@Källarmannen @Natalia @Solana @prinsessa Godmorgon denna tidiga lördagsmorgon! Hurra!, jag har klarat av min uppgift igår och min långa intensiva arbetsperiod. Valde att inte cykla förbi stampizzerian igår för att jag kanske skulle ha svårt att hålla emot enheterna. Kom hem, tog på myskläderna, vilade och åt glass. Somnade ganska tidigt, och dödstrött....
Det stämmer att jag just nu har ett längre uppehåll från enheter, med några i förväg planerade avsteg. För mig är det ganska "enkelt" att planera att jag avstår helt, och måttligheten är klurigare. Jag är ju inte ensam om att uppleva det ;-)
Nu är planen att ha uppehåll stora delar av denna månad också. Dag 39 idag ! Hoppas att det gick bra på jobbet igår Natalia, och att ni andra slipper att gå till jobbet idag. Jag har ett pass men det är kort (om jag inte behöver jobba över). Ha en fin nykter lördag!

@Påvägmothälsa Fantastiskt! Jag är djupt imponerad!
Källarmannen: Kul att se dig här lite mer ofta, visst hjälps vi åt tillsammans!
Natalia: Hoppas din känsla sitter i dag!
Solana: Välkommen till kaffeklubben! Jag känner igen mig, och kan låta bli allt utom vin:-) Jag håller med påvägmothälsa att det är lättare att helt avstå, än att vara måttlig, för det är lätt att det inte bli måttligt, även om det var tanken från början. För mig har det hjälpt att ha saker inplanerade på morgonen/förmiddagen, även att spela upp hela filmen och tänka på hur gott kaffet kommer att smaka nästa dag. Sen försöker jag också boka in nyktra aktiviteter med vänner.

Helgen blir inte riktigt som planerad, hade saker inplanerade med vänner, med alla är sjuka :-( Så nu blir det nog hemma och kolla serier, och fixa och dona, men det är helt okej det med.

Önskar er alla en fin lördag!

Hej på er! @princessa Tack !
Är imponerad av er alla.
Mitt mål i steg 1 är att minska kraftigt på konsumtionen. Inga enheter före 18, eller efter 21. Alltid varva med vatten. Max 3 enheter. Om det låter mycket med max 21 enheter i veckan, så är det ändå bättre än hur det varit. Efter jul och nyår vill jag börja steg 2, och börja med fler vita dagar per vecka, än dagar med alkohol. Sen får vi se. Önskar er en härlig lördageftermiddag!

@Solana Det viktiga är att det går åt rätt håll. Jag har också ett klockmål med enheter, men det börjar lite senare hos mig, kl 19. Men idag ska jag vara enhetsfri. Blir filmkväll med glass. Mums!

@prinsessa Ja, så tänker jag också :-) Såg två långa filmer på en dag och gick inte utanför dörren på hela dagen. Ibland kan det vara mysigt att bara lata sig också. Jag höll mig till planerade enheter. Hoppas på bättre väder idag, så att det kan bli en söndagspromenad.

Godmorgon i kaffestugan!
Vaknar pigg och utvilad och dricker gott kaffe! Man ångrar sig aldrig :-)
Ska snart ut och gå en promenad innan frukost och sen blir det julmarknad och sen ska jag kika på Nobelfesten. Kul att se de fina klänningarna.
Önskar er alla en finfin söndag!

Tjo!

Jag känner mig mindre duktig med enheterna den här veckan. En minskning för dig @Solana är ändå ett bra första steg 🙂

Idag är skönasöndag igen och den började lite upp och ner. Kom just hem efter lite tokigheter men nu sitter jag med kaffekoppen och får lite mer rätsida igen. Ska adventsfika hos mina föräldrar lite senare och passar på att önska er en skön advent idag ❤

Här blir det också adventsfika. Några vänner kommer hit vid femtiden och vi har bakat. Det är mörkt igen men jag hann vara ute lite i dagsljus idag. 🌲❄️ Har förberett med alkoholfri glögg som jag tycker om.

Mysigt @Påvägmothälsa 🥰
Här fick vi lov att skjuta på fikat till imorgon så jag har inte gjort mycket alls idag. Men det har varit skönt att att hänga med kissarna och kika på serier då jag knappt fått sömn. Ikväll blir iaf inga enheter så sömnen borde bli bättre inatt när jag kan ta sömnmedicinen som vanligt igen. Enheter är verkligen sömnförstörande!

