Hej alla här! Är glad att jag hittat detta forum..
Har kikat här lite tidigare och läst vad andra skrivit bara.

Nu känner jag att jag måste skriva ett eget inlägg också dock. Detta håller på att sluta dåligt :'(
Är en 37 år gamal tjej. Har haft problem med alkohol flera år nu.. Har dock fast jobb och vänner o.s.v kvar men rädd att allt detta även försvinner om jag inte får ordning på detta nu. Ett stort bekymmer som jag har är dock ekonomin. Vilket som jag ser det nu också är en av orsakerna till drickandet.. Har så fruktansvärt svårt att ta tag i problem..
I mitt fall dricker jag i princip varje kväll även fast jag ska i jobb följande dag.. Tyvärr inga små mängder heller. Vilket ju tyvärr får sina konsekvenser i umgänget med andra.

Detta startade från att livet var absolut perfekt för ett antal år sedan, då jag blev helt stressad och deprimerad av olika orsaker. Och i samband med detta även var tvungen att flytta till en plats jag inte helt trivs på.. Även varit sjukskriven för depression för ca ett år sedan.

Okej.. en början på skrivandet var nu detta i alla fall :)

MisaLisa

Och nu har du tagit första steget till att förbättra ditt liv.

Bra val!

Kram
MisaLisa

Stigsdotter

Att skriva och läsa här tycker jag ger mycket stöd.

Alkohol, gärna vin, är en väldigt bra depressionsdämpare. Tror man. I början. Efter ett tag är det ju så att man måste dricka mera för att inte känna sig deppig, man blir deppig för att man dricker och så är det hela igång. En ond cirkel som det är svårt att ta sig ur. Men, det skall gå, du ska också fixa det!

Eken

MisaLisa!

Ja så är det nog. Första steget måste väl nog tas någon gång..

Lilja-12

Du är välkommen Eken!

Det är så vanligt att börja dricka av EN anledning och sen fortsätta av en annan, dvs att det första problemet kommer i skuggan av det gigantiska problem som alkoholen skapar.

Du är inte ensam, alltför väl jag igen det..

Läs och skriv på detta forum, det är en jättebra hjälp, jag har känt att det många gånger varit det ENDA som gjort att jag inte rantat iväg till Bolaget för tröst.

Vi behöver varandra.

Tappa inte modet Eken, du har tagit ett första steg mot ett Nytt,Bättre Liv!

Lilja

MisaLisa

Alkohol skjuter upp ångesten och mångdubblar den sedan.
Mason Cooley

Efter att ha försökt självmedicinera utmattningsdepression med hjälp av alkohol, så kan jag av erfarenhet säga att det stämmer!

/MisaLisa

Eken

Skönt att vakna och må bra efter en nykter kväll. Idag får prioriteten bli att ta itu med lite saker här hemma, ta en lång promenad osv.
Ska försöka ta dessa lediga dagar över påsk att vila och ta det lugnt och stå ut med med mig själv utan alkohol.

Motivationen att ta sig till och ta itu med saker är ju inte på topp direkt, men får väl lov att tvinga sig lite :)

Just nu har jag en förpackning med öl i hallen som jag snubblar över lite titt som tätt. (Som jag endast köpte av gammal vana av rädsla för att vara utan hemma.. Trots att jag egentligen inte var sugen) Tror faktiskt jag ska låta den ligga kvar där också tills jag blir så irriterad så jag bokstavligen slänger bort skiten..

Eken

som jag hade tänkt..
I min förra kommentar.

Lite hur jag är. Allt ska vara så positivt låta så bra osv när jag är nykter.
Ölen jag hade hemma besegrade. Erkänner

Eken

En stressig vecka har detta varit. Eländes eländen på jobbet. Nya arbetsuppgifter förutom dom gamla, en dator som strulat till max osv.
Drickandet har jag dock klarat att avstå från. Det längsta jag varit helt nykter på länge.
Men hade inte helt räknat med att man skulle bli så här pass lättirriterad, skör och stressad. Har väl kanske också ganska hårda krav på mig själv och analyserar allt lite för mycket. Andra tankar vaknar till liv också. Vänner man inte hört av sig till på länge och borde ta kontakt med osv.

