Dag 6

Godmorgon!
Hur mår ni idag?

Min sömn har spårat ur. Vaknar upp med panikattacker och har vidriga mardrömmar. Men det har hänt mycket och det blir alltid så för mig i utsättningsperioder. Jag har en relativt hanterbar ptsd men det känns som det kommer fullt ut om nätterna när kroppen är lite ur mer ur balans i utsättning. Jag mår inte dåligt av utsättningen så tillvida men känner att den ändå kräver att jag håller mig extra mindfull för balans.

Idag ska jag hämta hem min träningspartner som varit på resa. Äntligen! Har saknat honom!!

Igår hade jag lite jobbigt med tankar om min sista träff med killen som avslutade sitt liv. Jag valde att gå helt in i de tankarna. Jag vet att det är vanligt att man skuldbelägger sig i sådana situationer men jag känner att jag tagit det skuldbeläggandet ganska långt och håller mig själv ansvarig. Har behövt få lite stöd i det skuldbeläggandet och det kan ju ta tid att komma till acceptans. Igår kände jag att de känslorna triggade min vilja till enheter. Har inte upplevt nåt sug de här dagarna i övrigt men det beror nog på att beslutsamheten ser annorlunda ut just nu.

Min helg kommer inte att innehålla enheter.

Önskar er en fin start på dagen och en kram ❤

@Natalia Så uppmärksam du är, tack! Tufft med tankar och flashbacks, tar du någon hjälp utifrån? Dag 6 !! Så bra :-)
Här är det dag 21 som sagt. Blev bjuden till vänner på middag på söndag. De frågade på ett respektfullt sätt om jag fortfarande inte drack, och jag svarade att det var så. Känns fint! Jag har haft lite mera sug av och till, och funderar mycket på hur jag skall göra efter fyra veckor gått men det är då och nu är nu. Idag ledig dag, vi skall titta till båten där den ligger och förbereda för när vi sticker ut igen om en vecka.prinsessa, blir det något bad idag? Här har temperaturen gått ned lite. Önskar en härlig nykter fredag till er alla.

@Natalia Så bra du är som avstår enheter trots det jobbiga du går igenom. Hatten av! Du känns beslutsam, fortsätt med det.

Här är det bra, inte lika duktig som Natalia och påvägmothälsa, men oj vad jag har varit måttlig den senaste tiden. Har spelat upp hela filmen, blickat framåt till morgonkaffet och morgonbadet.

Ha en finfin fredag alla i kaffeklubben!

...och det var en hemfärd som heter duga. Att köra de här två killarna från orten är som att köra två bröder i 11-12 årsåldern. Men jag spar den historien.

Däremot fick jag en cava, halsband och örhängen till mig som tack och jag var inte stark nog att tacka nej till cavan. Killarna har inte hunnit hänga med på att jag ska ha uppehåll när dom varit bortresta. Nu när den är hemma och nää, jag har svårt att låta bli. Erkänner att jag kommer öppna den ikväll.

Godmorgon!

Och där sprack ju det här med att räkna dagar och då kan det inte bli dag 7 idag. Det är klart jag vaknar och tycker det var tokigt att jag inte kunde låta bli att öppna den, tacka nej till den eller ge bort den till.

Det positiva i det onödiga var att den cavan var så pass omruskad att mycket sprutade ut när jag öppnade den. Brukar räkna en flaska bubbel som 6 standardenheteter och det blev 4 igår. Efter de 6 avhållsamma dagarna kände jag mig långt mer påverkad av den mängden än jag annars brukar. Har kännt det förut när några fler dagar passerat emellan, att toleransen sänks väldigt fort för mig. Brukar inte ha några besvär med att dricka en hel sån flaska på en kväll och känna mig mindre påverkad än jag gjorde igår. Det kändes bara onödigt gjort och effekten av berusning inte uppskattad. Trivs i de allra flesta fall bäst opåverkad.

Vill ändå fortsatt räkna upp just dagar en period för att få ihop en lite längre sammanhängande tid. Så det får bli dag 1 igen.

Önskar en godmorgon och idag blir det inga enheter ❤

Godmorgon. Dag 22 och morgonkaffe innan helgjobb. Vi köpte kantareller igår och åt härlig toast till middag. Blev lite sugen på att dricka rödvin till men stod emot. Skönt. God och glad lördag!

