@Ny dag ,hej hej hur går det ? 🤗🤗💕
Det låter som du liksom jag har hoppat på och av tåget några gånger . Vi hade ju lite kontakt men jag hette Majaela då. Glömde tyvärr bort
lösenordet så jag startade om som Majaella.
Jag är i första veckan på mitt nya liv och är sååå benhårt inställd på att inte ta första glaset . Än så länge är jag helt bestämd men jag vet att 👺 kommer när vardagen och vardagsbekymren kommer tillbaka. Hoppas vi kan hjälpa o stötta varandra så att det här blir sista ”nystarten efter kaos”
Stor Kram 🥰

Söndag och har inte sovit en blund känns det som. Tillbaka i vardagen. Mycket att göra och har haft fullt upp i veckan som gått. Börjar tänka alltmer på alkohol och det gäller att hålla i. Är så trött på att leva med denna sjukdom men fortfarande fast besluten att vara hon som inte dricker. Kram till alla kämpar!

@Majaella Välkommen tillbaka! Klart vi krokar arm. Vi får hjälpas åt. Ska bli bättre på att logga in här för jag tror det är en förutsättning för min långsiktiga nykterhet. Så mycket klokhet och stöttning. Ska läsa ikapp hos dig. Önskar dig en fin nykter söndag 🥰

Dag 3, kort och jäkla dumt återfall återigen. Blir som radarstyrd när jag går in på bolaget med tankar om att sett blir sista gången. Dricker alkoholen i smyg och gråter. När kommer vara den sista gången? Orkar knappt skriva här för jag skäms inför er, skäms för all stöttning jag får, ångest över mig själv. Idag är jag nykter för ATG jag verkligen vill.

@Ny dag
Upp på hästen igen. Här skäms ingen. Alla vi här har varit där. Det är tungt att börja om igen men vi blir starkare för varje återfall. Tänk på att du har nykterheten i ryggen o du kommer att klara det igen.✌️

@Lonely Man @TessanTuss 🙏❤️! Tänker mycket på varför jag efter hyfsat lång nykterhet återigen faller. Jag vill ju inte dricka, jag behöver inte längre dricka i sällskap utan detta sker i min ensamhet genom att jag drar mig undan familjen, noga håller koll på hur mycket jag druckit så det inte ska märkas. Men mitt självförtroende om att jag ska klara vara nykter tillsvidare är hårt naggat i kanten. Idag är vi nyktra! Kram

@Ny dag Du måste identifiera situationer/känslor som får dig att göra så. Är det äntligen-är-det-över-känslan? Eller nu-orkar-jag-inte-en-minut-till-känslan? Någon eller några situationer gör dig sårbar för att helt köra över vd:n i frontalloben. På något sätt får reptilhjärnan övertaget. Du behöver identifiera dessa situationer och känslor för att förekomma. Avbryta innan reptilhjärnan tar över. Ingenting med nykterhetsarbetet är lätt, tvärtom krävs hårt jobb. Så det måste prioriteras. För det är allra viktigast.

Jag förstår att din skam är stor, men den leder inte till någon förbättring. Tvärtom kan den få dig att helt ge upp och se dig som ett hopplöst fall. Det är du inte, men du måste göra hemläxan. Tough love.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack för ditt svar❤️🥰! Jag tänker att jag inte orkar längre, som en pyspunka för att orka vidare. Inte att jag hoppas kunna dricka måttligt eller så. Den tiden är verkligen förbi. Tänker att det ska bra sista gången.,Jag förberedde mig denna gång men inte tillräckligt. Nä ingen skam, snyft men jag måste verkligen bli hon som inte dricker nu. Det är på tiden och jag är så less på detta. Förstår att återfallen gnager på självförtroendet. Jag tror inte det är situationer så m drar igång det utan jag behöver ventilen som alkoholen ger. Men jag betalar så surt för ventilen dagarna efter att det är fruktansvärt. Nu tacksam över att ha blivit förkyld och har feber så jag slipper värsta ångesten. Jag tro jag behöver stålsätta mig, aldrig mer ta ett återfall betyder aldrig mer! Jag ska tänka på dig och RYTA nej nästa gång👺 besöker mig! Och alla andra framtida gånger. Tack för att du tar dig tid att skriva. Har bokat läkartid i slutet av veckan och där hoppas jag få lite nytt mod för nu känns det motigt. Inte att vara nykter ett tag utan att jag återfaller. Jag älskar allt med nykterheten, jag känner mig lyckligare, kaffet smakar toppen, en sömnlös natt syns knappt i ansiktet. Ja, det finns inget jag hellre vill än att vara nykter. Och jag kommer aldrig ge upp kampen.

