Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

@Sisyfos Så roligt att ni kunde ses! Min erfarenhet är också av att ha träffat forumfolk är hur normala de är. Jag har så svårt att tänka mig att de skulle ha haft alkoholproblem. Så rekorderliga och hyvens människor.

Det får mig att tänka att kanske inte jag är en så dålig människa heller som satte mig i den situationen som jag satte mig i.

@Vinäger @Sisyfos Så fint att ses och tiden gick alldeles för fort, det håller jag med om. Det var min planering som ställde till det lite men inte hade jag kunnat ana att tiden skulle flyga iväg som den gjorde! Fick lite känslan av att vårt möte inte riktigt blev klart eftersom det finns så mycket mer att prata om. Ses också gärna igen. Tack för att ni finns.

Hej,
Jag tänkte på er i söndags! Hade gärna velat komma, men det var helt orealistiskt med min deadline. Jobbar vanligt jobb och pluggar parallellt.. Och bor dessutom långt ut från stan.. Men hoppas det blir ett nytt tillfälle inte alltför långt fram!

Ja. @Charlie, det kändes som det fanns så mycket mer att säga och resonera kring. Sen kanske det ändå var rätt lagom att det tog slut. Att tiden gick extremt fort är ju bara positivt. Kändes ändå som om jag kom hem i lagom tid, jag med. Vi får ses igen helt enkelt.
@TappadIgen ja, kanske är det därför det känns bra att träffas… att det finns ”normala” intressanta människor som haft samma problem. Det gör det hela mera acceptabelt. Jag har själv väldigt svårt att acceptera den här ”bristen” hos mig och det låter på dig som att du tänker lite lika. Det är lättare att se att andra är helt ute och cyklar när de skriver ” jag är en så dålig människa … som satte mig i den situationen som jag satte mig i.” För det går inte att tänka så om andra härinne - att någon skulle vara dålig. Jag tänker att det är omständigheter som spelar in, men ändå så är det så svårt att acceptera det här hos sig själv. Så kanske är att träffas ett led i att se på det annorlunda. Hur som helst, väldigt trevligt var det i alla fall. Häng på nästa gång TI och Kennie, skulle vara superkul att se dig också IRL.

@Vinäger Så fint att läsa att du firar 6 månader, det är så stort! Väldigt bra att du känner att det är så självklart också framåt, hört att det kan bli snårigt just där så det gör mig så så glad! ❤️❤️

Åh, Lilla Storm, så fint att få en hälsning från just dig. 🩷 Gick in och läste i din tråd och förstår att det är med blandade känslor jag är glad att du är tillbaka. Du är så medveten och reflekterande, så jag tänker att du kan ta dig framåt. En gång är den sista, vet du. Ta chansen och låt denna vara det. 🩷 Kram till dig

I går var det 200 dagar helnyktert!

Min lista är nu förverkligad till hundra procent. Det känns som att det är över för alltid. Äntligen!

Här kommer den i repris:

"Jag vill slippa all skit som följer i alkoholens spår:

*Ågren-ånger-ångest (varje dag)
*Smusslande och pusslande (livrädd att bli upptäckt)
*Förnedrande planerande (när är det minst med folk på Systemet?)
*Gömmande för tömmande (olika flaskor under sängen och i garderoben)
*Sölande ölande (fläckar på vita koftan mer regel än undantag)
* Hattande slattande (en klunk whiskey, en klunk rom, en klunk OP, en klunk Baileys. Bläää...)
*Flängande slängande (varenda kommunal papperskorg har haft besök)
*Slött slappande och sovande (få, eller helt försvunna, helgaktiviteter)

Men nu, kära ni, nu är det slut på detta.
Nu är känslan av att vilja må bra starkare.
Nu är jag absolut värd något bättre.
Nu vaknar jag pigg och utan minnesluckor."

Ha en fin helg och glöm inte att man aldrig vaknar upp och ångrar att man inte drack kvällen före.

