@Andrahalvlek Det är så roligt att läsa hos dig, du gör så mycket, lever verkligen livet❤️ Grattis på födelsedagen. Jag har uppfattat dig som blivande pensionär, vet inte om du skrivit mycket om pension men du är ju ung, 15år kvar i arbetslivet😅Kram

@Charlie70 Min första tanke var just: ”Vad fan, ska jag göra deras jobb?” Men sen tänkte jag på dotterns behov av att bygga upp sina muskler, att jag har samma behov, och hundpassningen löste sig ju. Så det kändes som en vinn-vinn-lösning i slutänden. Jag har ju faktiskt 24 års erfarenhet av att baxa den där ungen genom livet 🥰

Kram 🐘

@Andrahalvlek Grattis till dina 54 år🥳🎈Det är fantastiskt att få bli äldre, att få leva🙏🏻 Är tacksam för dina inlägg h mig och din förståelse! Våra döttrar har olika diagnoser och behov men det innebär en ytterligare dimension i föräldraskapet.

Kram❤️🍁

Jag ska börja diet imorgon, måste gå ner 10-20 kg för knänas skull. Trött på att köpa nya större storlekar hela tiden.

Jag tänker räkna kalorier, har laddat ner appen MyFitnessPal. Rivstartar med noll socker och vitt mjöl och två dagars buljongfasta per vecka (mån, tor). Wish me luck!

Det handlar till 100 procent om min hälsa. Avlasta mina artrosknän och slippa utveckla diabetes, som min mamma har.

Kram 🐘

Godkväll och grattis i både för- och efterskott 😍
Usch, detta viktelände så många av oss tampas med. Vare sig det är 3 eller 30 kilo så är det hela tiden ett sorts missnöje med sig själv, men dock låter det väldigt klokt att du tar tag i detta viktiga för din hälsas skull.
Jag har varvat min vanliga sömnmedicin med en helt annan, men det har inneburit sånt ökat sig och inte minst-hunger. Blir lite tokig då jag egentligen inte är överdrivet sugen i vanliga fall.
Nu har det varit en helg med choklad, god mat, marmeladmackor till frukost. Så imorrn blir det en tids återgång till min fasta ett par dagar/vecka.
Kanske främst för att jag behöver dämpa ner min hunger/sug.

Kul att du är pepp på att komma tillbaka till jobbet, och som sagt- det är ju några år till så det gäller att man håller i och hittar arbetslusten i de nya faserna (som vi ju pratat om tidigare) 🌸
Önskar dig en skön söndagkväll! Kram 🌱

Bra att du tar tag i din övervikt! Luck! Enligt min erfarenhet var det viktigaste själva beslutet, att absolut hålla fast vid det utan ursäkter, vad som än händer. Och att ha tålamod och inse att det tar tid. Ett halvt kilo i veckan är lagom så det är bara att börja räkna månader. Det kan kännas löjligt länge, men tiden går ju i vilket fall som helst. Tredje poletten var när @vår2022 lanserade tanken att inte se det som ett projekt utan tänka att detta är det nya normala. Smörgås och godis är inte för alla. Fast nu, då jag varit stabil på mina minus sjutton kilo i snart ett år, så har jag fått en annorlunda ämnesomsättning och kan äta lite mera. Det känns fortfarande som ett mirakel, att vikten inte är på väg upp som vanligt. Men det är inte mirakel, det är ett beslut, lika stenhårt som att inte dricka. Hejar på dig! 🐳🐳🐳

@Geggan Tack för pepp! Du är min ledstjärna ⭐️ Varje steg jag tar gör ont - så jag påminns hela tiden. Att medvetandegöra varenda sak jag stoppar i munnen är viktigt. Göra kloka mättande val. Det nya normala.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Lycka till med ditt nya projekt. Om det känns svårt med buljong så går det ju också att göra väldigt mycket grönsakssoppor som håller 6-700 kalorier…många grönsaker och de flesta rotsaker ( utom potatis) innehåller väldigt lite…
Hoppas det funkar i vilket fall som helst!❤️👍👍👍

