Såg just att det blev en lite knasig stavning i avslutande hälsning i dagens nyktra morgonrapport, men stryker man bara bokstaven - d - som ville vara med, så blir det bra.
Kämpa på vänner!

@Flarran Hög på livet är precis vad man blir! När signalsubstanserna börjar funka som de ska igen kan man njuta av en kopp kaffe, några minuters sol i ansiktet, en bra låt, umgänge med andra.

Jag började skratta gott också, nästan som om jag vore barn igen. Kunde kolla på någon komisk film med barnen och sen börja skratta så jag inte kunde sluta. Min yngsta dotter tittade på mig: ”Men mamma?” Min äldsta dotter sa: ”Låt mamma skratta”. Jag kunde knappt sluta skratta, det kom som i vågor över mig.

Så mitt må bra-tips idag är att titta på något riktigt roligt. Albert och Herbert på Svtplay Öppet arkiv kan jag rekommendera. Eller Jönssonligan med Gösta Ekman. Eller Papphammar. Bäst i test med Babben och Davis Sundin skrattar jag gott åt också.

Kram 🐘

@Flarran . Kan hålla med om det du säger ”Tror att jag börjar att bli hög på livet som det sagts att man kan bli som nybliven nykterist…med en klar hjärna och nyktert sinne och att man kan bli religiös för mindre”😁. Man får en andra chans och på ett sätt en helt annan hjärna som fungerar som den ska göra. Man kan reflektera och ser saker bortom alkoholdimman och förvridna förgörande osanna alkoholtankar. Snygg jobbat!💪.

Ha en fin första advent❤️🎄🤎

Vi brukar säga/skriva att man beter sig lite som om man är nyfrälst. Eller nykär. Man vill ut och ropa på gatan: Jag är alkoholfri och jag älskar det! 🥳🥳🥳 Folk skulle nog titta då - så vi går in här på forumet och ropar istället! Tjoho! 🥳🥳🥳

Den där fasen fejdar ut efterhand, precis som en nyförälskelse gör efter ett tag. Då blir alkoholfriheten mer en stadig grund. Golvet blir lite högre och trösklarna lite lägre. Man blir mer grundglad, grundnöjd, mer harmonisk - och mer chill 😎 Det som händer det händer, och allt löser sig med tiden.

Det är häftigt att påminnas om de olika faserna. Jag närmar mig min nyktra 4-årsdag, så alkoholfriheten är självklar för mig sen många år tillbaka. Men ändå hänger jag fortfarande här - för arbetet med mig själv det pågår och pågår. Det blir man aldrig klar med, för då är man död.

I början var det en jobbig tanke, att aldrig bli klar. Nu är det en upplyftande tanke. Med nyfikenhet tar jag mig an livet. En massa förändringar har följt i spåren av min nykterhet. Det är på riktigt det allra bästa beslut jag har tagit i mitt liv.

Kram 🐘

Tänka sig, klockan har passerat 13:00 redan så här på första söndagen i december. Vem kunde nånsin tro att jag skulle få sova i över fyra timmar extra, men det har man faktiskt spontant gjort så här på första advent och allt.
Det tackar jag min skapare för, och Jesus hans son får väl också åka med på köpet i min andliga tacksägelse fast jag inte är så speciellt religiös.

Har dock tänt den elektriska ljusstaken i fönstret. Missade ju min nya rutin med att äta choklad och smörgåsar till frukost så får väl nu ta och tänka på lunchen i stället.

Tror det får bli grönsakssoppa från en påse i skåpet som jag har. Tar nog ett par limpsmörgåsar med mjukost till vilket kan bli gott och något som kroppen signalerar om att det nog är allt som behövs. Ja, tänk vad tiden går fort nu när det tickar på mot jul.

Har ju oroat mig för att falla in i dåliga tidigare dryckesmönster, men har inte det minsta alkoholsug idag heller, vad det nu kan bero på. Har ett glas med kosttillskott med en massa vitaminer ståendes på bordet som jag snart ska dricka ur. Sen blir det nog till att göra soppan som jag just nu tänker på att göra i ordning.

