Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

mickeh

sitter här och inser att jag kommer att supa bort allt jag har, fy fan kommer bli som min mor ett djävla fyllo som alla hatar.har fru 3 barn som betyter allt, kan inte fan inte sluta.varför är jag så jävla vek!

bibliotekarien

ta din sons kommentarer på allvar, det kostar säkert på jättemycket för honom och han älskar dig och vill hjälpa dig!

Elvira

Jag var jättenervös, att öppna dörren och stiga över tröskeln det var hemskt! Men det gick hur bra som helst.Jag kommer gå på fler möten, kände mig sporrad att fortsätta resan jag har påbörjat när jag gick därifrån och känslan sitter kvar fortfarande!

Mickey

Hoppas att du nu träffar bra folk Elvira och inte personer som sitter på för höga hästar. Ett stort steg att ta och det visar att du synnerligen menar allvar. Kul att läsa. Du går mot en ljusnande framtid. Vänligen//Mickey

Hillbilly-67

Hej igen på er !.

"glömde" er och livet rusade på i vanlig takt !.
Allt funkade riktigt bra fram tills för ett par månader sen !.
groggen satt i näven på kvällarna....
Inte fler än två på vardags-kvällarna!!, men jaja , oj vad man lurar sej..

provade ett AA-möte igen men faan vad skrämd jag blev, var bara A.lag och hårdsupare där...
Ingen liten smyg-alkis som jag , kände mej som en nykterist när dom "delade"...

S

Tvåbarnspappan

Nu börjar jag på dag ett igen....nu har båda mina söner kommenterat mitt drickande. Det är INTE ok att de ska behöva ha en sluddrande pappa på helgerna!!!! NU FÅR DET VARA NOG!!!!
Känns som om hela mitt liv kretsar runt alkoholen.
Känner även att min kropp tagit väldigt mycket stryk sista tiden och mår jävligt dåligt både fysiskt och psykiskt!
Jag vill vakna på morgonen och vara stolt över mig själv och inte känna ångerst.

Jag behöver helt klart er hjälp här inne för att klara av detta.

Jag kommer uppdatera er om mitt nyktra liv!

Kram TP

du var aktiv på forumet när jag hittade hit och du var en av de första jag "blev bekant" med här. Jag har ihärdigt hängt kvar och det har gått bra för mig och för oss. Jag har haft enorm hjälp av forumet i min tillfrisknandeproces som medberoende. Att skriva här, kontinuerligt, har varit avgörande, så känner jag det. Hoppas du hittar bra draghjälp och att du håller hårt tag i kontakten hit. Söndagshälsningar! / mt

Tvåbarnspappan

Tack :-)

Blir uppriktigt så jätteglad att höra att det går bra för er :-).
Kan tänka mig att livet känns mycket ljusare och bättre nu?

Jag tänker hänga kvar här, både för att kanske kunna hjälpa och för att bli hjälpt själv.

Kram och grattis /TP :-)

dig TP... Din tråd hölls ju vid liv länge efter du slutade skriva men annars tycker jag mig ha märkt att det är mer "liv" och intensitet i den andra forumkategorin "Förändra sitt drickande". Det är lite trist när det är magert med respons, tycker jag. Hälsningar / mt

Stigsdotter

Jag tror att man nästan "måste" halka tillbaka ett steg eller två, kanske till och med flera gånger, för att riktigt få med sig själv riktigt helhjärtat på vägen framåt.

Nya tag!

skalman10

Hej tvåbarnspappan,

Jag anmälde mig idag till forumet och hoppade från sida ett av denna tråd till den sista. Vilket driv och glöd du visar upp, om musiken din är hälften så inspirerande så hoppas jag att den delas en dag om inte redan.

Jag såg att du hade det lite jävligt. För två dagar sen lät jag som du gjorde på första sidan av denna tråd, idag låter jag som dina poster ovan. Helt paj.

Jag hoppas att du mår bra iallafall. Om inte kan vi må jävligt tillsammans i några dagar och låta tiden skänka nytt hopp.

Jag faller i samma spår som du, gång på gång. Senaste 3 månaderna har jag mått kasst hälften av tiden och det enbart pga. av dom här jävla helgfyllorna. Senaste två veckorna har det spårat nåt rejält.

Jag orkar inte med det här längre heller. Jag sårar och kommer att såra om jag inte hittar bort från det här.

Du ska veta att även om jag bara tog del av några rader så sprider du nytt hopp och lugn en dag som denna. För mig handlar det om att sluta nu eller vara tillbaka här om ett par veckor. Jag kan inte hantera mitt intag.

All lycka!

lelle

Hej kom hem från jobbet vid 23 tiden. Har varit inne på denna sida förut men bara kollat vad det handlade om. Sitter här med mitt fjärde glas vin. Beslutade mig för att bli medlem. När jag läser om era resor om att bli fria från alkoholen blir jag så himla imponerad. Vad ni kämpar mot denna jävul. Nu har jag bestämt mig också. Fom skall jag försöka att lägga av skiten. Själv är jag 50 år och har väl till och från druckit en hel del men efter en separation för 4:a års sedan har mitt alkoholintag ökat avsevärt. Kan dricka 2 liter vin (billigt) om dagen om jag är ledig. Kan hålla upp i några dagar men sen är jag på det igen. Min ekonomi är riktigt dålig trots att jag har ett jobb, tjänar helt ok och sköter det på ett bra sätt. Kronofogden är efter mig men jag vågar inte öppna alla räkningar. Jag lever verkligen i skiten. Vinet är som bomull över ångesten över alla sms lån och allt annat som jag mår dåligt över. Men framförallt mår jag dåligt för att min 12 åriga dotter skall fara illa. Jag är en mycket bra pappa. Men vill inte att hon skall upptäcka att hennes far är alkoholist. Hon är mitt allt!!! Jag dricker inte när hon är hos mig. Men hon har sett mig i berusat tillstånd och jag mår så dåligt av detta. Jag är rädd att hamna på en parkbänk. Verkligen. Fattar inte hur jag hamnat i den här skiten när jag kunde haft det så bra. Men jag skyller bara på mig själv, ingen annan. Kan någon komma med något råd hur jag kan gå vidare? Vart skall jag starta?