Kram 🩷

Så roligt stt läsa om problemet att identifiera sig för varandra när man inte vet hur någon ser ut och inte kan beskriva det före här! 😅
Det gick ju bra , förstår jag i alla fall .
❤️🌷

@Vinäger Grattis t 200 dagar🥳❤️

Vad du slet för att få dricka när du var aktiv. Bara det tänker jag att du blev helt slut av. Å sen skulle du dricka… å därefter åka till olika ställen för att slänga….å så tufft🙈

Jag har köpt på samma system, druckit vad jag köpt, slängt sopor hemma för att sedan forsla vidare soporna t vår sopsortering lite längre ned på gatan. Men jag åkte varje dag t systemet….jag gick in där naken och sårbar…därför såg jag ju en och annan person som jag förmodade också var beroende som än så länge fick gå in i butiken för att köpa sin drog….som slapp att stå utanför kassorna och be om sin drog. Hur vi än gjort har alkoholberoendesjukdomen gemensamt😉men vi är nyktra💪🏻🙏🏻

Kram🥰

@Vinäger Grattis t 200 dagar🥳❤️

Vad du slet för att få dricka när du var aktiv. Bara det tänker jag att du blev helt slut av. Å sen skulle du dricka… å därefter åka till olika ställen för att slänga….å så tufft🙈

Jag har köpt på samma system, druckit vad jag köpt, slängt sopor hemma för att sedan forsla vidare soporna t vår sopsortering lite längre ned på gatan. Men jag åkte varje dag t systemet….jag gick in där naken och sårbar…därför såg jag ju en och annan person som jag förmodade också var beroende som än så länge fick gå in i butiken för att köpa sin drog….som slapp att stå utanför kassorna och be om sin drog. Hur vi än gjort har alkoholberoendesjukdomen gemensamt😉men vi är nyktra💪🏻🙏🏻

Kram🥰

Tack alla för hälsningar och grattis! 🩷

Helt ärligt blir jag alldeles matt varje gång jag läser den där listan. Så himla jobbigt. Precis alla tankar utanför arbetstid upptogs av alkohol.

Tänk att det är över. Äntligen.
Ofattbart skönt, härligt, fantastiskt...
Helt enkelt underbart...

Kram till den som vill ha och behöver

Förresten, vi kan väl köra en ny Stockholmsträff i slutet av augusti eller i början av september. Förslagsvis en söndag. Fundera på det, ni som eventuellt är intresserade av att ses.

Jag deltar gärna i en träff i slutet av augusti/september.
Jadu, din lista har jag också i huvudet många gånger. Har fläckar i kanten på ett överkast av rödvin. Det går att dölja dem med kuddar, men jag vet vad det är för märken och varje gång jag bäddar har jag din ”fläckar på vita koftan” i huvudet.
Jag tror att drickande och smygdrickande till viss del skiljer sig åt i de effekter det får på självkänsla etc. Det är ju otroligt arbetsamt som du skriver att pussla och smussla, det är förnedrande planerande. För min del var det även lätt att förneka att det hände mitt i det där. När allt var slängt var det borta och hade inte hänt.
Och denna tid att fundera över alkohol. Jag blev så trött tillslut.nej, så mycket bättre nu. Vi hörs!

Vad kul att ni vill hänga på, Sisyfos och Kennie. Hoppas att flera vill vara med. Kan varmt rekommendera att träffas och prata på riktigt.

Då föreslår jag redan nu lördag 2/9 eller söndag 3/9. Har en resa bokad senare.

Ha en fin nationaldag! 💙💛💙

Hej, vänner.
Jag är just nu lite i en kris, men tänker att jag skall planera för ( vilket man måste göra ) ett stopp, helt när jag tror jag kan klara det .
Jag skulle verkligen vilja träffas i september och vara stolt över, att jag också då är fri som ni. Jag följer er .
Kram Majaela