@Ny dag Men du behöver ventiler, du måste skaffa dig andra ventiler! Mindfulness, yoga eller som jag gör bada varmt varje kväll. När jag är sliten längtar jag hem till badet på samma sätt som jag längtade efter vinet.

Kram 🐘

@Ny dag
Vill bara säga att visar styrka du vill inte ge upp. Själv har jag fallit så många gånger under över 1 årstid nu. Nu känns det som det kan funka och jag orkar inte börja om igen. Skriv en lista över positiva och negativa saker om att sluta dricka. Jag tittar också mycket på youtube om hur beroendet fungerar. Är en väckarklocka. Ha de bra

@Andrahalvlek 🙏 just det, Ventiler behöver jag. Och tro mig jag försöker. Men kommer aldrig ge upp. Nykter idag utan sug. Skönt. Dock sprider sig missmodet i kroppen och jag känner mig lite uppgiven. Siktet är ändå/ff inställt på att bli hon som inte dricker. Något annat finns inte på kartan. Nyktra dagar och perioder är så mycket mer jag än motsatsen. Lyssnat på Annie på repeat idag.

@Varafrisk ❤️ Fina du! Jag kämpar på. En dag så. Vad som är positivt är att påsken kommer bli nykter och tiden framför också om jag följer mitt mönster.
@Lonely Man 🙏 Vi får följas åt. Nu fasiken gör vi slut med a en gg för alla! Ska läsa din tråd lite mer. Undrar också varför du slutade med sa. Jag är en anonym person så jag tror jag skulle ha svårt att ens ta mig dit av ren rädsla för att bli igenkänd samt tiden. Sen är jag inte maktlös inför alkoholen för det värjer jag mig emot. Jag är förvisso troende och ber till gud så jag vet inte riktigt vad jag vill berätta mer än jag ännu inte är mogen för aa🤗
@Vinägermamman ❤️ Hur går det för dig? Fortsätt skriv, vi kan väl göra detta tillsammans 🥰

@Ny dag
Hej.
När jag gick på AA var det bra länge. I början gick jag dit ofta jag visste redan då att det var en religiös underton även om de inte tycker det. Gruppen höll mig nykter i mer än 7 månader men som sagt jag tyckte det var för mycket prat om Gud och högre makt aamt att man skulle dela om sig själv och säga att man var alkoholist. Jag minskade ned antalet möten till kanske 1 eller två i veckan för att sedan sluta helt. Då gick det som det gick, jag gick senare tillbaka till en annan grupp ett tag men blev aldrig bra. Har provat digitala möten men var inte min grej riktigt.
Nu använder jag mig av Im sober appen som räknar dagar och denna sida. Lite ensamt kanske men det går. Ha de bra

@Ny dag Du ger aldrig upp och det är bra! Du skriver flertalet gånger att läkaren säger att det är vanligt med återfall och funderar på om det är något du har med dig som ursäkt för att du tar återfall? Försöker hitta allt som kan påverka dig i hjärnan till ”respit” från nykterheten. Tänker att alkoholdjävulen är så otroligt lurig och kanske hakar fast vid läkarens ord? Att det kan tolkas som att en doktor som säger att det är ok, sådant som händer och då är det ok? Kan det ligga något där?

Kämpa på nu och ge aldrig upp! Du ska bli den du längtar efter, hon som inte dricker och med tillägget, hon som inte tar återfall mer❤️. Du är stark, klok och det kommer att bli som du önskar, en Ny dag och ett nyktert liv❤️

Första nyktra veckan till ända. Känner mig hyfsat tillfreds och glad över att vara nykter. Inga direkta sug efter a och jobbet flutit på fint. Ansatsen inför helgen är att den ska bli nykter. Hoppas på fint väder.

@vår2022 🙏❤️! Tack för input👍! Pratade med läkaren om detta idag. Om mina återfall och vad jag behöver göra för att undvika framöver. Läkaren säger absolut inte ok men dömer inte. Hen är inte purung och har jobbat med beroende länge och har sett och hört det mesta. Mitt beteende med alkoholen följer samma process som jag hade med hetsätning. Jag känner så igen behovet att få försvinna från mig själv ett tag. Stor kram 🥰