Låter som att mannens familj är energitjuvar för dig. Så tråkigt att de ska hålla på att skuldbelägga dig. Kan du prata om det med din man? Eller låta dem veta att ni inte vill umgås med dem så mycket eftersom de är negativa mot dig.. Men positivt att läsa att du håller på att återta kontrollen över ditt liv, så bra gjort av dig!

Anonym26613

Du ökar på!! Grymt! Jag har börjat promenera men är långt bakom i beslutsamhet jämfört med dig. Fast vi inte ska jämföra ??

Känner igen det där att man överlever pga vin. Men det är så konstigt hur fel man hade. Idag vet jag att jag klarar mig så länge jag är nykter ?❤

Trevlig läsning och många bra tankar ????? tack

2 år och 7 månader sen mitt senaste inlägg.
Joråsatte...
För varje gång jag återvänder är jag lite mindre panikslagen, mindre sårbar.
Dock har jag, varje gång jag loggat in igen, kommit till en vändpunkt på ett eller annat sätt.
Nu har jag anmält mig till en (dyr) träning, en kurs på två månader. Jag vet inte vad som är hönan och ägget, anmälde jag mig för att få en anledning att skippa vinet, eller skippar jag vinet för att jag anmält mig?
Hur-som-helst är jag för snål för att riskera att inte få ut nåt av kursen om jag fortsätter med vin så som jag gjort över sommaren 🙂. Så här är jag igen, vin-fri sen två veckor och målet två månader - så lång är träningskursen.

@Hitofude
Hej. Jag har aldrig tänkt på att svetten luktar gammalt vin… hu - då kanske det luktat så om mig, så många gånger man tränat efter en vinkväll..
Nu har jag ett uppehåll i 3 månader - och har just klarat av 8 dagar.. det är långt kvar.
Jag vill också gå ner i vikt och komma igång med bra träning - tänk vilken skjuts det blir när man ”slipper” alla vinkalorier man (läs jag) hade hällt i sig.
Blir inspirerad av din träning - har du gått med i nån typ av PT-program?
Lycka till - och visst är det skönt att vakna fräsch i huvudet ☺️

@Fia L ja det kommer många fördelar med ett vinuppehåll, vissa motiverar på oväntat sätt :).
Jag har klarat tre veckor imorgon, klapp på min axel.

Träningen är en gruppträning, jag försöker att inte jämföra mig med de andra. Men jag är en allt-eller-inget-person som alltid vill vara bäst. Som en följd av det är (var) jag också "bäst" på vindrickande...

Anhörigas agerande påverkar, visst är det så och jag läser i några inlägg att påverkan kan se olika ut.
Min gubbe har dragit ner avsevärt på vinet tillsammans med mig, men det är inte han som är beroendepersonligheten i familjen, det är jag. Jag har inte några (stora) problem med att han köper vin till sig själv. Men när han frågade mig "är det ok att jag tar vin till maten ikväll" rasade det. Lägg inte det beslutet på mig!!!! Jag har fullt upp med mina egna beslut!!!! Jag vill inte känna att jag varesig ok:at eller nekat honom, bestäm själv!!!!
Som tur var fattade han och sen dess tar han vin om han vill, eller avstår om han vill. Hans beslut. Inte mitt.

Klokt att sätta den gränsen. Hans beslut inte ditt.
Så bra att få en liten kickstart både med alkoholstopp och med träning. Tre veckor, bra jobbat. Nu kanske det är tidigt, men jag tänker att du behöver skapa en bild över hur det ska se ut efter den här två månaders perioden. Håll alkoholstoppet en månad till, tycker jag och känn efter lite hur du mår i det. Det är en sån bra början att bygga vidare på, då passa på. Nu är det träningsfokus. Insiktsfullt att skriva att du ”tävlar”. Men gör ett försök att lägga fokus på dig själv även i träningen.
Och Lycka till!