Det kändes som att det var dags för lite pigg rockmusik att spela i mina hörlurar. Gör därför som jag brukar och kör någon svängig låt tänkte jag nyss. Borde kanske trampa lite på min motionscykel idag, men får då ju så mycket energi att jag väl då även får ta en liten promenad så att jag inte får ångest och sen bara rusar in i matbutiken och köper en massa onödig och för mig skadlig öl som så ofta förr.

Det var så sant - måste ju dra upp persiennerna också så att jag får in lite dagsljus denna dag också. Brukar ju oftast sitta i mörkret och deppa, men sånt gör ju ingen människa glad som jag har förstått det alltså. Just nu snurrar Johnny B. Goode runt i spelaren, inte direkt nån psalmsång, men ändå.

Men är ju inte speciellt mycket för sån musik rent spontant, men det blir kanske nån sån låt också framöver kan man tänka. Har nog fått lite julkänsla ändå. Men nån traditionell alkoholhaltig dryck ska då inte få förstöra min vilja att hålla fast vid mitt löfte om livslång nykterhet.

Får jag alltför stort alkoholsug framöver så skriver jag väl om det på forumet här och då får jag säkert en del tips på hur jag tacklar problemet när det eventuellt dyker upp. Men som en psykolog väl sa till mig för nåt år sedan ska man ska inte gå och oroa sig i förväg för det skapar bara onödig oro inom en liksom. Soppa var det som skulle fixas till, så tror att jag nu tar och försöker göra så. Förresten, kul att ni tittade in här @Andrahalvlek @Vår2022 sånt inspirerar och uppskattas mina vänner.

Ha det gott!

Har satt i mig nästan en hel liter, ja inte sprit utan bara lite helt vanlig redd grönsakssoppa och limpmackor med mjukost på. Sitter och myser i skenet av den elektriska adventsljusstaken och lyssnar på lite blandad popmusik och har inte ens en enda tanke på att gå ut och köpa, tillverka eller dricka alkohol av någon sort, detta är helt underbart, en lugn frihetskänsla helt enkelt. Tror att jag lite senare ska bära ned vindunkarna i källaren, tycker de har stått och skräpat länge nog. Ha en fin kväll vänner!

Man måste tänka på vad man tänker för det styr ens känslor och stämningsläge är de outtalade orden som jag kände levande inom mig precis för några minuter sedan. Har just ätit tonfisk och druckit ett stort glas läsk och ätit lite passande snacks och sallad till och är väl ganska mätt och så. Har även sovit ett par timmar extra, skönhetssömn om man så vill, så det är inte nåt basalt.

Men rätt som det var började jag att göra något som jag gjort så ofta dagligen mot mig själv i alla år. Jag började att i mitt inre sinne stressa mig själv genom att repetitivt tala negativt till mig själv om otillräcklighet, att jag egentligen väl var rätt korkad och värdelös samt att det inte var så värst konstigt att jag är singel då jag är så himla slö att jag inte ens kan komma mig för att ta en promenad i dagsljus eller ens bära ned ett par tomma vindunkar i källaren.

Sedan började den mer depressiva destruktiva känslan smyga sig på mig. Kände som att, vad är det för mening att bry sig om någonting alls egentligen. För det är väl ingen i hela världen som bryr sig ett dugg om dig egentligen alltså. Sedan började jag inom mig att gnälla över min övervikt på väl cirka 30 kilo som då skulle var mitt eget fel och skuld till mitt höga medicinerade blodtryck som jag förstår är skadligt ur risksynpunkt för hjärtslag, stroke och sånt.

Sen började jag sakta att fundera på det här med att kämpa för alkoholfrihet, och om det egentligen var någon mening med det heller. Men som nykter kände jag ju igen den inre kampen mot mitt bättre vetande och faktiska parametrar så att säga. För sådana här tankar och känslor har jag ju alltid haft i alla väder. Detta om en ogrundad värdelöshetskänsla och otillräcklighet som funnits i alla situationer och slutat med onödig överkonsumering av alkohol oavbrutet tills kroppen fysiskt hindrat ett fortsatt sådant skadligt självskadebeteende.

