Lördag och ångest och ledsenhet. Känner alltid samma sak dagen efter. Känner mig ensam och ledsen och det är som en inre motor matar på med negativa tankar. Jag har och har alltid haft nära till mina känslor på både gott och ont. Igår köpte jag nya kläder vilket sannerligen inte händer ofta. Därefter gick jag på puben med en kollega vilket var superkul. Det blev en pubrunda som var verkligen trevlig och jag var onykter men inte utom kontroll. Då borde allt vara frid och fröjd vilket det alltid är till dagen efter, då känns inte livet lika kul längre. Då blir jag låg och känner mig ledsen och gråtmild. Varför kan jag inte vara nöjd med mig själv?? Ger dock aldrig upp................

Söndag och utvilad vilket är superskönt! Det tar ett dygn för hjärnan att återställa balansen men när det väl skett så känns det underbart! Samma sak varenda gång vilket gör det ännu mer märkligt att jag utsätter mig för det. Det finns så mycket skuld och skam kring alkohol vilket ofta resulterar i att folk dricker ännu mer. Jag tror jag har en sårbarhet som gör att jag behöver vara mer försiktig kring bl.a. alkohol. Sömn och mat och alkoholintag behöver jag hålla koll på kanske mer än andra. Viktigt att komma ihåg såna här dagar då jag känner mig utvilad och nöjd med mig själv. Särskilt viktigt att tänka på när fredagen kommer och AW på puben står för dörren. Ni som läser detta som börjar likna en dag hoppas jag får en bra vecka.

Lördag och bakfull! Vaknar som alltid tidigt dagen efter. Idag ska jag iväg och träffa den jag är kontaktperson till. Idag måste det bli av vilket det inte blev förra lördagen då jag var för " bakis ". Första gången det händer och jag blev tvungen att ljuga och säga att jag var sjuk! Jag skulle inte kalla mig alkolist men däremot blir det ofta alldeles för mycket när jag dricker. Det är bara att konstatera jag aldrig kommer bli den som bara går ut och tar " en " öl. Det måste vara tusentals lördagar jag varit bakis och tyckt dåligt om mig själv. Min syn på mig själv är orsaken till mina problem. Ska försöka överleva den här dagen. Ha det fint ni som läser detta!

Ta hand om dig Tombor. Och när du känner dig redo så kan du bryta beteendet som får dig att må dåligt. Jag drack oftast också vara på helger, men anser att jag ändå hade en typ av alkoholism, eftersom jag drack trots negativa konsekvenser (minnesluckor, ångest och bakfylla). Det tar tid att ställa om, men nu två år sedan jag senast var full är livet så mycket lättare. Och att slippa de där outhärdliga bakis dagarna.. Önskar dig styrka att bryta med ett drickande som får dig att må dåligt.

