Som titeln beskriver har jag problem med återkommande återfall. Jag lyckas alltid "sluta" dricka utan problem och kan vara nykter flera veckor och även månader i sträck. Mitt problem består i att jag alltid återupptar mitt drickande förr eller senare, och när jag väl dricker tappar jag all kontroll. Det har hänt att jag hamnat i fyllecell eller till och med på kåken tack vare mitt drickande. Varje gång jag dricker riskerar jag min hälsa, mina värdefulla relationer och mitt uppehälle.
Idag har jag hittat denna sida, och jag kommer att göra programmet som erbjuds här. Imorgon ska jag ringa till den kommunala beroendeenheten och kommer även börja gå på AA- och NA-möten igen.
Men jag är tacksam för alla tips och råd jag kan få av er för att kunna motstå att dricka för all framtid.
Tack på förhand.

@tystnadsplikt Det är en imponerande lista du anger ovan. Att ta tag i allt det visar på en inre styrka. Insikt och att du har förtroende för andra. Skammen kan annars bli det hot som får en att gömma sig så man kryper undan i sitt hörn och bara fortsätter i gamla hjulspår. I så fall bör man disikera skamkänsla så den inte får grepp om en. Ta död på allt det icke konstruktiva med dessa knäppa känslor.

Skammen verkar dock inte du ha så stora problem med? Detta då du verkar ha förtroende för den hjälp som finns och beskriver allt klarsynt.

Då tror jag mer på att fundera en sväng till kring återfallen. Har de någon gemensam nämnare? Håller du en dörr på glänt? Har du gjort upp med dig själv gällande varför du bör sluta dricka eller försöker du hitta vägar att balansera drickandet? Har du ersatt gamla vanor med nya som ger livet mening? Har du identifierat triggers och lärt dig hantera de känslor som du innan druckit på? Det är en viktig del. Att man lär känna sig själv och underlättar för sig själv att hantera skav på bättre sätt än att bedöva sig. Då måste man våga titta på egna tillkortakommanden och våga hjälpa sig själv så man utvecklas. Betyder att man måste ta på sig snälla glasögon och bli sin egen bästa coach/vän. Våga ställa obekväma frågor för att hitta konstruktiva lösningar på egna låsningar. Lära sig att det är kul och berikande att utvecklas.

Jo återfall känner jag igen. Har bara varit med här några timmar. Gick med i AA för 30 år sen ganska precist. 90dagar 90 möten. Funkade mycket bra! Sen slog min alkoholromantiska hjärna allt i spillror och på den vägen är det. Vill ju så gärna vara nykter men viljan (drömmen om) att kunna dricka som alla andra är starkare - trots snart 60 års erfarenhet av motsatsen. Påsksupen gick ju åt helvete...igen. Försöker nu med detta forum hitta stöd för att vara nykter. Vi får kämpa tillsammans!