Nu har jag suttit här vid datorn och mediterat lite samt skrivit en stund och hållit en inre konferens med mig själv, tankarna och mina känslor, och logiken vann idag den här matchen och sade till sist att nu får det väl ändå var nog. För Du har ju faktiskt allt vad du behöver materiellt, du är mätt, du har bra bostad, du har pengar, du är fri att komma och gå vart du vill – fatta detta någon gång!

Så jag har nu lyssnat på mitt inre sinnes logiska röst och konferensen i min skalle är för tillfället bordlagd så att säga. Det hela slutade alkoholfritt, pillerfritt och att jag sitter någorlunda nöjd kvar i båten så att säga. Har lagt just lagt in en portionssnus, för nåt jäkla ofog ska man väl ha för sig. Kör nu positiv och energigivande upptempo-rock i lurarna och har beslutat att börja att tycka lite bättre om mig själv, för om man inte gillar sig själv så är det verkligen kört.

Ha det gott!

Ja, att vara snäll mot sig själv är något många behöver öva på. Jag ser de där negativa tankarna som agenter utskickade av beroendet med uppgift att försöka få dig tillbaks. Att underminera motivationen och få den att verka meningslös är ett typiskt trick av beroendet.. Men som du skriver, med nykter hjärna kan du mota bort de tankarna och se möjligheter istället. För livet är fullt av möjligheter till att hitta små stunder av glädje och nyfikenhet.

Hej Kennie!

Kul att du skrev några rader sånt lättar alltid upp lite. För köpte igår bland annat en liten trådlös högtalare till mobilen samt att den skulle funka till min gamla kontorsdator för att få lite schyst ljud ur den när man vill spela upp musik från datorn utan hörlurar.

Testade just att ansluta den till datorn, men då visade det sig så klart att det saknades ett inbyggt Bluetooth-kort.
Så blev som en liten barnunge nästan lite kinkig igen. Tänk vad fånig man kan vara ibland. Men får väl ta och besöka stan i morgon, kanske passa på att få mig en promenad i dagsljus liksom. För har som oftast en stor motvilja till att anstränga mig i onödan.

Vet dock att jag borde försöka att röra på mig mer. För det ger ju både energi och endorfiner som man mår bra av. Sedan så tappar man väl förhoppningsvis något gram fett också. Men det känns riskabelt som företag ändå, detta då prylbutiken jag tänkt besöka ligger nästan vägg i vägg med bolaget.

Så får väl se till att var pigg och utsövd, mätt i magen och i övrigt vara lugn och fin så jag inte av gammal vana och tanklös automatik bara går in och köper nån skit där. För har faktiskt inte kastat bort pengar på flytande nervgift i denna butik sedan den femte oktober enligt ett gammalt kassakvitto som ligger och skräpar på bänken här.

Ha en trevlig kväll kompis!

Nu är det allt dags för ett redigt glas med bubbeldryck. Ja, alltså alkoholfri cider och inget annat. Tuggar på en ostfralla just nu. Kom ju inte ut på en vettig tid i dagsljus idag heller. Sover ju lite ojämnt så brukar passa på att vila ut när John Blund kommer på besök alltså. Men har i alla fall varit ut och handlat lite prylar till datorn idag. Besökte även mataffären och köpte lite ost, klementiner och bananer. Det hann jag dock med idag. Kom innanför dörren för en stund sen faktisk. Det fick bli taxi på kvällen då det var lite kallt för en längre promenad.
Hur som helst, viktigast av allt är att man fokuserar på nykterhet.
Kämpa på!

