På vägen mot nya mål startar jag nu denna tråden. kanske blev jag först i denna kategorin :)

lugna och fina nu :-) det är NI som gör forumet med ERA erfarenheter och kunskaper. Jag tycker det är en underbar läsning och flyt numera på forumet jämfört med starten för, hmmmm, är det verkligen 5 år sedan ?! Tiden går fort när man har roligt :-))

Ta hand om er alla forumvänner !!

Dompa

Mycket matnyttigt. Alefors låter skitbra. Tror väl inte jag får komma dit, då jag är lokaliserad utanför Gävle. Men jag ska be om det, eller något likvärdigt. Och jag ska inte ge mig, jag har inte råd med ngt halvdant. Jag behöver "hjärntvätten". Får väl anamma din goa göteborgares syn på GUD. Tack för att du tog dig tid. Läste länken och jag längtar faktiskt. Den goda maten...även jag kan behöva några kilo.../R

Dompa

Om du kände dig utpekad. Jag skrev Addes Nämdemansgård för att andra forumdeltagare skulle kunna relatera. Jag har aldrig velat peka ut dig som sektledare. Hade du varit med i en sekt så - tror jag - hade du nog varit medlem mer än ledare. /R

mr_pianoman

Så gärna Dompa. Och Alefors kan väl inte vara nån omöjlighet? Jag vet folk som hamnat en bra bit upp i landet fast dom bott här i närheten.

ändå lagt mig i så kan jag säga att i Uppsalatrakten finns Jälla. Googla på ställena så ser du lite... men det är ju alltid bra med personliga rekommendationer. / mt

Dompa

Kollade upp Jälla, men det är Nämdemansgården - min personliga fobi. Har även googlat runt på behandlingshem. Allt låter bra, men hur vet man vilka som är seriösa och vilka bara vill tjäna en slant. Har ju förstått att en behandlingsplats inte direkt är gratis. Så visst skulle Alefors sitta fint. Pianomannen skrev mkt gott om det. Från det ena till det andra; Vilket fantastisk land vi lever i, trots nedskärningar och allt. Jag har möjlighet att söka - och få - vård för ett problem så är helt självförvållat. /R

respekt till dig och din personliga fobi. Som jag förstått det följer både N-m-gården inkl Jälla och Aleforsstiftelsen tolvstegsprogrammet som har sin grund i AA-rörelsen. Jag tror man kan bortse ifrån att ordet Gud förekommer som uttryck för en högre makt inom tolvstegsprogrammet MEN jag tror det är viktigt att inleda sin behandling inom en verksamhet man "tror" på så jag hoppas innerligt att du får en plats på Alefors. Hoppas du fortsätter skriva här så vi får dela din berättelse på vägen mot ett nytt liv. Allt gott! / mt

mr_pianoman

Jag har ju varit hängig sista tiden. Egentligen hela hösten. Och i november tog jag mig i kragen och gick till doktorn som hittade bakterier i lungorna. Nog så. Klart att jag inte mådde bra då. Fick penicillin. Blev måttligt bättre. Sjukskriven halvtid. Gjorde massor av tester. Mer mediciner av olika slag.
Fortfarande bara hjälpligt bättre.
Idag fick jag veta att jag fortfarande, eller igen har bakterier i lungorna. Vilket innebär att jag i princip har haft lunginflammation sen i november. Förmodligen ännu längre.
Nu får jag mera penicillin och jag hoppas att jag ska känna mig bättre snart.
Det är en väldig påfrestning men jag klarar av att leva nykter vilket jag är väldigt glad och tacksam för. Och det är på något sätt ändå det viktigaste just nu.

PiL

Kan lova att inte heller jag hade varit särskilt tuff om man gått runt med lunginflammation en längre tid! Rimligtvis borde detta göra avstamp även i det psykiska måendet? Oavsett vilket, hoppas medicinen biter och det omedelbart.

Ha det bäst.

Dompa

att du känt dig hängig. Detta svek av kroppen samtidigt som du ska leva i din relativt nya nykterhet. Mycket för både psyke och fysik. Hoppas verkligen kuren "tar" denna gång. Jag tycker att både du och Pianomam är fantastiska. Detta att ni orkar stötta var-och varannan trasig själ här på forumet. Nu ska ni tand hand om dig. /R

mr_pianoman

Tack, ja vi får hoppas bå snar bättring. Men det är som dom säger, ingenting blir bättre av att man häller sprit på

Dompa

Tänk att du hann se det. Kändes så dumt att vara anonym med lillablå. Hon har ju en stor del av att jag förändrat mitt liv. Så jag ville presentera mig, men sedan fegade jag ut...igen. Ha en bra dag Rickard och uppdatera om dina lungor! Tack! För allt, info om inläggning, rädsla etc. Tack /R

mr_pianoman

...