Nä det är nog så.. att ingen alkohol får finnas i detta hus. Det svåraste momentet varje dag har faktiskt varit att ta sig hem från jobbet utan att slinka in och köpa nåt på vägen hem.

Nåja, är väl också bara en gammal vana att vänja sig ifrån. Så blir det väl lättare så småningom. Nu har jag lämpligen fått en förkylning så frestelsen denna helg lär inte bli så stora.

Blev mycket negativt här nu :) Men skönt att skriva av sig lite..

kalla

Starkt av dig att klara det fast det strular på jobbet, då växer man en bit till. Jag bytt butik i början för att slippa frestelsen att slinka in på bolaget när jag fredagshandlade, alla knep är tillåtna//Kram Kalla

Stigsdotter

...tror jag helt klart påverkas när man inte får sitt lilla glas som vanligt. Försök att skämma bort dig själv med annat som du tycker om, köp något gott te om du gillar det, duka fram med finaste koppen, ät en bit kaka eller choklad om det är något som du tycker om. Egentid är viktigt. Lås dörren och ta ett bad, lyssna på en ljudbok, ta en promenad - allt sådant som får dig att må bra och som får tankarna bort från irritation och skörhet. Fyll på energiförrådet!

Kram/S

ewazebra

Jag har en massa nästan orörda spritflaskor hemma för att vid tillfälle blanda goda drinkar till mina vänner. Normalt sett dricker jag inte sprit, bara om det inte finns vin. Men även jag börjar reta mig på att de står där. Men jag rör dem inte. Men ta steget att slänga dem....hmmm...

Stigsdotter

...var det också så att jag mest drack vin. Tyckte om vissa drinkar, GT en varm sommardag osv. Tog länge innan jag började dricka på ett "obra" sätt ur vårt barskåp, om du förstår vad jag menar.

Men, så småningom dyker konstiga tankar upp, som t.ex. att det kanske är bättre att ta ett litet glas vodka istället för en hel flaska vin? När vi sedan gick från att ha vinboxar hemma till att bara köpa flaskor (eftersom jag drack upp boxarna själv) så fanns det ju ofta inget vin hemma. Då gav jag mig på barskåpet igen, fick skäll av maken för att där bara var slattar kvar osv. Trots att jag vet att det är vin som ger mig den där sköna känslan så är det någonting som talar om för mig att det ju är alkoholen jag vill åt, och den finns ju i högre koncentration i spriten. Sprit ger mig alls inte samma sak som vin men ändå dricker jag det.

I början blandar jag det med vad som finns hemma och dricker det för att "det är gott" - i ett glas framför TV:n. Så småningom hoppar jag över det där med drinkblandning och glas. När jag såg mig själv hukande framför barskåpet halsande slivovitz direkt ur flaskan kände jag att det får vara nog!! nu har jag hällt ut eller druckit upp det mesta. Det som finns kvar törs jag inte dricka eller får jag inte upp korken. NU är det nog.

Å så poppar en annan tanke upp: vad synd på den där fina årgångsrommen som vi fick när vi fyllde jämnt och ännu inte smakat på!! Fast det har väl ingen betydelse egentligen, om jag smakar på den eller inte!!

Nå, detta vara bara mina tankar kring det där med barskåp hemma. Jag har lärt mig nu att , nej, jag skall inte ha något hemma som jag lätt kommer åt. Även om det fungerade i början så kommer jag så småningom att vilja ge mig på skåpet i alla fall.

Kram, ha en bra kväll!

Lilja-12

Ja jisses hur man trixar och tänker och funderar runt sitt drickande!Vilken energi det kräver!!

Oj vad jag känner igen mig idet du skriver! SOm du är jag en vindrinkare, kan dricka GT en sommardag men inget funkar som vin.
Visst har jag också druckit "allt" i barskåpet då jag varit desperat men det ger aldrig samma känsla som vinet..