En grej som kan vara bra är att man känner att kroppen och psyket mår dåligt av det. Det gör det förmodligen mer angeläget att ändra på drickandet. Du verkar ju inte dricka regelbundet utan på fredagar eller helgen. Jag drack varje fredag och lördag i regel sen jag blev myndig. Det var sällan en vit helg. När man är 20 orkar man. Innan det gick åt skogen helt för mig var det bastu med gubbarna på fredagarna. Satt och drack och löste världsproblem. Jag hade med mig 5-6 stora öl medans dom andra hade ett par småburkar var. Visste mycket väl att jag drack mycket mer än dom flesta jag känner. Toleransen ökar, men det gör biverkningarna också. När jag vaknade på lördagmorgonen kunde jag ha druckit upp mer än halva flaket med stora burkar. Då drack jag bara öl och gick aldrig ut på krogen. Gömde mig vid min dator när det var lugnt hemma och drack mer efter bastun. Jag har känt av levern när det gör ont i den, men ändå gör jag om samma grej varje helg. Tillslut kunde jag inte vänta på återställaren dagen efter. Det sista innan jag slutade började jag morgonen med att försöka få i mig någon klunk öl för att dämpa ångesten. Då spydde jag alltid, sen gick det lite lättare att få i sig lite till tills man blev neutral igen. Jag beundrar folk som kan hålla sig till en öl eller 2 eller göra uppehåll och inte ha behov av alkohol. Det kan inte jag. Jag kan aldrig dricka bara en lördag eller enstaka tillfälle. Varje gång jag gjorde uppehåll mådde jag så bra när jag kunde äta och sova igen att jag tyckte att nu kan jag dricka några öl och stanna där. Icke. Drack en vecka i stöten och tappade bort vilken dag det var och att folk ringde. Åt gjorde jag knappt heller. Det gjorde jag om ett antal gånger med samma fruktansvärda magont och ångest, med en anstinens som heter duga. En gång kom chefen hem till mig för att jag inte var på jobbet och struntade i läkarintyg mm. Dom visste om mitt problem och har försökt hjälpa mig med vård. Då satt jag i soffan och klunkade wiskey ur en stor flaska. Jag somnade i omgångar. Då ordnade dom en plats på psykiatrin för avgiftning. Det har blivit flera vändor där efter den gången. Jag valde att inte låta alkoholen ta död på mig. För det hade jag nog varit vid detta laget. Klarade mig undan trasig lever och andra saker man helat slipper. Men jag har fått ep anfall pga abstinens två gånger på samma dygn. Andra gången föll jag illa. Nu har jag ett r från 29 stygn längst käklinjen. Det påminner om hur det kan gå och hur jag mådde då. Nu skrev jag mycket men det behövde komma ut lite grejer. Tänk dig för innan det blir konsekvenser. Det kan vara så att din kropp inte tål alkohol längre. Du vill inte ha skrumplever eller bukspotkörtelinflamation. Det har jag alltid varit rädd för, och hur livet skulle bli då. Du kan ändra vanor. Byt ut alkoholen mot nåt du har som belöning. Du verkar ha insett ditt problem i tid. Ta tag i det. Vänta inte. Blir bara jobbigare då.

@BEATNGU Stort tack för att du berättade. Jag har haft hyfsad koll på alkoholintaget och inte släppt iväg det för långt. Men! Det krävs allt mindre mängder numer för att må dåligt dagen efter. Jag har minskat ner mycket men det krävs ännu mer. Kostnaden börjar överstiga inkomsten. En dag i taget................................

Det var ett tag sedan jag skrev! Det har gått bra med alkoholintaget under en längre tid. Jag har varit ute några fredagar och det har gått bra. Tappade däremot min mobil vid ett av tillfällena vilket löste sig men det blir sådana problem. Det berodde inte på alkoholen enbart utan lika mycket otur. Jag är dock smärtsamt medveten om hur fort det kan vända från att ha kontroll över alkoholen till att dricka alldeles för mycket. Försöker byta umgänge och därmed sättet att dricka på. Fokus hamnar på att ex dricka ett gott glas vin eller öl istället för att fokusera på att dricka mycket. Så otroligt skönt att vakna upp pigg och utvilad.

@Kennie Hej! Tack! Jag kan fortfarande dricka för många öl men det händer inte lika ofta och med samma mängder. Men det är fortfarande känslorna jag dricker på, det är en utmaning och inte agera på känslorna. Jag tycker att det är kul att gå ut och ta någon öl. Men känner att min mentala kondition inte är den samma som när jag var ung. En dag i taget...................

Söndag och utvilad efter en tuff lördag! Det har gått bra under en längre tid men i fredags tyckte jag att jag var " värd " lite vin och öl. I vanlig ordning hade jag väldigt trevligt och kände mig oövervinnlig. Lördagen var däremot inte lika rolig!! Jag har en depressiv läggning i normala fall och än värre blir det dagen efter. Det har under årens lopp kostat mig mycket i form av självanklagelser. Tur att jag har mitt jobb som jag tycker mycket om och inte minst min dotter som är allt för mig. Det är inte bara alkoholen som är ett problem utan att jag inte mår bra oavsett vad. När jag jobbar och har något för händerna så går det bra. Däremot om jag inte presterar något som jag får problem. Har gått till psykolog tidigare vilket varit bra! Det är nog dags igen............. Ha en fin söndag allihop!

