@Amanda L exakt min tanke. Blir spyfärdig när jag tänker på hur jag mår av alkohol. Så varför ska jag bli så i vårt nya fina hus där jag vill ha energi att fixa, känna in och njuta.
Jag håller hårt i alkoholfria ölen ikväll ❤️

@Tropa rätt tänkt, släpa inte med ångest in i nya huset😊 njut av alkoholfri öl och tänk hur bra det kommer kännas att vakna i det nya en fin och grönskande junimåndag🤗
Har gått bra i veckan för mig, inte alltför mycket ångest efter snedsteg förra helgen eftersom det va rätt lugnt ändå. Inga jätteproblem att låta bli i veckorna, har oftast inte druckit då bara enstaka gånger och oftast då inte jättemängd. Blir jobbigare nu i helgen istället.... börjar förhandla med mig själv i huvudet men ska baka paj ikväll och äta mycket. Har bestämt att springa långt imorgon förmiddag också🙂

@Tropa @Mandalina
Att börja om är det jobbiga. Var bestämda och ni klarar att inte dricka.
Den stora vinsten är inte heller bara nuet eller helgen utan att suget, förhandlingen, tanken på alkohol så småningom kommer att tona bort, försvinna. Ni kommer bara ha en härlig helg. Punkt.
Men bara om ni inte matar alkoholmonstret.
You kan do it. :) :)

Nästa helg blir det kyl full med carlsberg alkoholfri. Vi var i huset hela helgen. Alla drack på och min karaktär höll inte helt enkelt. Mår inte så dåligt som sist. Kanske för att jag "vilat upp mig" i tre veckor.
Vill inte banna mig själv nu. Utan påt igen. Hoppas ni har det bra @Amanda L och @Mandalina

@Tropa Tråkigt att du drack igen, mest för att suget får nytt liv igen. Kan du göra på något annat sätt nästa gång, tror du? Varför hände det? Kan vara bra att analysera hur du tänkte så kanske det går bättre nästa gång.😌❤️

@Amanda L mitt sug är ganska obefintligt. Dricker mycket pga gammal vana och folks förväntningar. Vet inte hur jag ska bete mig i festliga sammanhang nykter. Även om jag vet att jag fungerar bra nykter i sociala sammanhang.
Igår sa iaf sambon att han föredrar att jag inte dricker om jag efter varje gång ska ha ångest i tre dagar. Bilresan hem var inte på topp. Och kändes lite skönt att han faktiskt sa så. Ännu ett kvitto på det jag själv vet.
Så. Vi ska vara i huset nu varje helg tills vi flyttar in på riktigt. Blir att bunkra med alkoholfria alternativ. Plus hitta fokus vid festliga tillfällen. Det som hägrar redan nu är midsommar. Har du något råd @Amanda L?

Hej,
Det låter som en bra idé att boka samtal. Jag fick mycket hjälp av en terapeut att få ordning på mina tankar. Angående midsommar och fester i allmänhet så tror jag man får se första tiden som en invänjningsperiod. Jag i alla fall kände mig lite naken och obekväm i början. Men efter ett antal fester och middagar märkte jag att jag slappnade av och faktiskt hade trevligt ändå. Mycket gott alkoholfritt är bra tycker jag. Och tänk aktivt på att njuta av mat och samtal istället. Och morgonkaffet dagen efter..

Så är det @Kennie. Har några gånger stålsatt mig att vara nykter tex jul/nyår för några år sen. Hade inte samma insikt som jag har nu, då. Så borde klara det igen, om inte bättre. Men invändningsperiod absolut!
Hur gick du till väga, bokade du tid hos vårdcentralen bara rätt o slätt?
Funderar vad jag ska säga för anledning. Jag har perioder av ångest och tvångstankar(och problem med alkohol) . Och behöver verktyg. "räcker" det att säga det. Bokar nog dock online. Tar inte emot lika mycket.

@Tropa Det där med att prata med en terapeut låter bra. Kanske börja med att ringa Alkohollinjen och fråga hur man får tag i någon. Men kanske de också är bra att prata med?
Nu är jag ju ingen terapeut, men när du skriver att du har mycket lite sug utan mer dricker för andras skull och för att vara bekväm, så känns det ju som det är hanterbart? Kan din självkänsla vara inblandad också? ” Jag vågar inte riktigt sticka ut, då kanske dom inte tycker om mig….”
Fast egentligen är det inte så stor skillnad på att festa nykter har jag märkt, varken för andra eller mig själv.
Första kvarten kan vara lite skavig, om man inte känner alla och inte bedövat sig med alkohol. Men sen är det bara att festa som vanligt fast med alkoholfritt i glaset. Ingen fest jag varit på har någon ifrågasatt eller undrat vad jag dricker.
Var också orolig i början, men det var helt onödigt.
Och OM någon gör det och du exempelvis berättar att du mår dåligt av alkohol, så borde de stötta dig. Annars är de ju inte så mycket att ha….
Mitt råd är att tänka på dig själv, ditt mående, din relation, din framtid. Vad är bäst för dig?
BESTÄM dig för att bara dricka alkoholfritt och diskutera inte detta med dig själv. Så här ska jag göra —för min egen skull. Punkt.
Tala om din plan för din sambo inför midsommar och gärna om det är några till nära och kära. Då blir det ännu lättare. Be dem att stötta ditt beslut.
Vad är alternativet: att må dåligt och missbruka för att ANDRA ska ”må bra”?!?
Nej. Du är värd att må bra alla dagar i veckan.❤️😎❤️

@Tropa Jättebra att söka hjälp som Kennie skriver och även se de första nyktra festerna som invänjning, det kommer att gå bättre och bättre och bli det nya normala.🙏🏻

@Amanda L dricker jag vilket ofta är varje helg. Förutom nu på våren när jag försökt ta tag i mig själv slutar det alltid med minnesluckor, sambo får dra mig i säng, vilm festa till 04, gör sjuka saker och har ångest i dagar, ibland veckor efter. Så drickandet är inte hanterbart. Men skönt att inte ha sug. Men när första glaset är drucket. DÅ blir suget ostoppbart. Som ovan beskriver.
Ja, självkänslan är nåt jag behöver jobba på, sätta mig själv i fokus, tror hela mitt liv format mig till en väldigt bra människo-pleaser. Sätter sällan mina behov först. Är bättre på det i min samborelation.
Jag ska boka en tid. Tänkt på det länge. Och tack @Amanda L ❤️
Det värmer.

@Amanda L
Samma lika där också dårå😅
Sagt till sambo om bokat samtal hos vårdcentral. Vill involvera honom så jag inte smusslar med detta i smyg. Bidrar nog också bara till större risk för fördärv.

@Amanda L tyckte första anblicken var lite stakigt. Haft så mycket runt mig också att jag haft svårt att sätta mig ner med det. Nämnt det tidigare men känt mig utmattad i flera år. Pga drickat, och annat. Så har inte mycket ork. Kombinationen utmattning och hårt drickande är fruktansvärd. Sett mönster hur jag blir i just det tillståndet. Men ska kika på programmet igen vid tillfälle.