Natalia: Ja, kör på med dag 1 igen!

Påvägmothälsa: Åhhh så gott med kantarellmacka. Bra att du stod emot rödvinet. går ju alldeles utmärkt att äta kantarellmacka utan enheter. Bättre tänker jag då man verkligen kan njuta av själva kantarellmackan.

Godmorgon alla! Dricker gott kaffe, blev enheter igår, men måttligt, vilket inte tillhör det vanliga när jag dricker med denna vän. Jag drack varannan vatten, det är ren magi, känner mig pigg! Nu ska jag bada och senare idag ska jag åka och träffa en annan vän för sol och mera bad. Jag tar bilen och och det är alltid ett tryggt alternativ, då kan man ju inte dricka.

God morgon alla i kaffestugan!
Kantareller här också @påvägmothälsa Jag var ensam om att ta alkoholfri cider till, övriga sällskapet valde alkohol. Jag är nu ensam uppe och njuter av gott morgonkaffe och en spegelblank sjö. Övriga är tröttare idag. Jag är så nöjd med min prioritering!
@Natalia Bra att du börjar om och försöker igen direkt! Sex dagar utan, en dag med och sen dagar utan igen är en fin utveckling. Din jobbiga situation blir ju inte bättre med alkohol men det vet du ju redan ❤️

Nä en kväll med enheter är inte likställt med fler kvällar i rad för mig tack och lov. Ogillar att räkna upp dagar på så vis på forumet då det brukar bidra till att upplevas misslyckat att hamna på dag 1 igen men ibland tänker jag att det kanske kan motivera att gå in här och presentera dagar. Ibland stjälper det dock mina positiva känslor mer än hjälper. Men har förstås koll på dagarna privat även om jag inte alktid väljer att presentera dem.

Kanonfint väder idag!
Ska avnjuta vädret idag en stund vid vattnet. Har lite uppgifter att jobba med och sen en skön kvällspromenad 🙂

...Har funderat här på morgonen och kommer fram till samma sak som tidigare och det är att jag inte ska presentera dagar offentligt på forumet. Det skapar stress hos mig och slår ner mig alldeles för illa och det känns som ett stort misslyckande istället för att kunna se att på 7 dagar blev det endast en kväll med 4 glas. Vilket är långt bättre än innan. Jag håller fokus mot mina mål men skippar att presentera dagarna. Då känns det bättre för mig att fokusera positivt och kanske låta söndagar vara dagen jag pratar om huruvida jag är nöjd med veckan.

Så det är inte dag 1 idag, det är en fortsatt bra dag och nu ska jag till vattnet och äta lunch 🙂

Jag och mina änder förresten. Har just ätit lunch med dom vid vattnet. Dom brukar vara på min picknickfilt men idag åt dom rakt ur handen och klev upp på mina ben. Helt underbart att umgås med naturen 🥰

@prinsessa @Natalia @Loppan Här är det sköna söndag och kaffe på sängen efter 3 timmars övertid igår. Trött när jag kom hem men tog hand om mig och jag har sovit gott. Det har redan börjat regna och skall komma mer. Kantareller med alkoholfritt rödvin igår, följt av rabarber och krusbärspaj. Önskar er en fin dag❤️

Halloj!

Idag vaknade jag utan ånger och det är alltid skönt! Var väldigt trött igår då sömnen krånglat så mycket i veckan och säkert är det återhämtning av enheter som känns vid med det här luddet i huvudet. Orkade inte ta mig an todo-listan alls så det fick bli en full dags återhämtning och jag ägnade den på balkongen i solen. Sent på kvällen plockade träningskompisen upp mig, han ville åka på kvällsdopp i mörkret och det var mysigt. Sen åkte runt med bilen en sväng, kollade status på arbetet i stugan och köpte nattmat.

Inatt sov jag som en stock och det är tacksamt. Ska snart åka till mina föräldrar och fira lilla far 🥰

Idag känner jag mig nöjd med att veckan blev så pass avhållsam. Mindset är intakt. Redo att ta ansvar och kontroll. Leva livet som JAG vill.

Önskar en skön söndag ❤