Dag 35 idag.

Som jag skrev igår så hade jag en del sug och känslor av rastlöshet och samtidigt lätt uttråkad. Det gick dock över efter ett tag. Får se om samma känsla kommer över mig idag.

Ända tills nu så har det gått rätt enkelt och jag har bara sett och känt fördelarna med att inte dricka.

Men jag stod iallafall emot igår, åt en del gott och drack julmust istället.

Känner mig glad åt att jag orkade stå emot locktonerna och kunde vakna utvilad och fräsch idag istället för torr i munnen med känslan av ett misslyckande ringande i huvudet.

Ny dag nya tag med siktet på att påbörja dag 36 imorgon.

@Maskot82 Efter ett tag bleknar skräckbilden, den delen av alkoholmissbruket som vi verkligen inte vill befinna oss i. I början flyr vi från den skräckbilden, men när skräckbilden bleknar - och alkoholromantiken består i våra tankar - så kan det vara tufft att fortsätta. Det är då tankar som ”jag kan nog dricka måttligt” får fäste.

Enda sättet att fortsätta på den inslagna vägen är att 1) aldrig glömma hur illa det faktiskt var, 2) fokusera på varje liten fördel och sikta mot målet (som är vägen) dvs att leva nyktert. Leva nära sina känslor, leva ut sina känslor och sätta ord på dem, kunna ta itu med problem på ett konstruktivt sätt, njuta av och värdesätta vardagliga ting - och på djupet känna tacksamhet över allt vi faktiskt har. Och inse att vi kan göra vad som helst i livet om vi verkligen vill. För klarar vi att sluta dricka, så klarar vi allt.

Många av oss som har varit nyktra några år har gjort stora förändringar i livet. Skilt oss, bytt jobb osv. Allt sådant är man bättre byxad att ta itu med när man har alla sina hjärnceller i god fysisk och mental form.

Kram 🐘

PS. Den känslan som drabbade mig allra hårdast den första tiden var ilska. Himmel vad förbannad jag kunde bli. På allt. Ett surt mail från en kollega kunde göra mig ilsken på nivån 8 av 10. Gång på gång under en hel arbetsdag. Jag lärde mig dock snabbt att inte agera i affekt utan sova på saken. Och sen svara på det sura mailet med en formulering om ”den typen av mail skickar du inte till mig igen”. Ibland kunde jag dock inte hejda mig, så min chef fick en eller två utskällningar inför andra när hon betedde sig obetänksamt. Kollegorna hukade bakom skärmarna. Och ilskan la sig med tiden, när den visste att jag tog den på allvar.

@Andrahalvlek Jag har faktiskt märkt att jag blivit mycket gladare under den här tiden. Det känns skönt att inte se allt så svart.

Tycker att det är det som är en utav de bra sakerna med detta forum, att kunna gå tillbaka och se det man skrivit för att påminna sig. Sen såklart att läsa andras historier och tankar kring alkohol och nykterhet.

@Maskot82 Gladare blev jag också, och när jag tittade på komedier skrattade jag så mycket att mina barn glodde på mig och undrade vad som hänt med mig. AFV kan jag rekommendera! Och med hjälp av musik kunde jag leva ut både glädje och sorg faktiskt.

Kram 🐘