@Liten72 Härligt för dig 🙏 det är fint med det forum att man gläds åt andra och kan få inspiration från helt främmande människor. Det gör jag varje gång jag tittar in här 😊

Funderar själv mycket på min framtid och val jag kommer göra. Just nu med mål om måttfullhet och framförallt en övergång till vanor som gör att jag mår bra. Träning och goda frukostar en lördag är extremt bra motivation 💪

Kram önskar dig en fin helg

@PA Så bra att du funderar på framtid och val och tar dig tid att stanna upp! Jag vet inte om det är ett bra råd eller inte för dig, men kanske behöver du inte tänka alltför långt framåt än? Att bryta vanor är inte lätt, heja oss! För min del kände jag att jag var på väg mot ett stup. Jag började tänka vart jag skulle vara om ett år. Skulle jag dricka flera gånger i veckan? Göra bort mig och tappa kontrollen på jobbet (vilket inte hann hända som tur är), skada mig fysiskt (vilket heller inte hänt men som väl kunde hänt). Och framförallt, skulle jag vara mitt bästa jag som jag vill vara? Det gav mig motivation och beslutsamhet att nu var det dags att bryta. Det är 2 månader sedan och jag börjar se lite positiva tecken på förändring. Men fortfarande är det här och nu som gäller för mig, så väntar jag lite med att tänka för långt in i framtiden. Jag tror jag behöver tänka så några månader till för att verkligen bryta med mitt gamla jag, och skapa nya vanor. Och då menar jag inte bara mina oerhört dåliga alkoholvanor, utan även generellt med hälsa, mat, sömn och motion. Nu är det dags för en ny vecka med bra vanor, nu kör vi! Ha en riktigt fin vecka!

Fredagkväll i soffan. Hund i knät, brasa och tända ljus. Musik, en bok och ingen TV. Lugn i kroppen och total närvaro i stunden. Och vetskapen om en skön utvilad morgon imorgon! Skriver för att själv komma ihåg hur bra detta känns❤️

Idag är det 3 månader sedan jag vaknade en söndagmorgon och kände att jag stod vid en avgrund. Jag var ledsen, arg, besviken och sjukt trött på mig själv och mitt beteende. Saknade MIG! Insåg att det var nog. På lördag kväll hade jag varit ensam hemma för att ”ta det lugnt” och lyckats att bli så onykter så att jag nästan inte vaknade när min man knackade på pga att han hade glömt nyckeln. Busted. För inte trodde jag det skulle märkas eftersom jag hade gått och lagt mig innan han kom hem. Jag bestämde mig! Och nu… jag har brutit mönstret, backat från stupet, hurra för mig! Jag är så stolt! Jag tränar, äter bra, sover bra och är så mycket piggare! Mer energi till annat! Och helgerna är långa och sköna! Lycka! Nu tänker jag fortsätta 3 månader till, sedan blir det bokslut igen. Längre än så behöver jag inte tänka. Kämpa på alla därute!

@Liten72 Grattis! till tid. Du har all rätt att vara stolt! Kör vidare på din inslagna bana, det blir bättre ju längre tid man har utan alkohol. Man känner, upplever och ser saker på ett annorlunda sätt när man låter hjärnan vila från alkoholen. Man får tillbaka livet. Precis som du beskrev "Fredagskväll i soffan", lugn och närvaro. Rätt bra känsla, eller hur?

Nytt år 2024 och nu behöver jag skriva här igen, till mig själv för att komma ihåg och inte låta hjärnan lura mig. Och för att 2024 ska bli så som jag vill. För mitt beslut att efter ett antal månader kunna släppa kontrollen under december och tro att det inte skulle trigga mitt gamla trista beteende var rätt naivt. Det är jobbigt och svårt att skriva det här. Att erkänna att det inte kommer att fungera. För även om ingen katastrof har hänt och tillfällena inte varit så många, så känner jag att mitt dåliga alkoholbeteende är kvar, såklart. Hur kunde jag tro något annat? Jag har inte svårt att tacka nej till alkohol. Tvärtom så känner jag mig stark och trygg i de sammanhangen. Men när jag valt vin så gör det genast att jag känner att min hjärna vill ha mer, tankarna börjar fokusera kring helgen och vad, hur mycket etc. Och var det något jag tyckte var skönt under hösten så var det att alkoholen inte tog någon plats i mitt liv, det var oviktigt. Nu känner jag att det kommer smygande igen.. så nu är det dags att komma tillbaka på rätt bana. Att ta en dag i taget och inte fundera så mycket framåt. Jag vet att jag kan när jag bestämmer mig. Jag är inte där jag var, men nu bryter jag igen. Så reminder till mig själv; släpp inte taget! du kommer bara få ångest och känna att hjärnan blir kidnappad. Tillbaka igen till mig själv.

Det har inte gått så bra som jag vill. Ingen katastrof har hänt, men den väldigt obehagliga känslan av att jag inte riktigt bestämmer själv är där. Hjärnan blir liksom kidnappad och radiostyrd. Sjukt obehagligt. Men jag är tacksam över allt jag har läst här och lärt mig om hur alkoholhjärnan fungerar. Det var uppenbarligen för tidigt att ge sig på måttlighet, om det ens någonsin kommer fungera för mig. Idag är det nyktert som gäller framöver, en dag i taget. Alkohol ska bli sådär oviktigt igen. Jag är tävlingsmänniska och kan om jag vill. Det handlar om att jag verkligen ska bestämma mig igen.

Tillbaka igen. Det har varit en påsk med alldeles för mycket alkohol på kvällarna och nu är jag tillbaka här igen för det är dags att se sanningen i vitögat. Jag hanterar inte alkohol och min hjärna blir som radiostyrd. Efter mitt alkoholuppehåll så känns det som det har blivit värre. Som alkoholhjärnan tänker ”nu dricker hon vin igen så passa på!” Jag dricker inte för mycket ute bland folk, men hemma. Det är min största trigger och jag undrar verkligen varför. Vad är det jag vill bedöva? Jag skäms inför mig själv och för att skriva det här inlägget. Men jag behöver göra det för att komma ihåg känslan när hjärnan talar om för mig att det inte är så farligt. Och ångesten jag känner nu för vad jag gör mot min kropp och min hälsa, kom ihåg den! Jag är ledsen och liten i mig själv idag, orkar inte!

@Liten72
Hej instämmer med Den lilla människan.
Starkt av dig att skriva här igen.
Det farliga med alkoholen känns som om det är att när man inte dricker så saknar man det o när man dricker då känns det bra för stunden. Sedan blir det så mycket värre o ångesten kommer som en bomb o det blir värre för varje gång.
Kram🙏❤️

@Denlillamänniskan tack för ditt svar ❤️ behövde höra att jag är bland vänner som förstår. Känner mig rätt ensam med detta. Och rätt patetisk som inte fixar det som alla andra tycks kunna hantera.

@Lonely Man tack för att du tar dig tid att skriva till mig❤️ betyder mycket! ja, slug är den alkoholhjärnan, men jag ska inte skylla på någon annan än mig själv. Och ångesten över att inte klara att hålla sina löften till sig själv blir definitivt värre och värre.