Dricker cola och äter chips till frukost. Vänta nu, skrev jag verkligen det där...
Men så ska väl inte en frukost se ut? För nog ska väl dagens första mål med mat vara lite mer genomtänkt alltså, och ge lite nyttiga vitaminer och näringsämnen som finns i sånt där som havregrynsgröt och mjölk med kanske lingonsylt eller nåt. Tar mig nu ännu en slurk cola och funderar i denna tidiga morgontimme helt nyktert på min tillvaro så här den 5 december.

Jag inser att jag har rätt mycket att lära om livets mysterier och känslostyrda saker, och även då om konsten att rätt kryssa genom ett minfält av luriga frestelser av beroendekaraktär som kan leda mig in på en stig till starkaste risk för ett snabbt återfall ned i ett nedbrytande alkoholmissbruk.

För om kroppen inte är nöjd och glad då hamnar man snart i ett sänkt stämningsläge med oro och ångest, och tar man då kanske det där första glaset, burken eller slurken, då är karusellen snart igång igen, det känner man ju till... Har märkt att tidigare ”kompisen” Alkohol har en ”god” vän vid namn Nikotin vilket väl de flesta här känner till då nämnda namn eller substanser ofta synts närvarande på fest tillsammans då och då.

Får nog rädda upp situationen här med ett glas mjölk och en klementin tror jag. Det är rätt många tankar och intryck att sortera från gårdagens kvällsresa i taxi för att inhandla lite prylar och mat som jag skrev om tidigare. Nämnde nog inte att det kom lite alkoholsug vid läskhyllan, men det parerades och klarades av fint och dessa tankar försvann rätt så snabbt vid chipshyllan.

Beroendehjärnan som det talas om ibland, den arbetar på de mest skilda och kreativa sätt för att få en att åter ta till flaskan. Detta har man förstått. Sitter nu medvetet utan nån törst och dricker mjölk, bara för att det är nyttigt och inget annat, är nu inne på klementin nummer två, de var faktiskt riktigt goda dessa - tur man köpte några liksom. Men att jag vid snusinköp även köpte en ask cigaretter, jag som inte ens tycker om att röka, det är då lite av ett mysterium. Cigarrettasken är dock oöppnad men ligger och hånflinar åt mig redo till att förgifta mitt blodomlopp, vilket är en hemsk tanke.

Har ju skrivit om att jag försökte att lära mig röka i våras då jag inte tyckte att jag blev så berusad av folköl och mäsk som jag väl i den stunden hade önskat att bli och då korkat testade att röka sådana där giftpinnar. Kommer ihåg hur illa jag mådde av röken som fyllde mina lungor, och ändå så går man och köper sån där skit igen liksom.

Nog är det sant som de lärde säger att beroendehjärnan har fula knep och trix för sig. Har nu lagt in en stark portionssnus och känner hur snusens rätt vedervärdiga smak börjar ge lite av en nikotinkick som jag egentligen inte alls behöver eller ens vill ha längre.

Varför gör man så här mot kroppen egentligen fast man vet bättre liksom. Får nog ta och spotta ut snusen och fokusera ännu hårdare på att bli en renlevnadsmänniska om det här inte bara ska skita sig liksom. Tittar på en liten tavla föreställande min mors idol Jesus Kristus och kan känna att min skapare nog undrar hur det står till med mitt tänkande egentligen. Får nog gå och lägga mig en stund och sova på det här och kanske vakna lite klokare.

Ha en fin dag!

Ja, det gäller att jobba mot vanor som gör en gott. Ett tips är att snabbt när du vaknar äta något nyttigt och mättande. Som clementiner, och varför inte en skål havregryn med mjölk och russin? Och tänka att om du sen vill så tar du chips och läsk. Men när du är mätt är suget efter onyttigheter mindre. Och den där dagliga promenaden..Dagsljus och motion gör mycket för den psykiska balansen. Önskar dig en fin dag!

Hej Kennie, kul att du tittade in här. Kunde inte somna, vilket väl var helt rätt då dagsljuset börjat att komma igång så smått och väl ville få mig att åtminstone gå ett varv runt huset kan jag tänka. Men fy vad slö och orkeslös man är. Men så har jag ju alltid varit, åtminstone de senaste tjugo åren. Ska väl försöka att bättra mig lite på den punkten är en vilja som så sakteliga börjat att ta form.