Hoppas ni har en skön kväll.
Kram

Godmorgon, här är det en lite grå morgon som ändå lyser upp av snön. Helgen har varit mycket vilsam och jag har sovit lite "ikapp". Igår träffade vi flera vänner och det var så mysigt och välbehövligt. Idag är jag ledig, skall göra lite ärenden, sitta med datorn, och sen yoga ikväll. Hurra! Höll mig helt borta från enheter i helgen och tror att det är något jag skall fortsätta med; När jag är riktigt trött skall jag helt undvika alkohol - det förstör både återhämtning och sömn. Hoppas att du fått sova gott Natalia, och att du njöt av klänningarna igår prinsessa. Såg en bild på Viktorias, den såg fantastisk ut! Solana, hoppas att du är nöjd med din helg också. Källarmannen, har du börjat med julpynt ännu?
Nu tar vi en nykter måndag!

Hallå kaffevänner 🙂

@Påvägmothälsa jag fick sömn och är faktiskt ledig ett par dagar till. Det känns skönt! Särskilt då min helg tyvärr inte blev enhetsfri. Det blir ju inte mycket till återhämtning när enheter sker för mig.

Har haft morgonstund i lugn och ro med kissarna här och idag blir en långpromenad med träningskompisen. Gymmet är stängt några dagar pga reparationer så vi passar på att bege ut i friska luften istället idag. Senare fika hos mina föräldrar och ikväll får bli serier och fokus på att låta bli enheter. Vill ju gärna att även morgondagen ska bli lika behaglig som idag.

Önskar en fin måndag ❤

@Solana Mycket bra tänkt att minska på konsumtionen som ett första steg i din förändring. Du har ju inte bett oss rådgivare om feedback här, men jag hoppas att det här kan vara till nytta ändå. Precis som du själv uppmärksammar kan det vara knivigt att dricka flera glas om dagen som ett delmål. Funkar det är det ju toppen, men givet hur alkohol påverkar vårt belöningssystem så är det många som märker att de inte når dit de vill utan att lägga in nyktra dagar. Så, om du märker längs vägen att det blir tufft hoppas jag att du inte tar det som ett misslyckande, utan att du provar hoppa in på nästa delmål och se om det kan funka bättre. Rapportera gärna vidare här oavsett hur det går!

@Kristoffer Tack :-) Jag förbereder mig mentalt för nästa delmål ;-)
Söndagen blev rätt ok, trots att det fortfarande inte var promenadväder. Vi har diskuterat strategier här hemma. Det där "fönstret" som jag skrev om tidigare, och som @prinsessa också nämnde, har reviderats till att gälla 17-20. Detta eftersom vi är uppe väldigt tidigt, och därmed går och lägger oss tidigt. Max en enhet/timme och vatten emellan.
Undantag är inplanerade på jul- och nyårsafton. Det är också inplanerat att promenera mer.
Som jag längtar till våren och sommaren! Ha en fin måndag eftermiddag / kväll allihop!

Kikar in 🙂

Jag blev visst sjuk idag. Feber, väldigt ont i kropp, huvud, trött och ja ni vet. Varit lätt illamående ett par dagar.
Så det blev varken promenad eller fika hos föräldrarna idag heller.
Brukar inte ta ipren för feber men tog just en ändå för smärtorna i kroppen. Behöver bege mig ut och köpa kattmat. Får hålla avstånd.
Inte ofta jag blir sjuk. Det positiva med feber är att jag brukar få sömn och vila, det är skönt tycker jag 🙂

Önskar en skön kväll! ❤

@Natalia Krya på dig Natalia!! Här är det tidig morgon och vi skall alldeles strax till jobbet. Tröttheten viker i takt med kaffedrickandet. Har en full dag på jobbet idag, men inga möten. Det känns bra. Jag har beslutat mig för att bryta efter 41 dagar. Nu återgår jag till måttlighet och jag tror att det skall få bra. Önskar er en fin nykter tisdag !

Godmorgon alla i kaffestugan! Hoppas du mår bättre Natalia idag!
Jobbar det sista innan julledigheten, jag behöver ledighet kan jag säga! Dricker gott kaffe framför morgontvn, blir hemmajobb idag, ganska så skönt det.
Önskar en fin tisdag!

Kikar in från sjukstugan 🙂
Inte så många andra att prata med den här tiden. Har sovit av och till hela dagen och nu blev det nattvaka. Det är rätt mysigt tycker jag. Lugnt, mörkt och film. Kissarna håller
sällskap.

Önskar er en godmorgon sen när ni
Vaknar till morgonkaffet!

@prinsessa @Natalia Godmorgon! Glad Lucia.
Skönt att du snart för vara ledig prinsessa, jag längtar men det är inte dags för mig än. Hoppas att du mår bättre Natalia. Tror du att det är covid? Jag fick en extra tidig start, min partner bestämde sig för att träna tidigt så jag hakade på och gick upp. Skönt att komma igång.
Var på systemet och bunkrade upp med massor av god alkoholfria alternativ igår så att jag kan fortsätta med mina planerade mål. Nu tar vi en nykter onsdag!