@Amanda L Buljong var gott och värmande, och jag slapp faktiskt hunger helt igår. Två dagar buljong per vecka för att chocka kroppen lite känns vilsamt med tanke på att allt jag äter måste loggas. Har just ätit en frukost á 547 kcal. 500 kcal/måltid är ett bra riktvärde.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vad duktig du är. Mitt råd är att ta det långsamt så att det bli hållbart.nu kör vi gemensamt, jag håller mig nykter och du minskar i vikt. Hoppas vi kan skicka varandra styrka. Något jag äta är morotsstavar, ligger skurna i kylen så varje gång jag gör en räd till kylen finns stavarna där redo att äta. Minska suget efter sött eftergett tag. 🥰

Tre dagar med kaloriräknande och jag loggar för fullt i appen. Håller mig på rätt sida. Jobbet går också bra, det är kul och dagarna går snabbt.

Lite jobbigt med lillprinsen dock, han är nog hormonstinn och tonårstrotsig i kombo med för lite sömn, så han utmanar mitt ledarskap. Och jag försöker stå emot det, men lite svajigt känns det.

Lite ledsen blir jag. Rätt så mycket ledsen faktiskt. (Just nu slickade han mig på armen halvt i sömnen och det känns lite bättre.) Nätterna funkar. Det är hans kampande under och efter promenader som är jobbigast. Och jag måste ta fighten, gång på gång på gång.

Nåväl, det är en ny dag imorgon.

Kram 🐘

Poddtips: Senaste avsnittet av ”En beroendepodd” med komikern, journalisten, föreläsaren, författaren och it-experten Karin Adlersköld som gäst. Mycket igenkänning! Hon har i många år varit en stark förebild för mig ❤️

Kram 🐘

Poddtips 3: Det senaste avsnittet av ”Närvaropodden” med journalisten och författaren Lena Andersson som gäst. Rubriken är ”Mänsklighet” och det är en fördel om man har läst/lyssnat på hennes senaste bok, vilket jag har gjort.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Henrik Wahlström släppte även sin bok ”uppochner”. Jag tror att han beskriver den som en överlevnadshandbok i bipolär sjukdom. Jag har förbokat boken och tänker att den kommer snart m posten. Jag bär pins, halsband och klistermärken med symbolen ”uppochner” som visar att antingen har man psykisk ohälsa själv el stöttar någon som har det. Det kan även trygga ngn som har psykisk sjukdom…jag kan förstå.

Tack för tipsen om poddarna!

Kram🥰🍁

Igår kväll var jag helt slut mentalt. Ett åtagande kvällstid (som jag själv har tagit initiativ till för några veckor sedan) fick till följd att jag var tvungen att sluta jobba 1,5 tim tidigare. För att flänga och hit och dit och lämna dottern med kompisar på fritidsgården, köpa en blomma - och hunden måste ju rastas och få mat också. Klockan 18.15 var jag på plats där jag skulle, tidsplanen höll. Men jag gillar verkligen inte att passa tider - och absolut inte passa flera tider under samma dag.

Jag kände mig ynklig igår kväll, fy fan vilken spillra jag är av mitt forna jag 😢

Sen sov jag på saken och i morse väcktes jag av andra tankar. 1) Jag har precis börjat jobba igen efter 9 veckors ledighet då jag styrde över min tid 24/7. Nu ska jag jobba 8 tim/dag - och göra allt annat. 2) Jag har en tonårstrotsig valp hemma, som utmanar mitt ledarskap. 3) Jag har precis börjat dieta, inklusive två buljongdagar per vecka. Allt jag stoppar i munnen ska planeras och loggas. 4) Jag väcks klockan 06 istället för 08 och jag går och lägger mig samma tid, kl 22. Förlorar två timmars söm/natt jämfört med tidigare.

Så det är fan inte konstigt att jag känner mig stressad. Och det är okej, nu är inte alltid.

Kram 🐘