Känner dock nu att det viktigaste av allt för mig är att jag inte går för fort fram och tröttnar på alltihop och då faller för nån frestelse att bara gå och köpa nån skit med alkohol i för då funkar ju ingenting. Upptäckte igår när jag åkte taxi att jag inte hade det minsta svårt för att snacka lite spontant med en människa åt gången som nykterkvist. Övade mig spontant även på att gå emot social ångest och satt och åt ett par korvar med bröd i närheten av folk.

Den värsta sociala ångesten verkar att ha minskat något. Kanske man till och med egentligen är en rätt så social typ när allt kommer kring om man tänker efter. För det känns som att man om man väl inte överdriver det hela och psykiskt tröttar ut sig med för långa pass med kommunikation i realtid med folk i verkliga livet, kan vara något som är rätt så stimulerande för sinnet har jag märkt. Har ju i många år i mörker isolerat mig något enormt.

Ska nu ta och pyssla lite med datorn och se om jag får igång prylen för Bluetooth-funktion som jag köpte igår, gillar ju faktiskt att som hobby pyssla med tekniska prylar. Har nog alltid varit lite av en teknikfreak liksom på nåt sätt.

Köpte ju i helgen även en sån där burk med Bluetooth-högtalare som jag vill använda till min kontorsdator för lite schyst ljud då man ibland kan bli lite trött i öronen med att bara köra med hörlurar. Har även skaffat en ny extern DVD-brännare för att kunna flytta filer, rensa upp och defragmentera lite på min hårddisk och frigöra lite mer minne som väl slöat ned datorns prestanda en hel del.

Det får alltså bli lite tankegymnastik i dag tror jag. Har som helnykter märkt att man kanske inte är en så stor idiot rent allmänt som man väl dagligen i många år har gått omkring inbillat sig liksom. Hjärnan har väl återhämtat sig något kan jag tro. När det gäller en enkel frukost tror jag att man ibland även kan köra med lite flingor och fil också. Gillar ju spontant varm mjölkchoklad och mackor, men det går ju att variera lite. Ska nu käka en röd grapefrukt.

Ha en fin tisdag kompis!

Ja, klokt att gå långsamt fram. Och visst upptäcker man nya sidor hos sig själv när hjärnan slipper vara upptagen av beroende. Beroendet skapar ju stress och ångest. Allt försvinner inte, men det är som att psyket har kapacitet att hantera mående när det inte också behöver jobba med alkoholen. En promenad runt huset är inte det sämsta. Bara att ställa sig i solen i ett öppet fönster är gott så här års. Men ny ska jag ge mig ut på en liten lunchpromenad i alla fall!

Vad konstig man är liksom. Minns att farsan var inne på den grejen ibland då han tyckte att jag ena stunden kunde vara hur glad och positiv som helst. För att bara någon minut senare utan nån synbar anledning falla ner i nedstämd deppighet då inget av mig plötsligt syntes vara möjligt.

Detta har alltid varit ett jobbigt fenomen inom mig även långt innan jag hade smakat en droppe av någon form av alkohol. Förstår ju nu att det har att göra med den släng av bipolär sjukdom som jag väl ärvt från min mor, sedan tyvärr rätt så kryddad med påliggande melankoli eller dystymi, har alltså flera psykiatriska delprognoser som de lärde inom psykiatri har konstaterat att i stort sett väl vara min medicinskt psykiatriska problembild.

Det enda positiva som jag kan se med det hela är väl att jag har lätt till känslor och kan skapa i princip vilken musik som helst när jag väl sätter igång, vad det nu ens är för mening med detta. Se där, nu kom meniglöshetskänslan in också. Nä, fy faen är det enda jag kan känna och säga nu liksom.

