@prinsessa God morgon. Ledig söndagsmorgon här men skönt att få en tidig start! Ja, det där med att ta en enhet till och en till känns igen. Det har jag gjort fler gånger än jag kan räkna.
Det är, som många här skrivit, nästan lättare (även om det inte innebär att det är lätt) att inte tillåta något glas alls.
Dag 16 idag. Över två veckor sedan jag började!
Så kommer också en prövning idag. Svärmor anländer.
Det brukar vara en stark trigger, men jag har ju mitt beslut att falla tillbaka på. Dessutom är det mest min partner som skall umgås, jag kommer att arbeta dagtid.
Skall försöka mig på lite häckklippning idag, och ta hand om huset. 16 grader ute, men sol. Ha en fin söndag !

Dag 1

Hello!

@Påvägmothälsa, så hemskt att svärmor av alla människor ska behöva vara en trigger! Själv behöver jag ge mig på att räkna upp dagar ett tag och jag vill hoppas att mitt mindset ska bära. Inga livslånga löften men vill bryta av och komma bort från det här frekventa suget som jag ger efter för alldeles för lätt. Vill inte ha ett drickande som sker några kvällar varje vecka.

Hur som, kikar in och önskar en skön söndag ❤

@Natalia Hallå där! Ja det är kanske lite hemskt att det är just svärmor, det har du rätt i. Det har varit så så länge att jag nästan inte reflekterar över det. Välkommen in i dagräknandet. Det är ganska trevligt. 😁

Glad måndag till alla. Huset sover men jag skall gå till jobbet. Har haft en bra ledig helg så det känns okej. Vi har lite väl mycket gäster just nu, det är roligt men lite jobbigt. Igår var jag ensam en stund, det kändes riktigt bra. Kaffet smakar gott och min partner har bakat igår 🙂

Dag 2

Godmorgon!
Har sovit ut ordentligt inatt och det var välbehövt. Förra veckan var omskakad och sömnen katastrofal.

Har haft en jättelång stund på balkong med kaffekoppar och lunch. Och @Påvägmothälsa, jag ser fram emot att låta enhetsfria kvällar passera. Det som lägger bromsklossar på mitt liv till den här graden måste bort och förändras. Jag lämnar det och går vidare. Har en första målsättning jag fokuserar mot. Upplever ingen stress inför det och heller ingen oro. Om det mindset jag har just nu kommer utgöra en skillnad den här gången i ordningen vet jag inte än, kanske utgör det ingen skillnad, kanske utgör det all skillnad. Jag vet bara att idag är jag 100% synkroniserad med mina tankar och beslutet att nå min målsättning. Har trasslat med det här på övertid och det känns som jag nåt min egen deadline.

Önskar er en fin måndag. Nu skapar vi en bra dag och inte minst också goda förutsättningar för en bra morgondag ❤

@Natalia God morgon! Så starkt av dig att se att enheter inte hjälper nu utan snarare riskerar att förvärra din redan tuffa situation. Roligt att höra att du också satsar på en period helt utan nu. Jag tycker det är mycket lättare att avstå helt än att försöka vara måttlig. När tankarna på enheter kommer kan jag direkt tänka ”men det ska jag ju inte, jag har ju slutat” och då går tankarna lättare vidare mot en annan lösning tex att jag behöver vila. Hoppas att det blir lättare för dig också! Jag hejar på dig ❤️

Kikar in. Är på balkongen i den sköna kvällsluften. Blev en hel del enheter för mig runt helgen och min dag 2 är lite bomlig i huvudet. Jag upplever det jag vill kalla för bromsklossar, inte överdrivet motiverad eller energirik. Det är ok. Det har varit en lugn dag utan större krav eller akuta måsten utöver ett planeringsmöte. Ägnat en stund med råsaften vid vattnet och handlat lite. Dag 1 och 2 präglas sällan av nåt sug och det blev inte svårt att handla kattmat på djuraffären brevid bolaget idag. Det brukar jag ha haft lite svårt med faktiskt även om jag inte haft nåt sug när jag åkt dit. Avslutar kvällen med lite serier till sömn infaller senare.

Önskar er en godnatt!

Hej alla i Kaffestugan! Jag har följt denna tråden ett par veckor (inte läst allt) men blir glad och pepp av den generösa tonen och inställningen. Hoppas det är ok att jag tittar in här ibland. Har startat en egen tråd (My way) om någon är intresserad av vem jag är. 14 dagar utan enheter (har jag lärt mig att en ska säga), men med målsättning måttlig. Ha en fin kväll alla!

Dag 3

Godmorgon i stugan!

Sitter ute med kissarna och andra kaffekoppen. Vaknade vid 03. Sömnen har varit knapp och orolig med mycket mardrömmar men har iaf fått sova en timme och det är bättre än ingen alls.

@Eirene, vad kul att läsa att du klarat av två veckors uppehåll! Hur har du upplevt att den perioden betett sig vad gäller sug? Har det hunnit avta i kraft?

