Igår blev jag förkyld som liksom i ett trollslag. Näsan rann, och i morse vaknade jag med vad som känns som influensa. Sovit mest hela dagen, ätit skumtomtar och druckit cola. Det var oerhört länge sen jag var sjuk och jag hoppas inte att detta är början på serie-infektionerna jag hade i våras.
Stannar på landet, smörjer nariga läppar!
Fin kväll alla 🦋

Tack för kryahälsningar- dessvärre får jag skjuta på intervju några dagar helt enkelt, inget att göra åt. I mitt tidigare liv hade jag boostat mig med treo och smink, pepp humör. Det orkar jag inte längre. Livet är som ser är- en god lärdom genom nykterheten..

Jag har suttit på medarbetarsamtal med 40 graders feber- när jag haft nya jobb. Inte så proffsigt eller hur? Säkert lite lite bakis också - för att somna.
Usch jag är så väldigt fri nu. Mina dagar ägs av mig även om jag jobbar rätt så intensivt. Men jag går inte på en arbetsintervju med feber och skräll-hosta.

Idag dök Målatolpen 1400 dagar upp i en app. Så tryggt det känns!
Hostar och netflixar…

@Se klart Det är så inspirerande att läsa hos dig, fyra år! Jag känner bara att nu inne på andra året är det så väldigt mycket som landat på plats i mig. Jag ser så mycket fram emot tredje året och all framtid men njuter också i nuet. Just detta med att jag börjar bygga upp mitt liv socialt igen känns underbart. Det har varit ett mål länge under min nykterhet men jag har haft så mycket att lära känna hos mig själv först. Jag har ju inte ens kunnat läsa av kroppsliga signaler, allt har jag druckit alkohol på. Vanliga förkylningar hade jag glömt hur det är eftersom jag gjort dom ”roligare” med alkohol.

När jag läser om ditt innehållsrika liv blir jag helt varm i hjärtat. Ett helt vanligt liv, det mest underbara man kan ha, tycker jag❤️

Kram

Ja ett helt vanligt liv som man/jag numera har vett och ro att uppskatta @himmellerhelvete 😍det är så skönt att det nästan är overkligt. Tänker aldrig längre på den eviga följeslagaren ångest/oro som kom med alkoholen, de där groparna har växt igen nu. Tänker aldrig längre på att jag inte dricker- det är bara så det är.
Är nog lite mer av en tråk-mamma med mina numera helt vuxna barn. Vi umgås (på landet) från tidig frukost till dess att middagen är äten. Sen är mitt sociala kapital slut och de får gärna spela spel och sitta och babbla men det blir färre sena kvällar. Hänger förstås ihop med att några av dem är förändrar= väcks kl 06.
Men då är jag allt annat än tråkig, utan pigg och med och pålitlig.
Tack för pepp @andrahalvlek, 😍 det blir möte senare i veckan helt enkelt.
Vi får hålla tummarna för varandra båda!

Har Gud en större vattenläcka där uppe?
Nu har det regnat så många dagar att jag tappat räkningen.
Vi har städ idag- så jag kurerar mig bakom stängd dörr ihop med den av dammsugaren paralyserade katten.
Jag har en underbar bok som jag kan sjunka in i- Systrarna av Jonas Hassen Khemiri.
Vad gör jag istället?
Kollar upp julkonserter. Tänker på hur vi ska få plats på landet i jul- optimal rumsfördelning utifrån behov. Tar in offerter för städ på landet (kommer inte att hinna eller orka). Funderar på vad jag ska laga för mat till barnfamilj på fredag. Erbjuder mig att vara vilande förskola på em, åt barn som har växtvärk.
Beställer en kavaj från ett unikt (hehe) samarbete mellan en favorit-designer och Uniqlo.
Dricker kallt kaffe. Hostar. Kollar slack/mail. Tittar på min bok. Tänker på gröna rätter till julbordet.

Funderar över VAD det är som gör att min hjärna har så himla svårt att gå ner i varv. Och jag känner att den behöver det. För att jag ska kunna bygga motståndskraft och orka ”lagom” - och det måste liksom räcka.
Gröna rätter på julbordet - det finns absolut noll vinst med att tänka på det nu.
Ska leta fram något kbt-program eller meditation innan det börjar osa bränt ur denna kalufs.
Kram på er ☔️

Efter en dag i sängen- blir nattportieren inte glad, han har tagit sista beställningen nu men blir ändå inte ledig. Klarvaken är hans sista gäst.
Nervös- över de uppgifter jag fått inför intervjun på fredag- mån om att det blir så bra som möjligt. Skulle behöva läsa på (helgen) men främst behöver jag bli riktigt frisk. Ska se om jag kan småjobba lite denna dag (som natten har övergått roll) men först blunda. Blir en hel del för er stackare att ta del av, fram med scrolltummen när ni tröttnar, kisa! Kram och godmorgon säger jag väl då ☕️

Imorgon har jag första formella intervjun för mitt ev nya jobb, förkyld och hostig. Men intervju två är redan inbokad så jag har lite tillit till processen än så länge.
Det känns spännande - en lite ny värld, en annan del av vår koncern och mycket formellt ansvar, en stor grupp att leda. Men det har jag hyfsad koll på - och strategin framåt/ utvecklingen- är områden jag är bra på.
Det blir mycket längre till jobbet- men jag KÖR ju nuförtiden!!
Håll en tumme 😍 Tänk vad vi får vara med om när vi slutar dricka. Tänk om jag hade suttit här med mitt ”vardagsglas” rödvin hjälpligt ”gömt” bakom en vissnande Pillerfikus.
Jag kan inte annat än känna ren tacksamhet att fönstret öppnade sig, att forumet fanns, att jag hade ynnesten att just då- träffa vännerna, min ”squad” som ville ta sällskap här. BFF. Och fått fylla på med fler vänner- så impad av er.
Nu sova! Kram 🤗

@Se klart Jag håller tummarna för att mötet idag går jättebra 🥰 Och nästa intervju också!