Nu som helt nykter förstår jag ju mig själv lite bättre om hur jag fungerar, men det är inte lätt det här ska jag säga. Hade det varit för bara lite drygt två månader sedan så hade jag utan tvekan nu varit på väg för att köpa ett gäng flaskor och burkar med alkohol för att slippa att känna mig nere och tänka så här mörkt. Måste säga att detta är ett konstigt fenomen. Har idag som jag tänkte göra, installerat lite ljudutrustning till datorn som jag skrev om ovan och allt funkar tekniskt finfint.

Först var jag glad som ett litet barn för att allt lät så himla bra och fungerar helt korrekt. Blev sedan plötsligt bara tom, kall, orolig och mörk inombords. Det är jobbigt att ingen medicin fungerar vettigt som läkare kan skriva ut.
De har ju provat alla sina grejer mot oro och depression vad jag har förstått. Så måste väl nu börja göra som många rekommenderat och väl bara bita i det sura äpplet och sätta igång och träna när jag mår så här jävla dåligt, men inte känns det meningsfullt liksom.

Hörde även på någon radiokanal eller podd för ett tag sedan att vi människor är skapade för att vara i rörelse för att inte rosta ihop liksom. Muskler förtvinar ju liksom om man bara sitter eller ligger still för länge. Så detsamma gäller väl då kanske när det kommer till hjärnans avancerade funktion för att rätt kunna reglera signalsubstanser som serotonin och dopamin med mera. Samtidigt har jag så lite energi att jag knappt orkar gå utanför dörren för det mesta alltså. Ska försöka att hålla ut och ta mig igenom detta. Kanske blir det bättre om jag går ut med soporna och tar mig en nypa frisk luft.

Berättade för nån vecka sen för en sköterska att jag inte tyckte om att promenera, och hon såg mest ut som ett levande frågetecken. Då hon tvärt om, precis som de flesta väl tycker, ja att det är fint och trevligt med någon promenad då och då. Har förresten redan i högt tempo cyklat 15 minuter på motionscykeln av egen fri vilja och nästan med lite glädje då, och det var inget problem, blev bara lite trött i benen de sista två minuterna.

Nu när jag har fokuserat mina tankar lyssnandes på en och samma låt i snart en timme så känns det en aning lättare, kanske en 10 procent eller nåt sånt. Måste väl sätta igång och vandra raskt planlöst fram och tillbaks utanför dörren bara för att genom ren utmattning förändra mitt sinnestillstånd till ett mer positivt eller neutralt sådant när det känns så här för annars går väl viljan till alkoholfrihet åt helvete liksom den gjort tidigare år trots stark motivation.

Men nu får jag sluta att skriva på en stund för annars storknar väl stackars folk som tittar in här och råkar att läsa denna bedrövligt gnälliga och för normalt fungerande väl rätt fåniga text. Hade en cigarill som jag tände och rökte nyss, vilket inte gav mig något alls mer än kanske lite ömhet bak åt ryggen till, så tar väl och lägger ner cigaretterna i samma påse som en av de tomma vindunkarna som ska ner i källaren då de stått och skräpat här tillräckligt länge. Hur som helst tur att detta forum finns då det faktiskt möjliggör rätt excellent och spontan psykoterapi att direkt kunna skriva av sig en del tankar i stunden.

Ha en fin kväll!

Firar 1 månad och 2 veckor idag som alkoholfri nykterkvist och officiell medlem här på forumet. Tidigare idag var det mörkt i sinnet och tankar på likör dök till och med faktiskt upp en en stund. Fast det visste jag ju om att det inte var och är något som passar mig. Detta då det bara blir en massa mer drickande av det mesta som sedan eskalerar och håller i sig tills kroppen säger ifrån på skarpen liksom.

Så har nu firat med lite ädel eller dessertost och en i vinäger inlagd sallad lite påminnande om en mer välmarinerad pizzasallad, fast då grönsaksmässigt mer påkostad och utan onödigt fettbildande olja. Sitter i skrivande stund och äter världens godaste klementin som jag köpte igår när jag var utanför dörren en sväng på måndagskvällen.