Väldigt länge sedan jag skrev men min situation ser ungefär ut som tidigare. Jag dricker öl varje fredag för att fira att det är helg! Det går oftast bra och att jag hanterar alkoholen relativt bra. Dock händer det fortfarande att det blir alkohol för ofta och mycket. Den senaste tiden har det blivit någon några öl mitt i veckan och att det blir mer på fredagen. Jag mår fortfarande dåligt mentalt dagen efter och är vansinnigt trött. Jag har bytt jobb och trivs väldigt bra. Privat händer det inte mycket då jag har glest nätverk. Ensamheten är ett problem för mig som jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig ur? Ska försöka vara mer aktiv här då det är ett väldigt bra forum när man vill dela sina tankar och känslor som ofta är förknippade med alkohol. Sköt om er alla!!

@Tombor Gott att du verkar ha koll på drickat 💪 Jag håller på att glesa ut, tar tyvärr lite varje dag. Vaknar ståndaktig, men se på kvällen så slinker det gärna ner lite. Tyvärr. Jobbar på det. 👍

@Tombor Fint stt du är här. Välkommen!
Du skriver om ensamhet. Kanske du skulle kunna boka in något socialt att görs en eller två dagar i veckan? Det är lättare att skippa alkoholen då…Och roligare liv…
Det finns säkert något som du gillar eller har gillat att göra?
Nån lagsport, nån kurs, gruppvandringar, att kombinera att träffa folk och röra på sig är ju optimalt…
Men bra också att skriva och läsa i trådarna här förstås. 😌❤️

@Amanda L Har inte varit inne på Alkoholhjälpen på länge men nu tog jag tag i det. Dricker mindre men har insett att det är total avhållsamhet som gäller. Har engagerat mig i kyrkan och har testat att gå på några AA möten. Hoppas att det går bra för dig och att du mår bra! Ha det fint!

Har minskat ner mycket på min alkoholkonsumtion men fredagarna är riskfyllda. Då känner jag mig nöjd med veckans jobb och tycker mig vara värd några öl. Dagen efter är lika jobbig som alltid! Har gått på några AA möten vilket är helt nytt och lite skrämmande. Ger dock aldrig upp. Ha en fin helg ni som vill läsa mina inlägg.

@Tombor Fint att du kämpar med alkoholen och försöker få rätsida på det hela. Jag har nu varit nykter ett pr och tycker att jag mår så mycket bättre.
Drack lite som du, inte varje dag men ofta alldeles för mycket. På slutet kunde jag få ångest även om jag bara druckit ett par glas vin. Det var som du beskrev, som min kropp slutat tåla det.
Nu vet jag att alkohol skapar ångest. Och gör att livet känns grått. Tillslut är det bara alkohol som kan skapa lyckokänslor.
Nu när jag inte dricker längre slipper jag inte bara vara bakis utan jag är gladare över huvudtaget. Min mollkänsla verkar mest ha berott på långvarigt drickande…
Därför så värt att sluta! Och då orkar man också göra nya saker, skapa nya vanor, vad som helst som är kul. Mycket mer spännande än att dricka. Och även när livet har en dipp så är det lättare att hantera.
Så jag hoppas du lyckas. Bra att du tagit tag i det igen. ❤️🙏🏻

@Amanda L Tack snälla för återkoppling! Va roligt att det gått och går bra för dig. Livet är tufft som det är utan alkoholen. Har en mamma som behöver mycket hjälp. Allt ansvar hamnar på mina axlar. Jobbet däremot går riktigt bra och jag trivs. Funderar på hur jag ska orka alltihop men en dag i taget. Ha en fortsatt fin söndag!

Fredag och första lediga dagen på påskhelgen. Tog några öl vilket i vanlig ordning blev det några fler än vad som var tänkt. Mår inte jättedåligt men tål mindre och min mentala klarar alkoholen allt sämre. Vill inte sitta i princip varje lördag och övertyga mig själv att jag inte är en dålig person men att jag har alkoholproblem. Har gjort förändringar i livet, går bl.a. Alphakurs och gått på några AA-möten. Ensamheten är det svåraste att hantera. Det gör att jag söker mig till puben! Jag är väldigt social och trivs att vara bland människor utan att vara personlig. Mår som allra bäst när jag gör gott för andra. Ingen slump att jag valde att bli kurator och trivs superbra med det. Jag är inte lika bra att ta hand om mig själv. Önskar er alla en fin påsk.