Efter min sista hemska färd, för en dryg månad sen, har jag försökt att "se mig själv"

Kanske låter flummigt men likt en tv-teater har jag försökt spela upp scenariot i skallen som inre bilder, som en film med mig själv i huvudrollen.

Börjat med att se hur mitt uttryck i ansiktet är då jag böjer mig över gömda glas i garderober eller tvättstuga, fjantigt överspänt glättigt telefonprat där inga svårigheter existerar och annat nonsens eller djupa sanningar men sagda i vindimma.

Se mig själv ramla ur soffan, se mig själv vingla iväg till systemet, ta upp kortet, inte titta på kassörskan, febrilt koncentrerad på att försöka se nykter ut.

Se mig själv stappla i säng, med kläder på och utan tandborstning(naturligtvis..)

Se mig själv vakna 04 skakandes av ångest och återhållen gråt, fram och tillbaka i lägenheten, juice, alvedon, resorb,,

Hur mycket vin jag hällt ur vet jag ej men jag har säkert köpt lika mycket.

Alla de här tankarna kom då jag läste om din kamp Stigsdotter.

Att sluta dricka är att få energi över till annat tror jag.
Alla tankar om drickande falnar och annat får ta plats.

Låt oss ta vårt liv tillbaka!
Tillsammans kan vi!

Liljakramar

Stigsdotter

...kommer det att bli, bara att slippa handla Resorb som jag dessutom börjat blanda med nån annan uppiggande brustablett som kostade skjortan!

Visst får man energi över till annat, det märkte jag bara den korta tid i höstas när jag höll upp. Bra tips att ha små filmer på sig själv i huvudet som man försöker spela upp vid lämpliga tillfällen. Skulle tro att vi alla har en hel del sådana lämpliga filmer som vi kan ta till.... *ryyyyys*

Det är viktigt att påminna sig om varför jag inte vill dricka. Den lille alkodjävulen vill ju annars att vi skall glömma de anledningarna!

Sov gott!

Maria42

Stigsdotter, jag har gjort exakt samma som du. Det var också när jag började dricka direkt ur vodkaflaskan medan maken gjorde sig i ordning för sängen som jag började fatta att detta är inte normalt. Jag gillar inte sprit ens, förutom GT en varm sommardag. N
Jag ska också bära med mig filmer Lilja-12, mina liknar dina. Fy för allt man gjort på fyllan.

Nynykter

Själv hade jag rödvin i bilen för att kunna ta några klunkar direkt ur flaskan i skydd av mörkret... Fast just då reflekterade jag inte över att det var lite udda. Snacka om att mörka för sig själv...
Nynykter

Eken

lika trevligt att läsa era kommentarer och diskussioner och småle åt hur bra man känner igen sig :) Och vad bra beskrivet av Lilja. Speciellt det att stå på systemet och göra allt för att verka nykterhade var ju tyvärr träffande.

Här har det gått sådär sista tiden. Både bra och dåligt egentligen.
En klar förbättring i alla fall fast jag inte kan säga att jag varit så duktig som många andra här som beslutat sig efter ett par inlägg här bara och hållit sig helt nyktra efteråt. Lyfter på hatten för er! Duktigt jobbat.

Till det positiva då.. Så är det riktigt roligt att gå till jobbet nu. Och känner att jag börjar få kontroll och självförtroende tillbaka. På samma gång är det lite skrämmande att tänka på hur länge sen det egentligen är sedan var sig själv senast.
Jag har också umgåtts en del med gamla vänner som jag nog försummat en hel del, läs: då jag var orkeslös och hellre ville vara hemma och dricka för mig själv :(

Dock som sagt tyvärr ett par dagar med alkohol. Men mest nyktra dagar på länge ändå. De gånger jag druckit har jag dock insett hur snabbt man faktiskt ändras till personligheten, samt också inte helt oväntat har suget nästa dag varit där som ett brev på posten. Hoppas ändå att jag är en bit på vägen och fortsätter min kamp.

En fin och nykter helg till er alla!