Lyssna inåt - vad vill du? Ta inte jobbet för att det förväntas av dig, eller för att du blir smickrad av erbjudandet. Det är mitt enda medskick, av omsorg ❤️

Kram 🐘

Tack så mycket @andrahalvlek 😍😍
Mötet gick väldigt bra tycker jag. Tack för din omsorg och eftertanke. Det känns inte självklart att tacka ja- om jag nu skulle få erbjudandet. Jag behöver fundera på om jag har orken att dyka ner i så mycket nytt.
Så det ska jag göra.
Men jag behöver också fundera på om jag har ”orken” att jobba på under en ledning som jag tyvärr har noll förtroende för. Det GÅR att hålla sig i sin lilla ruta på spelplanen, men det känns tröstlöst att det ska pågå fram till pensionen??
Inga enkla frågor. De ytterst få jag har pratat med tycker att det verkar vara ett roligt jobb och ett spännande ”skifte”.
Idag är jag fortfarande förkyld så jag har svårt att föreställa mig att gå till vilket jobb som helst 😊😷
Så nu är det vila resten av dagen som gäller. Katterna verkar vara inne på samma spår…
Kram 🤗

@Se klart intressant! Mitt råd är att absolut vänta tills du är helt återställd med att bestämma. Längre resväg låter inte bra. I ditt ställe skulle jag nog tveka att ta ngt som innebär steppa upp, när jag nu vet hur mycket tröttare man blir efter 60. Men- kan finnas andra ljuspunkter. Önskar dig det bästa!

Tack @geggan för kloka ord. Jag tänker självklart vänta tills jag mår bra innan jag bestämmer något alls. Och självklart funderar jag över detta med högre arbetsbelastning (iaf initialt)
Men jag vill inte räkna ut mig själv för tidigt. Jag är också glad att jag är efterfrågad, intressant i en del av företaget som jag är nyfiken på.
Vilket jag inte är på min nuvarande arbetsplats. Min ”nya” chef har ju liksom från dag ett signalerat att jag inte är någon att satsa på, och alla förändringar har bekräftat det. Sitt still, backa in i hörnet.

Det har varit ledsamt faktiskt men jag har hittat alla tänkbara metoder för att ändå känna att JAG har det bra, med mitt gäng.

Hela mitt liv har jag liksom: hoppat på. Chansat lite. Både i jobbet och privat. Jobbat massor. Gått dit där det känns lustfyllt. Fått möjlighet att utvecklas. Tjäna pengar- vilket egentligen aldrig varit nån drivkraft- men det har gjort mig stolt, jag har velat visa mina barn att mammor också kan ha en stark passion i sitt arbete.
Nu, när jag inte dricker längre så är inte stressen så hög som förr, även om jag förstås blir trött till och från av intensiteten i - allt. Livet.
Så det är både en fråga om att gå Till något nytt men också möjligheten att hitta något som kan ta mig Från något som egentligen är katastrofalt dåligt även om jag överlever tack vare gott humör, goda kollegor och lite annat som är bekvämt.
Det var tankarna för dagen härifrån 😍

Tack @geggan, jag har varit tydlig med att jag inte kommer jobba på något 1989-sätt, ju finare ju längre man var kvar. Jag ska se till att hitta träningsmöjligheter i området
Även om verksamheten kräver det ena eller andra- så ska jag ju också sätta ramarna för verksamheten.
Jag kommer att vilja ha tjänstebil samt möjlighet att anlita en chefskonsult om jag önskar. (Buffring?) Och så vill jag förhandla lön.
Men- att få tillbaka min förra chef som jag hann alldeles för kort tid med- en som tror på en/mig, glädjs när det går bra. Som är ett stöd- i alla lägen. Ett klokt bollplank.
Det kilomåttet väger… minst två kilo för mig. 😍😍

@Se klart spännande med nya jobb-tankar! Du har säkert tillräckligt med skinn på näsan att få det du önskar och behöver för tjänsten utan att gå under själv. men som andra säger, tänker efter både en och tre gånger innan du tackar ja om du får det. Uppfattar ändå att du efter förra omorganisationen kunde inrätta ett liv för dig, familjen och barnbarnen som du trivs med. Kan det räcka så? Eller så gör det inte det för dig och då är det så klart bara att köra. Önskar dig all lycka till!
Kram!

Svårt beslut det där. Men oavsett vad du väljer om du får välja är det rätt. Jäklar vad snopen han ska bli den nya chefen om du lämnar. Jag tror också att du har funderat så mycket om livet, dig själv och dina behov att det kommer att se lite annorlunda ut om du väljer nytt. Önskar dig all lycka til!

@charlie70 tack 🙏 jag tar verkligen till mig det du skriver. Det är ju en stor och viktig del- det här med ”tid för annat” men jag vet inte om jag fått till det så bra. Upplever att min tid fylls med mycket som trots allt handlar om andra, och det är ju något som jag måste hantera. Inte alldeles enkelt men också spännande! Ingen annan kan göra det jobbet åt mig. Gränsa av, vara good enough.
@sisyfos min chef är en hon 😊
Ja jag får verkligen passa mig för att lockas av den något triumfiatoriska känslan; you will have my resignation on your desk tomorrow. Haha.
Men hur ofta är drivkrafter ”rena”, nä de är en blandning av allt möjligt. Så är det ju.
Tack för engagemang, det betyder mycket och jag tar till mig era kloka ord. 💕