Yes! Klubbordförande ringde efter förhandlingen. Facket har gett företaget bakläxa. Besparingen är förvisso okej, det kan de inte säga mycket emot, men sättet det sköts på är inte okej. Förhandlingen är ajournerad till nästa onsdag.

De flesta av mina koncernkollegor i arbetsgruppen har tydligen reagerat likadant: ”Vad fan?” Facket är mycket uttalat beredda att strida för min sak. Drabbas jag nu så här, så kan vem som helst drabbas nästa gång! Fan vilken delseger!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Imponerande bra jobbat! Vilken inre kraft du besitter! Tron på dig själv är stark precis som den ska vara. Du vet vad du går för och sitter inte bara och nickar utan strider för din sak! Bra jobbat! Kram❤️

@Geggan @Ny dag @Himmelellerhelvette Tack för fina ord ❤️ Just nu försöker jag vila i förvissningen att det går vägen, till min fördel, men gör det inte det så vet jag att jag åtminstone stod upp för mig själv och gjorde allt jag kan. Och det är alltid tillräckligt.

Kram 🐘

Det har gått bra på dagens konferens. Jag tog min plats i rummet, utan att någon ifrågasatte. Ingen sa något, ytterst få kände ens till det. Men skvaller färdas snabbt och jag föredrar att folk pratar till mig istället för om mig. Jag avvek någon timme i förväg, skyllde på huvudvärk.

Hämtade lillprinsen hos hundvakten, och han hade skött sig galant 🥰 När jag körde hem tänkte jag ”bullar, bullar, bullar”. Min hjärna skrek efter socker och vetemjöl i kombo. Men istället för att köra till Maxi och handla körde jag direkt hem och sov en timme. Jag ska inte handla någonting idag.

Trevlighelgkram 🐘

Tråkigt att läsa, men positivt att facket är berett att ta strid. Vilket hemskt sätt som de hanterade det på också. Möte med två chefer och ett sånt besked. Är det ok att göra så?
Som du skriver så kommer du på ett eller annat sätt att överleva detta. Tycker att du visar så många gånger att du sopar ihop dig och gör det bästa av situationen. Det är jobbigt med ovisshet. Det är lite intressant att du blir sugen på mjöl och socker, balansen ska återställas på nåt sätt. Bra att du ser igenom det också. Önskar dig all lycka till!

Vad bra att du känner ett lugn i att det som nu sker, det sker. Du kan verkligen inte göra mer än du gjort.
Jobbet är trots allt bara ett jobb. Jag är helt övertygad om att du kommer att landa med fötterna ner och huvudet upp!

@Andrahalvlek Jag fortsätter att hålla tummarna. Bra att facket gör något, är man enig kan mycket göras. Jag tror som de andra att du kommer att gå vidare med rak rygg. Även om man förlorar så är det viktigaste att ta strid. Att inte cheferna tog med facket på det första mötet är ju så mysko!!!
❤️👍

@Amanda L Tack för tumhållande ❤️ Ja, det är verkligen mysko. Lika mysko är att samma dag informera kollektivet med orden ”den som berörs är vidtalad”. Innan man ens haft en enda förhandling. Men de fick bakläxa som sagt, vi får se hur det går på onsdag. Men jag känner nu att jag har gjort vad jag kan göra. Och det är allra viktigast.

Kram 🐘

Hela jobbdagen igår kände jag mig så … exkluderad. Fick inte höra något skvaller från heldagskonferensen i fredags. Fick bara höra om allt annat de pratat om och bestämt. Ingen tog kontakt med peppkommentarer. Ingen tog kontakt alls. Beröringsskräck. ”Drabbas hon kan också jag drabbas.” Eller nåt. Tänk på det, ni som kanske befinner er på andra sidan. Skicka ett mail, dm, sms - visa att du bryr dig! Jag jobbar på. Och känner mig som en elefant i rummet.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Styrkekramar till dig❤️! I nöden provas vännen. Gäller även bland kollegor som man trott sig vara goda arbetskollegor. Det gör så ont när man upptäcker att flertalet är ynkryggar. Du är stark och rakryggad, fortsätt så! Försök ta det lugnt, allt kommer till en lösning. Jag håller tummarna för dig! Kram