Stigsdotter

Du har tagit det stora steget at inse att du har ett problem med alkoholen. Det är ett jättekliv, den insikten får inte alla som blundar för sitt problem. Viljan till förändring är grunden till allt, om man inte själv vill så går det inte. Men du vill :-)

Vinet är en tillfällig ångestdämpare. En vän till mig sa en gång att det inte finns något så bra antidepressivt medel som rödvin - i början. Efter ett tag får man ångest av rödvinet. Den bomull som läggs över räkningarna är ju bara tillfällig - de finns ju kvar där.

Förutom att hänga här hos oss, läsa och skriva mycket så skulle jag vilja ge dig två råd:
1) tag dig iväg till din vårdcentral och be om hjälp. Säg som det är att du tycker att du dricker för mycket och behöver hjälp.

2) Ta alla dina räkningar och papper (deklarationer osv) och ring till en bank och be att få träffa en rådgivare för att se över din ekonomi. Att inte ha bra koll på sin ekonomi fungerar så länge som det strömmar in mer pengar än vad man gör av med, i alla andra fall är det en stor risk att det barkar käpprätt åt parkbänken! SMS-lån måste även det vara ett djävulens påfund.

Sköt om dig!

PiL

På den första dagen skapade Djävulen alkohol, sjukdomar och krig, men vete tusan om det inte var redan andra dagen han kom på SMS-lån?

Kör enligt föreslagen modell ovan.

Finns det vilja så finns det hopp. Du har tagit ett första steg, det enskilt största vågar jag påstå, även om hur många som helst mindre återstår.

Välkommen förresten!

kalla

Följ Stigsdotters råd, jag försöker just nu göra det samma. Tänk vad mycket kloka och varma personer det finns på denna sidan.
Ring upp kronofogden och be om hjälp, många av dom är helt underbara människor som verkligen vill hjälpa till bara man visar att man vill.
Så välkommen Lelle och styrka och mod att ta ett steg till!

Tvåbarnspappan

Ikväll har jag tagit det största steget jag någonsin gjort mot min alkolism. Jag har berättat för min familj (min älskade pappa, mina systrar och min bror) Hur det står till med mitt liv. Det var nog det tyngsta jag gjort i mitt liv. Jag har även nyligen fått beskedet att jag harfått en tumör i hjärnan. Så nu har jag valet att göra något bra av mitt liv, eller fortsätta med det här destruktiva beteendet.

Jag är egentligen inte troende, men jag sänder en bön till er alla att ni ska klara er ur ert beroende och göra era liv så mycket bättre! Sändgärna en bön tillbaka till mig! För jag behöver det verkligen!

Kram på er alla och förlåt för mina uteblivna svar och min närvaro!

Av hela mitt hjärta önskar jag er all lycka i ett nyktert liv!

Er Tp

TP - fint att du är här igen, fint att du talat med familjen och så ledsamt besked du har fått. Önskar dig all kraft att hänga kvar här där vi delar glädje och sorg. Forumet kan vara ett fanatstiskt stöd. Kram tillbaka - och en bön / mt

Nynykter

Välkommen tillbaka TP! Du och jag "känner" inte varandra här på forumet, men jag har läst dina inlägg. Minns med ett leende den korrespondens du hade med Nubaskemej (vart tog hon vägen tro? Jag saknar hennes tokroliga inlägg).

Det är väldigt starkt av dig att berätta för dina närmsta. Jag tror det kommer att betyda mycket. Du behöver inte gömma dig längre. Du är inte ensam i din kamp. Hur tog din familj emot det du berättade?
Jag är inte heller religiös i någon traditionell mening, men sänder dig ändå de första stroferna i psalm 90. De stroferna är lite av ett mantra i mitt eget liv.

Blott i det öppna har du en möjlighet
Låser du om dig kvävs och förtvinar du

Hjärntumör låter väldigt otäckt. Hur ser prognosen ut? Jag sänder dig varma hoppfulla tankar och önskar dig tillfrisknande från både missbruk och tumör.

Styrkekram från Nynykter

Nynykter

Välkommen tillbaka TP! Du och jag "känner" inte varandra här på forumet, men jag har läst dina inlägg. Minns med ett leende den korrespondens du hade med Nubaskemej (vart tog hon vägen tro? Jag saknar hennes tokroliga inlägg).

Det är väldigt starkt av dig att berätta för dina närmsta. Jag tror det kommer att betyda mycket. Du behöver inte gömma dig längre. Du är inte ensam i din kamp. Hur tog din familj emot det du berättade?
Jag är inte heller religiös i någon traditionell mening, men sänder dig ändå de första stroferna i psalm 90. De stroferna är lite av ett mantra i mitt eget liv.

Blott i det öppna har du en möjlighet
Låser du om dig kvävs och förtvinar du

Hjärntumör låter väldigt otäckt. Hur ser prognosen ut? Jag sänder dig varma hoppfulla tankar och önskar dig tillfrisknande från både missbruk och tumör.

Styrkekram från Nynykter