@Påvägmothälsa jag hoppas att du finner lite ro och får till några stunder där du får andrum från svärmor och turbulens med mycket folk i hemmet.

Har ingen tid att passa och det gör inget om dagen inte blir så pigg. Ska i vanlig ordning ägna en rofylld stund av dagen vid vattnet och med lite träning. Om jag känner mig alldeles för trött kan hända att jag byter ut träning mot en promenad. Det återstår att se.

Nu skapar vi en bra tisdag vännerna!
Och jag dricker inte idag.

Godmorgon allihop! ☕️
Och tack för välkomnande. Jag tycker verkligen om den här gruppen och själva idén att checka in på en morgonkaffe. Och ni har så rätt ✅: Vad mycket bättre morgonkaffet smakar när en somnat nykter.
@Natalia, vad tufft med sömnen, men har förstått att du genomgår en tuff period just nu. Jag brukar försöka tänka: "This too shall pass", för så är det ju ofta, om än inte alltid. Har du provat sådant man kan köpa receptfritt på Apoteket som kan hjälpa till för bättre sömn? Jag är en sådan med sömnsvårigheter rent generellt, så jag lider med dig. 😔 Du verkar dock vara på en plats där du också är beslutsam och stark.
Jag är en morgontidig person och brukar ta första kaffet i sängen före träning. Idag står det löpning i programmet så ska strax ge mig ut. Sedan blir det påfyllning på kaffet. 👍Har semester men är kvällstrött och morgontidig oavsett.
Idag ska jag på första besök på KBT. Ska bli spännande. Jag får också (enligt mitt eget program) ta en enhet idag på restaurangbesök.
@Natalia, de två veckorna har gått bra. Har gärna velat ta ett glas i olika sammanhang där andra druckit till maten, men det har inte varit svårt att avstå. Maken är bortrest med sin son och i vanliga fall hade jag säkert klämt ett stort antal enheter i min ensamhet, men det har gått förvånansvärt bra att hålla emot. Men utmaningarna kommer säkert.
@Påvägmothälsa, önskar dig också lugn och ro och möjlighet att vila.
Styrkekramar 🤗 och en fin tisdag till alla! 🌻

Godmorgon alla i kaffestugan och välkommen in i värmen Erinre! Jag saknar Källarmannen här, hoppas du är okej?
Kaffe i kaffestugan framför morgontv som smakar gott. De första dagarna när man är enhetsfri är precis som Natalia skriver lite bomlig i huvudet. Jag tycker känslan är skön, det är som att kroppen och hjärnan återhämtar sig. Jag hänger på en enhetsfri tisdag!

Ha en finfin tisdag!

@Eirene jag har propavan för sömn och den brukar generellt kunna hjälpa min sömn rätt bra. Just nu dagarna efter lite mycket enheter brukar kroppen dock vara lite stressad i mild form abstinens och det bidrar till att störa sömnen extra. Och om det hänt nåt känslopåverkande som just nu präglas sömnen förstås också lite mer trots sömnmedicin.

Jag upplever mina abstinenssymtom som @prinsessa, som lite bomlig I huvudet de första dagarna. Men tycker också att det kan vara lite skönt att få vara lite dämpad iaf om de dagarna inte kräver så mycket av mig 🙂 kan även bli lite fysiskt överspänd några dagar i abstinens men det brukar gå bäst att balansera med motion, träning och meditativa stunder i naturen för mig.

@prinsessa vi får hoppas att Källarmannen snart dyker upp igen ❤

Godmorgon i kaffestugan och välkommen @Eirene! På tal om sömnproblem har jag äntligen blivit av med mina (peppar peppar…) som började i samband med utmattning för snart 10 år sedan. Jag har en träningsklocka med en funktion som heter ”body battery” som laddar upp när man vilar/sover och laddar ur när man stressar. Här har jag kunnat se ett tydligt mätbart samband mellan sömnkvalitet och alkoholkonsumtion. Nu när jag varit helt nykter i tre månader sover jag gott varje natt och batteriet är 100 % på morgonen. Det hände ALDRIG tidigare. Hoppas det blir så för er också! Att sova gott är så grundläggande för hur man mår tycker jag.

Tack för välkomnande @prinsessa och @loppan. 🙏
Då förstår jag grejen med sömnen @Natalia.
"Bomlig" i huvudet: bra 👍 ord 😅.
Hoppas dagen är bra 🌻

Tittut från picknickfilten!
Har just ätit lite mat vid vattnet. Är en kanonskön dag. Alldeles lagom behaglig luft att vara i.

Såhär dag 3 efter lite för täta enhetstillfällen brukar de där bromsklossarna jag upplever släppa upp. Dag 3 är dagen energi, motivation och driv återvänder och en mer positiva känslor till livet infinner sig igen. Och så även idag.

Lite trött efter så knapp sömn men ska försöka få en liten stunds vila snart och en promenad senare ikväll.

Kram