Om jag räknat rätt ska jag äta penicillin i 10 veckor. Det ska väl ta död på de flesta bakterier hoppas jag. Segt är det och lite obehagligt att inte riktigt veta vad det ska bli av det hela. Kommer det bli några bestående men?
Det tar på humöret att inte orka. Vakna varje morgon och inse att det inte är bättre den dagen heller.
Jag jobbar 50% och det är mer än nog. Men med min bakgrund är det viktigt att ha något att göra och att inte bli hemma och inte ha nått att göra alls. så det är nog bra att försöka ta sig upp.

Idag hade jag min barnkör. När jag kom hade dom skrivit HEJA RICKARD på tavlan. Och så hade dom skrivit en sång till mig. På en melodi som dom kunde sen tidigare. Och som det inte var nog så hade dom samlat ihop pengar och köpt en blomma till mig. När jag frågade varför så svarade dom att jag är så snäll som kommer och sjunger med dom en gång i veckan.
Sedär.
Det gjorde gott för självförtroendet. Om dom ville tala om det för min chef också vore det ju bra. Han fattar inte vilket jobb jag gör. Men det är som det är.

Jag inser att jag måste jobba lite på självförtroendet. Men det kommer väl allteftersom

Dompa

Då är det ju nästan sommar. Vad är det för skit du har dragit på dig? Och vad händer nu när Lelas förkylningsbakterier ska in i leken? Nu säger jag ju inte att du ska spola henne, men du vet vad jag menar :) for better for worst!!! Härligt att "dina ungar" vet att uppskatta dig. Synd att chefen inte fattar. Verkar du inte i en kristen miljö? Har jag helt missuppfattat? I min naiva värld ska kristna vara goda. Din chef ska vara god. Men jag vet ju att det inte är så. Religon är inte likamed godhet. Du tycks dock god och det har ju barnen snappat upp. Förstår att du behöver ditt jobb, för mycket fritid är inte bra för mig heller just nu. Att gå omkring och älta, tycka synd om mig själv. Det kommer inget konstruktivt av det. Sköt om dig och frugan och akta dig för hennes bakterier. Inga pussar, hon kan få vinka åt dig på distans. lillablå; Om två av dina favoriter är vad vi är? Ja, min vän, det förklarar mycket av dina datingval. Du har dålig smak!!! Skoja bara, du vet att jag tycker att du är BÄST. /R

Lelas

Hehe, du får mig att skratta här mitt i kraxandet, Dompa! :-)

/H - som lovar att hålla mig på replängdsavstånd från min ännu mer kraxande make ;-)

vana

Jag har tankat ny energi hos min familj uppe i norr.
Kom upp hganska nojjig o trött av jobbet o allt negativt där o nu efter fem dar med anhöriga,har jag grundat mej i mej själv igen,så känns det.
Har fötterna där jag har rötterna.Känns tryggt.
träffade bror i en stad o en annan bror i en annan stad,några av deras barn o även barnbarn o min gamla mor.
Frisk luft mycke sol o mycke snö.
Kom hem igår o idag var jag många timmar i skogen.
Farstaviken,en lång strandpromenad vid sjön i genom skogen.

På söndag börjar jag jobba igen.
har nya krafter nu,hioppas de räcker

mr_pianoman

Jag fortsätter skriva när jag tycker att jag vill skriva. Om nån vill läsa så är det fritt fram. Och kommentarer uppskattas såklart <3

Jag har tänkt på att bästa stunden på dygnen denna veckan har varit när jag släckt lampan och knött in huvet i kudden för att somna. Jag vet inte om jag ska tycka det är bra eller dåligt. Men jag försöker tänka att själen nog mår rätt bra när natten och mörkret inte skrämmer utan snarare får mig lugn och rofylld.
Sen kan jag tycka att det skulle kännas så bra även att vakna och kanske lite då och då under dagen. Men det kanske kommer det med.

En annan sak jag tänkt på sen en tid tillbaka är på det här med rattonykterhet. Jag såg henne Svt-reportern köra rattfull i en simulator häromveckan. Hon hade en promille och körde naturligtvis därefter. Hon var väldigt noga med att påpeka att hon aldrig skulle satt sig bakom ratten i verkligheten.
Men vi alkoholister som är igång tänker inte så. Och jag har tänkt på att för en alkis som har hållit på ett tag, så är väl en promille knappt märkbart? Och har man hög toleransnivå så kan det väl även vara så att man kör bättre med en promille än ingen alls? Eller?

Såklart ska man aldrig under några omständigheter köra nägot fordon när man är påverkad. Men jag kommer inte riktigt ur tankevurpan.
Och ska man vara riktigt krass, så är det väl ändå så att om man kör med alkohol i blodet så har man problem med alkoholen.
För har man ett sunt förhållande till drickat, ja då har man också omdöme nog att låta någon som är nykter köra.