagligen 5-10 öl börjar från morgonen och slutar på kvällen så blir ingen hög promillehalt i vanliga fall men är smålullig hela dagen. Blir det fest hos bekanta typ fredag kväll har jag redan druckit 10 öl innan utan att någon vet och så dricker jag lika mycket eller mer än dom andra när man väl kommit dit. Alla dom idiotiska fylleideer och grejer jag gjort dom sista åren orkar jag i dagens bakfylla inte ens tänka på men dom är allvarliga och många. Har smygläst här i många år men idag konstaterade jag att det måste bli en förändring och tänkte skapa denna tråd som dagbok tillika. Blev en folköl på morgonen idag (enda spriten som blev över från igår) men räknar detta som dag 1 och hoppas dom blir många fler utan alkohol.

Tackar för svar, jag brukar i vanliga fall vara beslutsam och envis och har iallafall delvis genom åren lyckats dra ner på konsumtionen men de senaste året har det inte fungerat. Mitt stora problem nu är smyg drickandet på dagarna som mer eller mindre blivit en vana och därför har beroendet blivit större. Men måste nu ta detta på allvar och verkligen få ordning på livet.

@hgk Välkommen hit! Titta gärna under fliken Stöd där Alkoholprogrammet finns mm.
Du behöver hjälp och om jag var du skulle jag avstå helt från alkohol i tre månader. Du måste komma ur den destruktiva cirkeln. Och är du envis så går det.❤️😎❤️

Jaha då har måndag anlänt dag 2 och slapp ju ta några folköl imårse för att komma igång och orka jobba pga nästan inga återställare på söndagen blev ju 1 folköl, så det var en bra början. Igår va en jobbig dag med svettningar och ångest men känns ovanligt bra idag så tänkte det är lika bra att ta en kaffe och skriva lite här för att minnas att man inte skall dricka något idag. Frugan föreslog igår att vi kunde åka till en sommarrestaurang och äta och det första som slog mig utan att tänka var dom 2 stora ölen som jag kan dricka då, alltså helt otroligt vad hjärnan är kapad trots att man i samma stund dras med rejäl bakfylla. Vi kämpar vidare.

@hgk Hej! Klokt, men jag fick en känsla av att du har ”samma fru” som jag? Både hon och jag gillar god mat och att dricka, så ibland känns det nästan som vi turas om med att locka till ett tillfälle att ta ett glas eller två. Ha en fin och förhoppningsvis nykter helgdagsafton. 💪 Och en fin nationaldag.

@hgk Bra jobbat! I början kan det vara bra att hålla sig undan frestelser, senare finns ju goda alkoholfria öl att dricka…
Som Källarmannen skriver är det mycket lättare om båda vill samma sak eller om den andre i varje fall stöttar. Minns inte om du skrivit något om hur din fru ser på saken.
I varje fall kanske bra om hon vet att du behöver stöttning just nu.
Även om du är envis.😎

@Källarmannen , Lite så är det nog men min fru dricker så gott som aldrig på vardagar och någon återställare och smygsupande kommer inte på frågan för hennes del, så hon är nog på en helt annan nivå än mig. Funderar man lite längre så är vel hela vår umgängeskrets vilken faktist är ganska stor, nog onödigt törstiga och toleranta till alkohol. Dock är det väl mest mina närmaste polare som är riktiga överkonsumenter trots att vi alla är fungerande i jobb och familj. En fin och förhoppningsvis nykter kväll till dig med.

@Amanda L , jo det är ju alltid lätt att övertyga sig själv om att det är ok att dricka. Har kört förut på alkoholfria och är helt ok. min fru tycker ju man kan dricka bara några men det fungerar ju bara enstaka gånger i min värld men oftast slutar ju några med kalasfylla och återställare i några dagar efter. Men idag har det trots allt gått riktigt bra så vi kämpar vidare, trevlig kväll.

Dag 3, har gått ovanligt bra men har haft mycket att göra så har inte hunnit tänka på något förutom jobbet, dock mitt på dagen slog det mig att detta har nog gått bra så kanske det inte vore så farligt med någon öl ikväll bara 2 typ, men fick snabbt vifta bort tanken och konstatera det blir ju inte 2 utan minst 5 och kanske en cognac eller 2. Nej nyktert blir det idag också.

Dag 5, blev sent igår så hann inte med att skriva något, går ganska bra har fortfarande inte druckit något trots att jag hade kompisbesök i går kväll och med det anlände ju förståss öl i vanlig ordning. Sa då inte mycket mer en att jag håller upp så det blev ingen öl för någondera parten och bästa bra var väl det, måste väl tillägga att han tittade lite konstigt på mig😂. Visst kommer ett sug ibland men inget som är okontrollerbart men tror mitt största problem har blivit likgiltigheten till att dricka precis när som helst och i hur stora mängder som helst, samt att dessa återställare gör att man aldrig kan sluta utan det rullar av sig själv flera dagar i streck för att bakfyllan skall hållas bort och ebba ut. Men vi kämpar på och trevlig kväll på er alla.

Nu blev inte denna helg nykter, hade inbokat program där alkohol var en självklarhet, jag funderade hur jag skulle göra på fredagen och det blev förståss festligheterna som vann. Det blev ganska stora mängder dessutom men ser man på hur mängden en normal vecka har varit senaste tiden så var förra veckan en succe. Så nu är det måndag och som vanligt sliten men nya tag och denna vecka skall bli helnykter så det är målet nu.

Ingen uppdatering på ett par dagar men har varit en nykter vecka så här långt och planen är att så skall den även sluta.
Har varit lite sug mellan varven men har hållit mig översysselsatt hela tiden så det har funkat bra, nu märker man när det närmar sig veckoslut att bakfyllan är glömd och alkoholjävulen är tilbaka på axeln och funderar om inte det vore gott med några öl imårgon när det endå är fredag och fint väder ute men är vel bara att knuffa bort idioten och hålla sig till plan. Trevlig kväll