Tänk ibland så behövs det inte mycket för att vara nöjd och glad. Minns att min mor berättade om när jag var en liten spädunge och hur lyckligt jollrande jag visst var varje gång jag fick kolka i mig min vällingflaska. Ack ja, så enkelt det kan va' om man inte bara krånglar till allting kanske. Den här klementinen från Spanien var ju riktigt excellent den. Så tar mig nog en till sådan. Ska det festas så ska det, och ett par klementiner är då aldrig fel.

Ha det gott!

Julen är en lurig tid när det gäller alkoholdrycker.
Har väl i alla år firat jul i stort sett varje dag i många år så att säga när det gäller drickande av alkoholhaltiga drycker av diverse slag. Men detta år ska jag verkligen göra allt jag förmår för att stå emot det alkoholsug som redan nu i denna stund finns, tänkte just på en likör som jag förknippar med julen. Usch att man inte ännu har lyckats att sluta tänka på drickande fast man lyckats att vara helt nykter i över 1 månad och 2 veckor.

Hade det stått en flaska vin eller starköl på bänken i detta nu så hade jag nog kört ned i diket igen liksom.
Man får verkligen fokusera på att inte falla för frestelsen att åka iväg och införskaffa nån skit bara för att ”få må bra” en stund. Nej, nu får man rycka upp sig och tänka på nåt annat liksom. Tänker i detta nu att en söt god yoghurt med jordgubbssmak får det allt bli i stället, vilket då inte minst ekonomiskt och på många andra olika sätt är bra mycket godare och hälsosammare liksom.

Ha en fin nykter dag!

Nog behövs det ibland lite instrumental musikterapi. Det var så det tänktes när den elektroniska kompositionen Nordic Moon skapades. Flarran Stuff på Soundcloud har det talats om tidigare och nu finns det alltså ett till originalverk att lyssna på.
Ha det gott vänner!

Tänkte inte gå in på forumet idag. Fick en känsla av att jag skrivit för mycket och att det inte är många som bryr sig egentligen. Om det skulle vara nån som gör så, då har den eller dom väl mest roligt åt en var känslan. Den inre negativa rösten om man så säger hade börjat att tala i mitt sinne.
Du är väl inte en fjollig tönt eller...

Nej, ryck upp dig nu och var som en människa! Du har ju bevisat för dig själv och hela världen att du kan göra vad fan som helst om det krävs, eller om du ger dig sjutton på det för att tala med ett lite mildare och mer vårdat och försynt språkbruk liksom.

Jag tyckte att det låg en hel del i vad min inre röst eller känsla försökte säga mig, och började så smått känna mig ganska duktig och började känna att jag nog egentligen var värd ett rejält glas med whiskey av någon extra dyr och fin sort liksom. Detta för att fira att jag nu varit spiknykter i inte mindre än drygt 1 månad och 2 veckor. Detta som även är ett personligt världsrekord för mig som började dricka mer frekvent varje vecka eller helg redan år 1987, långt innan år 2000 alltså.

Men pling och plong, då blixtrade en tanke av klaraste logik till inom mig. Tänk efter här alltså.
Du har väl aldrig gillat whiskey nåt speciellt – Har du? Den inre alkoholförhandlaren om man så säger, tog då till orda och sade: Nej, det är helt rätt detta, inte ska du köpa nån whiskey heller. Det finns godare saker! Varför inte en finare årgångs-Champagne i stället? Det lät ju genast lite bättre...

Men då kom logiken in i tankematchen och sade, tänk efter – vad är det som du ska fira med sprit...
Det är lätt att svara på sade min inre och lite mer barnsliga och naiva del av tänkandet. Vi ska fira världsrekord i personlig nykterhet så klart!

Det är klart att nykterheten är värd att firas sa logiken och log lite smått. Så nu sitter man här vid datorn i lunchtid och dricker en skvätt alkoholfri läsk av ciderkaraktär och funderar över tillvaron. Tänk så enkelt det är att tanklöst med dimmigt sinne att bara liksom köra rätt ner i diket om man inte tänker efter en del före alltså...

Ha en fin dag!